Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

17.09.09 - Przedmasówka

16.09.09, 09:53
    Już jutro odbędzie się Przedmasówka. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą się
    włączyć w działanie Masy, mają pomysły jak poprawić płynność jazdy lub
    uatrakcyjnić przejazd.
    Przedmasówka po okresie wakacyjnym powraca na stare śmieci. Spotykamy się w ZM
    - Nowogrodzka 46/6, o 18.
    Obserwuj wątek
      • kalowiec Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 16.09.09, 16:02
        wam się należy za blokowanie miasta w piątek
        • d_r_e_x Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 16.09.09, 17:19
          kalowiec napisał:

> wam się należy za blokowanie miasta w piątek

No, należy się. I dokąd nie dostaniemy to będziemy "blokować". I we wrześniu, i w październiku... I w każdym następnym miesiącu też. :]
          • d_r_e_x Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 16.09.09, 17:22
            Dopisek do up: ^^

Jak tak bardzo chcesz, to podjedź jutro na przedmasówkę i spróbuj. Ja będę. Odważysz się? :]
        • sierp999 Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 16.09.09, 17:24
          A samochody codziennie blokują miasto i nierobimy z tego problemu.
        • maciejplonski Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 16.09.09, 17:26
          kalowiec napisał:

> wam się należy za blokowanie miasta w piątek

wybacz, pomyliłeś fora. nie jesteśmy organizacją blokującą codziennie ruch, tzn
          nie jedziemy samochodami i nie blokujemy warszawy stojąc w długich korkach, a w
          piątek wieczorem nie jeździmy na nasze wille pod warszawą i nie powodujemy
          kolejnych utrudnień w ruchu. warszawska masa krytyczna jest w ostatni piątek
          każdego miesiąca i jedziemy na rowerach - nie blokujemy ruchu - sami nim
          jesteśmy. :)
          • plyn_z_wisla Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 16.09.09, 18:12
            > nie jedziemy samochodami i nie blokujemy warszawy stojąc w długich korkach, a w
            > piątek wieczorem nie jeździmy na nasze wille pod warszawą i nie powodujemy
            > kolejnych utrudnień w ruchu.
            Różnica jest taka, że ludzie wracają z pracy wtedy, kiedy ją zakończą, czyli po południu dnia roboczego.
            Natomast masa mogłaby spokojnie odbywać się w weekend, wystarczyłaby dobra wola organizatorów i chęć ulżenia temu miastu. Tego niestety brak.

> nie blokujemy ruchu - sami nim jesteśmy. :)
            A ja jestem społeczeństwem i powiadam: wypad!!!
            • maciejplonski Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 16.09.09, 18:18
              plyn_z_wisla napisał:

witaj

> > nie jedziemy samochodami i nie blokujemy warszawy stojąc w długich korkac
              > h, a w
              > > piątek wieczorem nie jeździmy na nasze wille pod warszawą i nie powodu
              > jemy
              > > kolejnych utrudnień w ruchu.
              > Różnica jest taka, że ludzie wracają z pracy wtedy, kiedy ją zakończą, czyli po
              > południu dnia roboczego.
              > Natomast masa mogłaby spokojnie odbywać się w weekend, wystarczyłaby dobra wola
              > organizatorów i chęć ulżenia temu miastu. Tego niestety brak.

już pisałeś to setki razy i zawsze pada taka sama odpowiedź - polecam zajrzeć na
              www.masa.waw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=44 -
              pkt 7, 10, 20 :)

pewnie i tak nie przeczytasz, a więc szybko to streszczę: pierwsze masy były
              właśnie powrotami rowerzystów z pracy :)

zapraszam jutro do siedziby zielonego mazowsza na godzinę 18 - pogadamy na żywo.
              przyjdziesz?
              • plyn_z_wisla Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 16.09.09, 18:36
                > pewnie i tak nie przeczytasz, a więc szybko to streszczę: pierwsze masy były
                > właśnie powrotami rowerzystów z pracy :)
                Ale obecne nie są. Termin jest ustalony przez organizatorów i przesunięci masy na weekend byłoby dowodem, że jesteście egoistami, że zależy wam na dobru wspólnym.

> zapraszam jutro do siedziby zielonego mazowsza na godzinę 18 - pogadamy na żywo
                Aktywiści masy to nie mój target. Liczę, że czytają to także inne osoby i że część z nich może ruszyć sumienie.
                • d_r_e_x Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 16.09.09, 18:40
                  > Aktywiści masy to nie mój target. Liczę, że czytają to także inne osoby i że cz
                  > ęść z nich może ruszyć sumienie.

Co, trolić na forum potrafisz, a porozmawiać w 4 oczy się boisz? Zwykły troll internetowy jesteś... Troll Anonim... Buhahahaha. Żal mi Cię tchórzu. -.-
                • sierp999 Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 16.09.09, 23:13
                  Masy odbywają się w całej europie i chyba w San Francisco, zawsze w
                  ostatni piątek miesiąca to jest tradycja, a nie wymysł polskiech
                  organizatorów.
                • andk12 Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 17.09.09, 12:49
                  Nie jestem aktywistą masy, tylko tzw. inną osobą, ale należę do tej
                  części której nie rusza sumienie. Chyba ta część osób nie ma
                  sumienia.
                • roweroraffi Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 17.09.09, 14:46
                  plyn_z_wisla napisał:

> przesunięci masy
                  > na weekend byłoby dowodem, że jesteście egoistami

Też jesteśmy takiego zdania ;-)

> Aktywiści masy to nie mój target. Liczę, że czytają to także inne osoby i że cz
                  > ęść z nich może ruszyć sumienie.

Pewnie, podobnie jak Ty uważają, że przeniesienie Masy na weekend to egoizm.
            • d_r_e_x Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 16.09.09, 18:37
              plyn_z_wisla napisał:

> Różnica jest taka, że ludzie wracają z pracy wtedy, kiedy ją zakończą, czyli po
              > południu dnia roboczego.

Och, wybacz, ja pracuję w weekendy. Mi tam MK nie przeszkadza... Tym bardziej, że wracam z pracy na rowerze. :]

> Natomast masa mogłaby spokojnie odbywać się w weekend, wystarczyłaby dobra wola
              > organizatorów i chęć ulżenia temu miastu. Tego niestety brak.

Ojej... Nie mogłaby, bo bym nie mógł na nią jeździć... W weekendy pracuję, ale piątki mam wolne. :)

> A ja jestem społeczeństwem i powiadam: wypad!!!

A jestem społeczeństwem i mówię: nie!!! :)
            • roweroraffi Re: 17.09.09 - Przedwpier..l 17.09.09, 11:33
              plyn_z_wisla napisał:

> A ja jestem społeczeństwem i powiadam: wypad!!!

Całym spoeczeństwem jesteś? Łaaaaał.

To już nawet nie jest rozdwojenie jaźni :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka