johnny_b_goode 15.04.05, 12:28 No i co z tego, że "rowery górskie nie są już modne"? Ja uprawiam MTB nie dla mody, ale dla samej jazdy. Rowery na zdjęciach powyżej przeznaczone są chyba dla jakiś metro-lalusiów ... Link Zgłoś Obserwuj wątek
mameja2 Wszystko fajnie 15.04.05, 15:06 tylko primo: gdzie jeździć, po niebezpiecznych drogach polskich razem z samochodami, w tym ciężarówkami? Po lasach , pieknych dróżkach? Jestem kobietą, boję sie jak .. A może po chodnikach? Dróg rowerowych chyba nie doczekam. Secundo : Gdzie zostawić, choćby na chwilę nasz piękny, modny rower przyczepiony grubą, drogą linką? Zaraz ukradną. Nawet trochę strach jeździć, bo może paru łysych powiedzieć - złaź mała, już pojeździłaś. Link Zgłoś
skuter70 Re: Wszystko fajnie 15.04.05, 15:09 Po lasach , pieknych dróżkach? Jestem kobietą, > > boję sie jak .. a prywatny ochroniarz co robi? siedzi przed tv i piwo pije?:) Link Zgłoś
Gość: Ashka Re: Wszystko fajnie IP: 80.51.57.* 15.04.05, 16:18 Po chodnikach to żadna jazda - nawet jeśli są drogi dla rowerów, to jest na nich pełno dzieci, psów, kobiet z wózkami i parkujących samochodów. A z resztą, co to za przyjemność. Też jestem kobietą, jeżdżę po lesie, czasem po szosach (chociaż do tego przydałaby mi się szosóweczka, a nie posiadany góral... eh, brak kaski na dwa rowery)- trzeba wybierać mniej uczęszczane trasy i nie dawać się zepchnąć do rowu. Jeśli się boisz, to nie jeździj sama. Teoretycznie zawsze można próbować zwiać przed napastnikiem, no chyba że rzuca ci kosz na śmieci pod koła, albo rozciąga linkę w poprzek drogi. :/ Jeśli chodzi o zostawianie rowerów np. pod sklepem, to chyba jeszcze długo będzie to problem. Jeśli są parkingi dla rowerzystów, to są to tzw. łamacze kół. W obecnej sytuacji najlepiej starać się z tym rowerem wchodzić do środka (chociaż nie zawsze można), albo posiadać dwa rowery - jeden na wojaże, droższy; drugi do miasta, tańszy - co jest raczej chorym pomysłem. :( pozdrowienia dla wszystkich rowerzystów :) Link Zgłoś
Gość: banan Re: Wszystko fajnie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.04.05, 22:11 no, normalna opinia w koncu tez jezdze na rowerku, po szosach ale raczej bocznych - tam przez weekend, zdarzy sie ze na 10 minut 1 auto przejedzie, albo traktor czesciaj,obawiac nalezy sie tylko pijanych techNO!-maniakow rozbijajacych sie maluchami:( a po lasku, sama frajda, ze zrodelka wody napic, dzieciolow posluchac takie podejscie jak pani wyzej, no ze zlodziej, ze strach - rece i nogi opadaja, toz to lepiej z domu nie wychodzic na zlodziei 1 rada, ładowac sie z rowerem do sklepu, albo łancuch wozic i tyle pozdrav Link Zgłoś
ollgivanna Re: Wszystko fajnie 14.05.05, 22:03 Mieszkam w Krakowie, gdzie są ścieżki rowerowe. Co prawda rzeczywiście jest na nich pełno psów - kilka już przejechałam, nie śmiertelnie, dzieci - OPRów od rodziców dostałam już wiele, kobiet z wózkami - idiotyczny pomysł, że niby jak ma wózek, to jest rowerem; poza tym po ścieżkach nagminnie biegają piesi, a także kończą się te ścieżki w najdziwniejszych miejscach. Fakt, zgadzam się z Ashką, że utrudnienia dla rowerzystów są, ale żeby od razu jakieś kosze na śmieci pod koła - pierwszy raz słyszę. W mieście generalnie jest bezpiecznie... Nie jeżdżę na odrapanym składaku, mam kilkuletni holenderski rower z trzeciej ręki. Nie rzuca się w oczy bajerami, zostawiam go w "łamaczach kół" przy uczelni albo przypinam gdzieś w mieście i jeszcze nie słyszałam tu, w Krakowie, żeby komuś ukradli przypięty rower, chyba że był bardzo "wypasiony" (jak te Authora na zdjęciach). Pozdrawiam, olgivanna Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: Wszystko fajnie IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:26 Witam!Szukajac czegos na temat "Holendrow" wpadlam na Twoja wypowiedz.Napisalas,ze jestes wlascicielka roweru z trzeciej reki.Jak go zdobylas?Moze orientujesz sie,gdzie mozna podobny rowerek dostac?Z gory dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam!P.s. gosiek_17_84@tlen.pl Link Zgłoś
Gość: RobertMW Re: Wszystko fajnie IP: *.crowley.pl 20.04.05, 10:47 Po chodnikach nie wolno (zgania policja i straż miejska), po ulicy to dla kamikaze...Ścieżki rowerowe i jak najdalej od dróg (lasy, przełaje po łakach)... Też się obawiam o swój rowerek, ale jeśli mogę cokolwiek poradzić, to ... zapoznanie kogoś na rowerku (nie bój się, ludzie na rowerach nie gryzą) i wspólne śmiganie (oczywiście odpuszczamy szpanerów na sprzętach za duuuże pieniądze, którzy nie potrafią wykorzystać możliwości takiego roweru nawet w 15%!!!). Nie dajmy się zwariować, moda na typy rowrów to jedynie wymysł frustratów z marketingu, rower ma być DLA NAS, a nie na pokaz.... Mój rower, to polski produkt, ale kompletnie stuningowany tak, że została z niego tylko rama, reszta wymieniona na lepszy osprzęt. Link Zgłoś
Gość: beti Re: Wszystko fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 23:23 no, nie ma gdzie jezdzic. ostatno wracałam z treningu w lesie, jechałam sciezka rowerową ok 30 km/h (boje sie jedzic wolniej zeby ktos mnie nie "zdjoł")a tu koles wychodzi z bramy z taka wielka szczotą i zaczyna zamiatac... nie miałam gdze uciec (hamowac nie mam czym bo ostatno sie zepsuły i nie ma kaski na nowe). przyspieszyłam zjechałam do krwaedzi i myslałam ze go mine.. a jednak! udezyłam pedałem, sztota poszybowałam do gory i wyladowała jaies 5- 10 m przed facetem. obejrzałam sie zeby zobaczyc czy w głowe nie zarobił, ale nie stał, był tak zszokowany ze nawet wiąchy za mna nie puscił. mam nadzeje ze nastepnym razem sie rozejrzy zanim zacznie zamiatac. Link Zgłoś
Gość: rider Re: Wszystko fajnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.05, 12:43 dla dobra ludzkości i bikerów, powinien cie ta szczotą zdjąć z roweru, jak nie masz na tyle wyobraźni co możesz zrobić pędząc bez hamulców, mała bieda jak sobie sama łeb roztrzaskasz, ale możesz kogoś uszkodzić na całe życie a dziecko nawet zabić, OC na rower nie masz, na hamulce cie nie stać, a stać cie na płacenie komuś renty??, czy liczysz na na awaryjne hamowanie jak ktoś ci szczote w szprychy wsadzi? Link Zgłoś
adeptka_sztuki_tajemnej Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria 15.04.05, 17:40 Niestety musszę się zgodzić. Żaden szanujący się biker na czymś takim by nie wyjechał. Ja rozumiem że metro-seksualny facet nie będzie wydawał 3 tyś. złotych na rower skoro może je wydać w salonie kosmetycznym ale bez przesady. Może by tak jakiegoś Cannondale'a panowie;)? Link Zgłoś
Gość: wheel Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:58 Cześć Rower crossowy to żaden nowy wynalazek - to nowa wersja Ukrainy czy Waganta dodane troche nowinek technicznych jeździłem duzo na rowerze po mieście ( zamiast ) autobusem dopuki nie ukradli mi drugiego roweru ;-( Dla krytykantów polecam przejechać się MTB fullsuspension tak ze 20 km po mieście a potem przesiąść się na takiego crossa ciekawe na którym z tych rowerów będzie się wam lepiej jechało? wszyscy ci którzy naprawdę duzo jeżdzą doceniają wielkość kół i optymalną szerokość bieżnika ( nawet Bikerzy - kurierzy /amatorzy ostrego koła/ jeżdzą na 28 cali i cienkich oponkach ) No chyba że bawi nas downhill po schodach to wtedy MTB pozdrawiam Link Zgłoś
ponury.zniwiarz Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria 15.04.05, 21:17 zbychonline.w.interia.pl Link Zgłoś
Gość: twoj stary Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.05, 11:32 eee chlopie o czym ty piszesz w ogole? rowery downhill'owe i mtb to dwie tak skrajnie rozne konstrukcje, ze az smiech ogrania jak ktos te dwie rzeczy probuje polaczyc uwazasz, ze lepiej po miescie jezdzi sie byle czym byle mialo 28" kola?!! coz widac, ze jestes specem od rowerow, dla ktorego mtb = full z supermarketu z tarczami za 250 pln, gdybys przejechal sie kiedys rowerem (a nie jego imitacja) z pelnym zawieszeniem to nigdy juz bys w zadnym terenie nie chcial jezdzic na innym (moze poza jazda na torze albo sciganiem sie na szosie) Link Zgłoś
Gość: LUX Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 14:37 Nie chodzi chyba o szanowanie się "bikera", ale to że na takim '28, to po lesie, błocie, piachu i sniegu, to za bardzo nie da się jeździć... 26 rules w każdym terenie, 28' to spacerówki na szosę lub scieżke rowerową - określenie trekkingowe jest na wyrost. '28 dla metroseksualnych - popieram. Facet na '28 w pozycji fotelowej wygląda jak, nie przymierzając niemiecki turysta emeryt na Mazurach. Link Zgłoś
Gość: twoj stary Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.05, 11:42 jesli uwazasz, ze na kolach wiekszych niz 26" nie da sie jezdzic w terenie czy po gorach to poogladaj sobie oerte gary fisher'a (bynajmniej nie ten model ktory jest w artykule), co prawda to jedyna marka, ktora ma takie rowery w ofercie ale da sie na tym swietnie jezdzic Link Zgłoś
Gość: Dżej Dżej Śmieszni jesteście, "twardziele" na MTB :) IP: 82.160.251.* 14.05.05, 20:29 Twierdzac, ze rowery crossowe sa gorsze od MTB przypominacie zakompleksionego chama, ktory jezdzac traktorem wysmiewa kierowcow samochodow osobowych. To po pierwsze. Po drugie - sposrod znanych mi kilku kurierow rowerowych zaden nie jezdzi na MTB. Nie znaja sie? A moze nie sa wystarczajaco "twardzi"? Po trzecie - jak widze goscia, ktory po miescie albo po szosie smiga na fullu to robi mi sie go szkoda i mysle o nim w kategoriach "biedny idiota". Po czwarte - rowery z kolami o srednicy 28" sprawdzaja sie swietnie zarowno w miescie, jak i na lesnych sciezkach (nie w terenie i na blocie), a wiekszosc rowerzystow przeciez nie jezdzi po hardcore'owych bezdrozach. Po piate - mimo ze jezdze rowerem z kolami 28", to szczerze watpie zebym kwalifikowal sie do grona metroseksualnych, a kazdy kto by mnie tak nazwal odczulby to dosc konkretnie na twarzy. Podsumowujac - jesli ktos z was uwaza, ze jezdzacy rowerami crossowymi sa mniej twardzi niz wy, to zapewniam, ze grubo sie mylicie. Link Zgłoś
Gość: kosek Re: Śmieszni jesteście, "twardziele" na MTB :) IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 06.03.06, 13:09 dokładnie, ja wprawdzie jeżdżę na góralu ale ci kolesie dorabiają sobie jakąś dziwną ideologię do bądż co bądź użytkowego przedmiotu jakim jest rower. Rowery trekkingowe mają okreslone zastosowanie i wydaje mi się że np na wyprawy rowerowe z sakwami po szosie i ewentualnie po drogach nieutwardzonych są najlepsze. Myślę, że są młodzi i dlatego tak za przeproszeniem pier...olą ;) Śmieszni są ponadto bo wychodzi z nich fakt że kupują sobie rowery by szpanować określonym stylem życia. Link Zgłoś
Gość: tramwaj Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: 194.242.52.* 04.06.05, 18:29 śmieszny jesteś kolego.jaka pozycja fotelowa.coś ci się chyba pomieszało z rowerkami miejskimi. Link Zgłoś
yb Coś mi tu bikerskim rasizmem zapachniało 16.04.05, 20:35 kochasz MTB, to kochaj. Innym daj kochać to, co kochają. Link Zgłoś
Gość: Losiu Re: Coś mi tu bikerskim rasizmem zapachniało IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.05, 00:08 A ja tam w sumie nie mam za wiele do pogadania, bo na rower za wiele kaski nie mam do wydania, wiec sobie nie sprawiam takch jak te z galerii, tylko mam swój, zwykly niezwykly, ktory przezyl ze mną już nie jedno. Pojezdzic bardzo lubie, i po miescie i po bezdrozach, wiec do swojego dorzucilem wlasnoręcznie pare poprawek, i moge sie zalozyc ze spora część z tych rowerow prezentowanych w tej galerii rozpadłaby sie po tygodniu mojej jazdy. No ale nie zarzucam że wszystkie te rowerki takie są. Musiałbym siąść i przetestować, tylko że nikt mi go za darmoche nie da, więc ciskam na moim, starym, wysłużonym ale nadal działającym. Pozdrawiam wszystkich rowerzystów. Link Zgłoś
Gość: banan Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.04.05, 22:17 a wogole to podpis pod ta galeria to jedna wielka LIPAAAA jakmozna pisac ze jezdzenie takim albo innym rowerem jest albo nie jest moden??!!??!! ROWER ZAWSZE MODNY !!!!!!!!!!!!! jedni jezdza po asfalcie wiecej - crossowy rower wymiata, nikt mi nie powie, ze jak mam wieksze obrecze, ciensze opony, wiecej zebatek, to nie ma roznicy, jest i to spora a jak ktos czesciej jezdzi sobie po stokach, gorkach itp to jasne ze musi miec gorala, bo gdzie sie bedzie pchal ze sztywnym widelcem na kamienie ale zeby w to kwestie mody wplątywac to juz jest żenada:[ co za baran pisal ten artykuł, ja sie pytam pozdrawiam wszystkich bikerow:) Link Zgłoś
revoltown Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria 19.04.05, 17:26 ogolnie to wam powiem nie za takie pieniazki te rowery to jest najwyzsza cena z jaka sie spotkalem Link Zgłoś
Gość: Ewander Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:12 I co z tego że się chwalisz że jeździsz nie dla mody skoro i tak masz blade pojęcia o rowerach (istnieje też możliwość, iż nie znasz bądź nie rozumiesz języka polskiego)!!!! Przeczytaj wpierw tytuł galerii, potem poszukaj w prasie charakterystyk rowerów crossowych i trekkingowych, a potem jeśli uznasz to za logiczne to porównuj te grupy z rowerami przeznaczonymi do jazdy wyczynowej. Link Zgłoś
Gość: weaver Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.stanislawow.sdi.tpnet.pl 20.04.05, 10:27 Taaa, te uwagi autora o tym, którym rowerem jeździć jest "krejzi i trendi", a którym nie są do @#$%^%$#!!! Ja sam jeżdżę moim MTB od paru ładnych lat... Kiedy śmigam po mieście to zakładam na obręcze slicki, a na weekend terenówki. Zmiana opon to kwestia kilkunastu minut. PS. A nawet gdybym miał kilka tysięcy PLN na luzie, to nie kupiłbym żadnego z opisywanych w "Logo" rowerów Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:29 Mtb nie jest modne chyba według autora tego artykułu, będącego tzw. zapełniaczem gazetowym :) Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:34 pokazane tu rowerki to raczej propozycja dla kogoś kto się wybiera na zakupy do sklepu, do wyposażenia dodałbym koszyk na pieczywo i mleko:) Link Zgłoś
Gość: e-z Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.57.49.177.mpowercom.net 29.04.05, 03:11 przejrzalem rowery polecane nie wiem przez kogo czy przez autora czy tez przez sklepy oferujace sprzedaz rowerow i spostrzeglem olbrzymia roznice w cenach jakie sa w polsce a w usa. taki rower jak mtb gary fischer nirvana w stanach mozna kupic za $500 a za pieniadze takie jakie zadaja sprzedajacy w polsce mozna tu kupic naprawde dobry sprzet. polecam strone do przejrzenia www.jensonusa.com Link Zgłoś
k_r_m Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria 03.05.05, 20:13 w Polsce niestety wiele rzeczy jest droższa (dużo) niż w USA Link Zgłoś
Gość: miiro Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:00 Przyznaję racje - kolesie od marketingu chcą nam robić wodę z mózgu. Tu jednak nie chodzi o to, co jest modne, a co nie. Sam jeżdżę na MTB. I po szosie, i po górkach. Uważam, że MTB są po prostu bardziej uniwersalne, a nie stać mnie, podobnie jak wielu, na posiadanie 2 dobrych rowerów, natomiast marketowe badziewie mnie nie interesuje. I tu dochodzę do sedna. Nie podoba mi się ton wypowiedzi tu prezentowanych. Olejmy tych co nam mówią, co jest trendy, a co nie. Jeździsz na rowerze, no to w drogę! Nie ma co roztrząsać o wyższości MTB nad crossówkami. Rower crossowy ma po prostu inną charakterystykę - jest, jak wiadomo bardziej na szosę. Czy koniecznie ktoś, kto na nim jeździ musi być metro-sekso-cośtam? Ludzie, mniej agresji! Właśnie wróciłem z wyjazdu rowerowego po Chorwacji. Mijają się tam ludzie na szosówkach z tymi, który właśnie zjeżdżają z górskiej trasy. Pozdrawiają się nawzajem. I byłoby miło, gdyby u nas też tak było. Pozdro dla wszystkich bikerów (również tych na crossówkach! :) Link Zgłoś
pablokk Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria 04.05.05, 13:47 Znalazł się macho na MTB. Jak jeżdzisz w terenie, to pewnie, że tylko MTB. A ile jest takich osób, co to posuwają po asfaltowych ścieżkach na wypasionych góralach z milionem amorków i innych bajerów a ich największymi przeszkodami są krawężniki?? Ci dopiero wyglądają kretyńsko... W wakacje byłem na Bornholmie - trasy wiadomo, głownie asfalt. Większość osób było na trekingach, jeden koleś na góralu. Oj, musiał się namachać biedaczek, żeby za nami nadążyć.... Rower trzeba dostosować do swoich potrzeb a nie do mody. Link Zgłoś
feldkurat Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria 04.05.05, 18:40 A nieładnie. Na niemodnym będzie jeździł i PKB zaniżał. Zresztą, przecież to nikogo nie obchodzi na jakim modelu jeździsz. Jeźdź sobie na góralu ale trekkingowy koniecznie kup. Taki jak ci w "Logo" grzecznie radzą, lamusie. ;) Link Zgłoś
Gość: the_cause Author Classic SX-- 789 zl?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:01 Jak to mozliwe, ze Author Classic SX wg tego artykulu kosztuje 789 zł. a na stronach www.velo.com.pl Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Czy facet może jeździć "damką"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:23 Stoi u mnie nieużywany rower - tzw. damski (wiecie - rura nie prosta, tylko taka wygięta ;) - no i mam pytanie co sądzicie, gdy na takim rowerze jeździ facet? Ja bym na nim pojeździł, bo akurat by mi się rower w tej chwili przydał, ale nie wiem czy jakiegoś pośmiewiska nie będzie :) Link Zgłoś
Gość: Pitt Re: Czy facet może jeździć "damką"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:56 To juz tylko zalezy od Twojego nastawienia :) Każdy ma inne poglądy, ale nie czerpac przyjemnośc z jazdy bo rower jest "obciachowy"? to przesada! Wskakuj i smiagaj! A jak na 100% nie chcesz slyszec docinkow to cicha muzyczka na uszy :) ale fakt panny sie na takim nie wyrwie raczej:/ Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Czy facet może jeździć "damką"? IP: 217.41.240.* 14.05.05, 13:07 sam sie bujalem oldskulowa damka i jakos nikt mnie paluchami nie wytykal,ale musialem zrezygnowac,bo kola wysiadly,bo do gorala sie przyzwyczailem. pozdro dla bikerow Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.idea.pl 14.05.05, 10:43 Nie ublizaj nikomu od metro-lalusiow, ja na szosowym rowerze (9,5kg) na szytkach (wprawdzie crossowych) wjeżdżalem-wbiegalem na Babią Górę (Diablak 1725m) i zjeżdżalem na sam dół do Zawoi i dalej do domu do Gliwic. Jako inżynier dobrze znajacy zasady mechaniki nie widzę sensu w konstrukcji na której można przewieźć 250 kg po dziurach - po co? Teraz mam jeszcze krosówkę (9,9kg, widelec karbonowy), opony jeszcze cieńsze od tych, które krytykujesz (jeszcze większe "metro-laluś") i ścigam się z biedakami na góralach zarówno po bezdrożach i na szosie. Wczoraj zrobiłem 160 km jeżdżąc do klientów (po prostu praca), po drodze spokojnie ciągnąłem z kolarzami szosowymi, tym na góralach pokazuję moje tylne swiatelka. Link Zgłoś
Gość: M@ROL .. tylne światełko powiadasz.. w tunelu ? buUechee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:36 i swoją zgrabną dupeńkę w gruszkię ??.. Piszesz jakbyś w Ferrari wyprzedzał Traktory .. Boże jesteś Boski .. Link Zgłoś
Gość: ziggy MTB sa passe - ROFL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:48 Wpadnijcie na jakikolwiek maraton MTB - zobaczcie 1500 osob i zastanowcie sie nad tekstem, ze MTB jest "niemodne" Link Zgłoś
Gość: twoj stary Re: MTB sa passe - ROFL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.05, 11:54 no nie tak znowu na jakikolwiek maraton poki co najwiecej ludzi jezdzi w lidze i ich obecny rekord to ok 1300 ludkow w tym roku w Lomiankach chocby 95% ludzi jezdzilo na rowerach do xc to i tak "kreturatorzy" mody powiedza, ze teraz modne sa holenderskie kozy sprzed mnimum 20 lat to wlasnie takie rowery beda modne, a ludzie i tak beda jezdzic na tym na czym chca, a grupka pajacow bedzie sie na tym syfie i zlomie lansowac "bo teraz taka moda" Link Zgłoś
Gość: rowerzystka Wieczni malkontenci...... ;( IP: *.vline.pl 14.05.05, 11:00 A ja od roku pokochalam rowerek, jak tylko jest cieplo (tzn. znika snieg) odstawiam autko i wskakuje na rowerek. Jeżdzę po największych miastach w Polsce, po ulicach, sciezkach rowerowych. Ze strach? A w samochodzie to nie strach ze bedzie wypadek? Jesli sie komus tylka nie chce ruszyc i jest wygodnicki to zwsze znajdzie wymowke. Na rowerek wydalam cala pensje miesieczna, ale jesli przelicze na paliwo i bilety to w pol roku sie zwroci. Link Zgłoś
Gość: tdream Re: Wieczni malkontenci...... ;( IP: *.toya.net.pl 14.05.05, 21:33 Gratuluje pozytywnej energii,witaj w klubie miłośników wycieczek rowerowych! Pozdrawiam z Łodzi. Link Zgłoś
aniapakero Re: Wieczni malkontenci...... ;( 11.06.05, 23:09 Z łodzi? A gdzie jeździsz dokładnie?:) Link Zgłoś
Gość: _o/o_ Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:32 ____as wise man said : "screw you guys I'm going home" ;)_____ ___in fact I'm going ride______________o/o_________________ __c i a o_c i a o__a r i v e d e c i____________________ Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: 217.41.240.* 14.05.05, 13:11 od kiedy eric cartman jest 'wise man'? Link Zgłoś
Gość: mucha Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 12:26 ja mam trekkinga od 2 lat-dokonalem swiadomego wyboru(dostosowalem rower do mojego stylu jazdy-dluugie wyprawy czyli okolo 150 km/dzien 50 asfalt zanim wyjade z wawy i 50% szuter i lzejszy teren czyli teren jaki jest w okolicach wawy-kampinos itp) rowerek jest super-komfortowa gepmetria (ale nie siedzi sie w pionie jak na miejskich) rama na tyle mocna, ze mozna pojezdzic po wertepach- przedni i podsiodlowy amor tez robia swoje.Gdybym mial jeszcze raz dokonac wyboru tez kupilbym trekkinga lub crossa(poza osprzetem w postaci bagaznikow i oswietlenia ktore jest w trekkingach na starcie te rowery praktycznie sie nie roznia).odnosnie mody na crossy-chyba cos w tym jest, 4 moich znajomych ktorzy w tym roku wybierali rower przesiadlo sie z "gorskich" makrokeszy na markowe crossy i sobie chwala.Odnosnie cen w Polsce-nie wiem jak jest z innymi markami ale rowery SCOTT sa w polsce minimalnie tansze niz w usa (mozna sobie sprawdzic ceny na www.scottusa.com), i jeszcze jedna zaleta Scott'ow-rower kupiony w Polsce bedzie mial identyczy osprzet, malowanie itp jak rower kupiony w innych panstwach-natomiast niektorzy inni proucenci na polske robia niewiadomo co... wystarczy wejsc na strone merida.com i na polska strone meridy-te same modele w poslce maja inny osprzet! (sic!) Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria 12.06.05, 07:26 ja zawsze miałem rower trekkingowy i w głowę zachodziłem czemu większość ludzi jeździ na góralach? pomijając jazdę wyczynową, góral czy MTB nie mają żadnego plusa na swoją korzyść w porównaniu z rowerem trekkingowym. a teraz to nie jest żadna moda tylko sytuacja się normalizuje pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: wito Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.debacom.pl / *.za.digi.pl 14.05.05, 16:18 www.e-motor.pl czas na skutery !!! Link Zgłoś
Gość: wieczór Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 21:48 JASNE!!! Author classic sx jak pan redaktor taki mądry to niech idzie i go sobie kupi, ale chyba kradziony w Słomczynie :> Link Zgłoś
ollgivanna Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria 14.05.05, 22:16 Jak dla mnie dwa kółka to dwa kółka, każdy wybiera takie, jakie mu się podobają i odpowiadające sposobowi, w jaki roweru używa. Dla mnie, jeżdżącej na rowerze... szosowym, można też nazwać go miejskim, jakoktochce :-) każdy rowerzysta jest jak kumpel. Łączy nas to, że postanowiliśmy z jakichś powodów pedałować, a nie korzystać z tramwaju/autobusu/samochodu. Myślę, że rozstrząsanie kwestii, czy autor artykułu miał rację, czy nie, jest bez sensu. Rower to rower i już! :-) Link Zgłoś
kaspaz Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria 14.05.05, 22:58 Oj Johnny.... to odwieczne prawo rynku - popyt reguluje podaz tak bylo jest i bedzie jeszcze przez dlugi czas - mechanizmy generowania popytu przez odpowiednie dzialania podazowe dopiero u nas raczkuja... coraz modniej jest pokazac sie na odpowiednio wypasionym rowerze, ludzie w codziennym pedzie nie maja czasu i sily na dalsze eskapady w teren, nie maja tez odpowiedniego przygotowania zarowno praktycznego jak i teoretycznego do prawdziwej jazdy - wiec z mysla o nich powstaly rowerki nieco ulatwiajace im lansowanie sie na osiedlowych chodnikach i pobliskich parkach... proste jak wdech-wydech... Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 12:46 Zgadzam sie z Tobą! Ja też jeżdze juz dłuzszy czas na rowerze mtb i wcale nie robie tego dlatego ze jest czy było to modne. Robie to dla samej przyjemności i zdrowia! ! ! Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 18:33 Kto wyjasni mi jaka jest roznica miedzy rowerem MTB a trekklingowym??? Link Zgłoś
Gość: darek Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.05, 13:48 odpowiem ci w jak najprostszy sposób bez wgłębiania sie w tajniki techniczne ram i tp. zeczy. MTB- rower górski do jazdy w trudnym terenie a rower TREKINGOWY jest przystosowany do przewożenia durzych bagaży i pokonywania wielkich czsami odległości ,to te rowery służą od kilku dniowych wypadów do wycieczek 20 dniowych np. POZDRAWIAM. Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 21:59 Dzieki, Darek, ale nie pytalem o przeznaczenie rowerow, a o to czym sie roznia jedne od drugich Link Zgłoś
Gość: Max23 Re: Rowery crossowe i trekkingowe - galeria IP: *.imgw.pl 15.12.05, 08:29 Generalnie i najprościej rowery trekkingowe od MTB różnią się geometrią ramy a co za tym idzie np. odległością tylnego koła od rury podsiodłowej (jest bliżej niż w MTB) i dlatego rowery trekkingowe są "krótsze". Goemetria ramy wpływa także na pozycję rowerzysty, w trekkingu jest bardziej wyprostowana a przez to wygodniejsza niż przy pochylonej postawie na MTB. Przez długi czas jeździłem na MTB ale biorąc właśnie wygodę za główny aspekt zmieniłem rower na cross- trekking. Przy jeździe 50% po płaskim 50% po leśnych duktach rower cross- trekking jest najlepszym rozwiązaniem. Piszę to po wielu latach jazdy MTB. Pozdrawiam. Maciej Link Zgłoś