Gość: Bartek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:41 jak najlepiej wyprościć tarczę hamulcową z przodu bo mi sie wykrzywiła, bo jak robie to kleszczami to niebardzo to wychodzi proszę o radę i z gory dziękuję Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: df Re: Tarcza Hamulcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:25 he he... najlepiej tłuczkiem do schabowych. Co to za tarcza co się krzywi? Nową trzeba sobie sprawić Link Zgłoś
Gość: ruby Re: Tarcza Hamulcowa IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 10.08.05, 09:05 Witam Nigdy nie prostowałem tarczy rowerowej ,ale znam się troche na mechanice i można by zrobić tak samo jak z centrowaniem koła ,a najpierw wieksze skrzywienie wyprostować kładąc tarcze na drewno lub guma tylko musi być twarda i do prostowania użyć gumowego młotka ,albo takiego z plastikowymi koncówkami. Po grubszym prostowaniu można spróbować metody takiej jak przy centrowaniu koła. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: locco Re: Tarcza Hamulcowa IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 10.08.05, 09:21 No to ja bardzo chciałbym zobaczyć taką "wyproszczoną" tarczę. Ta "wyproszczona" wyszła mi naturalnie od "wyprościć". A jeszcze bardziej chciałbym zobaczyć osobę jadącą na rowerze i hamującą za pomocą takiej "wyproszczonej" tarczy. Uważam, że ktoś sobie robi jaja. Link Zgłoś
Gość: ruby Re: Tarcza Hamulcowa IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 10.08.05, 09:25 Wiem że nie będzie to tarcza jak nowa ,ale w nagłych wypadkach można dojechać chociaż do domu .Pisząc o prostowaniu miałem na mysli "pomoc dorażną" Pozdrawiam Link Zgłoś