Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Słuchawki.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.14, 17:57
    Witam.
    Mam pytanie. Czy w Polsce można jeździć rowerem ze słuchawkami w uszach od MP4. Podobno w niektórych krajach nie można, np: w Niemczech.
    Jak jest u nas w Polsce, czy jakieś przepisy to regulują.
    Proszę o podpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: zalogowa Słuchawki-wzrokówki IP: *.pawluk.org 07.02.14, 23:54
        empeczwórki - tak [bo audio+wideo].
        empetrójki - nie [bo tylko audio].
        Przepisów brak - jest interpretacja [policji/ sądu/ samosądu]. Powypadkowa.
        Przepisy musiałyby chyba narzucać maks. poziom odsłuchu w decybelach w odnieseniu do poziomu otępienia słuchu słuchaczy... Wzór by się przydał jakiś. I miernik.
        • jantoni.jajcorz Re: Słuchawki-wzrokówki 08.02.14, 10:31
          Gość portalu: zalogowa napisał(a):
          > ... Wzór by się przydał jakiś. I miernik.
          Doskonała propozycja!
          W każdym samochodzie alkomat, przy każdym rowerze fonometr!!!
      • Gość: v Re: Słuchawki. IP: *.dynamic.vectranet.pl 08.02.14, 19:25
        Obecnie korzystanie ze sluchawek i muzyki na rowerze reguluje zdrowy rozsadek.
        • Gość: zalogowany Muzyka na ... IP: *.pawluk.org 09.02.14, 21:48
          v napisało:
          „... Obecnie korzystanie ze słuchawek i muzyki na rowerze reguluje zdrowy rozsądek ..."

Sonata na szprysze G. Allegro non roztroppo.
      • j666 Re: Słuchawki. 09.02.14, 21:17
        Przypomniałaś mi, że z nadejściem wiosny w końcu mam wjechać w d... jakiemuś studenciakowi, co po chodniku (oznakowanym jako ciąg pieszo-rowerowy) musi iść ze słuchawkami w uszach i nie reaguje na najgłośniejszy dzwonek. Pewnie wykładów słucha ;-))
        • Gość: KLM Re: Słuchawki. IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.02.14, 20:15
          Ciąg pieszo rowerowy? to ma pierwszeństwo niezależnie czy ze słuchawkami czy nie.
      • sklepbiker34-300 Re: Słuchawki. 13.02.14, 19:07
        Zdarzyło mi się parę razy usłyszeć upomnienie od policjantów i strażaków miejskich żebym nie jeździł ze słuchawkami. Nie jest to zabronione niemniej jako rowerzysta i kierowca nikomu nie polecam a wręcz narzucam NIE WOLNO JEŹDZIĆ W SŁUCHAWKACH!!! Kierowców to wkór... I możecie oberwać po głowie od krwistego kierowcy któremu "niechcący" zajechaliście drogę :)

Pozdrawiam
        SKLEPBIKER

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka