Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oplakatować inne dzielnice nie tylko Centrum!

23.08.04, 13:14
    Czajniku!
    W tym tygodniu nie zarządzisz już żadnych patroli?
    To najlepszy czas na rozreklamowanie Masy...
    Warto by było oplakatować prawobrzeżną Wawę (Bródno, Zacisze, Targówek,
    Tarchomin, obie Pragi) i inne dzielnice dokoła centrum (Wola, Ochota,
    Żoliborz, Bielany, Chomiczówkę, Mokotów, Ursynów/Natolin itd.).
    Informacja do tych dzielnic nie za bardzo dociera, a przecież mieszka tam i
    uczy się PARĘ TYSIĘCY ROWERZYSTÓW, którzy na pewno - gdyby wiedzieli -
    chętnie wzięli by udział w Masie!
    Ludzie z tych dzielnic - ZGŁASZAJCIE SIĘ NA PATROLE, MASA POTRZEBUJE WASZEJ
    AKTYWNEJ POMOCY!
    Pozdro
    Obserwuj wątek
      • czajnik74 Re: Oplakatować inne dzielnice - jestem za ale! 23.08.04, 16:00
        trawers01 napisał:

> Czajniku!
        > W tym tygodniu nie zarządzisz już żadnych patroli?
        trawersie,
        od 3 miesięcy organizuję Patrole Plakatowe, zawsze na 7 i 4 dni przed masą
        (piatek i poniedziałek). w czerwcu i lipcu osiągnelismy przyzwoity poziom
        rozlepienia po ok 300 plakatów, za każdym razem - głownie w city, mokotów,
        żoliborz.
        w sierpniu niestety dzięki masie w legionowie termin przesunła się akurat na
        środę/ 8 osób ale to był patrol po sklepach czyli robotka łatwa raczej/, potem
        czwartek/5 osób/ i w sobotę/ tylko 3/. rozlepililismy tylko ok 120 plakatów
        dzieki temu.
        od czerwca zgłosiło sie do mnie ok 20 osób z tego reguralnie 12 uczestniczy. z
        racji wakacji w sierpniu drastycznie spadła liczebnośc patrolu.
        wielekrotnie apelowałem TUTAJ by na priva się do mnie zgłaszały osoby, na
        razie jest ich tyle. ja fizycznie tygodnia nie poswięce na plakatowanie bo nie
        mam ani tyle czasu a zarobić sie nie chcę.

To najlepszy czas na rozreklamowanie Masy...
        gosciu, do kogo ta mowa!
        wiem

> Warto by było oplakatować prawobrzeżną Wawę (Bródno, Zacisze, Targówek,
        > Tarchomin, obie Pragi) i inne dzielnice dokoła centrum (Wola, Ochota,
        > Żoliborz, Bielany, Chomiczówkę, Mokotów, Ursynów/Natolin itd.).

haha - jak? trawersie? mam się rotroić? tylko 2 uczestników mam z pragi i
        wybacz to w city jest najwięcej potencjalnych naszych uczestników. jako
        mieszkaniec city dbam o `swoją` dzielnicę ale tez o żoliborz i mokotów. trudno
        żebym jechał na choszczówkę i do wawra by rozwiesić klka plakatów. nie
        oszukujmy sie tam nie ma nawet tyle potencjalnych miejsc by to zrobic.

jak się znajda nowe osoby z tamtych dzielnic - szczególnie pragi x 2, woli
        chetnie je przeszkolę/ jest to niezbedne/ ale na razie nie ma komu.

> Informacja do tych dzielnic nie za bardzo dociera, a przecież mieszka tam i
        > uczy się PARĘ TYSIĘCY ROWERZYSTÓW, którzy na pewno - gdyby wiedzieli -
        > chętnie wzięli by udział w Masie!

tak tylko gdy są omawiane nowe ściezki z tychże dzielnic na forum ZDM a przez
        Zielone Mazowsze pilotowane to nikt sie nie zgłasza - albo mają to gdzieś
        albo...?
        poza tym wybacz pracuję czasem po 12 h na dzień, zajmuje sie niektórymi
        sprawami masy i jeszcze parę.

trudno żebym na pysk nie padał po patrolu 6 h, a ludziom sie nie dziwię dla
        ideii walczą nie liczni. reszta kasa. a stara gwardzia patrolowa z zeszłego
        roku znana mi z okolic rampy, gocławia jest zawsze przezemnie powiadamiana o
        akcji - odzew zerowy!!! to kto tam mieszka ? wozi dupy? wybacz ale nie mało że
        ja szczególnie promuję prage na masie - bysmy tam pojechali, a oni nawet tyłka
        nie ruszają na nasze akcje wiedząc o nich!

zawsze jestem otwarty na ludzi - kto chce pomóc przy cięzkiej ale dobrej pracy
        zapraszam na priva:

ataman74@o2.pl

pozdro

czajnik
        • trawers01 Re: Oplakatować inne dzielnice - jestem za ale! 23.08.04, 16:11
          Wyluzuj...
          Nie było moim zamiarem krytykowanie ciebie, bo nawet ślepy by zobaczył, że
          bardzo dużo zrobiłeś w tym zakresie - raczej chciałem zaapelować do ludzi z
          różnych dzielnic, aby się aktywniej włączyli.
          Nie życzę ci, żebyś się roztroił, bo Skeler by zzieleniał z zawiści :-)
          A może ktoś poza tobą by pociągnął w tym tygodniu patrole (jeśli będzie jakiś
          odzew na nasze apele). W każdym razie dzięki za nieustające zaproszenie na
          priva dla nich.
          Pozdrawiam!
          • roweroraffi Nie wszedzie musi jechać Patrol 23.08.04, 16:46
            Witam... jako naczelny 'wozidupa' z Białołęki co to ostatnio nawet na Patrolach
            i Masach nocnych nie bywa chcę się krótko wypowiedzieć: Otóż Patrol i Masa
            polegają na samoorganizacji. Trudno aby Patrol pomyślany na 2-3 godziny trwania
            kręcił na Białołękę, Ursynów, czy Bielany, bo wtedy na plakatowanie zostałoby
            może z 60 minut czasu. Dobrze wiemy, że wiele ludzi mieszka w tych okolicach i
            mogliby własną siłą rozwiesić plakaty, gdyby tylko je mieli. Stąd na
            poprzedniej Masie już miałem w przyczepce plakaty duże i małe by rozdać je
            ludziom, którzy wiedzą co i jak z dalszych dzielnic, gdzie Patrol nie dojedzie.

W tym miesiącu też na Masie będą plakaty dla chętnych (zgłaszać się należy do
            mnie lub do Skelera, bo napewno plakaty bedą w którejś z przyczepek)... brać i
            na tydzień przed Masą wieszać po okolicy... prócz tego zawsze można brać
            plakaty z Nowogrodzkiej 46 m6 gdzie je trzymamy... tylko chęć musicie mieć
            drodzy koledzy do wieszania a będą nasze plakaty we wszystkich (nawet
            najbardziej oddalonych od Centrum) dzielnicach. Ja czasem sam powieszę kilka na
            Białołęce, ale to ZA MAŁO, bo często następnego dnia już ich nie ma a poza tym
            nie obskoczę Tarchomina całęgo, na któy z resztą nie zawsze mi po drodze. Zatem
            ludzie... ruszać zadki i wieszać setkami bo bez tego nigdy nie będzie rekord
            Gdańska pobity.
            • czajnik74 Re: Nie wszedzie musi jechać ALE 23.08.04, 21:52
              roweroraffi napisała:
              > mogliby własną siłą rozwiesić plakaty, gdyby tylko je mieli. Stąd na
              > poprzedniej Masie już miałem w przyczepce plakaty duże i małe by rozdać je
              > ludziom, którzy wiedzą co i jak z dalszych dzielnic

ta i jeszcze niech weźmie kilka osób by je pognieść jak będą 3 godziny jechac z
              nim na masie, a najlepiej niech weźmie ich 40 i jedzie dalej...oby nikt ci nie
              brał tych plakatów jak ma je pognieśc, zastanów się.
              >
              >>
              > ludzie... ruszać zadki i wieszać setkami bo bez tego nigdy nie będzie rekord
              > Gdańska pobity.

nie, bez tego mój drogi rekord długo nie będzie pobity. byłem widziałem jakie
              przygotowania przemo miller - koordynator gdańska robił. tam jest zatrudnionych
              na wolontariacie 10 poważnych ludzi organizujących każdy po 30 osób! a jedna
              jest zatrudniona na etacie. nic sie samo nie zrobi. hasła sa dobre dla drechów!
              tak się na mazowszu gada od lat. ale to w końcu powstanie wielkopolskie
              zrobili - fizycznie ludzie. ale w kupie się dogadali a nie komunikaty słali -
              idźcie sobie wolność na plakatach rozlepić!

haha

nieustanny kontestator

czajnik/bo inaczej nie można/
              • yoshee Re: Nie wszedzie musi jechać ALE 23.08.04, 23:22
                czajnik74 napisał:
                > ta i jeszcze niech weźmie kilka osób by je pognieść jak
                > będą 3 godziny jechac z nim na masie, a najlepiej niech
                > weźmie ich 40 i jedzie dalej...oby nikt ci nie
                > brał tych plakatów jak ma je pognieśc, zastanów się.

Spokojnie. Nic prostrzego. Przecież nie trzeba im dawać po 40 plakatów.
                Myślę, że jak dostaną 5-10 wystarczy. A i zawsze można dopytać, czy aby na
                pewno mają jak je zabrać, bo inaczej to nie ma sensu.

Pomysł rozdawania plakatów na masie jest bardzo dobry, tylko trzeba pogadac
                chwile z ludzmi, którzy maja te plakaty zabrac i rozklejac w okolicy.

• roweroraffi Re: Nie wszedzie musi jechać ALE 24.08.04, 01:30
                  yoshee napisał:

> czajnik74 napisał:
                  > > ta i jeszcze niech weźmie kilka osób by je pognieść jak
                  > > będą 3 godziny jechac z nim na masie, a najlepiej niech
                  > > weźmie ich 40 i jedzie dalej...oby nikt ci nie
                  > > brał tych plakatów jak ma je pognieśc, zastanów się.
                  >
                  > Spokojnie. Nic prostrzego. Przecież nie trzeba im dawać po 40 plakatów.
                  > Myślę, że jak dostaną 5-10 wystarczy. A i zawsze można dopytać, czy aby na
                  > pewno mają jak je zabrać, bo inaczej to nie ma sensu.
                  >
                  > Pomysł rozdawania plakatów na masie jest bardzo dobry, tylko trzeba pogadac
                  > chwile z ludzmi, którzy maja te plakaty zabrac i rozklejac w okolicy.

Dokładnie. Poza tym Ci co nie chcą gnieść mogą zabrać na końcu Masy. Przyczepki
                  nie urywają się z Masy w trakcie i zazwyczaj łatwo je namierzyć po Masie ;-)
                  • xun_vixx Re: Nie wszedzie musi jechać ALE 25.08.04, 20:37
                    1. W ozarowie kolo 10-12 plakatow, ale watpie by ktos sie stamtad stawil.
                    2. Przyczepka moja jest w dosc kiepskim stanie. Nadaje sie do remontu, wiec nie
                    bedzie tym razem. Musze przewiesc do warsztatu. Na wrzesien moze juz bedzie.
                    • roweroraffi Przyczepki... 26.08.04, 10:35
                      xun_vixx napisał:

> Przyczepka moja jest w dosc kiepskim stanie. Nadaje sie do remontu, wiec nie
                      >
                      > bedzie tym razem. Musze przewiesc do warsztatu. Na wrzesien moze juz bedzie.

Za to na mojej będzie nowość...nie powiem jaka, bo by nie było niespodzianki,
                      ale sądzę, że wszyscy zauważą ;-)
                    • xun_vixx Re: Nie wszedzie musi jechać ALE 26.08.04, 18:56
                      Kilka plakatow na kondratowicza i przy ex pgr. Generalnie malo bo skocza nie
                      mialem. A sie kiepsko na drzewach trzyma, juz nie mowiac ze w tych miejscach
                      gdzie by najlepiej bylo to wlasnie sie ludzie krzywo mocno gapia jak sie na
                      drzewa wlepia.

Dodatkowo plakaty i ulotki w sklepach Szurkowskiego na kole (kolo petli tram) i
                      w whelerze na gorczewskiej (prawie przy tym center of handel co tam jest).
                      W sklepie kolo tesco na woli sie krzywo patrzyli. Wzieli jeden ale raczej nie
                      przczepia, bo robimy korki... Nie pomysli gosc ze korki sie przekladaja na
                      zworcenie sie wladz na rowerzystow, co moze miec zwiazek z wieksza iloscia
                      sciezek/infrastruktury rowerowej, co spowoduje zwiekszenie sie ilosci rowerow w
                      miescie co sposoduje zwiekszone zapotrzebowanie na rowery i czesci do nich...

Czyli w skrocie wieszajac plakat masy zwiekszasz obroty sklepu :D Moze nie da
                      sie teog od razu zauwazyc, ale zawsze :)
            • bombus2 Re: Nie wszedzie musi jechać Patrol 26.08.04, 12:00
              To ja dam dobry przykład i sie zglaszam na ochotnika do wytapetowania plakatami
              rembertowa i okolic przed nastepna masa. Jutrzejsza masa bedzie dopiero moją
              drugą ale już mi się spodobało i chętnie pomogę. Jakby co to fujin@o2.pl
              • bombus2 Re: Nie wszedzie musi jechać Patrol 26.08.04, 16:04
                Zresztą wogóle jakbym mógł się na coś jutro przydać to mogę przyjechać
                wcześniej.
                • roweroraffi Re: Nie wszedzie musi jechać Patrol 26.08.04, 19:07
                  Plakaty jak chcesz to na Masie do wzięcia z przyczepki. Wystarczy się zgłosić i
                  dostaniesz napewno... tylko zglosic sie nie w chwili odjazdu, kiedy jest 100
                  rzeczy do zrobienia, ale gdzies z 15 minut wczesniej kiedy jest chwilka czasu ;-
                  )
                  • bombus2 Re: Nie wszedzie musi jechać Patrol 26.08.04, 19:34
                    A one są na A4? Bo mam za darmo dostęp do xero to wystarczyłby mi jeden.
                    • xun_vixx Re: Nie wszedzie musi jechać Patrol 26.08.04, 22:18
                      Jest wzor na a3 albo a2 i na a4...
                    • roweroraffi Re: Nie wszedzie musi jechać Patrol 26.08.04, 22:24
                      Są A4 i są A3... weźmiesz ile Ci potrzeba i jakie Ci potrzeba... A4 są (z
                      doświadczenia mówię) bardziej praktyczne, bo w wielu miejscach da rade je
                      powiesić, w których A3 po prostu sie nie zmieści.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka