olecky 26.08.04, 16:16 na prosbe czajnika wrzucam projekt Ashimi: www.fz.eco.pl/tmp/logo-ashimi.png Link Zgłoś Obserwuj wątek
ridayourbika Re: logo 26.08.04, 16:24 Ok, logo jest w porządku, każdy bez problemu skojarzy je z warszawska masą. Nie rozumiem tylko dlaczego projekt ten pojawił się dopiero dziś ;), gdyby głosowanie odbywało się teraz głosowałbym właśnie na te logo. Czy to oznacza, że głosowanie będzie ponawiane? Na pewno znajdą się chętni, wiem, że wielu się to także nie spodoba. Link Zgłoś
lendzp Re: logo 26.08.04, 18:03 logo ladne tylko wedlog mnie troche mija sie z celem ,jak dla mnie logo masy powino byc latwe do narysowania zeby mozna bylo je latwo gdzies skrobnac i zaznaczyc teren;),ewnetualnie mozna robic jakis znak/symbol masy takie alternatywne logo ktore dzialalo by zastepczo obok tego dziela sztuki :) Link Zgłoś
roweroraffi Re: logo 26.08.04, 19:17 arachnotron napisał: > Plagiat. Znacie logo SpeedBike'a? Znamy i sądzę, że jednak dość znacznie się różni, choć rzeczywiscie wykorzystane motywy są podobne. Link Zgłoś
yoshee Re: logo 26.08.04, 19:48 Plagiat by był gdyby autorka widziała wcześniej logo speedbike'a :P Mi się podoba. _______________ Yosh, GG:889474 Link Zgłoś
atreides_bem Re: logo 26.08.04, 19:19 No fajne, ale tak jak poprzednik powiedzial - przydaloby sie cos mniej skomplikoawnego. Chociaz i tak jest lepsze od aktualnego :>. Chociaz niby skrobac mozna rowerko-piache ;). Link Zgłoś
kolorowetrampki Re: logo 26.08.04, 20:57 Nie chcę być krytyczny, ale to logo nie pasuje do masy :( Pałac kultury... :-/ I to koło... takie nijake... logo jest cholernie smutne :( A przeciez masa to wesoła impreza. Nie pasuje i nie podoba mi sie. ALe to moje zdanie. Ja jestem dośc surowy w ocenach i to może dlatego :-) Co do loga - jest takie bezpłciowe... ani tam roweru nie ma, a pałac kultury... eee takie sobie. Liczę, że jeszcze jakieś projekty się ukażą :-) Pozdrawiam Link Zgłoś
trawers01 Re: logo 26.08.04, 21:14 Niestety zgadzam się z kolorowym... To wszystko jest bardzo zagmatwane, ciemne, zresztą wymaga OGROMNEGO dopracowania... Moim zdaniem najlepszym materiałem wyjściowym do nowego logo jest projekt nr 1 Tomka Białkowskiego. Jakkolwiek byłbym skłonny poeksperymentować z bieżnikiem na czarnej oponie (może nieco grubszej?), wtedy można by zlikwidować obwódkę? Kolumna Zygmunta fajnie symbolizuje Wawę. Maksymalnie jeszcze uprościć, poprawić ten adres strony (może trochę węższy biały pasek?). Może autor by jeszcze wydał z siebie szlifujące artystyczne tchnienie i przedstawił poprawioną wersję? Pzdr Link Zgłoś
yoshee Re: logo 26.08.04, 23:32 trawers01 napisał: > Niestety zgadzam się z kolorowym... > To wszystko jest bardzo zagmatwane, ciemne, > zresztą wymaga OGROMNEGO dopracowania... Ta wersja na necie faktycznie jest jakaś taka zaplamiona i ciemna. Ale. Moja propozycja: oponę zostawić czarną, ale zmienić kolor samego pałacu kultury. Przecież to nie musi być takie ponure logo, albo może to być sam zarys (bez czarnego wypełnienia) budynków. > Kolumna Zygmunta fajnie symbolizuje Wawę. Maksymalnie > jeszcze uprościć, poprawić ten adres strony (może trochę > węższy biały pasek?). Ale kolumna zygmunta jest brzydka i nie da rady jej tak uprościć, by była rozpoznawalna. Zresztą też jest smutna :/ Cóż.. przed nami i tak jeszcze głosowanie. jak zostanie wybrane brzydkie logo to bede korzystał z innego :) _______________ Yosh, GG:889474 Link Zgłoś
czajnik74 logo mój komentarz-poczekajcie, proponujcie hola! 27.08.04, 08:22 Witam, Mój komentarz: BARDZO mi się podoba JESZCZE nie dokońca wykończone logo Ashimi. Logo poszło do profesjonalnej obróbki u fachowca, z wiązką różnych dodatkowych korekt. Dlatego na razie jest bardzo wstępny projekt. Cieszę się że wywołało to dyskusję ale proszę się jesztrze WSZTRZYMAĆ, gdy całość jest nie skończona. Cały czas mozna zgłaszać swoje propozycje, jesli ktos zdecydowanie woli inną stylistyke - poszę o swoje ale już konkretne projekty. Wtedy je zamieścimy. Główne założenia: logo miało obejmować jedną z 3 głownych symboli wawy: syrenka, kolumna Z, pałac K. Do tego rower lub koło. Obrys miasta - jak na w/w projekcie wskazany. I tyle. Dziękuję i twórzcie ! mniej słów (jeszcze) a więcej projektów. Ku rozwadze! Czajnik Link Zgłoś
ashimi Re: logo 27.08.04, 11:14 olecky napisał: > na prosbe czajnika wrzucam projekt Ashimi: Ojoj! Z jakiej paki?! Ktoś mnie zapytał? To Jest tylko szkic paskudnej jakości, machnięty na kolanie tylko po to, by na prędce zobrazować mój pomyślik! To jest tylko jedna z propozycji, bo wariacji na temat tego pomysłu było wiele! Moje uwagi: przede wszystkim: koło i zarys miasta nie muszą być zamalowane, można przecież pozostawić tylko kontury, a szarfa powinna być nieco szersza i znajdować się nieco wyżej, żeby komponować się w pełni z tłem.Uwagi te umieściłam na kartce obok loga i były integralną częścią tego pomysłu, bo korygowały błędy, jakie w nim występują. Niczego nieświadoma autorka. Link Zgłoś
czajnik74 Re: logo 27.08.04, 11:33 > Ojoj! Z jakiej paki?! Ktoś mnie zapytał? przepraszam cię najmocniej że nie zapytałem niemniej nie przjmuj się niczym i juz. jakby co dasz mi w szczenę pod kolumną. nie miej żadnych oporów, a że projekt jest conajmniej dobry warto. do zoba czajnik Link Zgłoś
ashimi Re: logo 27.08.04, 16:19 czajnik74 napisał: > > Ojoj! Z jakiej paki?! Ktoś mnie zapytał? > przepraszam cię najmocniej że nie zapytałem niemniej nie przjmuj się niczym i > juz. jakby co dasz mi w szczenę pod kolumną. nie miej żadnych oporów, a że > projekt jest conajmniej dobry warto. Oj, przywalę Cię, żebyś wiedział... Nawet komentarza nie ma, że to tylko Bardzo Wstępny Szkic. Już nie żyjesz :'P Link Zgłoś
olecky Re: logo 27.08.04, 11:53 grafik ze mnie zaden, ale i ja cos podrzuce, moze komus dostarczy inspiracji: www.fz.eco.pl/tmp/logo-olek.png Link Zgłoś
michaues Re: logo 27.08.04, 13:48 Dobry kierunek! Każde warsiawskie dziecko będzie umiało to narysować. Niech profesjonalisści dopracują. pzdr MS Link Zgłoś
yoshee Re: logo 27.08.04, 14:11 oj, jeszcze ktoś pomyśli, że plagiat z plakatu ECMC ;) W miejscu roweru w kółku mieli logo WCK. ______________ Yosh, GG:889474 Link Zgłoś
quattrox Re: logo 27.08.04, 13:42 olecky napisał: > na prosbe czajnika wrzucam projekt Ashimi: > > www.fz.eco.pl/tmp/logo-ashimi.png moglibyscie zrobic jakies fajne logo na tapetke do kompa :) Link Zgłoś
olecky Re: logo 27.08.04, 15:30 wersja erotyczno - militarystyczna ;-) www.fz.eco.pl/tmp/logo-o2.png Link Zgłoś
trawers01 Re: logo 27.08.04, 15:41 Sprzedaj ten pomysł producentom okularów przeciwsłonecznych, sprzedawanych potem na rynku Starego Miasta :-) Co za wytrysk twórczej weny!!! Link Zgłoś