Gość: manujoao Re: CZEKAM NA OPINIE - TREKING SCOTT EVOLUTION TR IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.05, 17:19 Dolaczem sie chetnie,saqm sie zastanawiam nad kupnem. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: CZEKAM NA OPINIE - TREKING SCOTT EVOLUTION TR IP: *.icpnet.pl 29.08.05, 01:31 Jakby ktoś nie wiedział co to za rower (raczej niespotykany sprzet) a chciał zbesztać to załączam linkę www.starbike.com/images/Scott/evolution_tr3.htm Na długie wyprawy z sakwami całkiem przyjemny sprzęt. Ma solidny fundament pod sakwy (bagaznik), regulowany amor z tyłu (przy stosowaniu sakw wygodna konieczność) osłonkę na korbę, średniej klasy osprzęt. Amortyzowany tył i bagażnik - ciekawe rozwiązanie niespotykane w żadnych góralach. (tył będzie nieco pompował, ale turystom ta strata energii raczej nie będzie spędzać snu z powiek) Jak ktoś uprawia rowerową "turystykę kwalifikowaną" to całkiem ciekawa propozycja. Ceny nie znam, więc nie wiem czy warto - ale wygląda ciekawie. Prosty osprzęt powinien ułatwiać ewentualne naprawy z dala od domu. Osobiście na wyprawy ze śpiworem itd używam maszynkę do agresywego XC (hardtail) i wolę to rozwiązanie nad leniwie sunące i nienadające się do ostrej terenowej jazdy wechikuły. Jedyny problem to że można zabrać praktycznie jedynie niezbędne elementy ekwipunku. (nawet objuczony jest dużo sprawniejszy od trekingów, a po zdjęciu bagazu odzyskuje swą zwinnosc i lekkosc). Dla tych co lubią wozić ze sobą kilkanaście kg róznych rzeczy może okazać się wiernym wyprawowym kompanem. Do codziennej jazdy po mieście się totalnie nie nadaje ze względu na amatorów cudzej własności. Ale jako rower wyprawowy nada się nieźle. To tyle z mojej strony. Link Zgłoś
Gość: Marecky Re: CZEKAM NA OPINIE - TREKING SCOTT EVOLUTION TR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:45 Dzięki Jacu za opinię.Cena katalogowa(2004)to 4800zł. Myślę jest sporo do zjazdu. Pozdrower. Link Zgłoś
Gość: manujoao Re: CZEKAM NA OPINIE - TREKING SCOTT EVOLUTION TR IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.05, 11:45 Dzieki za opinie,cos trudno cokolwiek w sieci na temat tego bajka znalezc:(A ja znalazlem za 799(ok 3300,czyli trochu spuscili:)) po przecenie i chyba sie skusze.Amatorow cudzej wlasnosci na szczescie nie musze sie obawiac. Link Zgłoś
Gość: manujoao Re: CZEKAM NA OPINIE - TREKING SCOTT EVOLUTION TR IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.05, 11:48 Bylbym zapomnial:co sadzicie o tym amorku z tylu?Duze ryzyko awarii,czy moze za ta cene mozna sie spodziewac czegos solidnego? Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: CZEKAM NA OPINIE - TREKING SCOTT EVOLUTION TR IP: *.icpnet.pl 30.08.05, 13:12 Zawieszenie wygląda na jednozawiasowe URT które do najlepszych nie należy. Jest dość zabójcze dla amorka ale nie znaczy to że zaraz się rozpadnie. Ma ono kilka wad, przez które szybko znikneło ze świata sportowych fulli, ale w trekingu ma szanse długo pożyć - w końcu nikt na tym szaleć nie będzie, zresztą zbytnio się na nim poszaleć nie da. Zastosowali je po to by móc zamontować bagaznik z tyłu(większość full-trekingów ma jednoosiowy tylny wachacz). Można dostać super wypasione dumpery w cenie 500zł więc nie ma się czym zbytnio przejmować. Więcej problemów sprawiać będą prawdopodobnie łożyska wachacza. (tak przynajmniej było z rowerkami wyścigowymi, ale one miały cięższe życie) O dumperach gianta nic nie słyszałem. Link Zgłoś
Gość: marecky Re: CZEKAM NA OPINIE - TREKING SCOTT EVOLUTION TR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 12:23 manujoao: Daj namiar na źrodło tak dobrej ceny. Link Zgłoś
Gość: manujoao Re: CZEKAM NA OPINIE - TREKING SCOTT EVOLUTION TR IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.05, 12:35 Karstadt sport theresienhöhe w Monachium,strony wlasnej chyba nie maja cus takiego znalazlem: www.ganz- muenchen.de/freizeitfitness/karstadtsport01.html Telefon tam jest wiec mozesz do nich dryndnac,jak chcesz moge sie dowiedziec czy bylaby mozliwosc sprowadzenia,dzis tak czy siak sie tam wybieram.Ceny dosc niskie z powodu wyprzedazy modeli z 2004,bajki dosc szybko znikaja niestety:(W zeszlym tygodniu rozmawialem ze sprzedawca i dzis ide sprawdzic czy je jeszcze maja,zostaly cztery jak bylem ostatnio,ale jestem dobrej mysli. pozdro Link Zgłoś
Gość: Marecky Re: CZEKAM NA OPINIE - TREKING SCOTT EVOLUTION TR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:15 Dzięki za info. Widzę że już jesteś zdecydowany, ja jeszcze trochę poniucham ;- ). Link Zgłoś