Dodaj do ulubionych

Pytanie o tanie miejsca noclegowe na Peloponezie

23.08.06, 12:22
Witajcie,
wiem, wiem że to nietypowe pytanie i powinnam napisać do każdego z osobna...
pomyślałam jednak, że więcej osób przeczyta tutaj i może da znać na maila
grecja-ellada@gazeta.pl smile) Bardzo prosze jeśli macie jakieś adresiki hoteli
dajcie znać.

dxuksm w internecie wraz z koleżanką, która będzie zwiedzać ten fragment
Grecji na własną rękę już od 31.08
I albo my nie potrafimy znaleść tanich chatek (pokoju dla 1 os) albo jakaś
drożyzna zapanowała.
Miejscowość, w której szukam a jest opatrzona jako cel podróży (baza noclegowa
przez koleżankę) to Kokkali lub Vathii.
Cena jaką koleżanka najchętniej widziałaby pokoik (zaznaczam, że nie ma dużych
oczekiwań co do komfortu) to 30 euro, choć jak sama mi powiedziała nie wierzy,
że coś w tej cenie znajdzie zwłaszcza, że to jeszcze sezon w Grecji.
Chętnie widziałaby śniadanie w tej cenie, ale nie musi być smile

Dziękuje za informacje smile)
Obserwuj wątek
    • jfp4 Re: Pytanie o tanie miejsca noclegowe na Pelopone 23.08.06, 12:37
      Ja rowniez przylaczam sie do prosby o namiary na noclegi, bo faktycznie
      Peloponez jest chyba jedynym miejscem w Grecji gdzie nie mozna znalezc ofert w
      inter. w rozsadnych cennach.Jedyne co udalo mi sie znalezc to drogie hotele a i
      tak w niewielkiej ilosci.Interesuje mnie miejscowosc Kalo Nero i owszem mozon
      znalezc jakies hoteliki, kilka zaledwei, ale zero inf o apartamentach itp
      Jaonna
      • chiara76 Re: Pytanie o tanie miejsca noclegowe na Pelopone 23.08.06, 12:39
        jfp4 napisała:

> Ja rowniez przylaczam sie do prosby o namiary na noclegi, bo faktycznie
        > Peloponez jest chyba jedynym miejscem w Grecji gdzie nie mozna znalezc ofert
        w
        > inter. w rozsadnych cennach.Jedyne co udalo mi sie znalezc to drogie hotele a
        i
        >
        > tak w niewielkiej ilosci.Interesuje mnie miejscowosc Kalo Nero i owszem mozon
        > znalezc jakies hoteliki, kilka zaledwei, ale zero inf o apartamentach itp
        > Jaonna

polecam Wam stronę, którą znam poprzez Gale'a.
        www.virtualtourist.com

tam można popytać na forum i ludzie odpowiadają.
        To oczywiście, jeśli nie znajdziecie nic poza.
      • grecja-ellada Re: Pytanie o tanie miejsca noclegowe na Pelopone 23.08.06, 12:53
        jfp4 napisała:

>Jedyne co udalo mi sie znalezc to drogie hotele a i tak w niewielkiej ilosci.
        Niestety masz rację, gdy M. dzwoniła po hotelach informowali ją, że cena za
        nocleg to 50 euo.
        Dziewczyna już jest na tyle zdesperowana tym faktem, zwłaszcza że zawsze
        znajdywała hotele czy to na Krecie, na Eginie rok temu też były ludzkie ceny.
        A przecież w przewodnikach nie raz czytałam, że jest w stosunku do wysp greckich
        w miare tani.
        • eridan Re: Pytanie o tanie miejsca noclegowe na Pelopone 23.08.06, 21:08
          Nie jest tak źle. Przykładowa oferta z miasta Olimpia
          www.reservations.bookhostels.com/polska-anglia.co.uk/findabed.php?PHPSESSID=tl9pe21bjdbcleewa37f37op3y7xaccf

Warto szukać i rezerwować. To niewiele kosztuje a daje pewność noclegu.pzdr.
      • acek2004 Re: Pytanie o tanie miejsca noclegowe na Pelopone 23.08.06, 15:43

Single Room :

25,00 & 35,00
        Double Room :

30,00 - 50,00
        City/Village :
        Kalo Nero Kyparissias

www.hotelakrogiali.gr

• bob75rob1 Re: Pytanie o tanie miejsca noclegowe na Pelopone 23.08.06, 14:07
      Nocowaliśmy w Koryncie (tym oznaczonym jako starożytny, a nie współczesnym
      mieście) za 35 EUR w ubiegłym roku w czerwcu. Nie szukaliśmy, po prostu
      zatrzymaliśmy się przy wyglądających OK pokojach do wynajęcia.
    • acek2004 lonely planet 23.08.06, 14:59
      ja z uporem maniaka...
      -> EMPIK -> przewodnik Lonely Planet -> i sprawdzic.. tam maja chyab akzdy
      przedzial cenowy..

a.
      • acek2004 znalezione do sprawdzenia by e-mail 23.08.06, 16:00

1)

Prefecture : KORINTHIA
        Single Room :27,00 Double Room :45,00
        City/Village : Xylokastr
        nikapos@panafonet.gr
        2)
        Prefecture : ILIA
        Single Room :33,00 & 35,00
        City/Village :
        Vartholomio
        E - mail :
        fegarognemata@accommodate.gr

3) PELOPONNESE

Prefecture : MESSINIA
        City/Village :
        Stoupa
        Suites :28,00 & 35,00

orion.oe@mail.gr

inen znajdziesz tu: www.grhotels.gr/index.asp?p=27&LG=1

powodzenia

a.
        • bebiak Odkopałam swoje chatki na Peloponezie ... 23.08.06, 16:07
          ..czyli mój post z tego głównego forum:
          Znalazłam - tak do kogoś tutaj pisałam o moich chatkach na Peloponezie - ceny
          już z pewnością się zmieniły, ale może warto spróbować ustalić ile dziś (bo
          chatki były świetne):

"Ja podróżowałam w drugim tygodniu września po południowym Peloponezie w 2002
          i wynajmowałam przyzwoite pokoje bez problemu i bez wcześniejszej rezerwacji.
          Nocowałam:
          - na Mani, w miejscowości Kokkala, w domu zwanym Kastro (na wzgórzu nad wioską,
          z pięknym widokiem na morze); duży pokój z w pełni wyposażonym aneksem
          kuchennym (jeśli komuś potrzebny) oraz klimatyzacją i dużym tarasem. Cena od
          osoby: 20 euro;
          - w Monemvasii w czymś w rodzaju pensjonatu Ksenonas Goulas: spory pokój z
          klimatyzacją plus śniadanie w postaci rogalika oraz kawy. Cena od osoby: 20
          euro;
          - w Pilos (trzeci palec) w hotelu Philip: duży pokój z tarasem z widokiem na
          marinę. Cena: 20 euro od osoby;
          - w górach Taiget w hotelu na wys. 1300 m: spory pokój z klimatyzacją (zbędna,
          bo na tej wysokości zimno było jak licho) z balkonem i ślicznym widokiem na
          góry. Cena 20 euro od osoby.
          - w Marmari na Mani, ale tu uprzedzam: Marmari to śliczne miejsce na końcu
          Mani, ale jeśli ktoś lubi spokój i ciszę. To tak naprawdę nad zatoką pięknie
          wtopiony w otoczenie niewielki hotelik z restauracją (i nic więcej). Cena: 25
          euro od osoby.
          Nie przepadam w Helladzie za miejscami gdzie jeżdżą masy turystów stąd mój
          wybór takich właśnie miejsc (kiedy jadę sobie indywidualnie). Ja polecam, a
          gdyby "coś" to dysponuję telefonami, choć jak tam byłam to rezerwacja
          wcześniejsza nie była konieczna. Jak mi się podobało to wchodziłam ot, tak, z
          marszu, i miałam to co chciałam.
          Dodam jeszcze już tak teraz, że tak naprawdę mnie by wystarczyły skromniejsze
          nieco pokoje (i lekko tańsze tym samym), ale zdecydowałam się na te i byłam
          zadowolna".

- - - - - -
          I dodaję: te pokoje były dwuosobowe a ja podałam cenę od osoby.
          Pamiętajcie, że było to we wrześniu 2002.
          I odkopcie sobie Arwenę koniecznie na głównym forum - ona pojechała na
          Peloponez rok po mnie czyli w 2003 roku: pamiętam, że mieszkała w tanich
          chatkach, znacznie tańszych niż ja (pisała o tym na tamtym forum).
          Pozdrowienia. B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka