paskudnica 04.08.04, 14:48 Powiedzcie jak to wyglada w praktyce, czy kierowcy robia problemy czy tez moge spokojnie pojechac rano na dworzec i zabrac sie pierwszym lepszym PKSem w odpowiednim kierunku? Czy sa jakies doplaty za rower? Z gory dzieki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: am Re: Rower a PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:33 Jak musisz to jest tak: Bilet dla człowieka kupujesz w kasie lub u kierowcy a na dodatkowy bagaż tylko u kierowcy.PAN KIEROWCA może chcieć albo nie a ma pełne prawo cię nie zabrać.Przygotuj się na negocjacje.Na trasach typu morze, Mazury masz małe szanse. Wybierz autobus,który zaczyna trasę, a nie tzw przelotowy i jedź do końca trasy. Kierowcy PKS są narodem dziwnym i raczej niechętnym (oprócz PKS Suwałki). Argument finansowy nie zawsze działa. Rower w bagażniku autobusu raczej sie nie mieści, więc trzeba wyjmować przednie koło, siodełko. Jak możesz to wybierz PKP, przynajmniej wiesz że pojedziesz. Link Zgłoś
paskudnica Re: Rower a PKS 05.08.04, 23:41 Juz dawno zmodyfikowalam plany i w jedna strone wole przenocowac i potem dojechac 30 kilosow paskudnym asfaltem do pociagu. Ale w druga sie nie da, PKP niestety nie wszedzie dojezdza wiec jestem skazana na PKS... Na szczescie przejazd od poczatku do konca - to mnie tylko ratuje... Link Zgłoś
Gość: am Re: Rower a PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 09:33 A dokąd to się w ogóle wybierasz? Może wespół w zespół coś wymyślimy. Link Zgłoś
paskudnica Re: Rower a PKS 06.08.04, 17:15 Pieniny. Plan niespracyzowany, termin nieoznaczony, towazystwo juz skompletowane :) Link Zgłoś
Gość: am Re: Rower a PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 18:49 To z Nowego Targu masz z górki, a z powrotem masz z górki do Starego Sącza. Droga dobra, ruch umiarkowany.Testowałem. Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Rower a PKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 00:33 Rower + PKS = zepsuta wycieczka Link Zgłoś