Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki rozmiar ramy????

IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.08.04, 11:41
    czesc, mam pytanie do osób troche wiecej wiedzacych o rowerach.
    Mam w planie kupic sobie jakiegos MTB, jesli ktos moze to prosze o rade jaki
    mam wybrac rozmiar ramy.
    Moj wzrost to 180cm

Dzieki i pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • kaner Re: Jaki rozmiar ramy???? 20.08.04, 11:56
        Jakies 19'' ;)
        • Gość: mlodyabc Re: Jaki rozmiar ramy???? IP: *.silman.pl 20.08.04, 15:16
          Wszystko zależy od producenta bo czesto u kazdego to inaczej wyglada ale jak
          poprzednik proponuje sie skupic na 19" max 20" ja jeżdze na cube ltd 1
          mierzyłem 20" i był za duży 19" nie maja więc kupiłem 18" i jest ok:)
      • Gość: Michał Re: Jaki rozmiar ramy???? IP: *.chello.pl 20.08.04, 21:23
        Cześć

Jedyny sposób na dobranie odpowiedniego rozmiaru ramy to udanie się do sklepu i
        sprawdzenie jaka Ci dokładnie pasuje.Ktos mówi 19 inny 20 a tak naprawde Twój wzrost to tylko częśc informacji liczy się długośc Twoich nóg liczona do krocza.Jeden ma 180 i dłuższe nogi drugi 180 a mimo to potrzebuje mniejszej ramy.JA mam 180 i mój Scott ma 17,5 albo 18 jakoś tak.Do MTB róznia między kroczem a górna rura powinna wynosić ok 8 cm, tyle żeby dłoń ułożona poziomo zmieściła Ci sie szosówka powinna miec ok 10 cm mówie ok bo są to tylko orientacyjne odległości.

Pozdrawiam Michał
      • Gość: zbych Re: Jaki rozmiar ramy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 19:05
        idz do sklepu i zmierz. ramy roznych producentow roznia sie czasem znacznie pomimo jednakowego rozmiaru.
        poza tym sa inne geometrie i rozne sprawy indywidualne.
        zalezy jaki skok amorka chcesz do tego wlozyc.
        czlowiek, ktory pisze o dlugosci nog - madrze pisze.

mialem gianta 20, teraz mam authora 21 - mam ok.186cm

zbychonline.w.interia.pl
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka