Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki rower?

IP: *.compower.pl 17.05.04, 21:22
    Nudny temat, wiem...

Chcę kupić jakiś w miarę dobry rower do jazdy miejsko - terenowej (leśne
    ścieżki itp.) Jaki rower powinienem sobie kupić? Może jakieś informacje na
    temat osprzętu - jaki jest dobry, czego unikać? Czy amortyzator przedniego
    koła byłby wskazany, czy go sobie darować?
    Z góry dziękuje za rady.
    Jeszcze jedno, chciałbym się zmieścić w kwocie 1000zł.
    Obserwuj wątek
      • klymenystra Re: Jaki rower? 17.05.04, 22:00
        juz dzisiatki takich watkow byly, jeden nawet calkiem niedawno :) kup sobie mtb
        dobrej firmy, jak bedziesz mial szczescie, to trafisz na takiego z przednimi
        amorkami za 1000 jak nie no to trudno. zaraz Ci beda mowic, ze bez amortyzacji
        to nie ma po co i zebys dolozyl jeszcze z 1000 zeta, ale nie sugeruj sie tym :)
        ja jezdze na takim za 600 zlotych, author outset, calkiem sztywny i nie
        narzekam, a wrecz przeciwnie. co do osprzetu to za te kase bedzie raczej sredni-
        najlepiej idz do profesjonalnego sklepu, tam Ci doradza :)) (nie kupuj w
        hipermarkecie !)
        pozdrawiam
      • Gość: erid Re: Jaki rower? IP: 217.79.144.* 17.05.04, 22:20
        Może cross albo trekking? Rowery na dużych 28 calowych kołach, węższych niż w
        "góralach". Przeznaczone na szosy i utwardzone drogi, ścieżki. Trekkingi
        wyposażone w komplet wyposażenia (błotniki, oświetlenie na dynamo, bagażnik),
        crossy "gołe", dedykowane do nieco bardziej sportowej jazdy.
        Wśród crossów w cenie do 1000 zł znajdziesz
        Meridę Crossway 5300 SX (949 zł)- aluminiowa rama z amortyzowanym widelcem
        www.legion-serwis.com.pl/cross5300sx.html
        Author Compact (929 zł)- sztywny widelec, rama stalowa hi-ten
        www.author.pl/okwww_rowery/okwww_cross/compact.htm
        W sieci znajdziesz także oferty innych marek.
        Niektórzy krzywo patrzą na tanie amortyzatory, jednak przy aluminiowej ramie są
        one zdecydowanie zalecane (ze względu na niewielkie tłumienie drgań przez
        aluminium). Sam używam niezbyt wypasionego crossa z przednim amortyzatorem -
        przejechałem 1200 km, po szosie i polnych drogach. I sobie chwalę :)

• Gość: DerWurm A co powiecie o hamulcach? IP: *.compower.pl 18.05.04, 15:52
          Dzieki za poprzednie sugestie!
          Mam do was jeszcze jedno pytanko - jakie w tej chwili na rynku są dostępne typy
          hamulców i czego raczej unikać (hamulce tarczowe odpadają - za drogie :])
          • Gość: Klymenystra Re: A co powiecie o hamulcach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 17:06
            v-brake`i chyba najlepsze.

pozdraiwam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka