Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    13.01.06, 18:36
    chce sobie kupic rower z takimi pedalami
    Wellgo M919 clipless
    czy buty z shimano beda sie do nich wpinaly i przedewszystkim wypinaly?
    Obserwuj wątek
      • watermelon Re: Buty SPD 13.01.06, 22:46
        będą
        w jednym rowerze mam m919 a w drugim 520-stki i do obu pasują moje buty shimano
        shm-180G. więc inne z systemem spd też będą pasowały. taki sam element wpinający
        jest.
        tyle że pedały shimano są o galaktykę lepsze. lżej chodzą :)
      • randolff Re: Buty SPD 13.01.06, 22:46
        Z pedałami powinieneś dostać bloki do przykręcenia do butów. I powinno działać.
        • watermelon Re: Buty SPD 13.01.06, 23:14
          dokładnie :)
          są w komplecie ( u mnie były)
      • mtbmaniak Re: A teraz jakie kupic? 03.02.06, 08:31
        przeznaczam na nie max 300zl i zeby bylo wytrzymale (bloto woda snieg slonce i
        to co nam pogoda da) no i zeby byly adidaso podobne
        • watermelon Re: A teraz jakie kupic? 04.02.06, 08:52
          to zależy do czego bedziesz używał.
          do ścigania czy turystyki. z tymi drugimi to nawet w 200 można się zamknąć.
          A tak ogólnie to polecam shimano (bo sam używam).
          Możesz więc w tej cenie wybierać pomiedzy:
          www.rp-pawlak.pl/shimano/sh_spd/index.php
          SHM 072 - dwie żepy piszą że sportowy, znajomy używa do ścigania i mówi że ok -
          248 zł
          SHM 0120S - 3 żepy, bardzo popularny na maratonach. Myślałem o takich i prawie
          kupiłem, ale wydawały mi się strasznie miękie. No ale to moje wrażenie. Cena
          rewelacyjna bo tylko 263 zł a spotkałem się z opiniami, ze to najtańszy but do
          ścigania i bardzo wytrzymały.
          no jest jeszcze
          SHM 0180G - 2 żepy i klamra, super sztywny z 2 wkręcanymi kolcami. jeździ się
          super chodzi trochę gorzej, ale do np podbpieganiz z rowerem sprawdzają się
          dobrze bo się nie ślizgają (dzięki kolcom). Ja takie mam i narazie po jesieni
          stwierdzam że to dobre trwałe buty. Wadą jest cena. kosztuje to 379 zł. Mi się
          udało dostać za 320 zł.
          Adidas produkuje drogie
          Sidi znajomi rowerzyści odradzali
          za 319 w www.airbike.pl można kupić Specjalized (fajnie wyglądają)
          to tyle z mojej strony
          • Gość: Super Zgred Re: A teraz jakie kupic? IP: *.crowley.pl 06.02.06, 14:18
            Jeżdżę w SIDI dominator r.1999.Są doskonale,zarówno na szosie jak i MTB.Są
            najtańsze z tej marki.Posiadałem poprzednio ADIDAS - nie będę robił
            antyreklamy,ale były cdd.Polecam SIDI model w zależności od zasobności portfela.
            • Gość: PsychoRider Re: A teraz jakie kupic? IP: 87.207.28.* 10.02.06, 10:01
              Witam! Co byscie wybrali i dlaczego: Adidas Minnret czy Shimano MT 30? A moze
              jakies inne propozycje ? Szukam tez czegos co dobrze oświetla i kosztuje do
              70zł. Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka