Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PATROL - raport ;-)

18.08.04, 19:31
    Witam!
    Melduje sie kolorowy & bartek ;-) już po patrolu :)
    Wszystkie sklepy z listy zaliczone pozytywnie + jeden dodatkowy plakat
    powieszony w sklepie w Alejach Niepodległości 121/123 :-) Panowie byli bardzo
    mili i powiedzieli żebym im ulotki dostarczył (skończyły się nam).
    Mam drobną uwagę :) Sklep Delta na ulicy OKOPOWEJ! Jest to Centrum Handlowe
    Kliff! Na samym wstępie zostaliśmy wyrzuceni z drzwi wejściowych (sic!!!)
    przez ochroniarza! Nie ładowaliśmy sie z rowerami do srodka tylko chcielismy
    je zostawić w widocznym miejscu (ochroniarz stał przy drzwiach więc mógł
    zerknąć). Kazał nam się wynosić i powiedział, ze przy następnym wejściu jest
    stojak na rowery. Łaskawie zapytałem się czy ktoś tam pilnuje rowerów, na co
    usłyszałem tekst "a w którym to centrum handlowym ktoś pilnuje roweru". :(
    Bartek popilnował roweru a ja z trzema plakatami i ulotkami wszedłem do
    centrum. Już w samych drzwiach dopadł mnie ochroniarz i kazał mi się
    wynosić!!! Więc mu powiedziałem, że jestem umówiony w sklepie na powieszenie
    plakatów! Drugi raz byłem w tym centrum więc trochę błądziłem no i oczywiście
    obstawa dwóch ochroniarzy mi towarzyszyła! Jeden nawet rzucał teksty w stylu
    <cytat>No i co kurwa nie wiesz gdzie jest ten sklep</cytat>Więc zaczeła się
    wymiania słow. Wrzuciłem mu, ze jak bedzie pyskował to sobie z jego szefem
    pogadam. Za to w sklepie miłe Panie ekspedientki były super ;-) Wzięły ulotki
    i zapytały się czemu tak mało ;-) Pogaworzyłem jeszcze z nimi przez chwilę i
    opowiedziałem im o masie ;-) Dwie zadeklarowały się, że przyjadą ;-) Ja sobie
    tak rozmawiałem podczas gdy Bartek smażył się na słoneczku ;-) (pozdro
    Bartek). Oczywiście do drzwi wyjściowych również miałem obstawę dwóch
    ochroniarzy (jak złodziej jakiś). Ogólnie Panie w sklepie są spoko, ale na
    ochroniarzy to bym uważał i następnym razem radzę się tam zaopatrzyć w taką
    tubę na plakaty :-)
    To był jedyny niemiły incydent tego dnia ;-)
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • yoshee Re: PATROL - raport ;-) 18.08.04, 20:01
        Argh.. Aż chce się coś zrobić takim ochroniarzom.
        Głupio pytać miłe panie ekspedientki, by powiedziały panom z orchrony by się
        odwalili :/
        Ja i Ashimi zostalismy jakis rok temu wywaleni z McDonalda za to, ze
        siedzielismy w srodku i jedlismy kupione tam lody. Gość z ochrony złapał 2
        gliniarzy, którzy chcieli skorzystać z toalety i powiedział im, że ćpamy. Na
        mrozie na dworzu przeszukali nas, spisali, po czym wyklnęli ochroniarza.
        Juventus sux.

pzdr,
        nieobecny dzisiaj Yosh.
        • roweroraffi Re: PATROL - raport ;-) 18.08.04, 21:56
          yoshee napisał:

> Juventus sux.

Nie tylko Juventus... generalnie tym Panom trzeba czasem prypominać, ze nie
          maja takich uprawnien jak Straz miejska, czy Policja (kulturalnie, lub mniej w
          zaleznosci od sytuacji)... czasem warto nawet zadzwonic na Policje z takiego
          sklepu, z ktorego chcą Cię wyprowadzić z hasłem 'zostałem napadnięty przez
          zbirów'... dym i ciekawe efekty specjalne gwarantowane (zwlaszcza miny
          zaskoczonych telefonem ochroniarzy...gwarantuje od razu inne traktowanie), ale
          nigdy później w tym sklepie Cię już nie zaczepią na mur beton :-)))
      • nemka27 Re: PATROL - raport ;-) 18.08.04, 20:12
        wlasnie za to nienawidze ochraniaczy zwanych "ochorniarzami"...rzygac mi sie
        chce jak patrze na te sterydowe czlowieczki o malo inteligentnych twarzach. To
        glupki ktore powinny isc do szkoly i sie douczac a nie wymadrzac sie.Najlepiej
        traktowac ich jak powietrze i nie zwracac na nich uwagi...
        pozdroo
        • lbor Re: PATROL - raport ;-) 19.08.04, 09:39
          NEMKA_27 - masz tendencję do generalizowania... i obrzucania poszczególnych
          grup błotem. I tak po kierowcach przyszła kolej na ochroniaży. Kogo jeszcze nie
          lubisz?
          • nemka27 Re: PATROL - raport ;-) 19.08.04, 17:17
            nie nie mam sklonnosci do generalizowania. poprostu stwierdzam fakty
            zaczerpniete z wlasnego i moich znajomych doswiadczenia. Wielu rzeczy jeszcze
            nie lubie i mam do tego prawo prawda, wiec nie rozumiem Twoich pretensji.
        • lbor Re: PATROL - raport ;-) 20.08.04, 08:59
          nemka27 napisała:
          Nie mam pretensji jednak zastanawiam się skąd w Tobie tyle agresji... to Twoje
          słowa:

"nienawidze ochraniaczy zwanych "ochorniarzami"
          "rzygac mi sie chce jak patrze na te sterydowe czlowieczki o malo
          inteligentnych twarzach"
          "glupki ktore powinny isc do szkoly"

Poczytaj i zastanów się chwilkę... nie znam Cię i może nie powinienem głosować,
          ale Twoja wypowiedź nie stawia Cię w najlepszym świetle. Twoja nienawiść do
          kierowców, ochroniarzy, Bóg_wie_jeszcze_kogo zmusza do zastanowienia się - może
          powinnaś poszukać pomocy u specjalisty?
          Pozdrawiam serdecznie
          ŁB
          • roweroraffi Re: PATROL - raport ;-) 20.08.04, 16:29
            lbor napisał(a):

> Twoja wypowiedź nie stawia Cię w najlepszym świetle. Twoja nienawiść do
            > kierowców, ochroniarzy, Bóg_wie_jeszcze_kogo zmusza do zastanowienia się -
            może
            >
            > powinnaś poszukać pomocy u specjalisty?

Hehehe... fakt, więcej luzu czasem jest dobrą rzeczą... nie wszystkie
            zachowania tych ludków trzeba brać na poważnie i od razu się wkurzać... jak mi
            np kierowca drogę zajedzie, czy mnie obtrąbi, to tłumaczę sobie tak: 'Miał
            facet zły dzień. Żona uciekła z rowerzystą. Z pracy Go wylali. Kochanka Mu "nie
            daje", a w dodatku stoi w korku już 3 godziny w tym +30 bez klimatyzacji w
            samochodzie, który spłaca już 10 lat a do końca rat daleko. W dodatku płaci za
            autostrady, których nigdy nie zobaczy, za paliwo finansując połowę terrorystów
            świata i za Bg wie co jeszcze. Jakby tego było mało wczoraj wydał 500zł za
            holowanie i 150zł za wymianę wahacza złamanego na dziurze.' Po takim
            wytłumaczeniu ja mam uśmiech na ustach od ucha do ucha jak tylko spojżę na ten
            samochód... tak jest chyba łatwiej niż chodzić wkurzonym na wszystko dookoła ;-)
          • nemka27 Re: PATROL - raport ;-) 20.08.04, 16:56
            powtarzam raz jeszcze.Mam prawo lubic lub nienawidzic kogo chce, ale widze , ze
            kazda indywidualnosc czy inne zdanie jest powodem wyslania do specjalisty. W
            takim razie napewno juz nie bede pisala na tym forum. Bez sensu szarpac sobie
            nerwow.... pozdrawiam wszystkich zyczliwych mojej osobie.... :)
            • roweroraffi Re: PATROL - raport ;-) 20.08.04, 20:54
              nemka27 napisała:

> powtarzam raz jeszcze.Mam prawo lubic lub nienawidzic kogo chce, ale widze ,
              ze
              >
              > kazda indywidualnosc czy inne zdanie jest powodem wyslania do specjalisty. W
              > takim razie napewno juz nie bede pisala na tym forum. Bez sensu szarpac sobie
              > nerwow.... pozdrawiam wszystkich zyczliwych mojej osobie.... :)

Hehehe... tylko się na ans nie obrażaj, bo jeszcze i nas zaczniesz
              nienawidzieć ;-)))))

Pozdrawiam i do zobaczenia na Masie :-)
            • lbor Re: PATROL - raport ;-) 23.08.04, 08:52
              Może skłonność do nienawiści wypływa u Ciebie z nadwrażliwości? ;-))) Nie bądź
              obrażalską rowerzystką...
      • beczus Re: PATROL - raport ;-) 18.08.04, 20:52
        Witanko.Niestety nie moge pojawiac sie na patrolu,bo koncze prace o 17 a
        pracuje na Kabatach.Szef przezucil mnie na inna budowe.Niewiem nawet czy pojade
        do Legionowa ;(((.Powodzenia na patrolach.
      • saintrommy Re: PATROL - raport ;-) 18.08.04, 22:13
        hey!
        sprawozdanie grupy saint & trupek:
        Trochę nam się błąkało i nie wszystkie sklepy z listy zrobiliśmy, dokładnie 2,
        z których jednego wogóle nie ma pod wskazanym adresem(Słowackiego 21/23) ani w
        pobliżu, a drugi był nam trochę nie po drodzę.
        Zato zdążyliśmy odwiedzić kilka miejsc spoza listy.
        Coprawda NARZEKAMY na sklep "BIKE TIME" GIANTa co na ul. Kasprowicza 63.
        Dosłownie byłem bardzo niemile zaskoczony postawą tamtejszego spszedawcy.
        Z wielką niechęcią kazał mi zostawić plakat, którego, cytuję: i tak nie
        powieszę!(sk......n!) Kiedy zaproponowałem mały plakat, myślałem że chodzi o
        miejsce, którego zresztą nie brakowało, podziękował wogóle, a kiedy poprosiłem
        chociażby zostawić ulotki, kazał mi się wynosić. WYOBRAŹCIE SOBIE. W zwykłych
        sklepach sportowych, w którym też dziś byliśmy, ludzie są otwarci, a wsklepie
        rowerowym....
        Kolega trupek z wrażenia zaproponował na nocnej masie powybijać szyby, czego
        oczywiście nie zrobimy, ale ten sklep i serwis omijać będę zdaleka choć bym
        musiął iść dodomu na piechotę!!!
        Ponuro odjechaliśmy na ul.Rejmonta gdzie nas pocieszył właściciel pytając czemu
        nikogo tak dawno nie było. Sam trzymał plakat kiedy przyklejałem. Dziękujemy i
        TAK TRZYMAĆ!!!
        Wracając rozwiesiliśmy pozostałe plakaty na słupach wzdłuż ścieżki na moście od
        str. pl.Grunwaldskiego do ronda Babki
        Ostatni sklep zaliczyliśmy na ul.Ptasiej(za Halą Mirowską, gdzie też usłyszałem
        że nie tylko zawsze możemy ale i trzeba zostawiać
        Pozdrawiam pozostałych patrolowiczów!!!
        • kolorowetrampki Re: PATROL - raport ;-) 18.08.04, 23:10
          No cóż! Nie każdy ma takie poglądy jak masowicze i trzeba się z tym liczyc.
          Jeśli ktoś nie chce ulotek w sklepie to nie możecie mu ich wciskać na siłę. To
          jego sprawa, jego sklep i jego interes. Pewnie jest jeszcze więcej róznych
          miejsc gdzie plakaty nie są mile widziane w sklepach... no cóż. I nie ma tutaj,
          co przeklinać ani tymbardziej deklarować, że sie komuś szybę w sklepie
          powybija. Sprzedawcy w sklepach i serwisach rowerowych też mogą czytać to
          forum. Potem będziemy brani za pospolitych wandali (wybijanie szyb, itp.)
          pamiętajcie! nic nie na siłę. każdy ma prawo odmówić wzięcia plakatu.
          pozdrawiam
        • yoshee Re: PATROL - raport ;-) 19.08.04, 01:06
          saintrommy napisał:
          > że nie tylko zawsze możemy ale i trzeba zostawiać

Tak właściwie to mogliby w sklepach/serwisach tych plakatów w ogóle nie
          zdejmować. Dopiero jak np. zużyją się od wiszenia na ścianie ;) Tylko nie wiem,
          czy wypada im mówić: "proszę ich nie zdejmować, są ponadczasowe" :)

Pozdrawiam,
          Yosh
        • roweroraffi Sklep, ulotki, kultura, dym... 19.08.04, 07:37
          No tak ten sklep znany mi jest od dawna z ciekawego dość podejścia do klientów.
          Kiedyś Baba tam próbowała na siłę wepchnąć mi nie taki licznik jak chciałem
          mimo, że już od wejścia wyraźnie powiedziałem czego chcę. Innym razem jak przy
          mnie klientowi zaczął ten starszy facet tam kłamać na temat tego jaka to trudna
          i droga naprawa będzie, to po prostu był dym, bo gościowi sam to za darmochę
          zrobiłęm od ręki przed ladą sklepu. Od tej pory nie bywam w tym serwisie i
          odradzam go znajomym w miarę możliwości... zgadzam się z tym, co ktoś już
          powiedział, że plakaty albo ulotki to nie obowiązek, ale dobra wola
          sprzedawcy... ale kultura to już raczej powinna być w standardzie, choć i Wy na
          siłę nieco żeście to chcieli zrobić.
          Podobną sytuację kiedyś mieliśmy w Cyklopie, z tym, ze tam nikt nam nie
          powiedział, że dziękuję nie powieszę, ale po prostu zaczął gość od tego byśmy
          wypierdalali itp... w tej chwili Cyklop jest u mnie na bojkotowanym i z resztą
          nie tylko u mnie. Proponuję to samo na Kasprzaka zrobić, bo skoro koleś nie
          ideentyfikuje się z klientami i Ich potrzebami oraz sposobami walki (Masa) to i
          klienci nie powinni się identyfikować z tym sklepem.
          • incognitos Re: Sklep, ulotki, kultura, dym... 19.08.04, 08:23
            to moze ,mozna by zrobic cos takiego jak czarna lista sklepow/serwisow
            • atreides_bem Re: Sklep, ulotki, kultura, dym... 19.08.04, 11:36
              Jestem za o_O. Czarna lista by sie przydala.
              • specyjal-chwilowo Re: Sklep, ulotki, kultura, dym... 19.08.04, 13:05
                Nawet miała powstać mapa masy z zaznaczeniem serwisów niepolecanych.
                • roweroraffi Sklepy niepolecane, mapa, lista... 19.08.04, 14:15
                  Nie wiem po co robić mapkę z zaznaczonymi dwoma czy trzema punktami (chyba, ze
                  ktoś miał jeszcze gdzieś indziej jakieś przejścia, ale ja NIE ZNAM...jakby co
                  piszcie w temacie). Póki co tylko CYKLOP na Nowomiejskiej i BIKETIME niedaleko
                  Kondratowicza są do Masy nastawieni negatywnie, więc ani to długa lista, ani na
                  mapie nie ma co rysować za bardzo. Kiedyś na Wiatraku w tym sklepie, co jest
                  pomiędzy Grochowską a Waszyngtona też dla DJ nie chcieli roweru naprawić na
                  szybko, gdy jadąc NA MASIE złąpał flaka a jako koordynator MUSIAŁ być po prostu
                  w przejeździe, ale tu nie znam szczegółów więc się nie wypowiadam. Lepiej już
                  robiąc mapę zaznaczyć serwisy zaprzyjaźnione... tam, gdzie można dostać zniżkę
                  za szprychówkę, czy też w inny sposób z nami współpracują (np remontując za
                  darmo przyczepki, czy dając nagrody na konkursy a to się przecież też
                  zdarzało). Na takiej mapie byłoby już co nieco do rysowania... przynajmniej z
                  10 punktów...
                  • yoshee Re: Sklepy niepolecane, mapa, lista... 19.08.04, 16:11
                    roweroraffi napisał:
                    > Póki co tylko CYKLOP na Nowomiejskiej i BIKETIME niedaleko
                    > Kondratowicza są do Masy nastawieni negatywnie,

Pewnie mieszkają w centrum i wracają w piątki wieczorem samochodami z pracy :))

--
                    Yosh
                    • roweroraffi Re: Sklepy niepolecane, mapa, lista... 19.08.04, 17:32
                      yoshee napisał:

> roweroraffi napisał:
                      > > Póki co tylko CYKLOP na Nowomiejskiej i BIKETIME niedaleko
                      > > Kondratowicza są do Masy nastawieni negatywnie,
                      >
                      > Pewnie mieszkają w centrum i wracają w piątki wieczorem samochodami z
                      pracy :))

Tego nie wiem, ale zachowali się dziwnie. Kiedyś już to na forum opisywałem,
                      więc jak chcesz to poszukaj co się wydarzyło, bo mi się nie chce pisać tej
                      długiej relacji od nowa zwłaszcza, że to było ponad rok temu i mógłbym już nie
                      pamiętać lub przekręcić pewne ważne szczegóły.
                      • roberttak Re: Sklepy niepolecane, mapa, lista... 24.08.04, 22:30
                        hmmm a moze taka mapka ze sklepami polecanymi, tymi negatywnymi, i tymi
                        neutralnymi jak na razie ?,
                      • roberttak Re: Sklepy niepolecane, mapa, lista... 24.08.04, 22:31
                        u mnie w legionowie na przyklad jest taki sklep tez co mi koles ciagle partolii
                        serwis, rower mi zawsze na dzien co najmniej zabiera, a raz jak tuman mial
                        zamontowac tylko koszyki to mi cala rame poobijal, a ja to dopiero zauwazylem
                        pozniej !!!!!
      • specyjal-chwilowo Re: PATROL - raport ;-) 19.08.04, 13:07
        Co do ochroniarzy to mozna zadzwonić do zwierzchnika, przypomnieć o miłej
        obsłudze przez panie ekspedientki oraz o chamstwie tych panów. Podejrzewam, że
        przynajmniej dostana "naganę słowna".
        • roweroraffi Re: PATROL - raport ;-) 19.08.04, 14:16
          specyjal-chwilowo napisał:

> Co do ochroniarzy to mozna zadzwonić do zwierzchnika, przypomnieć o miłej
          > obsłudze przez panie ekspedientki oraz o chamstwie tych panów. Podejrzewam, że
          > przynajmniej dostana "naganę słowna".

Wydaje mi się, że ewentualnie do dyrekcji sklepu się zwrócić... któreś z tych
          działań napewno odniesie duży skutek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka