Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kross Modo - opinie

28.05.13, 10:09
    Witam,
    planuję zakup roweru, głównie do jazdy po ścieżkach rowerowych miejskich i na całodzienne wycieczki w plenerze (ścieżki leśne itp).
    Zastanawiam się nad modelem Kross Modo. W sklepie rowerowym sprzedawca właśnie ten rower mi zaproponował, choć wcześniej nie brałam tego typu roweru pod uwagę. Do tej pory jeździłam na tradycyjnym góralu i o takim myślałam. Tymczasem po wizycie w sklepie mam mętlik w głowie.
    Zastanawiam się jaki jest komfort jazdy na kross modo, jak to wygląda podczas dłuższych wycieczek, czy kręgosłup nie jest bardziej obciążony? Czy takim miejskim rowerem jest trudniej pokonać jakieś wzniesienia?

Więc zastanawiam się nad tymi modelami:

www.kross.pl/pl/2013/comfort/modo-1-0
    lub

www.kross.pl/pl/2013/mtb-femiline/hexagon-f2
    Z góry dziękuję za pomoc i rzetelna radę
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: Kross Modo - opinie 28.05.13, 10:19
        Modo to rower do typowej, lekkiej rekreacji na niedalekie dystanse. Na pewno nie jest to rower do jazdy w cięższym terenie - jego środowiskiem są miejskie uliczki, chodniki, parki, ubite ścieżki leśne. Jeśli zastanawiasz się nad rowerem uniwersalnym, któremu teren nie straszny, Hexagon będzie lepszy.

Jeśli jednak rower ma służyć nie tylko do weekendowej rekreacji, ale również do codziennej jazdy, zastanów się nad zakupem roweru crossowego (model Evado) albo trekkingowego (Trans Siberian i pochodne).
      • Gość: bartek Re: Kross Modo - opinie IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.13, 20:01
        Ja zakupiłem Kross trans siberian i jestem zadowolony, dodam ze dokonalem kilku wymian korby i suportu na lepsze ale to bralem pod uwage przy zakupie, jesli chodzi o komfort to ten rower spełania te wymagania no i jest w pełni uposazony zachowujac przy tym sesnowna wage, prowadzi sie go stabilnie i lekko lekka jazda po plaskim osiagam srednio 24km/h polecam treki kazdemu kto pokonuje codzienna trase np do pracy :)
      • Gość: Gazor Re: Kross Modo - opinie IP: *.free.aero2.net.pl 04.02.14, 01:52
        Rowery Kross odradzam. W Level`u A2, który w sumie nie jest najniższym modelem MTB była fabrycznie krzywa rama - wada produkcyjna. Tylne widełki były krzywe- koło nie było w osi, poza tym przy zapinaniu koła wyginały się. Reklamacja w "fabryce" bez skutku. "Nie stwierdzono odchyłek od normy". Sklep wymienił ramę na nową. Po odbiorze okazało się, że porysowane jest parę elementów- kierownica, uchwyt mostka- w taki sposób jakby ktoś niechlujnie to składał albo zrobił złośliwie. Podejrzewam, że stało się to u producenta- wymienili sobie graty, a mnie wcisnęli braki produkcyjne. Druga rama jest niby ok ale z kolei uszczelniacz górnego łożyska główki ramy ma szczelinę (odstaje) prawie 1mm! I dostaje się syf podczas jazdy. Albo źle złożone, choć próbowałem to poprawić albo główka ramy za krótka. Niezłe mają widać tolerancje wykonawcze- byleby się koła kręciły. Polski chłam.
      • tretek Re: Kross Modo - opinie 22.01.17, 12:42
        Czy ja coś przegapiłem i inne firmy rowerowe spotkał krach? Ja np jeżdżę Trekiem od ponad dziesięciu lat i na przestrzeni najbliższych dziesięciu nie mam zamiaru go zmieniać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka