Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Suuuuuper Masa:):)

24.06.05, 22:30
    Kochani, na Masie czerwcowej było naprawde super. Trasa po starej Pradze i
    nowym Bródnie niezapomniana:). Troche "gorzej" było na Białołęce, bo tam
    długie odcinki wyludnione, np. ulica Marywilska i ta wzdłuż kanałku
    żerańskiego, Płochocińska....
    Ale ogólnie dla pomysłodawców trasy 5+. I wielkie dzieki dla Policji i Strazy
    Miejskiej. Tym razem służby mundurowe staneły na wysokości zadania.
    Newralgiczne skrzyzowania doskonale zabezpieczone - Rondo "Palamy", Aleja
    Zieleniecka - Targowa, Targowa - Wileńska. Kierowcy wykazali wyrozymiałość.
    Zobaczcie, na ulicy Świetego Wincentego na przeciwległym pasie do ruchu Masy
    puszczano tylko autobusy komunikacji miejskiej. Prywatne auta zatrzymano.
    Masowicze z Pragi, Bródna i Białołęki czuli sie tym razem jak w domu, a
    trzeba zanzaczyć, że to nie mała grupa:)Niezapomniany widok: zauwazyłem na
    placy Zamkowym chłopca, na oko z 7-8 lat. Był z tatą. Potem go spotkałem na
    skrzyzowaniu Wileńskiej i Konopackiej. Prowadził w pełnym "gazie" swój mały
    rowerek jedną ręką, w drugiej ściskając batona. Baton znikał w jego ustach w
    oka mgnieniu. I tak sprytnie lawirował pomiędzy "duzymi" rowerami, że nie
    mogłem wyjśc z podziwu. Zagaiłem do niego, żeby uważał na zakręcie z tym
    batonikiem, a on na to, że sobie poradzi i dokończy batona:)
    Poza tym super muzyka, zwłaszcza przy ostatnim trzecim wózeczku:)
    No bomba, po prostu:)
    Pozdrowienia dla Dyrektoriatu Masy. Osobne dla ludzi z Bródna: Buni,
    Swistaka, Marcina, Sadama i Wojtka z Pragi Północ
    Krzysztof
    Obserwuj wątek
      • mackofff Re: Suuuuuper Masa:):) 24.06.05, 22:53
        A mi sie na początku Jagielońskiej (zaraz za pętlą tramwajową) pękł mi środek
        supportu/a (nie wiem jak sie to pisze :/) i tak troche jechałem se jak na
        hulajnodze. potem jkiś koleś pociągnął mnie do mostu gdanskiego i znowu
        na "hulajnodze" do pętli 175. Potem 175 do Zamkowego. Z Zamkowego 503 na
        Mokotów i do domu. A jutro do servisu rowerowego na Braci Wagów (wg. mnie
        najtańszy i najlepszy), no i to by było tyle.
      • maweth Re: Suuuuuper Masa:):) 24.06.05, 22:54
        Dla mnie bomba.
        Widziałam tego chłopca, długo za nim jechałam, bo nijak nie dało sie
        wyprzedzić.. :P :)
      • ufosceptic Re: Suuuuuper Masa:):) 24.06.05, 22:56
        Tez widziałem tego gościa miał prince polo wymiatał niesamowicie , ale małych
        kolesi było wiecej brawa za odwagę i dzielność , dzięki dla policji i straży
        miejskiej, pozdrowienia dla organizatorów i wszystkich pedałójących , no i
        niesamowita oprawa muzyczna kolesia z legionowa - paranoid w wykonaniu kukiza
        na bródniie miodzio , póżniej miał awarię - pozdrowienia .
        • coffe.ini tepic bydlo!! 24.06.05, 23:16
          :D trasa ciekawsza niz na poprzedniej i ogolnie przyjemny przejazd!! denerwujacy
          tylko ludzie ktorzy nie umieja podporzadkowac sie zasadom..drobna konwersacja
          sprowadzila sie pogrozkami w stylu "dorwiemy cie pod kolumna" czekalem na
          kolegow ale sie nie pojawili
          • beeren Re: tepic bydlo!! 24.06.05, 23:50
            Ja chcialem powiedziec tylko to ze juz brakuje mi slow na tych ktorzy nie
            rozumieja ze masa jest (chyba) przejazdzka a nie wyscigiem po chodnikach.
            Druga sprawa to trasa byla Swietna ale kilu moich kolegow w tym ja sam twierdze
            ze pewne dlugie fragmenty niestety byly nie dokonca ciekawe i cyba mozna by je
            urozmaicic. Trzecia sprawa to male dzieci, sa swietne ja sie zmeczylem nawet
            troszku a te dzieci caly czas jechaly w tepie doroslych mimo mniejszych kolek.
            I ostatnia sprawa POLICJA byli naprawde profesionalni i swietni. Jak zobaczylem
            straznikow na rowerach to juz naprawde sie ucieszylem gdyz byli ostatnio mniej
            przezemnie widywani ale juz ROWEROWY POLICJANT x2 to poprostu zaczynam wierzyc
            ze moze kaczka cos robi w kierunku prorowerowym. A i jeszcze jedna rzecz,
            wszyscy ktorzy nadal maja zle zdanie o policji niech sie zastanowia, po masie
            stoje sobie z kumplami kolo znaku przy kolumnie zygmunta i pcha sie swoja taryfa
            cierpiaz ja chce go przeposcic zeby w cholere pojechal a tu z radiowozu
            wyskakuje p. Oficer jesli sie nie myle (3 gwiazdki mial) i mowi temu kretynowi
            zeby albo wylaczyl silnik i poczekal albo wrocil tam gdzie byl. Taksiaz usluchal
            i sie gdzies zrolowal pod sciana a ten Policjant do mnie z tekstem "Nie ruszaj
            sie, mozesz tutaj stac teraz plac jest wasz a my jestesmy tu po to zeby wam to
            umozliwic i ulatwic" mniej wiecej taki byl sens jego wypowiedzi. I tutaj wlasnie
            sie potwierdza moja teoria ze glupki w policji patroluja ulice a inteligentni
            polacjanci tez istnieja.

Beeren

Jesli ktos sie ze mna nie zgadza to chcialbym wiedziec dlaczego
            • roweroraffi Re: tepic bydlo!! 25.06.05, 18:04
              beeren napisał:

> Druga sprawa to trasa byla Swietna ale kilu moich kolegow w tym ja sam
              twierdze
              > ze pewne dlugie fragmenty niestety byly nie dokonca ciekawe i cyba mozna by
              je
              > urozmaicic.

Niestety nie ma ciekawszej drogi na Tarchomin... może poza mostem Grota, który
              proponowaliśmy sami, a na który nie wydano nam zgody.

> I ostatnia sprawa POLICJA byli naprawde profesionalni i swietni. Jak
              zobaczylem
              > straznikow na rowerach to juz naprawde sie ucieszylem gdyz byli ostatnio mniej
              > przezemnie widywani ale juz ROWEROWY POLICJANT x2 to poprostu zaczynam wierzyc
              > ze moze kaczka cos robi w kierunku prorowerowym. A i jeszcze jedna rzecz,
              > wszyscy ktorzy nadal maja zle zdanie o policji niech sie zastanowia, po masie
              > stoje sobie z kumplami kolo znaku przy kolumnie zygmunta i pcha sie swoja
              taryfa
              > cierpi az ja chce go przeposcic zeby w cholere pojechal a tu z radiowozu
              > wyskakuje p. Oficer jesli sie nie myle (3 gwiazdki mial) i mowi temu kretynowi
              > zeby albo wylaczyl silnik i poczekal albo wrocil tam gdzie byl. Taksiaz
              usluchal
              > i sie gdzies zrolowal pod sciana a ten Policjant do mnie z tekstem "Nie ruszaj
              > sie, mozesz tutaj stac teraz plac jest wasz a my jestesmy tu po to zeby wam to
              > umozliwic i ulatwic" mniej wiecej taki byl sens jego wypowiedzi.

No to poznałeś Pana bodajże Pulkowskiego, którego referat zabezpieczał tym
              razem Masę :-)

> I tutaj wlasni
              > e
              > sie potwierdza moja teoria ze glupki w policji patroluja ulice a inteligentni
              > polacjanci tez istnieja.

Istnieją... i też patrolują ulicę :-)
              • tr4mp3k Re: tepic bydlo!! 26.06.05, 00:12
                > No to poznałeś Pana bodajże Pulkowskiego, którego referat zabezpieczał tym
                > razem Masę :-)
                >
                > > I tutaj wlasni
                > > e
                > > sie potwierdza moja teoria ze glupki w policji patroluja ulice a intelige
                > ntni
                > > polacjanci tez istnieja.
                >
                > Istnieją... i też patrolują ulicę :-)

Ja sie podpisuje rekami i nogami...bylem co prawda dopiero na 3 masach...od
                kwietniowej...ale ta byla najlepiej "wyposazona" policyjnie !! Ci panowie
                powinni zawsze obstawiac mase ! Wyrazy uznania jesli tu moze zagladaja, albo
                moze ktos z brygady sie z nimi spotka...niech przekaze ze masa dziekuje :) Jesli
                moge mowic za cala mase...ale chyba wiekszosc bylaby na tak :)

pozdrawiam !
        • dziubson.lwo Re: Suuuuuper Masa:):) 25.06.05, 17:29
          ufosceptic napisał:
          > no i niesamowita oprawa muzyczna kolesia z legionowa - paranoid w wykonaniu kukiza
          > na bródniie miodzio , póżniej miał awarię - pozdrowienia .

Wielkie dzięki. miło ze muza sie podobała, takie są legionowskie klimaty :D
          Juz teraz zapraszam na lipcową Legionowska Mase krytyczna na nową porcję. Dla
          zainteresowanych podaje linka do playlist
          wkk.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=225&sid=9e944912b624fe0a94ba5902bb94b160
          Masa czerwcowa super a zwłaszcza w porównaniu do majowej. Fakt te dłuższe
          odcinki były typowo nie masowe ale przynajmniej mozna było sie troche rozpędzić:P

PS. awaria była krótko trwała i naprawiona w mgnieniu oka :D

------
          Pozdro
          Dziubson
          Legionowska Masa Krytyczna
        • roweroraffi Re: Suuuuuper Masa:):) 25.06.05, 18:00
          ufosceptic napisał:

> no i
          > niesamowita oprawa muzyczna kolesia z legionowa - paranoid w wykonaniu kukiza
          > na bródniie miodzio , póżniej miał awarię - pozdrowienia .

Mam propozycję dla ludzi z Legionowa... jak chcecie bym Wam coś doradził jak
          zrobić sprzęt by cały czas grał, któędy puścić kable by się nie urywały itp
          itd, to dajcie znać... mam w końcu spore doświadczenie z muzą z naszej
          przyczepki, która teraz już nie nawala od czasu budowy Kredensu. Nie mówię,
          żeby kopiować Kredens, bo On jest moim zdniem za ciężki nieco, ale kilka
          rozwiązań z niego można jak najbardziej skopiować... a mówię tu o rozwiązaniach
          dotyczących kabli, ekeltryki i tego, co najczęściej się psuje ;-)
          • roberttak Re: Suuuuuper Masa:):) 25.06.05, 20:19
            roweroraffi napisał:

> ufosceptic napisał:
            >
            > > no i
            > > niesamowita oprawa muzyczna kolesia z legionowa - paranoid w wykonaniu ku
            > kiza
            > > na bródniie miodzio , póżniej miał awarię - pozdrowienia .
            >
            > Mam propozycję dla ludzi z Legionowa... jak chcecie bym Wam coś doradził jak
            > zrobić sprzęt by cały czas grał, któędy puścić kable by się nie urywały itp
            > itd, to dajcie znać... mam w końcu spore doświadczenie z muzą z naszej
            > przyczepki, która teraz już nie nawala od czasu budowy Kredensu. Nie mówię,
            > żeby kopiować Kredens, bo On jest moim zdniem za ciężki nieco, ale kilka
            > rozwiązań z niego można jak najbardziej skopiować... a mówię tu o
            rozwiązaniach
            >
            > dotyczących kabli, ekeltryki i tego, co najczęściej się psuje ;-)
            >

haha wiesz niechce przesadzac ale pojedzmy na kocie lby i sprawdzmy czyja gra
            lepiej ?? dziuby przy budowie przyczepki i gru przy okablowaniu naprawde
            pokazali klase. na ostatniaj masie po prostu padly wszystkie glosniki ktore
            zostaly wymienione na nowe. a wtedy kiedy stajemy, to chodzi glownie o wymiane
            baterii w mp3 bo czasem jakies zuzyte troche wloza :D
            --
            JeżU
            www.masalegionowo.prv.pl
            • roweroraffi Re: Suuuuuper Masa:):) 25.06.05, 23:28
              roberttak napisał:

> roweroraffi napisał:

> haha wiesz niechce przesadzac ale pojedzmy na kocie lby i sprawdzmy czyja gra
              > lepiej ??

Brzmi jak wyzwanie i mi się podoba... tylko poczekajcie na wymianę kół w
              naszej, bo o ile w sprzęt grający wierzę (jedyne co nawalało to włącznik od
              wzmacniacza, a i to było dawno), to w koła już nie, a te jak się rozpadną, to
              przegram napewno ;-)

> na ostatniaj masie po prostu padly wszystkie glosniki ktore
              > zostaly wymienione na nowe. a wtedy kiedy stajemy, to chodzi glownie o
              wymiane
              > baterii w mp3 bo czasem jakies zuzyte troche wloza :D

Hmmm... na majowej Wam padły głośniki, teraz słyszałem, że coś zdefektowało...
              sorry, po prostu chciałem pomóc :-) A jak to tylko mp3player, to sprawa jasna ;-
              )
              • roberttak Re: Suuuuuper Masa:):) 26.06.05, 00:01
                to nie moze byc wg mnie okablowanie, hmm moze mamy zbyt kiepskie glosniki, moze
                dajemy za duzo mocy, cos tam niby zaczelo brzdekac ale to bylo chwilowe
                poluzowanie :)
                --
                JeżU
                www.masalegionowo.prv.pl
                • roweroraffi Re: Suuuuuper Masa:):) 26.06.05, 11:27
                  roberttak napisał:

> to nie moze byc wg mnie okablowanie, hmm moze mamy zbyt kiepskie glosniki,
                  moze
                  >
                  > dajemy za duzo mocy

Myślę, że macie za dobry wzmacniacz do tych głośników po prostu i włączajć na
                  full zabijacie je z czasem.

> cos tam niby zaczelo brzdekac ale to bylo chwilowe
                  > poluzowanie :)

LOL!
      • ynk Re: Suuuuuper Masa:):) 24.06.05, 23:20
        Niesamowite przezycie..: )..w glebi siebie zaluje, ze ma to miejsce tylko raz w
        miesiacu, choc bylem dopiero pierwszy raz.... Wzorowa organizacja, ludzie
        pokazali, ze nawet w wielkiej liczbie potrafia sie dobrze zgrac i bawic, choc
        bylo kilku oszolomow probujacych za wszelka cene wywolac choc odrobine
        zamieszania, zwrocic na siebie uwage szpanujac na swych jednosladach....ale to
        tylko pojedyncze jednostki...: )
        Dziekuje za wspaniale zakonczenie dnia...: ))
      • roborobi Re: Suuuuuper Masa:):) 24.06.05, 23:40
        >kriss67 napisał:
        Newralgiczne skrzyzowania doskonale zabezpieczone - Rondo "Palamy", Aleja
        > Zieleniecka - Targowa, Targowa - Wileńska. Kierowcy wykazali wyrozymiałość.

Tu było O.K. Szkoda tylko cyrków na Modlińskiej było trochę gorzej (wjazd z
        Modlińskiej na Most Grota), ale ogólnie wielkie dzięki dla Policji i Straży
        Miejskiej (szczególnie rowerowej).

> Pozdrowienia dla Dyrektoriatu Masy. Osobne dla ludzi z Bródna: Buni,
        > Swistaka, Marcina, Sadama i Wojtka z Pragi Północ

Przyłączam się, oby nie zabrakło Wam zapału i wytrwałości!!!

Pozdrawiam Robert.
        • watermelon Re: Suuuuuper Masa:):) 24.06.05, 23:45
          Było super! Organizacja doskonała. Nie było prawie bydła jak miesiąc temu się
          zdarzało.
          Wielkie słowa uznania dla policji i straży na rowerach. Byli widoczni i skuteczni.

Maćkof dzięki za zbiórkę i przejzad spod św. Michała. Było bardzo miło.
          Pozdrawim wszystkich
          Melon
          • tygrysrw Re: Suuuuuper Masa:):) 25.06.05, 00:22
            Było fajnie,bardzo dobra organizacja, tylko ta Praga (Wileńska,Konopacka)
            celowanie jajami i jabłkami w rowerzystów.Mało ciekawie:(
            • armaq Re: Suuuuuper Masa:):) 25.06.05, 00:27
              a jajka to widziałem i sie tak zastanawiałem co one robią na ulicy nawet po
              jednym przejechałem :) teraz już wiem :] dostać jajkiem to nic fanego ...
              • watermelon Re: Suuuuuper Masa:):) 25.06.05, 00:42
                o a ja nic nie zauwazyłem
                naprawdę ogry rzucały?
        • roweroraffi Re: Suuuuuper Masa:):) 25.06.05, 18:07
          roborobi napisał:

> Tu było O.K. Szkoda tylko cyrków na Modlińskiej było trochę gorzej (wjazd z
          > Modlińskiej na Most Grota), ale ogólnie wielkie dzięki dla Policji i Straży
          > Miejskiej (szczególnie rowerowej).

Niestety... nie wiem dlaczego ktoś wpadł na pomysł by tam puszczać samochody...
          nawet jak chcieli rozładować korek to wpuszczenie Ich tam nic nie dało, bo
          zaraz ktoś chciał na Grota w prawo i wszystko stało. A wpuścić Ich za to mogli
          nieco później na Jagiellońskiej i to by pomogło i było skuteczne, bo tam prawie
          nie ma skrzyżowań.

> > Pozdrowienia dla Dyrektoriatu Masy. Osobne dla ludzi z Bródna: Buni,
          > > Swistaka, Marcina, Sadama i Wojtka z Pragi Północ
          >
          > Przyłączam się, oby nie zabrakło Wam zapału i wytrwałości!!!

Ostatnio już jechaliśmy na rezerwie... potrzebni są nowi ludzie i to jest to,
          co powtarzam ostatnio. Jest OK, Masa się udała, ale jeżeli ten stan się ma
          utrzymać, to musimy mieć więcej ludzi do pomocy.
          • xun_vixx Re: Suuuuuper Masa:):) 25.06.05, 20:12
            roweroraffi napisał:

> Ostatnio już jechaliśmy na rezerwie... potrzebni są nowi ludzie i to jest to,
            > co powtarzam ostatnio. Jest OK, Masa się udała, ale jeżeli ten stan się ma
            > utrzymać, to musimy mieć więcej ludzi do pomocy.

Koncowka przy jagiellonskiej to juz leeedwo ledwo. Cala ekipa ciagnela ostatkiem
            sil po dobrych 2 godzinach utarczek z roznymi niepokornymi. Mimo wielkich checi
            nie zdazylismy w pelni zabezpieczyc peletonu, pojawily sie problemy...

Bylo nas calkiem sporo, ale powinno nas byc 2-3x tyle w stosunku do tego co
            bylo, dopiero wtedy bedziemy mogli myslec o pelnym zabezpieczeniu. Patrol
            powinien sie skladac z 100-200 ludzi przy skali peletonu w liczbie 2000,
            tymczasem bylo nas ledwo 50 osob do zabezpieczenia, nie liczac SM i policji. SM
            i policja zajmowali sie swoimi sprawami (zwlaszcza SM), my swoimi. Miejscami
            bylo wysmienicie, miejscami byla klapa na calej szerokosci jezdni.

Za duzo bydla bylo by to pieknie upilnowac.

Ogolnie bylo jednak super.

Zabezpieczenie to ciezka robota, ale tak to jest, ze ktos musi ciezko pracowac
            by ktos inny mogl sie bawic. A przeciez wystarczy czasem komus zwrocic uwage i
            juz bedzie przyjemniej dla wszystkiech.
      • roberttak Re: Suuuuuper Masa:):) 25.06.05, 20:15
        > Poza tym super muzyka, zwłaszcza przy ostatnim trzecim wózeczku:)
        > No bomba, po prostu:)

czyzby to legionowska przyczepka ? ;)
        --
        JeżU
        www.masalegionowo.prv.pl
        • roweroraffi Re: Suuuuuper Masa:):) 25.06.05, 23:32
          roberttak napisał:

> czyzby to legionowska przyczepka ? ;)

Zapewne, bo ja z Kredensem byłem z przodu :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka