Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dobry smar do lancucha?

IP: 80.55.228.* 31.08.05, 21:22
    tylko taki ktory by nie kleil piachu i byle nie finish line bo to jest
    przereklamowane
    Obserwuj wątek
      • Gość: Michał 'Vengeance' Re: dobry smar do lancucha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:31
        Mówią, że Rolhoff też dobry.
        • Gość: Slav4 Re: dobry smar do lancucha? IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 01.09.05, 06:26
          Tylko nie kupuj Valvoline w sprayu.
          Smaruje łańcuch, właściciela i wszystko dookoła....
      • Gość: bxumm Re: dobry smar do lancucha? IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 01.09.05, 19:21
        Ja wiem że kąpiel w gotującym sie oleju z domieszką grafitu lub smaru
        grafitowego powinna być wystarczająca a żeby nie brudził wywiesić go by gorący
        olej obciekł. Takie techniki stosuje się przy łańcuchach motocyklowych :)
        • Gość: tetetka5 Re: dobry smar do lancucha? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 03.09.05, 20:21
          polecam SG85.jest to smar z dodatkiem litu w sprayu,dobrze trzyma się łańcucha
          i niespecjalnie brudzi
      • Gość: Robinton Re: dobry smar do lancucha? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 12.09.05, 14:44
        Ja polecam serie Finish Line. Używam już jakiś czas i spisuje się świetnie. Na
        suche czerwony na mokre zielony ;)
      • lewocz Re: dobry smar do lancucha? 14.09.05, 11:36
        Na preclu polecają Vexol. Smar do pił łańcuchowych.
      • mmmal Re: dobry smar do lancucha? 14.09.05, 17:49
        Ja mam oil Michelina nabyty wraz z rowerem, ale nie sprawdziłam, więc nie mogę
        polecić ;)
        • Gość: roswell Re: dobry smar do lancucha? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:38
          ja tez stosuje vexola, bardzo oszczedny (5 zł za 1 litr) niestety niezbyt
          trwały, czesto trzeba łancuch smarowac ponownie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka