takpytamsie 31.05.14, 19:25 który lepszy, który byście wybrali jako najlepszy rower crossowy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
gom1 Re: cannondale quick cx1 czy spec crosstrail pro 31.05.14, 21:52 Spec wydaje się lepiej wyposażony (mowa o modelach z 2014 r.), a Cannondale na pierwszy rzut oka robi lepsze wrażenie. Z tych dwóch wziąłbym Speca - o ile upadłbym wcześniej na głowę, mam lepsze pomysły na wydanie 1,5kGBP. No ale kto bogatemu zabroni ;-) Link Zgłoś
takpytamsie Re: cannondale quick cx1 czy spec crosstrail pro 31.05.14, 22:49 to jaki byś kupił, żeby nie przełacać, a otrzymać bardzo dobry rower crossowy? Link Zgłoś
gom1 Re: cannondale quick cx1 czy spec crosstrail pro 31.05.14, 22:57 Zdefiniuj "bardzo dobry". A oprócz definicji, jak często, gdzie i jak ma być wykorzystywany? Link Zgłoś
takpytamsie Re: cannondale quick cx1 czy spec crosstrail pro 31.05.14, 23:12 tak jak w temacie, szukam roweru do wszystkiego, ale w góry jeździć nim raczej nie będę. Miasto, lasy, polne drogi, dziurawe wiejskie asfaltówki, często szybka jazda. Potrzebuje czegoś w miarę wygodnego, bo od obecnego górala już mnie karczycho boli (chcę wygodniejszej pozycji). Stąd wybór padł na crossowy rower. Z tego, co się dowiedziałem, z renomowanych marek liczą się Spec, Cannondale i Kona i z nich coś chciałem wybrać. Niekoniecznie chce przepłacać, jak uda się coś znaleźć godnego polecenia w okolicach 4k, to chętnie skorzystam. Może wystarczy Spec Comp Disc? Link Zgłoś
gom1 Re: cannondale quick cx1 czy spec crosstrail pro 01.06.14, 12:19 A Scott, Trek, Wheeler? Giant, Merida, Cube? Wszystkie te firmy są godne polecenia i mają w ofercie rowery crossowe, które na Twoje potrzeby będą aż nadto. Przy budzecie do 4kPLN cokolwiek kupisz - będziesz zadowolony. Szukaj czegoś bez hamulców tarczowych. Nie będą Ci potrzebne. Link Zgłoś
poohdell Re: cannondale quick cx1 czy spec crosstrail pro 01.06.14, 12:31 "Szukaj czegoś bez hamulców tarczowych. Nie będą Ci potrzebne." Jeśli ktoś chce kupić fajny rower i ma na niego konkretny budżet, to czemu rezygnować z tarcz, które po prostu lepiej działają niż V-ki? Link Zgłoś
gom1 Re: cannondale quick cx1 czy spec crosstrail pro 01.06.14, 12:45 Bo ich nie wykorzysta, a szkoda wozić ze sobą zbędny balast i przepłacać. Do potrzeb autora wątku v-ki są wystarczające. Link Zgłoś
takpytamsie Re: cannondale quick cx1 czy spec crosstrail pro 01.06.14, 12:55 pewnie wystarczą, ale nie znajdziesz raczej droższych modeli bez tarczówek, a na siłę v-ek przecież szukać nie będę ;) Link Zgłoś
poohdell Re: cannondale quick cx1 czy spec crosstrail pro 01.06.14, 12:28 z renomowanych marek liczą się Spec, Cannondale i K > ona To są czyjeś prywatne opinie. Faktem jest Że i Spec i Canntek to marki wzbudzające szacunek. Z tych dwóch brałbym Specialized - ma fajniejsza konfigurację (np. przerzutki x0). No i Cannondale ma swoje oryginalne rozwiązania (np. amortyzator z przodu) i jest mniejsza dostępność przez to części zamiennych oraz mechaników, którzy się chcą za to zabrać. Link Zgłoś
poohdell Re: cannondale quick cx1 czy spec crosstrail pro 01.06.14, 12:38 www.specialized.com/pl/pl/bikes/fitness/crosstrail/crosstrail-comp-disc#specs Mniej więcej 4tys, a rama taka sama jak model PRO i tylko tańszy osprzęt np. (X7 za X0). Cenowo całkowicie ok i będzie się dało jeździć. Cenowo właściwie różnicę robi użycie osprzętu X0. Link Zgłoś
takpytamsie Re: cannondale quick cx1 czy spec crosstrail pro 01.06.14, 12:54 no właśnie też mi ten model wpadł w oko. Przejade się w tygodniu do sklepu i zobacze, jak mi jego geometria leży. To w sumie najwazniejsze, żeby wygodnie i bez bólu karku sobie jeździć. Link Zgłoś