Dodaj do ulubionych

Koncerty w Grecji latem!-programy

• osiolek44 Chainides 03.08.06, 14:06
      Małe uzupełnienie o koncerty kreteńskiego zespołu Chainides (Χαΐνηδεςwink- dane
      głównie ze strony www.chainides.gr :
      wtorek 8.08 - Santorini
      piątek 11.08 - wschodnia Kreta, wioska Mirsini (Μυρσίνη Σητείαςwink ok.25km na
      zachód od Sitii po drodze do Ag.Nikolaos
      czwartek 24.08 - Stavroupoli , przedmieścia Salonik (Σταυρούπολη/Θεσσαλονίκηwink
      niedziela 27.08 - Amorgos, w ramach Świeta Skał - o czym wspominał już Tomek
      środa 30.08 - miasto Kos, Rzymski Odeon (hm... i tu chyba będę miał przyjemność
      być) Pozdrawiam! Sebastian
      • tomaszkozlowski1 Re: Chainides 03.08.06, 14:22
        Dzięki za uzupełnienie smile
        Miłych wrażeń w Grecji i na koncercie!
        Ach,jak to by było wspaniale znaleźć się na koncercie Chainides... smile
        Pozdrawiam! Tomek
    • tomaszkozlowski1 Festiwal Mama Africa 06.08.06, 22:58
      Dla tych którzy będą w Atenach 2 i 3 września-
      festiwal Mama Africa ma przybliżać Grekom kulturę narodów Afryki (w Grecji
      mieszka już bardzo wielu uchodźców z Afryki) oraz jednoczyć greckich i
      afrykańskich artystów we wspólnych działaniach.Ma też charakter charytatywny-
      będą zbierane pieniądze na pomoc dla biednych krajów tego kontynentu.W
      programie koncerty,wystawy sztuki,kuchnia,bedą też stały kioski z różnymi
      afrykańskimi artykułami.Bilet dwudniowy-20 euro,jednodniowy-15 euro.Festiwal
      odbywać się będzie w Parku Edukacji Przyrodniczej "Andonis Tritsis" przy alei
      Leoforos Dimokratijas w dzielnicy Ajji Anarjiri (Άγιοι Ανάργυροιwink.
      2 września na koncercie usłyszeć będzie można,m.in. jeden z czołowych greckich
      zespołów reggae-Locomondo,dobry hiphopowy zespół Rodes czy rockowy zespół Vox.
      3 września wystąpi,m.in. słynny egipsko-turecki artysta Omar Faruk Tekbilek,
      Majek Fashek z Nigerii oraz ciekawy grecki piosenkarz popowy Kostas Chronopulos.
      Podczas festiwalu odbędą się też warsztaty bębniarskie.
      Strona festiwalu www.mamaafricafestival.com

Pozdrawiam! Tomek smile
      • tomaszkozlowski1 Samos-Festiwal "Manolis Kalomiris" 06.08.06, 23:06
        Z tym to się spóźniłem-zapomniałem o tym napisać-od lipca trwa na Samos znany
        od wielu lat festiwal muzyki klasycznej-"Manolis Kalomiris"(od imienia jednego
        z ważniejszych greckich kompozytorów klasycznych)-główne koncert skończyły się
        1 sierpnia,ale uroczystości z nim związane trwają jeszcze do 11 sierpnia.
    • tomaszkozlowski1 Lambetia 2006 06.08.06, 23:28
      W miejscowości Vilia na zachód Aten,w Attyce,obok gór Kitheronas (jedne z
      ostatnich dzikich gór w okolicach Aten) odbywa się festiwal
      Lambetia,nawiązujący imieniem do nazwiska wybitnej, pochodzącej z tego
      urokliwego miasteczka (około 1300 mieszkańców) aktorki- Eli Lambeti(1926-1983).
      Festiwal rozpoczął się 3 sierpnia koncertom ku pamięci Eli- śpiewali Pandelis
      Thalasinos i Janis Nikolau.Do 20 sierpnia prawie każdego dnia coś się tu będzie
      działo-np.:
      8/8- muzyka z różnych rejonów świata
      9/8-przedstawienie muzyczno-teatralne nawiązujące do życia i twórczości
      nieżyjącego już,ukochanego do dziś przez Greków kompozytora wielu
      niezapomnianych piosenek- Jorgosa Zambetasa
      12/8-występ komercyjnych znanych piosenkarzy Christosa Dandisa i Maro Litra
      13/8-tańce ludowe z różnych regionów Grecji
      19/8-w pobliskim Porto Jermeno koncert komercyjnych gwiazdeczek Jorgosa
      Lembesisa i Pameli (oboje artystów przeżywało swoją "świetność" około 2000 r. i
      teraz Grecy już o nich trochę zapomnieli)
      20/8-koncert bardzo znanej(obecnie jedna z najpopularniejszych greckich
      piosenkarek komercyjnych),pochodzącej z Salonik i cenionej za oryginalny głos
      Natasy Theodoridu; zamknięcie festiwalu

Pozdrawiam! Tomek smile
    • tomaszkozlowski1 Tinos- Festival Eksomvurgu 09.08.06, 14:30
      Gmina Eksomvurgo na uroczej cykladzkiej wyspie Tinos już po raz szósty
      organizuje w tym roku festiwal z muzyką,wystawami sztuki,odczytami itp.
      W sierpniu będzie jeszcze można wziąć udział m.in.w następujących wydarzeniach:
      11/8- wieczór poświęcony Mozartowi
      16/8- grecki artystyczny rock- Lavrendis Machieritsas,Nikos Ziogalas,Vasilis
      Kazulis,Andonis Midzelos,zespół Kitrina Podilata
      17/8- wieczór greckich ludowych baśni- prowadzenie- Agni Stumbuli
      21/8- muzyka sakralna- chór dziecięcy z Paryża

smile
      Tomek
    • tomaszkozlowski1 Miltos Paschalidis 11.08.06, 00:27
      Trochę rocka,trochę artystycznego endechno,czasem coś z miejskiego tradycyjnego
      laiko...Efekt zawsze znakomity.Miltos Paschalidis-lubiany i ceniony piosenkarz-
      także ma w tym roku swoją trasę koncertową-w sierpniu będzie go jeszcze można
      usłyszeć :
      19/8- Kastoria(Macedonia Zachodnia)
      23/8- Galatsi (Ateny)
      25/8- Santorini
      27-28/8- Cypr-Nikozja (muzyczna scena Avlea)
      31/8- Iliupoli(Ateny)- tu razem z nim świetny kreteński muzyk i pieśniarz
      Vasilis Skulas

smile
    • tomaszkozlowski1 bardzo lubiany w Grecji Goran Bregović 11.08.06, 00:37
      Ach,setny wpis w tym wątku... smile
      Bregović,znany w Grecji z bardzo udanej współpracy z Alkistis Protopsalti i
      Jorgosem Dalarasem,wystąpi w Grecji tego lata dwa razy:
      18/8- Preveza (Grecja Zachodnia)-Dimotiko Kipotheatro
      21/8-Iraklio na Krecie- tu wystąpi pięknym i wielkim na Stadionie Olimpijskim-
      razem z nim legendarny już niemal kreteński(ale znany szeroko w Grecji a i na
      świecie) wirtuoz kreteńskiej liry- Psarandonis

smile
      • tomaszkozlowski1 Re: bardzo lubiany w Grecji Goran Bregović 11.08.06, 00:39
        A i dodam,że kreteński koncert jest charytatywny.Bilety po 15 euro.
    • wiweiorex Do Tomka, z prośbą o pomoc 13.08.06, 22:12
      Tomku, myślę, że Ty najszybciej mi pomożesz, potrzebna mi lista imprez które
      odbyły się w lipcu i sierpniu 2005 na Kefalonii w miasteczku Sami. Ty jestes
      zorientowany w temacie imprez i potrafisz poruszać się po greckich stronach,
      więc może dasz radę dla mnie to znależć...
      Szukam jednej piosenki, którą często słyszałam w radiu, jednak nie znałam wtedy
      języka w ogóle, więc nie znam tekstu, nie udało mi się też dowiedzieć, kto ją
      wykonuje. Bez tych informacji nie mam szans na znalezienie tego utworu. W
      wakacje 2005, które spędziłam na Kefalonii ten piosenkarz miał koncert w Sami i
      nawet śpiewał "moją" piosenkę. Tych koncertów nie było tak wiele, więc może tą
      drogą uda mi się ją odnaleźć.

Będę Ci bardzo wdzięczna za pomocsmile
      • tomaszkozlowski1 znalazłem! 14.08.06, 00:10
        Uff..Już bałem się,że nie znajdę (strona gminy Sami, m.in. z informacjami
        kulturalnymi, nie doczekała się zaszczytu aktualizacji od 2003r. ...-ale to
        Grecja-trzeba się pogodzić z ich podejściem wink) -na szczęście udało mi się
        ostatecznie znaleźć program "Eortia Samis",bo tak nazywa się ten festiwal-na
        pewnym forum smile
        W 2005 r.na tym festiwalu odbyło się bardzo dużo koncertów z lokalną muzyką
        Wysp Jońskich (wykonawcy zwykle nie mają wtedy znaczenia,bo piosenki są
        tradycyjne i znane od pokoleń-zresztą-poza braćmi Karaviotis-nie ma tam
        wyszczególnionych innych miejscowych piosenkarzy).
        9 sierpnia 2005 r. w porcie Sami odbył się jednak też koncert dwóch znanych w
        całej Grecji piosenkarzy komercyjnych-Janisa Vardisa i Steliosa Rokosa (w ich
        piosenkach spotyka się dość często buzuki,w piosenkach jońskich króluje
        mandolina).Jeśli to na tym koncercie usłyszałaś tę piosenkę to jest spora
        szansa,że znajdziesz w internecie płytę akurat z tym utworem.
        Janis Vardis może być zapisywany alfabetem łacińskim (nie ma jednego systemu
        transkrypcji-istnieje dowolność-ja na przykład staram się zapisywać imiona i
        nazwiska fonetycznie)jako "Giannis Vardis","Yiannis Vardis"-po grecku na
        szczęście dowolności nie ma: Γιάννης Βάρδης małymi literami i ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ
        dużymi.Odpowiednio Stelios Rokos- "Stelios Rokkos" (po grecku podwójne
        spółgłoski wymawia się pojedynczo dlatego ja go zapisuję przez jedno "k") i
        Στέλιος Ρόκκος, ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ.
        Oczywiście możesz trafić i na inne łacińskie pisownie ich nazwisk.
        Jeśli natomiast była to jakaś piosenka z koncertów poświęconych muzyce Wysp
        Jońskich,będzie o wiele wiele trudniej ją znaleźć- w internecie płyt z taką
        muzyką jest mało.Dużo takich płyt jest na miejscu,ale to może być trochę jak
        szukanie igły w stogu siana- dyskografia Wysp Jońskich nie jest może tak bogata
        jak np.Krety(tu wydano już wiele tysięcy tytułów płyt-pod względem lokalnej
        muzyki Kreta jest unikatem naprawdę na skalę światową!),ale na Wyspach Jońskich
        też jest niemała.
        Dodatkowym utrudnieniem w tego rodzaju sposobie szukania piosenek jest to,że w
        Grecji na koncertach zawsze śpiewa się znane i lubiane piosenki także innych
        artystów (bardzo czesto śpiewa się też kochane przez Greków-także młodych-stare
        piosenki np.z lat 60. i 70.).Najlepiej znać choć kilka słów z piosenki(np.z
        refrenu).Ale życzę Ci powodzenia w poszukiwanich! Mnie Twoim sposobem już
        niejednokrotnie udało się znaleźć! Pozdrawiam gorąco! Tomek smile
        • tomaszkozlowski1 Re: znalazłem! 14.08.06, 00:19
          Jeszcze raz wczytałem się w Twój post- jeśli piosenkę tę znasz z radia to
          bardzo prawdopodobne,że byłaś na koncercie Vardisa i Rokosa.Piosenek z Wysp
          Jońskich w ogólnogreckich radiach prawie się nie gra a przynajmniej bardzo
          rzadko-więcej ich natomiast w lokalnych rozgłośniach.Rokos (ma bardzo ładny
          głos)ma już na swoim koncie jakieś kilkanaście płyt,Janis Vardis-trochę mniej
          (później debiutował)-ale uważaj żeby nie pomylić go z jego bardzo znanym ojcem
          Andonisem Vardisem(Αντώνης Βάρδηςwink,bo ten to już prawdziwy weteran (pod
          wzgledem muzycznym,nie jest to jeszcze bardzo stary człowiek smile)i piosenek ma
          na swoim koncie przemnóstwo.
          W programie "Eortia Samis",przynajmniej w tym,którym dysponuję z internetu, nie
          ma nikogo innego,kto byłby szerzej znany w całej Grecji.
          Pozdrawiam! Tomek smile
          • wiweiorex Tomasz, jesteś wielki!!! 14.08.06, 01:28
            Od razu po przeczytaniu Twojego posta, rzuciłam się na stronkę Kithara.vu i...
            znalazlam w ciągu trzech minut!!! Troszkę trzeba było pogrzebać, szukając w
            tytułach, czegoś podobnego do tego, co mi się w pamięci kołatało (a było to coś
            zupełnie bez słów, takie "tararara"wink) i jest!
            Dla zaspokojenia ewentualnej ciekawości - Stelios Rokkos "oso exo esena"smile o
            wartości artystecznej tej piosenki nie będę się wypowiadać, bo z tego co widzę,
            to Ty jesteś ekspertem w tej dziedzinie, poza tym nie to jest ładne, co ładne,
            tylko to, co się komu podoba... A mnie się ten utworek kojarzy z greckimi
            czasami i po prostu MUSIAłAM go mieć!
            Jest dobrze, mam tytuł i wykonawce, pora przetrzepać e-mulasmile

Dzięki ogromnesmile Sprawiłeś mi kupę radochysmile))
            • tomaszkozlowski1 fajnie :) 14.08.06, 15:05
              Baaardzo się cieszę,że znalazłaś tę piosenkę! smile
              Gdyby nie było tej piosenki w emulu(w Grecji jest on mniej popularny niż u
              nas), poszukaj na forach typu pareoula,The Greekz (adresy są tu na naszym forum
              w innych wątkach).Na pewno ta piosenka jest gdzieś w internecie,bo Rokos jest
              bardzo znany(w ostatnich latach może jego poularność trochę spadła,ale ma na
              tyle dobry głos-a i repertuar jeden z najlepszych z komercyjnych piosenkarzy-że
              wielkie dni może znowu przed nim).
              Pozdrawiam! Tomek smile
              • wiweiorex Re: fajnie :) 14.08.06, 15:19
                Dopadłam go na emule, teraz tylko czekać, bo ja wariatka jestem i obecnie na
                ściągnięcie oczekuje jakieś 500 pozycjismile

Pozdrawiam cieplutkosmile
                • tomaszkozlowski1 Re: fajnie :) 14.08.06, 23:15
                  smile smile smile
    • tomaszkozlowski1 Elefsina- Eschilia 2006 22.08.06, 01:22
      W położonej niedaleko Aten Elefsinie(starożytne Eleuzis- wkrótce ma tu być
      wybudowane nowoczesne Muzeum Archeologiczne), miejscu narodzin Ajschylosa, od
      30 lat organizowane są uroczystości kulturalne pod nazwą "Eschilia"(Αισχύλιαwink
      czyli "Ajschylia".
      W tym roku rozpoczynają się w 27 sierpnia.W programie, m.in.:
      27/8- teatr- "Persowie" w wykonaniu Teatru Narodowego z Aten, w reżyserii
      wybitnej Lidii Koniordu
      30/8-plaża w Elefsinie-muzyczne party w rytm reggae i latin- gra znany ostanio
      grecki zespół grający te gatunki- Locomondo
      2/9- dobry grecki rock- Lavrendis Machieritsas, Nikos Ziogalas, Vasilis
      Kazulis, zespół Kitrina Podilata, Andonis Midzelos
      4-6/9-pokazy greckich filmów
      4/9- pokaz tańca "Hymn do Demeter"- choreografia- Emilija Buriti, Neli Pulopulu
      9/9- teatr Diadromi przedstawia sztukę"Marija Pendajotisa", reżyseria Kostas
      Tsianos
      12/9- wieczór jazzu-koncert- Jorgos Thomopulos
      14/9- dziecięcy teatr "Argo" Emilii Ipsilandi przedstawia sztukę "Wielka podróż
      małego Giganta"
      Na koniec festiwalu wystąpi Orkiestra "Mikis Theodorakis"- w ramach wieczoru
      poświęconego wielkiemu kompozytorowi

Pozdrawiam! Tomek smile

• tomaszkozlowski1 Festiwal Astipalei 02.09.06, 00:04
      Na pięknej wysepce Astipalea, gdzie trwa festial, we wrześniu będzie można
      jeszcze we wrześniu usłyszeć :
      9/9- Afendula Razeli- bardzo dobra a niesłusznie niezbyt szroko znana
      piosenkarka muzyki laiko
      27/9- anielski głos Anastasii Mutsatsu- razem z nią uzdolniony kompozytor i
      tekściarz- Michalis Kumbios
      29/9- pop-rockowy zespól Sinefa me pandelonia (oryginalna nazwa- Chmury ze
      spodniami)

smile
    • tomaszkozlowski1 Jorgos Mazonakis 02.09.06, 00:07
      Jeden z najpopularniejszych komercyjnych piosenkarzy-Jorgos Mazonakis,
      rozpoczyna 14 września występy w klubie muzycznym Fix Live w Salonikach (26is
      Oktovriou 15)- bedzie występować przez 20 nocy-w każdy czwartek,piątek i
      sobotę - aż do 21 października. Razem z nim piosenkarze Viktoria Chalkiti,
      Nikos Michas, Stelios Maksimos i Vasiliki Kapaku.
    • tomaszkozlowski1 ale to będzie koncert! 02.09.06, 00:10
      13 września na dziedzińcu ateńskiego Pałacu Muzyki koncert z samymi sławami:
      Charis Aleksiju,Manolis Famelos,Janis Kotsiras,Lavrendis Machieritsas,Melina
      Aslanidu,Filipos Pliatsikas,Konstandinos Vita,Fivos Delivorias,Stathis
      Drogosis,Nikos Ziogalas i Zak Stefanu.
      Zapowiada się wspaniale!!!

Pozdrawiam! Tomek smile
      • matheos2 Re: ale to będzie koncert! 03.09.06, 11:22
        No i zazdroszczę wszystkim tym co będą mogli to zobaczyć....ale jak....
    • tomaszkozlowski1 Mario- Lena Alkieu 05.09.06, 10:29
      Dwie piosenkarki muzyki laiko (λαϊκόwink- dwóch różnych pokoleń- rewelacyjna Mario
      (Μαριώ-ona też znakomicie śpiewa rembetika) i Lena Alkieu (Λένα Αλκαίουwink:
      7/9- Pireus-dzielniczka Palia Kokinia (Pl.Neraida)
      15/9-Pireus-dzielniczka Kieratsini

smile
    • tomaszkozlowski1 Michalis Siganidis 05.09.06, 10:33
      Jeden z najwybitniejszych przedstawicieli greckiego ethno-jazzu- Michalis
      Siganidis (Μιχάλης Σιγανίδηςwink - a razem z nim bardzo dobry i bardzo
      profesjonalny zespół Singrotima Lambraki(Συγκρότημα Λαμπράκηwink- wystąpią
      8 WRZEŚNIA w Salonikach, w dzielnicy Kalamaria (dawne koszary Kodrasa).

Pozdrawiam! Tomek smile
    • tomaszkozlowski1 Festiwal Papagu 16.09.06, 22:47
      Jak co roku, ateńska dzielnica Papagu (wschodnie Ateny) organizuje w swym
      urokliwym Kipotheatro festiwal z muzyka i teatrem.Oto co jeszcze nas czeka:
      18/9- teatr- "Andromache" Eurypidesa
      19/9- znana grecka śpiewaczka operowa Sonia Theodoridu
      21/9- rewelacyjna Savina Janatu w koncercie dedykowanym Chadzidakisowi "Pao na
      po sto sinefo"
      22/9- wieczór-święto 40-lecia na scenie dawnego popowego gwiazdora Paschalisa
      (Arvanitidisa-ale rzadko używa nazwiska na scenie;nie mylić z Paschalisem
      Terzisem) i zespołu Olympians, który mu towarzyszył
      24/9- 10 festiwal chórów
      26/9- znany śpiewak operowy Vasilis Fakitsas
      27/9- słynny cygański śpiewak Kostas Chadzis o charakterystycznym
      głębokim,chrapliwym głosie
      28/9- teatr - "Plutos" Arystofanesa
      29/9- mołdawski zespół Briuleis (muzyka tradycyjna)
      30/9- koncert organizowany przez Amnesty International

Pozdrawiam! smile
    • tomaszkozlowski1 Paschalis Terzis 21.09.06, 21:34
      25 września w Salonikach w Teatrze Ziemi (Theatro Jis- Θέατρο Γηςwink-pod gołym
      niebem oczywiście- odbędzie się wielki koncert Paschalisa Terzisa,
      saloniczanina zresztą (lubi to podkreślać,że jest z Salonik, nawet w swoich
      piosenkach).Razem z nim córka- Jana, która niedawno zadebiutowała swoją
      pierwszą płytą.
      Zimą Paschalis Terzis będzie występował w jednym ze znanych wielkich ateńskich
      klubów muzycznych Aten razem z Eleną Paparizu, co już okrzyknięto w Grecji
      najbardziej niedobranym muzycznym składem(klubu) nadchodzącego sezonu.
      • matheos2 Re: Paschalis Terzis 22.09.06, 10:48
        Juz zazdroszczę tym, którzy będą to mogli zobaczyć.Swoją drogą kupiłem będąc na
        Krecie płytę Pasxalisa i Jany, taki mix b.korzystne. Ciśnie mi sie jednak
        pytanie na usta, czy jest szansa na jakiś koncert grecki w Polsce???????????
        Wiem, że kiedyś był Dalaras, ale nikt praktycznie o tym nie wiedział...
        • bebiak Re: .. i Haris była w Polsce .... 22.09.06, 11:01
          ...I kiedyś (parę lat temu) była nawet Haris Alexiou, ale ja dowiedziałam się o
          tym później i Jej koncert mogłam obejrzeć już tylko w TV (nawet nagrałam) -
          zresztą tylko cz. 2, bo 1-szą przeoczyłamsad((
          • tomaszkozlowski1 Re: .. i Haris była w Polsce .... 22.09.06, 13:21
            Charula była już dość dawno- chyba z dziesięć lat będzie(dała koncert we
            (Wrocławiu)..
            Z koncertami Greków w Polsce jest zawsze problem finansowy- to ogromny koszt i
            potrzeba mocnych sponsorów (współczesna muzyka grecka w Polsce nie jest
            niestety szeroko znana a takie imprez,które nie przynoszą pewnego zysku i
            reklamy, trudniej zorganizować).Ale chyba jest nadzieja,że w najbliższych
            latach coś się ruszy smile Ostatni koncert Rossa Daly i jego kreteńskiego zespołu
            to może pierwsza jaskółka...Oby.Pozdrawiam! smile
            • matheos2 Re: .. i Haris była w Polsce .... 22.09.06, 13:26
              Rozumiem, że Ross, to poważna osobistośc muzyki kreteńskiej, ale będąc pod
              Pałacem na koncercie odniosłem wrażenie, że był to koncert muzyk różnych.
              Patrząc na zainteresowanie Grecją, ludzi którzy piszą na forum, na innych
              forach, wydaje się, że mogłoby sie udać....
              • tomaszkozlowski1 Re: .. i Haris była w Polsce .... 25.09.06, 20:11
                Tak,Ross to taka kreteńska i niekreteńska zarazem muzyka-ale nazwisko tak czy
                owak nierozerwalnie z Kretą kojarzone.I ja wierzę w potencjał coraz
                liczniejszych przyjaciół Hellady- i jak wreszcie znów kiedyś zawita do Polski
                ktoś ze słynnych greckich muzyków/piosenkarzy, przyjaciele nie zawiodą smile
    • tomaszkozlowski1 Stavros tu Notu 30.09.06, 23:25
      Lato zdecydowanie kończy się i w Grecji.Artyści wracają już do Aten i
      Salonik,gdzie rozpoczną zimowe występy (to te dwa miasta zdecydowanie przodują
      w muzycznej rozrywce od jesieni do wiosny).Bardzo dobry i popularny ateński
      klub muzyczny Stavros tu Notu (Σταύρος του Νότουwink ogłosił już swój program aż
      do grudnia.Podam co ciekawsze imprezy na październik (ten wątek dotyczy lata a
      więc dalej niż październik już nie będę opisywał koncertów):
      - 6-7/10,13-14/10,20-21/10- Manos Pirovolakis- Despina Olimbiju- Michalis
      Emirlis
      -26-28/10- muzyczny geniusz Thanasis Papakonstandinu (dużo występów az do
      grudnia)
      -30-31/10- jeden z najsłynniejszych greckich kompozytorów- Thanos Mikrutsikos i
      piosenkarz Janis Kutras (występy aż do grudnia).
      smile
    • tomaszkozlowski1 Janis Plutarchos 30.09.06, 23:33
      Jeden z najpopularniejszych komercyjnych piosenkarzy greckich- Janis Plutarchos
      (i spośród komercyjnych jeden z najlepszych a mimo to skromny i normalny-bez
      gwiazdorskiego "zadęcia"- a przez to bardzo lubiany, rozpoczął właśnie występy
      w ateńskim wielkim klubie muzycznym Kiendro Athinon (Κέντρο Αθηνώνwink, gdzie
      będzie śpiewał przez całą zimę.Właśnie wydał też swoją nową płytę "Krimena
      mistika" (Κρυμμένα μυστικάwink,która cieszy się już ogromną popularnością i już
      pierwszego dnia pokryła się platyną.
      • matheos2 Re: Janis Plutarchos 01.10.06, 23:17
        Dzięki Tomek za informacje o płycie. To jeden z moich ulubionych wykonawców.
        Szkoda, że jak byłem na Krecie nie było jego koncertu....buuuuuuuuu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka