Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    11.07.18, 11:27
    Chce jeździć po mieście głównie, chodniki i ścieżki . Czy sprawdzi się składak . Chodzi mi o wagę roweru. Możliwość przewożenia ale głównie żeby łatwo było wnieść do piwnicy w bloku. Mam 167 cm i 47
    Lat. Nie
    Jeżdżę wyczynowo.
    Jeśli tak, to jaki. Na co zwrócić uwagę przy wyborze . Do Ok 1500 zł. Za wszelkie rady serdecznie dziękuje 😀
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: Składak 11.07.18, 19:57
        Składak to bardzo dobry pomysł. Dzisiaj pod firmą miałem okazję przyjrzeć się Krossowi Flex 3.0 - solidny kawał maszyny. Jego zaletą jest piasta wielobiegowa (7 przełożeń), która w miejskim rowerze sprawdza się znakomicie. Z tego co patrzę na ceny to zmieścisz się z budżetem.
        • aniolka13 Re: Składak 12.07.18, 09:03
          Przyznamy, ze pytam w różmych miejscach, na forach, w sklepach i mam spory problem. Jedni mówią że składak to dobry wybór inni ze tylko rower miejski. Kiedyś jeździłam protym Jubilatem. Pocieszyles mnie, ze składak to tez dobry rower. Dziękuje i pozdrawism😊
          • stefan4 Re: Składak 12.07.18, 10:14
            aniolka13:
            > Jedni mówią że składak to dobry wybór inni ze tylko rower miejski.

Czy planujesz wozić rower samochodem, lub pociągiem, lub komunikacją miejską? Jeśli tak, to możliwość złożenia roweru jest zaletą. Jeśli nie, to jest niepotrzebnym balastem.

Dla jakości jazdy na rowerze zasadnicza jest sztywność ramy. Rama na zawiasie może (łatwiej niż rama pełna) utracić sztywność
            • aniolka13 Re: Składak 12.07.18, 14:59
              Jest taki plan ze będę zabierać rower do samochodu. Od czegoś muszę zacząć. Jeśli uznam ze rower który teraz kupię to nie to, to już bardziej świadomie kupię inny.
              Tak sobie wymyśliłam. Pozdrawiam i dziękuje.
      • polya1982 Re: Składak 14.04.19, 22:09
        To czy składak będzie odpowiednim rowerem czy lepiej wybrać rower górski czy trekkingowy zalezy oczywiście od tego, do jakich celów ten rower ma nam służyć. Jeśli chcesz dokonać dobrego wyboru to poczytaj sobie ten artykuł. Sama dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy i teraz wiem, że dla mnie wymagany będzie rower górski, z uwagi na to, że głównie jeżdżę po trudnym i wymagającym terenie i muszę mieć do tego naprawdę porządny rower.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka