sarna73 18.01.08, 20:28 czy ktos juz przymierzal sie do kupienia biletow? czy mi sie cos sni czy jeszcze przedwczoraj byly loty wt, czw, so a dzis juz sr, czw, so? nie wiecie skad ta zmiana? a moze w tym roku polecacie inne linie z WARSZAWY do ATEN Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewamalgorzata Re: norwegian 18.01.08, 22:26 Dokładnie jest tak jak mówisz - zmienili rozkład lotów. Na razie promocje, które były - sięgały tylko wylotów do końca kwietnia - na te bardziej letnie trzeba chyba jeszcze poczekać. Mnie bardziej martwi jednak brak tanich biletów w Aegaean'ie... Odpowiedz Link
sarna73 Re: norwegian 19.01.08, 10:54 myslisz ze moze byc taniej? nie wiem czy kupowac juz czy czekac? kurcze blade, tym razem jest nas juz 4 bo Olka powyzej 2 lat, nie wiem co robic Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: norwegian 19.01.08, 12:26 Ja czekam.. znaczy, na wrzesień czekam, na wrzesniowe promcje dokładnie mówiąc Mam takie zalożenie: nie kupuję powyżej 400 zł (raz w zyciu wyjątek: Kreta za 650). Tylko pamiętaj: zaglądaj ciągle na strony Norwegiana - jak jest promocja- tych naprawdę tanich biletów jest niewiele - kto pierwszy ten lepszy Odpowiedz Link
sarna73 kupiłam ! 29.01.08, 19:03 jeszcze tylko 206 dni i leeeeeceeeeeeeeee!!! hurra !!!! Odpowiedz Link
pyrgos Re: norwegian 20.01.08, 11:59 witam, ja tez sie martwię Aeganem, w listopadzie bilety były po 10 euro, ale Centralwings jeszcze nie miał Aten wiec postanowiłam poczekać a teraz są po 100 euro i nie wiem co robić, czy próbować w Olympicu czy jeszcze czekać, dodatkowo z kilku samolotów na Santorini, jak było w poprzednich latach teraz jest tylko jeden, czy nie pamiętasz, kiedy się pokazały tanie w ubiegłych latach? Jola Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: norwegian 20.01.08, 12:09 Nie wiem, kiedy się pojawiły - ja kupowałam w sierpniu na wrzesień. Ale skoro w tamtym roku z takich lonisk jak Chania, Iraklion czy Santorini było po 6 czy 8 lotów dziennie do Aten - myślę, że aż takiej redukcji nie wprowadzili i jeszcze się pojawią następne loty, nie zostaną przy tym jednym...taką właśnie mam nadzieję Odpowiedz Link
neronka Re: norwegian 05.02.08, 10:34 Norwegian zmienił dni i godziny wylotów. Kupiłam bilety do Aten na maj po 420 zł od osoby na początku stycznia. Wczoraj zadzwonili i podali zmienione terminy, zabrali nam w sumie 2 dni pobytu z 10-ciu. Zastanawiam się czy nie zwrócić tych biletów..... Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: norwegian 05.02.08, 14:03 A dzwoni9las do nich? Wiesz, z moich doswiadczen wynika, ze oni sa bardzo fajni i uprzejmi i mobilni. Zaproponowane przez nich daty nie są obligatoryjne- dopoki telefonicznie nie wyrazisz akceptacji. Inna sprawa, ze jak sama nie zadzwonisz to oni chyba zadzwonią do Ciebie Odpowiedz Link
mikrula Re: norwegian 05.02.08, 16:58 też dziś kupiłam bilet na 15 kwietnia, zapłaciłam 320zł.. wyloty są 2 razy w tygodniu. wylot z Warszawy 22.50 w Atenach 2.40.. Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: norwegian 05.02.08, 18:00 No ja uważam, ze fajne godziny - akurat spokojnie można zdążyć na poranne promy) Odpowiedz Link
mikrula Re: norwegian 05.02.08, 21:24 właśnie, ja też sobie teraz tylko poczekam 3 godz. i mam prom... lepiej niż wizzar bo był koło 12 w nocy.. Odpowiedz Link
lilkasagowska Re: norwegian 28.03.08, 11:21 Podnoszę temat Norwegiana. nigdy nie latałam tymi liniami i nie wiem czy można mieć do nich zaufanie dlatego pytam o opinie. Planuję wylot pod koniec sierpnia z Warszawy do Aten i powrót w pierwszej połowie września. Póki co Norwegian ma loty w terminach które by mi pasowały, ale jak przeczytałam w którymś z postów zdarza mu się zmienić rozkłady ( komu tam skrócili urlop o 2 dni???). Nie bardzo uśmiecha mi sie taka niespodzianka bo urlop mam juz zaklepany i nie bede mogła go zmienić. Jak jest z tym Norwegianem? Czy często serwuje takie niespodzianki? Doradzcie czy mam ryzykować i kupić te tańsze bilety czy zdać się na jakiegoś LOT-a, dopłacić te 400 zł i w spokoju czekać na urlop? A może macie jakieś inne sprawdzone, tanie i pewne połączenie z Atenami z W-wy? Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: norwegian 28.03.08, 12:49 Zmiana rozkladu lotów jakoś nie zdarza się często - to po pierwsze (to nie jest tak, że ciągle coś zmieniają) a po drugie: takie zmiany pojawiają sie we wszystkich chyba tanich liniach. Z "drogimi " liniami doświadczenia nie mam - wiec nie powiem. Ale to nie jest tak, że "skracają urlop" Jest tak, ze jeśli zmieniaja dni czy nawet godziny wylotu - masz prawo, beż żadnej opłaty przenieść swój wyjazd na inne terminy. Zarówno wylot jak i powrót. Oczywiście, sami z siebei sugerują jakieś daty- ale bez żanych problemów możesz sobie wybrać inne. Odpowiedz Link
sarna73 Re: norwegian 28.03.08, 13:18 mi w zeszlym roku zmienili godziny wylotu i odlotu, w tym roku nie załapałam sie na zmiany terminow, ktore przeprowadzili w lutym bodajze, lecialam do aten lotem i norwegianem i z tego co pamietam nie byla to napewno roznica 400 zł tylko duzo, duzo wieksza ja lece ze swoja rodzina ( lacznie 4 osoby ) wiec doplata do lot-u slono by mnie kosztowala, wszytsko zalezy od zasobnosci portfela Odpowiedz Link
bebiak Re: norwegian 28.03.08, 14:03 Ja mam spore doświadczenie z drogim LOT-em bo jak dotąd tylko z nimi do Aten latałam i to nie dlatego, że jestem zamożna i szaleńczo kocham LOT - z uwagi na charakter pracy nie mogę wcześniej planować urlopu. Opierając się na moich doświadczeniach nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa o tej linii - na tyle lotów raz tylko zdarzyło się opóźnienie: wylot z Warszawy zawrócony celem dodatkowego dotankowania z uwagi na strajki na ateńskim lotnisku. Niestety LOT sporo kosztuje - w moim przypadku to najczęściej ok. 1.500,-zł, choć ze 2 razy trafiłam na kwietniową promocję ale to też koszt ok. 800,-zł. OK, ja najczęściej latam sama i można to przeżyć, ale przy 3-4osobowej rodzinie różnice pomiędzy cenami LOT-- u a Norwegianem już robią się wcale nie symboliczne. Wiele również (jak zawsze) zależy od tego na ile wcześniej kupuje się bilet - ja niestety jedna z tych późniejszych i stąd takie ceny( Za 10 dni po raz pierwszy polecę do Aten tanimi liniami - właśnie Norwegianem. Po pierwsze: zakładam jednak, że w ogóle polecę, choć nie wiem dlaczego jakoś się nie napalam na ten wyjazd - pewnie dlatego aby w przypadku odwołania lotu nie za bardzo się rozczarować))) Po drugie: wierzę, że wszystko będzie OK, nie będę koczować na Etiudzie czy Venizelou kilka dodatkowych godzin itp. Jak dotąd nie mam nic do Norwegiana: rezerwacja swego czasu z tego co wiem przebiegła sprawnie (nie ja kupowałam bilety stąd tylko się powołuję), zmieniono nam terminy wylotu ale w taki sposób jak napisała Ewcia M - dając wybór stąd tu też nie problem, niedawno dokonywałam zmiany terminu powrotu (przedłużyłam sobie pobyt) i tu też bez żadnych problemów: grzecznie i konkretnie w ramach rozmowy telefonicznej (dopłata ok 150 ,-zł). Póki co tydzień temu w sobotę przetestowałam sobie po raz pierwszy Etiudę odprowadzając znajomych odlatujących do Aten. Wszystko poszło bardzo sprawnie, łącznie z dokonywaną wtedy dopiero opłatą za bagaż (kasa na miejscu). A że tłum dziki się kłębił? Cóż, to już nie wina Norwegiana: Etiuda niewielka, posępne sprawia wrażenie a o tej samej godzinie odprawiano trzy samoloty gdzie wyjazdy świąteczne, w tym do Grenoble cieszą się wielkim powodzeniem. Nie zarejestrowałam opóźnienia, informacje (te mówione również) czytelne, i co do zasady póki co jestem pełna pozytywnych myśli. Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link
kalanitka Re: też o lataniu 28.03.08, 19:22 Szukając biletów wiadomo - tańsze przyciąga. Dla 4 osób to spora sumka. My rozważaliśmy Norwegianem do Aten, ale wygrał Centralwings, bo mamy bliżej do Krakowa. Jednak "bebicka" wiadomościami: www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=27179 wywałała niepokój. Zamiast cieszyć się z wyjazdu myślę teraz czy aby nie odwołają, nie przesuną, nie zbankrutują (odpukać) Mój mąż mówi nie kracz bo wykraczesz, więc już nie kraczę ale jak tu przetrwać w niepewności do sierpnia. Odpowiedz Link
mikrobit Re: też o lataniu 28.03.08, 23:17 Mam nadzieję że nie musimy się obawiać bo C0 w komunikacie: www17.centralwings.com/pl/50/info.html napisał o swoich priorytetach na ten sezon i m.in. jest tam kierunek Kraków-Ateny wymieniony. Ja też z niepokojem spoglądałem na cięcia w ich rejsach bo wybieram się z Krakowa w maju. W zeszłym roku leciałem Sky Europe ale te jak wiadomo wyniosły się z Polski no i chcąc niechcąc zostałem zdany na Centralwingsa jako jedyną -tanią- alternatywę. Odpowiedz Link
kalanitka Re: też o lataniu 29.03.08, 10:49 Dzięki mikrobit Jest to informacja bardzo pocieszająca. Logika podpowiada że Ateny latem są atrakcyjnym kierunkiem, ale wiadomo jak pusto w kasie linie nic nie poradzą. Trzeba czekać i wierzyć ,że nie bedzie odwołań i przesunięć terminów lotów. Czego tobie, sobie i innym życzę. Odpowiedz Link