paprykova 05.01.09, 13:42 Kochani czy może ktoś był, widział to miejsce na własne oczy. Zastanawia mnie jako wakacyjna dzura. Zawsze wybieram takie małe miejscowości)) Może ktos z Szanownych Forumowiczów dysponuje zdjeciem?? Rozbestwiłam sie przy Was)))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eridan Re: Kokkinos Pyrgos 05.01.09, 21:00 Pan Google dysponuje: images.google.pl/images?hl=pl&q=kokkinos%20pirgos&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi -- "Najczystsze wino leją nam politycy. Bez domieszki prawdy." Odpowiedz Link
paprykova Re: Kokkinos Pyrgos 07.01.09, 08:58 OOO Dzieki ale te zdjęcia to ja już sobie znalazłam razem z Panem Google) Moje rozbestwienie polega na tym, ze licze na zdjęcia Forumowiczów i może jakieś małe info na temat Kokkinos. Ktos był, widział, stołował się.... Odpowiedz Link
bebiak Re: Kokkinos Pyrgos 07.01.09, 17:25 Paprykova, ja nie byłam stąd z doświadczeń własnych nie podpowiem, ale chciałam Ci napisać, że pytanie mnie ucieszyło, bo to, coś napisała gdzieś tam indziej o 10-ciu następnych Twych latach bez Hellady to zabrzmialo jakoś groźnie i niesympatycznie, a tu proszę... Widzę/czuję, że jednak kusi, kusi... czyż to nie jest miłe dla wielbiciela Hellady [czytaj mnie] ???? Bardzo pozdrawiam życząc Ci tego Kokkinos Pyrgos AD 2009 B. Odpowiedz Link
paprykova Re: Kokkinos Pyrgos 07.01.09, 21:17 Bebiaku to nie ja mówiłam o 10 latach... to lavvendowa chyba. Tak mi sie kołacze. Ja popełniłam w zeszłym roku "zdradę" i pojechałam do Oludenis do Turcjii. Ale moje dzieciary stwierdziły, że klimat im nie odpowiada więc szukamy kolejnej "dziury wakacyjnej". Muszą byc tylko co najmniej 3 tawerny żebyśmy sie kreteńczykom za bardzo nie opatrzyły))) A sałatka greka to tylko w Grecjji smakuje. No i buła z oliwą, no i jogurt z miodem no i...... pozdrawiam równie ciepło wielbicielka tego kawałka ziemi Odpowiedz Link
bebiak Re: Kokkinos Pyrgos 08.01.09, 17:20 No nie no... Pomylić Lavvendową z Paprykovą to chyba tylko ja potrafię Powinnam teraz ze wstydu niczym struś schować głowę w piasek albo się obwieścić.. czy ja wiem co jeszcze ??? Póki co napiszę, że pozdrawiam Zawstydzona strasznie B. Odpowiedz Link
apostolis Re: Kokkinos Pyrgos 19.01.09, 18:42 Okolice Kokkinos Pyrgos naleza do jednych z najbrzydszych na Krecie, ale plaze do jednych z najciekawszych. Bywalem tam wiele razy ale bylo to lata temu, nie bylo nawet spozywczego sklepu ale byl samochodowy salon. Bylo kilka tavern i malych schludnych hotelikow na zachodniej obiezy wioski, z regoly puste. W tavernie u Manolisa byly najlepsze pieczone kozy a u Kosty najlepsza kawa. Byla tez malowniczo polozona tawerna tuz przy plazy, ze podczas sztormowej pogody fale przetaczaly sie pod stolikami. Ale jak juz wspomnialem bylo to lata temu i obecnie moze byc inaczej. Mieszkancy Kokkinos Pyrgos naleza do jednych z najbogatszych na Krecie, chociaz wtedy golym okiem nie bylo tego tak mocno widac. Berdzo malownicza i bezludna bjest plaza na zach. w kierunku Agia Galini.Znalazlem dwa plenerowe zdjecia z Kokkinos Pyrgos, jezeli nadal jestes zainteresowana moge przeslac i napisac duzo wiecej. Znalem prawie wszystkich mieszkancow tej wioski. Pozdrawiam. Odpowiedz Link