Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dla amatorów czegoś długiego...

14.09.05, 22:39
    mrdp.webpark.pl/ czyli rowerem dookoła Polski !
    Obserwuj wątek
      • Gość: tramp Re: Dla amatorów czegoś długiego... IP: *.aster.pl 14.09.05, 22:52
        chyba jakis niewypal, 4 dni a jedna osoba wpisowe wplacila, 2 sie zglosily :D
        300 km na jeden dzien niestety przerasta moje mozliwosci, kupie sobie szosowke i
        sie zabiore ;)
        • Gość: biker Re: Dla amatorów czegoś długiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:22
          totalny niewypał.Ale Smieja(organizator):-))))))))))))) deklaruje,ze pojedzie
          nawet solo.
      • yb Re: Dla amatorów czegoś długiego... 15.09.05, 12:34
        Nie wszystko stracone.
        Na tym forum odzywa sie wielu wytrawnych kolarzy, więc być może, któryś z nich
        pojedzie i zaszczyci nas relacją z tego wyczynu.
        Jeżeli jednak stanie się tak, że tylko organizator wyruszy na trasę swego
        pomysłu, a jeśli tak uczyni to wierzę, że maraton ukończy, będzie to dopingiem
        dla innych w przyszłości, że jednak można jeśli sie bardzo chce.
        Byłoby niezwykłe gdyby taka impreza zyskała popularność i przyciągnęła
        ekstremalistów rowerowych także spoza Polski.
        Amerykańcy mają coś od oceanu do oceanu, więc my możemy mieć coś dookoła.
        • Gość: Diafora Re: Dla amatorów czegoś długiego... IP: *.lodz.mm.pl 15.09.05, 20:22
          Pewnie, tym bardziej, że sam przejazd dookoła granic Polski zaliczyło wielu
          wytrawnych turystów. Była nawet kiedyś taka odznaka PTTK. Co prawda przejazd nie
          musiał odbywać się ciurkiem, ale i tak były to, moim zdaniem, niezłe wyczyny.
          • Gość: Bolek Re: Dla amatorów czegoś długiego... IP: *.ols.vectranet.pl 15.09.05, 23:34
            Tylko czemu tak pozno jest to nagłosnione?
            • yb Re: Dla amatorów czegoś długiego... 15.09.05, 23:41
              O MRDP wiadomo było dostatecznie wcześnie na stronie
              www.supermaraton.org/
              Na forum info pojawia się jako ciekawostka dla miejscowych kolarzy.
      • yb Jadą ! 20.09.05, 17:14
        relacja na "żywo" na www.supermaraton.org/
        krótkie relacje i fotografie.

Wiatru w plecy !!!
      • yb Czy ktoś z Was 22.09.05, 21:14
        zagladał na stronę mrdp?
        Coś zdaje mi się, że tylko ja i kilku moich kolegów to pasjonuje...
        Jakieś opinie?
        • mmmal Re: Czy ktoś z Was 22.09.05, 21:52
          Sluchaj, Yb, od końca lipca jestem w gipsie, totalna porażka, a wakacje takie
          miały być piękne...
          Ale miło mi popatrzeć w bieszczadzkie strony, ktore niegdyś własnym bieżnikiem
          rozdziewiczałam :) Choć nie będę wciskać kitów, że trasę taką w takim tempie
          pokonam.
          Na razie. Bo kiedyś pokonam :)
          Pozdro, Mmal
          • yb Życzę zatem szybkiego 22.09.05, 22:12
            zrzucenia gipsu, udanej rehabilitacji (może np. w Rymanowie Zdroju?)
            i powrotu na rower! :)
            • mmmal Re: Życzę zatem szybkiego 22.09.05, 22:24
              Rehabilitacja nieco stresogenna.
              Doktorek po zdjęciu gipsu zaleca obciążanie nogi w - uwaga! - 10%!
              Jak on to sobie wyobraża - obciążanie nogi co 10 kroków? ;)
              Trochę jestem zdezorientowana, dotychczas żadnej kondycji nie zaliczyłam i
              rehabilitacja jest mi obca. I nieco potworna.
              Ale ruch regenerację ma stymulować, więc o póki co o kulach smigam, a o
              rowerku - hm... - rozmyslam intensywnie ;)
              Boulderek stoi i rdzewieje. A ja juz szosówkę planuję ;)
              Pozdro :)
              • yb Re: Życzę zatem szybkiego 22.09.05, 22:36
                Pewnie chodzi o to, aby podczas rehabilitacji nogi podswiadomie nie odciązać,
                ale też i jej nie forsować.
                Mmmal, jakiej miejscowości żyjesz?
                • mmmal Re: Życzę zatem szybkiego 22.09.05, 22:45
                  Ojczyzną mą tymczasowo straszliwie płaskiego Pozen okolice ;)
                  • yb A to szkoda... 22.09.05, 23:23
                    ...bo w moim strasznym mieście Uć jest całkiem dobry ortopeda.
                    • mmmal spox ;) 22.09.05, 23:31
                      Spróbuję gipsowy bucik przerobić na spd, a jak się nie da, to na narciarski ;)
                      Zresztą najgorsze kryje się POD: kaprawa łydka i mięsień siły pozbawiony ;)
                      niestety formę traci się znacznie szybciej, niż się ją zyskuje.
                      Oby rowerek firmowy nie przerósł moich możliwosci.
                      Pozdro :)
        • randolff Re: Czy ktoś z Was 27.09.05, 23:50
          Wyścig zakończony! Daniel już dojechał "3135km - czas jazdy 152 godzin 54
          minut - średnia 20,56 km/h - maksymalna 73,8 km/h" Mam nadzieję, że Wojtek
          dojedzie niedługo. Szczegóły na www.supermaraton.org/
          • yb Re: Czy ktoś z Was 28.09.05, 16:47
            Śledziłem poczynania extremalistów i nie wątpiłem, że dadzą radę temu wyzwaniu.
            Szkoda, że ten wysiłek i rezultat jest znany tak wąskiej grupie osób.
            Może się mylę, ale nie zamieszczono żadnego info w medium o zasięgu
            ogólnokrajowym, poza netem, tak więc, jak na razie MRDP pozostaje imprezą
            hobbystyczną. Szkoda.
            Gratulacje dla maratończyków !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka