Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Patrol rowerowy

30.08.04, 00:08
    Witam!

Chciałabym się dowiedzieć jak mogę znaleźć się w śród grupy osób Patrolu
    Rowerowego.

Pozdrawiam
    Bunia
    Obserwuj wątek
      • quattrox Re: Patrol rowerowy 30.08.04, 00:42
        tez tego nie wiem ale chetnie sie dowiem :D pozdrawiam
        • roweroraffi Re: Patrol rowerowy 30.08.04, 01:44
          quattrox napisał:

> tez tego nie wiem ale chetnie sie dowiem :D pozdrawiam

Oczywiście należy w tym celu przyjeżdżać na Patrole... z czasem łapiąc nieco
          doświadczenia można samemu coś zorganizować i już wtedy można śmiało
          powiedzieć, że jest się 'Patrolowcem' ;-)

Czasem po Masie organizujemy też jakieś wypady na małe bezalkoholowe i tam też
          można się integrować ;-) Poza tym są akcje, czasem wycieczki... wszystko jest
          na forum zazwyczaj z wyprzedzeniem. Przykładem wyjazd do Lublina i akcja na
          Jana Pawła... kto chciał - mógł być (a podczas jazdy do Lublina było całe 12
          godzin na gadanie, poznawanie się itp ;-) ).

Myślę, że trochę chęci, a napewno poznasz ludzi ze starego Patrolu (nie unikamy
          nowych, fajnych osób), który w zasadzie sie rozpadł (i zajmuje się teraz nieco
          mniej akcjami bezpośrednimi, a więcej pismami, ponagleniami, męczeniem
          urzędników itp), a także ludzi nieco mniej 'skostniałych', którzy mają jeszcze
          sporo werwy i pomysłów do realizacji 'w terenie'.
      • beno1 Re: Patrol rowerowy 30.08.04, 01:12
        Pomijając niewątpliwie przyjemne bytowanie z resztą aktywistów, możesz także
        tworzyć własne patrole - wystarczy pobrać z Nowogrodzkiej materiały
        propagandowe :-)

Ja uprawiam (wstyd przyznać) własne patrole samochodowe - ale mam bryczkę 1,80
        wyskości, co czyni ją bardzo przydatną w roli parawanu.

beno
      • specyjal-chwilowo Re: Patrol rowerowy 30.08.04, 14:10
        Czajnik po ostatniej masie wspominał coś o zorganizowaniu imprezy integracyjnej
        patrolu. Zapraszam.
        Co prawda Czajnika - dużego organizatora patrolu- teraz nie ma w Polsce, ale
        niedługo wróci.
        Moja propozycja to spotać się w okolicach 11 września, na pogaduchy patrolowo
        towarzyskie.

Pozdrawiam
        • roweroraffi Re: Patrol rowerowy 30.08.04, 15:00
          specyjal-chwilowo napisał:

> Moja propozycja to spotać się w okolicach 11 września, na pogaduchy patrolowo
          > towarzyskie.

Dla mnie bomba, ale trzeba poczekać nieco aż wrócą wszyscy zza granicy (Skeler,
          Olek, Czajnik...) i się wypowiedzą, czy będzie czas... teraz jest sporo do
          roboty na początek września... Jana Pawła (niedoróbki), Wał (otwarcie), Dzień
          bez Samochodu (organizacja, masa, imprezy itp)... trzeba to tak ustalić
          wszystko byśmy pijąc małe jasne i świetnie się bawiąc nie zaprzepaścili szansy
          np na ważny odcinek ścieżki ;-) Napewno dojedizemy do porozumienia.
          • beno1 Re: Patrol rowerowy 30.08.04, 16:59
            Takie spotkanie było już raz w niedzielne popołudnie - było wtedy mało
            jeżdżenia, za to dużo gadania (i to dość konstruktywnego - logo, metody
            plakatowania). Może by podtrzymać tę tradycję?

Beno
            • roweroraffi Spotkanie integracyjne 31.08.04, 00:03
              beno1 napisał:

> Takie spotkanie było już raz w niedzielne popołudnie - było wtedy mało
              > jeżdżenia, za to dużo gadania (i to dość konstruktywnego - logo, metody
              > plakatowania). Może by podtrzymać tę tradycję?

Osobiście nie mam nic przeciw... miejsce tylko załatwcie (może być pod chmurką
              np połączone z ogniskiem) i postaram się być o ile mi coś ważnego się nie
              urodzi. Tylko pamiętajcie by to był weekend... idzie wrzesień... Czajnik
              pracuje, a inni nie koniecznie mają wakację do października - jeżeli chcemy
              mieć wysoką frekwencję to trzeba się postarać ;-)
          • specyjal-chwilowo Re: Patrol rowerowy 30.08.04, 17:10
            > Dla mnie bomba, ale trzeba poczekać nieco aż wrócą wszyscy zza granicy (Skeler,
            >
            > Olek, Czajnik...) i się wypowiedzą,

OK. myślałem że do tego czasu juz wrócą.

A co do JP II i generalnie patrolu to ślij mejle do mnie jak trzeba
            (specials@op.pl), bo do tej pory tylko Czajnik się odzywał. Co prawda pracuję
            ale czasem udaje się wyskrobać troche wolnego czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka