Gość: Bzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 17:03 Rozpoczynam pierwsze przymiarki do kupna roweru. Czy ktoś może coś polecić coś godnego uwagi do 2000 złotych? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Bzzz Re: MTB za max. 2000?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:08 Ponawiam pytanie. Jakieś rady? Link Zgłoś
Gość: Alonzo Re: MTB za max. 2000?? IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:25 Zerknij na oferty Kellysa i Wheelera. Pozdrawiam Alonzo Link Zgłoś
Gość: coper_pl Re: MTB za max. 2000?? IP: 195.47.201.* 31.05.05, 16:23 Tez jestem na tym etapie. Ze swojej strony mogę polecić Ci Gary'ego Fishera Wahoo. Nie jest tani, szczególnie porównując osprzęt u niego i konkurencji, ale... Rama ma dożywotnią gwarancję i co najważniejsze jest bardzo wygodny dzięki geometri ramy - Genesis. Na początku nie brałem go pod uwagę, ale po kilku przymiarkach do m.in. Kelly'sa Salamandra nie mam żadnych wątpliwości, że musi być to Gary, choć raczej zdecyduję się na model wyżej czyli Marlin'a. Także moim zdaniem najważniejsza jest jazda próbna! Bez tego nie kupuj! Powodzenia. Link Zgłoś
Gość: marcelino Re: MTB za max. 2000?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:30 Gość portalu: coper_pl napisał(a): > Tez jestem na tym etapie. Ze swojej strony mogę polecić Ci Gary'ego Fishera > Rama ma dożywotnią gwarancję Czyli jak pęknie i zakończy swój żywot to koniec gwarancji?:) P Link Zgłoś
Gość: coper_pl Re: MTB za max. 2000?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:29 Dobre dobre, hehe. Rzeczywiscie glupio sie to nazywa. No bo dozywcie moje czy ramy;) Tak czy inaczej jak peknie to daja nowa rame. ;) Link Zgłoś
el_gato_con_botas Re: MTB za max. 2000?? 01.06.05, 10:04 a ludzie ciagle wierza w dozywotnie gwarancje? u polskich dystrybutorow? niezle... :-))))))) pzdr ps. mialem schwinna na dozywotniej gwarancji - importer pokazal w kodeksie, ze polskie prawo nie przewiduje takiej formy gwarancji, ale kilka miesiecy wymiany maili z centrala sprawilo, ze rame...pospawal; race face daje dozywotnie gwarancje na wysokie modele korb - jak polamiesz, wymienia, jak polamiesz znowu - dowiesz sie, ze zle uzytkowales...nie wierz we wszystko, co Ci mowia i pisza o dozywotnich gwarancjach, a raczej - nie rob z tego atutu ramy, przynajmniej nie w Polsce (bo z kupowanymi w stanach jest inaczej - mozesz odeslac im tam i wymieniaja, znajomemu tak wymienili moratiego, z tansza by mu sie chyba wysylac nie oplacalo :-)) ) Link Zgłoś
Gość: coper_pl Re: MTB za max. 2000?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 11:49 Nie tam, ze od razu wierza, ale jak mowia, ze jest dozywotnia gwarancja to wydaje sie, ze to lepiej niz np. 5 lat. Taka bardziej lepsza firma wtedy jest, nie? Choc z drugiej strony skoro w polskim prawie nie ma zapisu o gwarancji dozywotniej to wychodzi na to, ze tak wlasciwie to na ta rame nie w ogole gwarancji;) Link Zgłoś
el_gato_con_botas Re: MTB za max. 2000?? 01.06.05, 12:11 5 lat na aluminium to standard i w atkie gwarancje to ja wierze - w dluzsze nigdy nie uwierze, nie na aluminium... ...jeszcze brakuje, zeby na kompozyt dawali dozywotnie ;-))) stal, tytan - ok, ale alu - nie ma szans pisze, rzecz jasna, subiektywnie i nie oczekuje, ze wszyscy sie ze mna zgodza ;-) pzdr ps. a koncepcja dozywotnia gwarancja = brak gwarancji to czesta interpretacja, niestety... :-( Link Zgłoś
Gość: Bzzzz Re: MTB za max. 2000?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 01:54 A co myślicie o wheelerze pro 29 lub 39? Chociaż bardziej mnie zastanawia pro 39 bo tarczówki przy takiej cenie to chyba żadna rewelacja. No i tem amortyzator w 29:/ Link Zgłoś
Gość: Gal Re: MTB za max. 2000?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:13 Wheeler 39 jest niezły, ale 49 jeszcze lepszy... Link Zgłoś
Gość: Bzzzz Re: MTB za max. 2000?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:05 ...i droższy przy okazji:> Link Zgłoś