Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bagażnik samochodowy na 4 rowery

IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 13.09.04, 13:54
    Witam,

Macie doświadczenia z bagaznikami samochodowymi na rowery?
    Ile kosztują i jakie rozwiązania polecacie.
    Mamy nissana almerę hatchback (poprzedni model).
    Mam nadzieję, że w któtce dostaniemy służbówkę golfa combi.
    Więc idelane rozwiązanie to taki bagaznik, który pasuje tu i tu.

Pozdrawiam
    Andy
    Obserwuj wątek
      • Gość: marcelino Re: bagażnik samochodowy na 4 rowery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 19:41
        I wariant: kupujesz osobne belki bazowe do almery i osobne do golfa (w kombi
        pewnie będą relingi, ale belki poprzeczne i tak musisz mieć). Zwróć uwagę na
        ich dopuszczalne obciążenie - 4 rowery pewnie będą ważyły ok. 60 kg, a także na
        dop. obciążenie dachu w autach. Uchwyty rowerowe są Latwo mocowane do belek i
        można je będzie przerzucać z jadnego auta na drugie.
        II wariant: kupujesz jeden bagażnik montowany na hak holowniczy (nie wiem czy
        są takie na których można zmieścić 4 rowery (na 3 są).
        III wariant: jedziesz do specjalistycznego sklepu z bagażnikami samochodowymi i
        tam szukasz porady (do zrealizowania także w wariancie I i II).
        P
        • Gość: Kinetic z M4 Re: bagażnik samochodowy na 4 rowery IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 15.09.04, 09:41
          dzieki za informację

a jak wyglądaja koszty?

pozdrawiam
          • Gość: marcelino Re: bagażnik samochodowy na 4 rowery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 17:53
            Przyzwoicie wyglądające (również po 2 latach eksploatacji) belki bazowe
            włoskiej? f-my CAM kosztowały mnie ok. 200,- do tego mam proste uchwyty na
            rowery po ok. 50,- (szczęka w takim uchwycie, trzymająca ramę powinna być do
            pasowana do kształtu, grubości ramy). Na poniższej stronie znajdziesz bagażnik
            na hak na 4 rowery, cen niestety nie podają
            www.interpack.com.pl/uchwyty_rowerowe.phpP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka