Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc!

26.10.05, 18:25
    Zapraszam wszystkich chętnych do pomocy przy znoszeniu przyczepek, wycinaniu
    szprychówek i wielu innych pracach na piątek przed Masą już od godziny 15.00
    do siedziby na Nowogrodzkiej 46 m.6. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • beatboxer Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 26.10.05, 19:31
        Oczywiscie bede;) Kolega Rabbeat rowniez przyjedzie;) Nie wiem czy na 15:00 sie
        wyrobie ale sprobuje... pozdro
      • tommy.mokotow Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 26.10.05, 20:37
        Już na 15-tą? Oczywiście będę.
        • beatboxer Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 26.10.05, 20:42
          A rowerki gdzie zostawiamy?:)
          • tommy.mokotow Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 26.10.05, 20:48
            Raffi? Gdzie rowery zostawiamy?
            • roweroraffi Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 27.10.05, 00:46
              tommy.mokotow napisał:

> Raffi? Gdzie rowery zostawiamy?

Tradycyjnie preferuję zostawianie roweró na dole. Chociażby z powodu remontu
              klatki schodowej.
      • czarny357 Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 26.10.05, 21:15
        Co mogę napisać...? POSTARAM się być.
        A rowery to chyba na dole znów ...
        • tommy.mokotow Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 26.10.05, 21:22
          Żeby tylko Maćkofff na punkcie Zlotu Gwiaździstego nie był sam... dziś jeździliśmy tylko we dwójkę...
          • czarny357 Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 26.10.05, 21:26
            tommy.mokotow napisał:

> Żeby tylko Maćkofff na punkcie Zlotu Gwiaździstego nie był sam... dziś
            jeździli
            > śmy tylko we dwójkę...

Generalnie to powinien być [OT]..i generalnie nie zmieniaj tematu ; )
            • szczurrru Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 26.10.05, 21:48
              generalnie POSTARAM SIE BYC.. bo mam paru znajomych z agrykoli sciagnac wiec po
              prostu wyjde o 17.25, podjade na Agre i pojedziemy razem na mase i was dogonimy ;)
              • mackofff Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 26.10.05, 22:18
                GENERALNIE na punkcie napewno będzie 5 osób (w tym ja)
                • lakiana Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 27.10.05, 08:11
                  a ja zamierzam startować w konkursie na najdziwniejszy strój/makijaż, więc będę
                  17.10-17.25 :P
                  • roweroraffi Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 27.10.05, 11:18
                    lakiana napisała:

> a ja zamierzam startować w konkursie na najdziwniejszy strój/makijaż, więc będę
                    >
                    > 17.10-17.25 :P

Znaczy się przyczepki ciągnąć nie planujesz? Bo wszyscy schodzimy z siedziby na
                    dół o 17.00, a o 17.15 wyruszamy na Zamkowy!
                    • lakiana Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 27.10.05, 11:47
                      o rany, zmotywowałam Cię do konkretnej odpowiedzi 8-] cóż, wyjdę wcześniej z
                      pracy, zarobię te parę groszy mniej (ach, co za poświęcenie :P)
                      • roweroraffi Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 27.10.05, 12:25
                        lakiana napisała:

> o rany, zmotywowałam Cię do konkretnej odpowiedzi 8-] cóż, wyjdę wcześniej z
                        > pracy, zarobię te parę groszy mniej (ach, co za poświęcenie :P)

Konkretnie to zawsze wolę takie rzeczy przez Tlen i GG ustalać i szkoda, że nie
                        pytałaś na którą trzeba być by się wyrobić ze wszystkim.
                        Termin wyjazdu z siedziby (i to proszę zapamiętaj) zawsze jest równo 17.15, a
                        termin rozpoczęcia znoszenia rzeczy to 17.00. O tej porze więc co by się nie
                        działo, wsystko musi być już gotowe do znoszenia - rowery i przyczepki też.

A tak, żeby było mniej konkretnie... niezbyt masz dobry pomysł z tym
                        przebieraniem się. Ambicja ambicją, ale jazda z przyczepką jest dość męcząca i
                        wymagająca, więc jak sobie dorzucisz jeszcze strój krępujący ruchy lub
                        utrudniający jazdę, to sama sobie strzelisz samobója i to niemałego. A chodzi
                        chyba o to byś dała radę te 20km z przyczepką przejechać, a potem kolejne 5 do
                        siedziby by ją odwieźć :-)
                        • lakiana Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 27.10.05, 12:44
                          > A tak, żeby było mniej konkretnie... niezbyt masz dobry pomysł z tym
                          > przebieraniem się. Ambicja ambicją, ale jazda z przyczepką jest dość męcząca i
                          > wymagająca, więc jak sobie dorzucisz jeszcze strój krępujący ruchy lub
                          > utrudniający jazdę, to sama sobie strzelisz samobója i to niemałego. A chodzi
                          > chyba o to byś dała radę te 20km z przyczepką przejechać, a potem kolejne 5 do
                          > siedziby by ją odwieźć :-)
                          >

strój w klimacie nie musi być koniecznie tożsamy ze strojem krępującym ruchy, a
                          zrobienie dobrego makijażu trochę trwa :P <OT> kobiety są zdolne do dzikich,
                          niezrozumiałych poświęceń... </OT> Na pewno nie założę nic niewygodnego, to się
                          kłóci z moim światopoglądem...
                          P.S. W trakcie dojazdu na Masę i z powrotem osoby jadące ze mną proszę o
                          zachowanie ludzkiego tempa - ten DJ Kony nie ma trzeciego blatu (!)
                          • roweroraffi Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 27.10.05, 12:51
                            lakiana napisała:

> kobiety są zdolne do dzi
                            > kich,
                            > niezrozumiałych poświęceń... </OT>

Widzę właśnie... <żart włączony> choć ja znam też inną teorię na temat 'dlaczego
                            Kobiety się malują' <żart wyłączony>.

> P.S. W trakcie dojazdu na Masę i z powrotem osoby jadące ze mną proszę o
                            > zachowanie ludzkiego tempa - ten DJ Kony nie ma trzeciego blatu (!)

To jeszcze sprecyzuj jakie tempo uznajesz za "ludzkie" jadąc z przyczepką, bo
                            dla mnie takie tempo to 25km/h a dla Mnicha 17km/h i na tym tle mogą powstać
                            nieporozumienia.
                            • lakiana Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 27.10.05, 13:04
                              > To jeszcze sprecyzuj jakie tempo uznajesz za "ludzkie" jadąc z przyczepką, bo
                              > dla mnie takie tempo to 25km/h a dla Mnicha 17km/h i na tym tle mogą powstać
                              > nieporozumienia.
                              >
                              myślę, że moje zwyczajowe tempo leniwouliczne (20-22km/h). Ale skoro Mnich
                              ciągnie drugą przyczepkę i jedzie z nami, to chyba nie posądzasz mnie o
                              wymuszanie jazdy wolniejszej niż 17km/h? ;)
                              • roweroraffi Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 27.10.05, 14:16
                                lakiana napisała:

> myślę, że moje zwyczajowe tempo leniwouliczne (20-22km/h).

No to z przyczepką będziesz jechać równo z Mnichem :-)
                              • mnich_natolin Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 01.12.05, 20:40
                                No teraz sie dopiero doczytalem :P Srednie tempo z kredensem 19km/h ;P nie
                                spieszac sie zbytnio :P wychodz z zalozenia ze po co sie spieszyc ;) a z
                                kredensem wcale nie jest naj lzej :)

A jak jechalismy na zamkowy to bylas daleko z tylu a jechalismy z 20-22km/h :P i
                                mialem droga przyczepke :P
                                Ps: zaden post o mnie nie pozostanie bez mojego komentarza ;P
                                PS2: Mnich sie pisze mala litera :P czyli : mnich
                                • roweroraffi Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 01.12.05, 22:33
                                  mnich_natolin napisał:

> A jak jechalismy na zamkowy to bylas daleko z tylu a jechalismy z 20-22km/h :P
                                  > i
                                  > mialem droga przyczepke :P

Jak wracaliśmy z ostatniej Masy to Ty byłeś daleko za mną. A jechałem na rowerze
                                  złożonym z używanych elementów, z rozpadającym się napędem i ciągnąłem ciężki
                                  Kredens a nie lekki sklepik, więc nie szpanuj zwycięstwem nad Kobietą :-P
                                  • mnich_natolin Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 02.12.05, 23:30
                                    ale wtedy mi sie nie spieszylo wybitnie ;P a na zamkowy to co innego, pozatym
                                    kazdy powod do zadowolenia jest dobry bo ostatnio zadnej mszy nie odprawilem ;P
      • mario_kl Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 22.11.05, 17:58
        Czy potrzebna jest pomoc przed najbliższą Masą? Na moim punkcie na 100% nikogo
        nie będzię, więc mogę wpaść pomóc na Nowogrodzką. Mogę być ok. 16
        • roweroraffi Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 22.11.05, 19:53
          mario_kl napisał:

> Czy potrzebna jest pomoc przed najbliższą Masą? Na moim punkcie na 100% nikogo
          > nie będzię, więc mogę wpaść pomóc na Nowogrodzką. Mogę być ok. 16

Jak najbardziej potrzebna, tradycyjnie o 16.00 z tym że ja jestem tam TYLKO do
          16.15, a potem wyjeżdżam z Kredensem bo musze jeszcze w jedno miejsce zajechać
          po drodze. Natomiast druga przyczepka wraz z Wami może zostać do 17.00 nawet i
          sami wtedy dojedziecie na punkt zbiórki. Sklepik i wszyatko będzie przygotowane
          wcześniej.
          • beatboxer Re: [ważne]Piątek przed Masą-potrzebna pomoc! 23.11.05, 08:31
            Będę więc o 16:00;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka