mtbmaniak 13.01.06, 18:36 chce sobie kupic rower z takimi pedalami Wellgo M919 clipless czy buty z shimano beda sie do nich wpinaly i przedewszystkim wypinaly? Link Zgłoś Obserwuj wątek
watermelon Re: Buty SPD 13.01.06, 22:46 będą w jednym rowerze mam m919 a w drugim 520-stki i do obu pasują moje buty shimano shm-180G. więc inne z systemem spd też będą pasowały. taki sam element wpinający jest. tyle że pedały shimano są o galaktykę lepsze. lżej chodzą :) Link Zgłoś
randolff Re: Buty SPD 13.01.06, 22:46 Z pedałami powinieneś dostać bloki do przykręcenia do butów. I powinno działać. Link Zgłoś
mtbmaniak Re: A teraz jakie kupic? 03.02.06, 08:31 przeznaczam na nie max 300zl i zeby bylo wytrzymale (bloto woda snieg slonce i to co nam pogoda da) no i zeby byly adidaso podobne Link Zgłoś
watermelon Re: A teraz jakie kupic? 04.02.06, 08:52 to zależy do czego bedziesz używał. do ścigania czy turystyki. z tymi drugimi to nawet w 200 można się zamknąć. A tak ogólnie to polecam shimano (bo sam używam). Możesz więc w tej cenie wybierać pomiedzy: www.rp-pawlak.pl/shimano/sh_spd/index.php SHM 072 - dwie żepy piszą że sportowy, znajomy używa do ścigania i mówi że ok - 248 zł SHM 0120S - 3 żepy, bardzo popularny na maratonach. Myślałem o takich i prawie kupiłem, ale wydawały mi się strasznie miękie. No ale to moje wrażenie. Cena rewelacyjna bo tylko 263 zł a spotkałem się z opiniami, ze to najtańszy but do ścigania i bardzo wytrzymały. no jest jeszcze SHM 0180G - 2 żepy i klamra, super sztywny z 2 wkręcanymi kolcami. jeździ się super chodzi trochę gorzej, ale do np podbpieganiz z rowerem sprawdzają się dobrze bo się nie ślizgają (dzięki kolcom). Ja takie mam i narazie po jesieni stwierdzam że to dobre trwałe buty. Wadą jest cena. kosztuje to 379 zł. Mi się udało dostać za 320 zł. Adidas produkuje drogie Sidi znajomi rowerzyści odradzali za 319 w www.airbike.pl można kupić Specjalized (fajnie wyglądają) to tyle z mojej strony Link Zgłoś
Gość: Super Zgred Re: A teraz jakie kupic? IP: *.crowley.pl 06.02.06, 14:18 Jeżdżę w SIDI dominator r.1999.Są doskonale,zarówno na szosie jak i MTB.Są najtańsze z tej marki.Posiadałem poprzednio ADIDAS - nie będę robił antyreklamy,ale były cdd.Polecam SIDI model w zależności od zasobności portfela. Link Zgłoś
Gość: PsychoRider Re: A teraz jakie kupic? IP: 87.207.28.* 10.02.06, 10:01 Witam! Co byscie wybrali i dlaczego: Adidas Minnret czy Shimano MT 30? A moze jakies inne propozycje ? Szukam tez czegos co dobrze oświetla i kosztuje do 70zł. Pozdrawiam Link Zgłoś