Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

masowy odtwarzacz mp3/wma

26.09.04, 16:26
    poniewarz sa ciagle problemy ze zrodlem dzwieku do sprzetu grajacego,
    chcialbym zakupic jakis odtwarzacz mp3 - wymagania, to pamiec flash (256MB to
    chyba minimum, zeby miec urozmaicony repertuar na najdluzszych imprezach i
    rozsadna jakosc dzwieku), mozliwosc pracy w niskich temperaturach (na
    wiekszosci jest napisane jako minimum tylko -5*C, a w zime moze sie zdarzyc
    i -20), wysoka moc sygnalu na wyjsciu (od 18mW na kanal) i ogolnie zeby byl
    dobrej jakosci, i po kilku przejazdach sie nie zepsul. Mile widziana bylaby
    tez funkcja dyktafonu, co by sie wykorzystalo przy roznych spotkaniach z
    urzednikami, zeby pozniej zdac jakas relacje dzwiekowa ;-)

Prosze osoby znajace sie na temacie o jakies rekomendacje.
    Obserwuj wątek
      • non-safe Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 27.09.04, 01:00
        link do stronki www.iriver.pl/ na ktorej można sie zorientować w
        nowościach w dziedzinie przenośnych odtwarzaczy, firma należy do liderów i
        jesli jest coś co ma mozliwości o jakie pyta autor postu to powinno być w
        ofercie, niestety nie mogę polecić żadnego z produktów bo cenowo trochę
        rozwalają i mnie nie stac
      • woland84 Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 27.09.04, 15:14
        > mozliwosc pracy w niskich temperaturach (na
        > wiekszosci jest napisane jako minimum tylko -5*C, a w zime moze sie zdarzyc
        > i -20)

Taki odtwarzacz mp3 to raczej bezobslugowy bedzie wiec mozna zapuscic playliste
        i owinac w cieplutki welniany szaliczek;) i nie powinno byc problemu z temperatura
      • qbamo Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 27.09.04, 16:43
        www.ee.pw.edu.pl/~molotkij/mp3.jpg
        to najświeższe zestawienie jakie udało mi się znaleźć. Są strony producentów,
        więc można poszukać szczegułów.
        pozdro. Qba
        • qbamo Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 27.09.04, 17:20
          > www.ee.pw.edu.pl/~molotkij/mp3.jpg
          lub
          www.ee.pw.edu.pl/~molotkij/mp3.htmlQba
        • skeler Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 27.09.04, 18:07
          tylko, ze cena tych odtwarzaczy ksztaltuje sie na poziomie 200 szprychowek, a
          to jest troche duzo... myslalem, ze bedzie trzeba poswiecic na ten cel max 80
          szprychowek, ale widze, ze ceny odtwarzaczy z wyjsciem sluchawkowym o duzej
          mocy (a takie jest potrzebne, zeby bylo jakos slychac muzyke z kolumn) ponizej
          tego poziomu nie zchodza... moze ma ktos jakies znajomosci u dydtrybutorow
          takiego sprzetu, zeby cos taniej zalatwic? ja sprobuje jutro przejechac sie do
          jednego z nich i zapytam co sie z ta cena da zrobic... ewentualnie allegro
          zostaje.
          • qbamo Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 28.09.04, 12:47
            To moze jakis discman - cd/mp3. Nie ma nagrywania, ale łatwiej o muzę - płyty
            można nagrywać na kompie tak jak na kompie zapycha się karty pamięci, a
            przecież można zawsze też wrzucić zwykłą płytę, co w przypadku odtwarzacza mp3
            nie jest możliwe. ceny takich odtwarzaczy i to nawet dość przyzwoitych (np.
            Thomson)kształtują się właśnie w okolicach 80 szprychówek ;-)
            pozdro Qba
            • skeler Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 28.09.04, 13:13
              wolalbym jednak, zeby nei bylo w nim zadnych ruchomych elementow, bo i nalepsze
              systemy antywstrzasowe nie zawsze daja sobie rade. Pozatym wstrzasy + ruchome
              elementy to wieksze szanse na awarie odtwarzacza...
              • roweroraffi Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 28.09.04, 13:27
                Zgadzam się... bardzo dobrez to widać zazwyczaj na Starówce, gdzie ostatnio
                nawet nie próbuję wjeżdżać ze sprzętem, bo to jest jak kara dla moich uszu ;-)
                • woland84 Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 28.09.04, 13:41
                  Jesli chodzi o systemy antywstrzaswe w odtwarzaczach cd/mp3 to wczytuja one cala
                  mptrojke do pamieci, a plyta przestaje sie obracac, wiec nawet na najwiekszych
                  wertepach nie ma problemu
                  • roweroraffi Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 28.09.04, 20:18
                    woland84 napisał:

> Jesli chodzi o systemy antywstrzaswe w odtwarzaczach cd/mp3 to wczytuja one
                    cal
                    > a
                    > mptrojke do pamieci, a plyta przestaje sie obracac, wiec nawet na najwiekszych
                    > wertepach nie ma problemu

Przynajmniej póki nie skońćzy się utwór i cud maszynka nie musi doczytać
                    kolejnego... po Starówce zazwyczaj jeździmy dłużej niż 3-5 minut czyli czas
                    trwania utworu ;-)
      • ociec51 Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 27.09.04, 21:06
        A może pomarzymy!
        Nawiązujemy kontakt z np.: Radiem Zet, Radiem WaWa, Eską czy czymś lokalnym
        (Radio Praga?). o godzinie 18:00 w wiadomy piątek stacyjka odpala programik z
        dedykacją dla Masowiczów (może też z nami pojadą?!). Fantazja?
        • krakers1 Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 28.09.04, 13:48
          ociec51 napisał:

> A może pomarzymy!
          > Nawiązujemy kontakt z np.: Radiem Zet, Radiem WaWa, Eską czy czymś lokalnym
          > (Radio Praga?). o godzinie 18:00 w wiadomy piątek stacyjka odpala programik z
          > dedykacją dla Masowiczów (może też z nami pojadą?!). Fantazja?

Może i jestem pesymistą ale chyba prędzej się dorobimy takiej platformy jak
          mają w NY.
          pozdr.
      • ociec51 Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 27.09.04, 21:08
        To jeszcze ja.
        Wtedy wystarczy małe radełko i już jest muza!!! I to żywa!
        • skeler Re: masowy odtwarzacz mp3/wma 27.09.04, 23:44
          czyli musimy kupic odtwarzacz mp3 z radiem ;-)
      • cintus Megafon! :) 28.09.04, 15:32
        Wy tutaj o odtwarzaczach, a na masie bardziej przydałby się megafon! :) Np.
        ostatnio byłby wręcz niezbędny, ciekawe tylko ile to kosztuje, chyba mniej niż
        mp3? ;)
        • trawers01 Re: MEGAFONY !!! 28.09.04, 17:06
          Ja o konieczności załatwienia 1-2 megafonów (i podwieszeniu ich na kolumnie
          Zygmunta przed masą) trąbię już od dawna!
          Brak jakiejkolwiek możliwości dotarcia z informacją do tego tysiąca uczestników
          mści się tym, że nie znają zasad poruszania się na trasie, nie znają celu akcji
          ani trasy przejazdu. Odtwarzacz zawsze można pożyczyć od kogoś a megafon(y) jest
          (są) konieczny(e)!
          Może by ludzie kontaktujący się z policją pogadali, czy nie mogliby "podarować"
          nam ze 2 takie urządzenia? Powinni to mieć, a raczej rzadko używają...
          Grająca przyczepka to fajna sprawa, ale ile osób słyszy tę muzykę w czasie
          przejazdu? 20 czy 50? A co z pozostałymi 1350 do których nic nie dociera?
          Skeler! Nie podniecaj się odtwarzaczem tylko pokombinuj nad zdobyciem 2
          megafonów :-)
          Pozdro
          • beno1 Re: Megafon już sie załatwia :-) 28.09.04, 17:20
            Cholera, jak tu nie wierzyć w magię? Za głośno myślałem, czy co? Panowie, to
            miała być niespodzianka, ale trudno... MEGAFON BĘDZIE! Jestem w trakce
            wykonywania odpowiednich ruchów. -)

Beno
            • trawers01 Re: Megafon już sie załatwia :-) 28.09.04, 18:00
              Brawo! Super...
              A jakby były dwa, można by je jakoś sprytnie podwiesić na kolumnie Zygmunta na
              2 strony...
            • cintus Re: Megafon już sie załatwia :-) 28.09.04, 20:12
              beno1 napisał:

> Cholera, jak tu nie wierzyć w magię? Za głośno myślałem, czy co? Panowie, to
              > miała być niespodzianka, ale trudno... MEGAFON BĘDZIE! Jestem w trakce
              > wykonywania odpowiednich ruchów. -)

> Beno

Na czym te ruchy polegają? Z górnikami pertraktujesz? :)

PS.: Myśl ciszej... ;)
            • skeler Re: Megafon już sie załatwia :-) 28.09.04, 23:07
              wolalbym, zeby takie posunieca byly jednak konsultowane, bo 1 megafon juz mamy,
              ale slychac go tak samo jak radiowoz, a to musi byc cos mocniejszego - na razie
              lepiej cos krzyknac (bez zniaksztalcania dzwieku tuba) - wtedy ludzie widza, ze
              cos sie mowi i niektorzy prubuja nawet sluchac.
              • rano1 Re: Megafon już sie załatwia :-) 01.10.04, 16:03
                skeler napisał:

> lepiej cos krzyknac (bez zniaksztalcania dzwieku tuba) - wtedy ludzie widza,
                ze cos sie mowi i niektorzy prubuja nawet sluchac.

Próbują. Hehe.

Na ostatniej masie mówców jakoś słyszałem a z policyjnego megafonu dochodziły
                jakieś dziwne , niezidentyfikowane dźwięki :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka