marcyszka 13.05.02, 09:57 Czy można ubezpieczyć rower przed kradzieżą? Jaki jest koszt takiego ubezpieczenia? Czy możecie wskazać firmę ubezpieczeniową? Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
stratoos Re: ubezpieczenie 13.05.02, 10:18 Rower mozna ubezpieczyc przed kradzieza praktycznie chyba tylko w PZU. Stawki sa rozne w roznych miastach pomimo, ze co innego dowiedzialem sie dzwoniac na informacje PZU. W zeszlym roku teoretyczna stala stawka wynosila 17% wartosci roweru (nowy rower z faktura) a gdy poszedlem ubezpieczyc swoj rower zaplacilem ok. 11%... nie wiem czemu. Kobieta ktora wypisywala kwitki byla wogole zdziwiona dlaczego ja ubezpieczam rower i biegala non stop po porady. Wyszlo wlasnie ok. 11%. W zeszlym roku powiedziano mi, ze przy kontynuacji ubezpieczenia nie mam z tego tytulu zadnych znizek... w tym roku dostalem przy kontynuacji ubezpieczenia za "bezwypadkowa jazde" 10% znizki:))) Link Zgłoś
marcyszka Re: ubezpieczenie 13.05.02, 10:50 Czy to ubezpieczenie obejmuje kradzię i uszkodzenie podczas ewentualnego wypadku? Takie AC dla roweru? Link Zgłoś
adliszew Re: ubezpieczenie 13.05.02, 18:18 No dobra, a jak stwierdza wartosc roweru, jesli nie ma na to zadnych dokumentow ? Bo na slowo to mi chyba nie uwierza ? Maja rzeczoznawcow ? Link Zgłoś
stratoos Re: ubezpieczenie 13.05.02, 20:19 nie sadze aby w PZU byli rzeczoznawcy rowerowi lecz mozna to komus zlecic. Ja ubezpieczalem nowy rower z faktura, po roku odliczyli od wartosci poczatkowej 20%, pzdr, s. Link Zgłoś
marcyszka Re: ubezpieczenie 17.05.02, 14:16 Dzwoniłam do PZU. Niestety to ubezpieczenia nie działa, jeżeli ktoś na Was napadnie i zabierze Wam rower. :-) A mi właśnie najbardziej o to chodziło. Link Zgłoś
pawel.szewczyk Re: ubezpieczenie 14.05.02, 01:05 Najpewniejszą firmą jeśli chodzi o ubezpieczenie będzie oczywiście PZU,swego czasu ubezpieczeniem takim zajmowała się również Polonia. W tej sprawie proponuję zgłosić się do najbliższego inspektoratu w celu otrzymania warunków na piśmie.Podczas próby zweryfikowania moich wiadomości na temat ubezpieczenia roweru w dwóch różnych inspektoratach tego samego towarzystwa otrzymałem zupełnie odmienne dane ;) Link Zgłoś
marines Re: ubezpieczenie 17.05.02, 03:55 W swoim czasie w PZU powiedzieli mi, że nie ubezpieczają rowerów starszych niż 3 lata i że trzeba z rachunkiem/fakturą. Link Zgłoś