Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sobota, 13:00

16.07.04, 19:06
    umowilem sie w sobote o 13:00 na rogu ul. Sobieskiego i Sikorskiego z
    dziennikarka jednej z najwiekszych gazet w polsce, ktora chce zrobic
    fotoreportarz o warszawskich sciezkach - interesuja ja oczywiscie te
    najgorsze przyklady ;-)
    Mam nadzieje, ze taki artykulik zacheci wladze do naprawy wytypowanych przez
    nas miejsc - Zapraszam
    Obserwuj wątek
      • cintus Re: sobota, 13:00 17.07.04, 13:55
        To niedaleko mnie. A dziennikarka bedzie na rowerze?

Tragiczna jest ścieżka wzdłuż Sobieskiego (zwłaszcza na wysokości Stegien Rożek
        i Północ, ale i Sadyba/Wilanów i cała długość) - wąska, rozwalony asfalt,
        konary drzew - czyli olbrzymie chopki i nierówności, gałęzie drzew zwisające na
        wysokość kierownicy - niefajnie dostać tym w twarz w czasie jazdy, dalej przy
        skrzyżowaniach są przejazdy źle oznakowane wprowadzają rower na krawężnik a nie
        zjazd - zresztą krzywy i rozwalony (np. Bonifacego i Sobieskiego), piesi, psy, -
        dłuuugo by wymieniać. Ogólnie ścieżka wzdłuż całego Traktu królewskiego nadaje
        się do całkowitego remontu!!!

Ostatnio byłem na Marszałkowskiej - fajny kawałek ścieżki tylko, że piesi,
        zastawiające samochody i kierowcy z nich wychodzący, oczywiście nie po pasach!
      • xun_vixx Re: sobota, 13:00 17.07.04, 20:16
        - Koniec/poczatek sciezki na rondzie Babka.
        - Sciezka przy kosciele na kondratowicza (znaczy targowisko a nie sciezka).
        - Sciezka od Namyslowskiej na zachod przy Starzynskiego, jej dojazd do mostu
        Gdanskiego od Jagiellonskiej oraz jej koniec na lewym brzegu wisly.
        - Fragment sciezki w okolicach hipermarketu na gorczewskiej (nie ma sily zeby
        tam nie bylo ludzi)

Jesli chodzi o projekty sciezek to bubel ma byc przy wezle Marsa-Plowiecka,
        zapowiada sie bubel przy moscie Polnocnym i zlagodzony bubel przy al. Jana
        Pawla...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka