osiolek44 Chainides 03.08.06, 14:06 Małe uzupełnienie o koncerty kreteńskiego zespołu Chainides (Χαΐνηδες- dane głównie ze strony www.chainides.gr : wtorek 8.08 - Santorini piątek 11.08 - wschodnia Kreta, wioska Mirsini (Μυρσίνη Σητείας ok.25km na zachód od Sitii po drodze do Ag.Nikolaos czwartek 24.08 - Stavroupoli , przedmieścia Salonik (Σταυρούπολη/Θεσσαλονίκη niedziela 27.08 - Amorgos, w ramach Świeta Skał - o czym wspominał już Tomek środa 30.08 - miasto Kos, Rzymski Odeon (hm... i tu chyba będę miał przyjemność być) Pozdrawiam! Sebastian Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: Chainides 03.08.06, 14:22 Dzięki za uzupełnienie Miłych wrażeń w Grecji i na koncercie! Ach,jak to by było wspaniale znaleźć się na koncercie Chainides... Pozdrawiam! Tomek Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Festiwal Mama Africa 06.08.06, 22:58 Dla tych którzy będą w Atenach 2 i 3 września- festiwal Mama Africa ma przybliżać Grekom kulturę narodów Afryki (w Grecji mieszka już bardzo wielu uchodźców z Afryki) oraz jednoczyć greckich i afrykańskich artystów we wspólnych działaniach.Ma też charakter charytatywny- będą zbierane pieniądze na pomoc dla biednych krajów tego kontynentu.W programie koncerty,wystawy sztuki,kuchnia,bedą też stały kioski z różnymi afrykańskimi artykułami.Bilet dwudniowy-20 euro,jednodniowy-15 euro.Festiwal odbywać się będzie w Parku Edukacji Przyrodniczej "Andonis Tritsis" przy alei Leoforos Dimokratijas w dzielnicy Ajji Anarjiri (Άγιοι Ανάργυροι. 2 września na koncercie usłyszeć będzie można,m.in. jeden z czołowych greckich zespołów reggae-Locomondo,dobry hiphopowy zespół Rodes czy rockowy zespół Vox. 3 września wystąpi,m.in. słynny egipsko-turecki artysta Omar Faruk Tekbilek, Majek Fashek z Nigerii oraz ciekawy grecki piosenkarz popowy Kostas Chronopulos. Podczas festiwalu odbędą się też warsztaty bębniarskie. Strona festiwalu www.mamaafricafestival.com Pozdrawiam! Tomek Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Samos-Festiwal "Manolis Kalomiris" 06.08.06, 23:06 Z tym to się spóźniłem-zapomniałem o tym napisać-od lipca trwa na Samos znany od wielu lat festiwal muzyki klasycznej-"Manolis Kalomiris"(od imienia jednego z ważniejszych greckich kompozytorów klasycznych)-główne koncert skończyły się 1 sierpnia,ale uroczystości z nim związane trwają jeszcze do 11 sierpnia. Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Lambetia 2006 06.08.06, 23:28 W miejscowości Vilia na zachód Aten,w Attyce,obok gór Kitheronas (jedne z ostatnich dzikich gór w okolicach Aten) odbywa się festiwal Lambetia,nawiązujący imieniem do nazwiska wybitnej, pochodzącej z tego urokliwego miasteczka (około 1300 mieszkańców) aktorki- Eli Lambeti(1926-1983). Festiwal rozpoczął się 3 sierpnia koncertom ku pamięci Eli- śpiewali Pandelis Thalasinos i Janis Nikolau.Do 20 sierpnia prawie każdego dnia coś się tu będzie działo-np.: 8/8- muzyka z różnych rejonów świata 9/8-przedstawienie muzyczno-teatralne nawiązujące do życia i twórczości nieżyjącego już,ukochanego do dziś przez Greków kompozytora wielu niezapomnianych piosenek- Jorgosa Zambetasa 12/8-występ komercyjnych znanych piosenkarzy Christosa Dandisa i Maro Litra 13/8-tańce ludowe z różnych regionów Grecji 19/8-w pobliskim Porto Jermeno koncert komercyjnych gwiazdeczek Jorgosa Lembesisa i Pameli (oboje artystów przeżywało swoją "świetność" około 2000 r. i teraz Grecy już o nich trochę zapomnieli) 20/8-koncert bardzo znanej(obecnie jedna z najpopularniejszych greckich piosenkarek komercyjnych),pochodzącej z Salonik i cenionej za oryginalny głos Natasy Theodoridu; zamknięcie festiwalu Pozdrawiam! Tomek Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Tinos- Festival Eksomvurgu 09.08.06, 14:30 Gmina Eksomvurgo na uroczej cykladzkiej wyspie Tinos już po raz szósty organizuje w tym roku festiwal z muzyką,wystawami sztuki,odczytami itp. W sierpniu będzie jeszcze można wziąć udział m.in.w następujących wydarzeniach: 11/8- wieczór poświęcony Mozartowi 16/8- grecki artystyczny rock- Lavrendis Machieritsas,Nikos Ziogalas,Vasilis Kazulis,Andonis Midzelos,zespół Kitrina Podilata 17/8- wieczór greckich ludowych baśni- prowadzenie- Agni Stumbuli 21/8- muzyka sakralna- chór dziecięcy z Paryża Tomek Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Miltos Paschalidis 11.08.06, 00:27 Trochę rocka,trochę artystycznego endechno,czasem coś z miejskiego tradycyjnego laiko...Efekt zawsze znakomity.Miltos Paschalidis-lubiany i ceniony piosenkarz- także ma w tym roku swoją trasę koncertową-w sierpniu będzie go jeszcze można usłyszeć : 19/8- Kastoria(Macedonia Zachodnia) 23/8- Galatsi (Ateny) 25/8- Santorini 27-28/8- Cypr-Nikozja (muzyczna scena Avlea) 31/8- Iliupoli(Ateny)- tu razem z nim świetny kreteński muzyk i pieśniarz Vasilis Skulas Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 bardzo lubiany w Grecji Goran Bregović 11.08.06, 00:37 Ach,setny wpis w tym wątku... Bregović,znany w Grecji z bardzo udanej współpracy z Alkistis Protopsalti i Jorgosem Dalarasem,wystąpi w Grecji tego lata dwa razy: 18/8- Preveza (Grecja Zachodnia)-Dimotiko Kipotheatro 21/8-Iraklio na Krecie- tu wystąpi pięknym i wielkim na Stadionie Olimpijskim- razem z nim legendarny już niemal kreteński(ale znany szeroko w Grecji a i na świecie) wirtuoz kreteńskiej liry- Psarandonis Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: bardzo lubiany w Grecji Goran Bregović 11.08.06, 00:39 A i dodam,że kreteński koncert jest charytatywny.Bilety po 15 euro. Odpowiedz Link
wiweiorex Do Tomka, z prośbą o pomoc 13.08.06, 22:12 Tomku, myślę, że Ty najszybciej mi pomożesz, potrzebna mi lista imprez które odbyły się w lipcu i sierpniu 2005 na Kefalonii w miasteczku Sami. Ty jestes zorientowany w temacie imprez i potrafisz poruszać się po greckich stronach, więc może dasz radę dla mnie to znależć... Szukam jednej piosenki, którą często słyszałam w radiu, jednak nie znałam wtedy języka w ogóle, więc nie znam tekstu, nie udało mi się też dowiedzieć, kto ją wykonuje. Bez tych informacji nie mam szans na znalezienie tego utworu. W wakacje 2005, które spędziłam na Kefalonii ten piosenkarz miał koncert w Sami i nawet śpiewał "moją" piosenkę. Tych koncertów nie było tak wiele, więc może tą drogą uda mi się ją odnaleźć. Będę Ci bardzo wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 znalazłem! 14.08.06, 00:10 Uff..Już bałem się,że nie znajdę (strona gminy Sami, m.in. z informacjami kulturalnymi, nie doczekała się zaszczytu aktualizacji od 2003r. ...-ale to Grecja-trzeba się pogodzić z ich podejściem ) -na szczęście udało mi się ostatecznie znaleźć program "Eortia Samis",bo tak nazywa się ten festiwal-na pewnym forum W 2005 r.na tym festiwalu odbyło się bardzo dużo koncertów z lokalną muzyką Wysp Jońskich (wykonawcy zwykle nie mają wtedy znaczenia,bo piosenki są tradycyjne i znane od pokoleń-zresztą-poza braćmi Karaviotis-nie ma tam wyszczególnionych innych miejscowych piosenkarzy). 9 sierpnia 2005 r. w porcie Sami odbył się jednak też koncert dwóch znanych w całej Grecji piosenkarzy komercyjnych-Janisa Vardisa i Steliosa Rokosa (w ich piosenkach spotyka się dość często buzuki,w piosenkach jońskich króluje mandolina).Jeśli to na tym koncercie usłyszałaś tę piosenkę to jest spora szansa,że znajdziesz w internecie płytę akurat z tym utworem. Janis Vardis może być zapisywany alfabetem łacińskim (nie ma jednego systemu transkrypcji-istnieje dowolność-ja na przykład staram się zapisywać imiona i nazwiska fonetycznie)jako "Giannis Vardis","Yiannis Vardis"-po grecku na szczęście dowolności nie ma: Γιάννης Βάρδης małymi literami i ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ dużymi.Odpowiednio Stelios Rokos- "Stelios Rokkos" (po grecku podwójne spółgłoski wymawia się pojedynczo dlatego ja go zapisuję przez jedno "k") i Στέλιος Ρόκκος, ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ. Oczywiście możesz trafić i na inne łacińskie pisownie ich nazwisk. Jeśli natomiast była to jakaś piosenka z koncertów poświęconych muzyce Wysp Jońskich,będzie o wiele wiele trudniej ją znaleźć- w internecie płyt z taką muzyką jest mało.Dużo takich płyt jest na miejscu,ale to może być trochę jak szukanie igły w stogu siana- dyskografia Wysp Jońskich nie jest może tak bogata jak np.Krety(tu wydano już wiele tysięcy tytułów płyt-pod względem lokalnej muzyki Kreta jest unikatem naprawdę na skalę światową!),ale na Wyspach Jońskich też jest niemała. Dodatkowym utrudnieniem w tego rodzaju sposobie szukania piosenek jest to,że w Grecji na koncertach zawsze śpiewa się znane i lubiane piosenki także innych artystów (bardzo czesto śpiewa się też kochane przez Greków-także młodych-stare piosenki np.z lat 60. i 70.).Najlepiej znać choć kilka słów z piosenki(np.z refrenu).Ale życzę Ci powodzenia w poszukiwanich! Mnie Twoim sposobem już niejednokrotnie udało się znaleźć! Pozdrawiam gorąco! Tomek Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: znalazłem! 14.08.06, 00:19 Jeszcze raz wczytałem się w Twój post- jeśli piosenkę tę znasz z radia to bardzo prawdopodobne,że byłaś na koncercie Vardisa i Rokosa.Piosenek z Wysp Jońskich w ogólnogreckich radiach prawie się nie gra a przynajmniej bardzo rzadko-więcej ich natomiast w lokalnych rozgłośniach.Rokos (ma bardzo ładny głos)ma już na swoim koncie jakieś kilkanaście płyt,Janis Vardis-trochę mniej (później debiutował)-ale uważaj żeby nie pomylić go z jego bardzo znanym ojcem Andonisem Vardisem(Αντώνης Βάρδης,bo ten to już prawdziwy weteran (pod wzgledem muzycznym,nie jest to jeszcze bardzo stary człowiek )i piosenek ma na swoim koncie przemnóstwo. W programie "Eortia Samis",przynajmniej w tym,którym dysponuję z internetu, nie ma nikogo innego,kto byłby szerzej znany w całej Grecji. Pozdrawiam! Tomek Odpowiedz Link
wiweiorex Tomasz, jesteś wielki!!! 14.08.06, 01:28 Od razu po przeczytaniu Twojego posta, rzuciłam się na stronkę Kithara.vu i... znalazlam w ciągu trzech minut!!! Troszkę trzeba było pogrzebać, szukając w tytułach, czegoś podobnego do tego, co mi się w pamięci kołatało (a było to coś zupełnie bez słów, takie "tararara") i jest! Dla zaspokojenia ewentualnej ciekawości - Stelios Rokkos "oso exo esena" o wartości artystecznej tej piosenki nie będę się wypowiadać, bo z tego co widzę, to Ty jesteś ekspertem w tej dziedzinie, poza tym nie to jest ładne, co ładne, tylko to, co się komu podoba... A mnie się ten utworek kojarzy z greckimi czasami i po prostu MUSIAłAM go mieć! Jest dobrze, mam tytuł i wykonawce, pora przetrzepać e-mula Dzięki ogromne Sprawiłeś mi kupę radochy)) Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 fajnie :) 14.08.06, 15:05 Baaardzo się cieszę,że znalazłaś tę piosenkę! Gdyby nie było tej piosenki w emulu(w Grecji jest on mniej popularny niż u nas), poszukaj na forach typu pareoula,The Greekz (adresy są tu na naszym forum w innych wątkach).Na pewno ta piosenka jest gdzieś w internecie,bo Rokos jest bardzo znany(w ostatnich latach może jego poularność trochę spadła,ale ma na tyle dobry głos-a i repertuar jeden z najlepszych z komercyjnych piosenkarzy-że wielkie dni może znowu przed nim). Pozdrawiam! Tomek Odpowiedz Link
wiweiorex Re: fajnie :) 14.08.06, 15:19 Dopadłam go na emule, teraz tylko czekać, bo ja wariatka jestem i obecnie na ściągnięcie oczekuje jakieś 500 pozycji Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Elefsina- Eschilia 2006 22.08.06, 01:22 W położonej niedaleko Aten Elefsinie(starożytne Eleuzis- wkrótce ma tu być wybudowane nowoczesne Muzeum Archeologiczne), miejscu narodzin Ajschylosa, od 30 lat organizowane są uroczystości kulturalne pod nazwą "Eschilia"(Αισχύλια czyli "Ajschylia". W tym roku rozpoczynają się w 27 sierpnia.W programie, m.in.: 27/8- teatr- "Persowie" w wykonaniu Teatru Narodowego z Aten, w reżyserii wybitnej Lidii Koniordu 30/8-plaża w Elefsinie-muzyczne party w rytm reggae i latin- gra znany ostanio grecki zespół grający te gatunki- Locomondo 2/9- dobry grecki rock- Lavrendis Machieritsas, Nikos Ziogalas, Vasilis Kazulis, zespół Kitrina Podilata, Andonis Midzelos 4-6/9-pokazy greckich filmów 4/9- pokaz tańca "Hymn do Demeter"- choreografia- Emilija Buriti, Neli Pulopulu 9/9- teatr Diadromi przedstawia sztukę"Marija Pendajotisa", reżyseria Kostas Tsianos 12/9- wieczór jazzu-koncert- Jorgos Thomopulos 14/9- dziecięcy teatr "Argo" Emilii Ipsilandi przedstawia sztukę "Wielka podróż małego Giganta" Na koniec festiwalu wystąpi Orkiestra "Mikis Theodorakis"- w ramach wieczoru poświęconego wielkiemu kompozytorowi Pozdrawiam! Tomek Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Festiwal Astipalei 02.09.06, 00:04 Na pięknej wysepce Astipalea, gdzie trwa festial, we wrześniu będzie można jeszcze we wrześniu usłyszeć : 9/9- Afendula Razeli- bardzo dobra a niesłusznie niezbyt szroko znana piosenkarka muzyki laiko 27/9- anielski głos Anastasii Mutsatsu- razem z nią uzdolniony kompozytor i tekściarz- Michalis Kumbios 29/9- pop-rockowy zespól Sinefa me pandelonia (oryginalna nazwa- Chmury ze spodniami) Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Jorgos Mazonakis 02.09.06, 00:07 Jeden z najpopularniejszych komercyjnych piosenkarzy-Jorgos Mazonakis, rozpoczyna 14 września występy w klubie muzycznym Fix Live w Salonikach (26is Oktovriou 15)- bedzie występować przez 20 nocy-w każdy czwartek,piątek i sobotę - aż do 21 października. Razem z nim piosenkarze Viktoria Chalkiti, Nikos Michas, Stelios Maksimos i Vasiliki Kapaku. Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 ale to będzie koncert! 02.09.06, 00:10 13 września na dziedzińcu ateńskiego Pałacu Muzyki koncert z samymi sławami: Charis Aleksiju,Manolis Famelos,Janis Kotsiras,Lavrendis Machieritsas,Melina Aslanidu,Filipos Pliatsikas,Konstandinos Vita,Fivos Delivorias,Stathis Drogosis,Nikos Ziogalas i Zak Stefanu. Zapowiada się wspaniale!!! Pozdrawiam! Tomek Odpowiedz Link
matheos2 Re: ale to będzie koncert! 03.09.06, 11:22 No i zazdroszczę wszystkim tym co będą mogli to zobaczyć....ale jak.... Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Mario- Lena Alkieu 05.09.06, 10:29 Dwie piosenkarki muzyki laiko (λαϊκό- dwóch różnych pokoleń- rewelacyjna Mario (Μαριώ-ona też znakomicie śpiewa rembetika) i Lena Alkieu (Λένα Αλκαίου: 7/9- Pireus-dzielniczka Palia Kokinia (Pl.Neraida) 15/9-Pireus-dzielniczka Kieratsini Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Michalis Siganidis 05.09.06, 10:33 Jeden z najwybitniejszych przedstawicieli greckiego ethno-jazzu- Michalis Siganidis (Μιχάλης Σιγανίδης - a razem z nim bardzo dobry i bardzo profesjonalny zespół Singrotima Lambraki(Συγκρότημα Λαμπράκη- wystąpią 8 WRZEŚNIA w Salonikach, w dzielnicy Kalamaria (dawne koszary Kodrasa). Pozdrawiam! Tomek Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Festiwal Papagu 16.09.06, 22:47 Jak co roku, ateńska dzielnica Papagu (wschodnie Ateny) organizuje w swym urokliwym Kipotheatro festiwal z muzyka i teatrem.Oto co jeszcze nas czeka: 18/9- teatr- "Andromache" Eurypidesa 19/9- znana grecka śpiewaczka operowa Sonia Theodoridu 21/9- rewelacyjna Savina Janatu w koncercie dedykowanym Chadzidakisowi "Pao na po sto sinefo" 22/9- wieczór-święto 40-lecia na scenie dawnego popowego gwiazdora Paschalisa (Arvanitidisa-ale rzadko używa nazwiska na scenie;nie mylić z Paschalisem Terzisem) i zespołu Olympians, który mu towarzyszył 24/9- 10 festiwal chórów 26/9- znany śpiewak operowy Vasilis Fakitsas 27/9- słynny cygański śpiewak Kostas Chadzis o charakterystycznym głębokim,chrapliwym głosie 28/9- teatr - "Plutos" Arystofanesa 29/9- mołdawski zespół Briuleis (muzyka tradycyjna) 30/9- koncert organizowany przez Amnesty International Pozdrawiam! Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Paschalis Terzis 21.09.06, 21:34 25 września w Salonikach w Teatrze Ziemi (Theatro Jis- Θέατρο Γης-pod gołym niebem oczywiście- odbędzie się wielki koncert Paschalisa Terzisa, saloniczanina zresztą (lubi to podkreślać,że jest z Salonik, nawet w swoich piosenkach).Razem z nim córka- Jana, która niedawno zadebiutowała swoją pierwszą płytą. Zimą Paschalis Terzis będzie występował w jednym ze znanych wielkich ateńskich klubów muzycznych Aten razem z Eleną Paparizu, co już okrzyknięto w Grecji najbardziej niedobranym muzycznym składem(klubu) nadchodzącego sezonu. Odpowiedz Link
matheos2 Re: Paschalis Terzis 22.09.06, 10:48 Juz zazdroszczę tym, którzy będą to mogli zobaczyć.Swoją drogą kupiłem będąc na Krecie płytę Pasxalisa i Jany, taki mix b.korzystne. Ciśnie mi sie jednak pytanie na usta, czy jest szansa na jakiś koncert grecki w Polsce??????????? Wiem, że kiedyś był Dalaras, ale nikt praktycznie o tym nie wiedział... Odpowiedz Link
bebiak Re: .. i Haris była w Polsce .... 22.09.06, 11:01 ...I kiedyś (parę lat temu) była nawet Haris Alexiou, ale ja dowiedziałam się o tym później i Jej koncert mogłam obejrzeć już tylko w TV (nawet nagrałam) - zresztą tylko cz. 2, bo 1-szą przeoczyłam(( Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: .. i Haris była w Polsce .... 22.09.06, 13:21 Charula była już dość dawno- chyba z dziesięć lat będzie(dała koncert we (Wrocławiu).. Z koncertami Greków w Polsce jest zawsze problem finansowy- to ogromny koszt i potrzeba mocnych sponsorów (współczesna muzyka grecka w Polsce nie jest niestety szeroko znana a takie imprez,które nie przynoszą pewnego zysku i reklamy, trudniej zorganizować).Ale chyba jest nadzieja,że w najbliższych latach coś się ruszy Ostatni koncert Rossa Daly i jego kreteńskiego zespołu to może pierwsza jaskółka...Oby.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
matheos2 Re: .. i Haris była w Polsce .... 22.09.06, 13:26 Rozumiem, że Ross, to poważna osobistośc muzyki kreteńskiej, ale będąc pod Pałacem na koncercie odniosłem wrażenie, że był to koncert muzyk różnych. Patrząc na zainteresowanie Grecją, ludzi którzy piszą na forum, na innych forach, wydaje się, że mogłoby sie udać.... Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: .. i Haris była w Polsce .... 25.09.06, 20:11 Tak,Ross to taka kreteńska i niekreteńska zarazem muzyka-ale nazwisko tak czy owak nierozerwalnie z Kretą kojarzone.I ja wierzę w potencjał coraz liczniejszych przyjaciół Hellady- i jak wreszcie znów kiedyś zawita do Polski ktoś ze słynnych greckich muzyków/piosenkarzy, przyjaciele nie zawiodą Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Stavros tu Notu 30.09.06, 23:25 Lato zdecydowanie kończy się i w Grecji.Artyści wracają już do Aten i Salonik,gdzie rozpoczną zimowe występy (to te dwa miasta zdecydowanie przodują w muzycznej rozrywce od jesieni do wiosny).Bardzo dobry i popularny ateński klub muzyczny Stavros tu Notu (Σταύρος του Νότου ogłosił już swój program aż do grudnia.Podam co ciekawsze imprezy na październik (ten wątek dotyczy lata a więc dalej niż październik już nie będę opisywał koncertów): - 6-7/10,13-14/10,20-21/10- Manos Pirovolakis- Despina Olimbiju- Michalis Emirlis -26-28/10- muzyczny geniusz Thanasis Papakonstandinu (dużo występów az do grudnia) -30-31/10- jeden z najsłynniejszych greckich kompozytorów- Thanos Mikrutsikos i piosenkarz Janis Kutras (występy aż do grudnia). Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Janis Plutarchos 30.09.06, 23:33 Jeden z najpopularniejszych komercyjnych piosenkarzy greckich- Janis Plutarchos (i spośród komercyjnych jeden z najlepszych a mimo to skromny i normalny-bez gwiazdorskiego "zadęcia"- a przez to bardzo lubiany, rozpoczął właśnie występy w ateńskim wielkim klubie muzycznym Kiendro Athinon (Κέντρο Αθηνών, gdzie będzie śpiewał przez całą zimę.Właśnie wydał też swoją nową płytę "Krimena mistika" (Κρυμμένα μυστικά,która cieszy się już ogromną popularnością i już pierwszego dnia pokryła się platyną. Odpowiedz Link
matheos2 Re: Janis Plutarchos 01.10.06, 23:17 Dzięki Tomek za informacje o płycie. To jeden z moich ulubionych wykonawców. Szkoda, że jak byłem na Krecie nie było jego koncertu....buuuuuuuuu Odpowiedz Link