Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowy podjazd!

IP: *.ptr.terago.ca 12.03.06, 19:11
    Hej, zobaczcie co znalazlem:
    www.revelstokecc.bc.ca/SNOW/mtrevelstoke.htm
    Tylko 26km, 16 zakretow (180), prawie 1500m przewyzszenia (nie wiem jaki max
    nachylenie, ale byc moze 10-12%), wspaniale widoki! Tylko 3 godziny jazdy
    samochodem ode mnie.
    Pzdr
    P.S.
    A oto wido z gory (nagroda):
    www.revelstokecc.bc.ca/vacation/meadowsky.htm
    Obserwuj wątek
      • yb Re: Nowy podjazd! 12.03.06, 19:40
        Piękna sprawa, ale niestety dla mnie nigdy do dotknięcia.
        Pozostaje mi wirtualnie podjechać :-)
        • Gość: kondor Re: Nowy podjazd! IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 09:20
          Nowy podjazd (16). Piękny podjazd.
          Już myślałem że gdzieś przeoczyłem ten podjazd koło siebie.Okazało się że on za
          wielka wodą jest.Chciałoby się kiedyś tam być.Te agrafki przypominają mi
          podjazd pod Alpe d'Huez.(21)
          • Gość: jackk3 Re: Nowy podjazd! IP: *.ptr.terago.ca 13.03.06, 15:13
            Czesc kondor,
            Mam nadzieje ze tak trudny to nie bedzie bo to jest jednak 26 kilosow. Ale co
            to za jazda na dol bedzie. Nigdy nie jechalem tak dlugo na dol!
            Pzdr
            • Gość: kondor Re: Nowy podjazd! IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:07

Skoro to będzie po raz pierwszy to musisz być przygotowany na ostre
              hamowanie.Pamiętam jak ja pierwszy raz z tak długimi zjazdami sie mierzyłem to
              po przejechaniu 10 km już czucia w palcach nie miałem.Jeżeli jedzie sie ostro w
              dół to trzeba się liczyć z ostrym paleniem gumy o obręcz.
              14km zjazdu z Alpe d'Huez oraz pamiętne 20km z Col du Glandon (1924 m)pozostaje
              ciągle w pamięci.
              www.quaeldich.de/Paesse.pl?PassID=61#Chambre
              • Gość: lukasz Re: Nowy podjazd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:13
                no ja na szosie najdluzszy zjazd to chyba Pradziad - ale tam dokrecalem i prawie
                nie hamowalem - srednia na zjezdzie wyszla ok 65km/h
                A 20km zjazdu to juz cos :] kiedy ta wiosna ech...
              • Gość: jackk3 Re: Nowy podjazd! IP: *.ptr.terago.ca 13.03.06, 19:59
                Dzieki za link, niestety jezykowo 'niekumaty'. Ale zdjecia fajne. Mysle ze ta
                gore to juz zrobie na nowym rowerze i zobaczymy jak te nowe DA hamulce daja
                sobie rade. Masz racje jazda na dol bedzie meczaca na pewno, te agrafki sa
                fajne ale pewno niektore beda 'slepe' i trzeba uwazac. Jedna z moich ulubionych
                gor, ktora zawsze na wakacjach pokonuje pare razy ma podobne zakrety i chociaz
                nachylenie zajebiste (do 12%) to jednak trasa duzo krotsza (ale hamulce i nawet
                opony na dole to sa doslownie gorace). Oto pare fotek:
                members.shaw.ca/bjs1/ManningPark_Pictures.htm. Ciagle jeszcze licze ze
                pewnego dnia 'osiagne' 100km/h (do tej pory tylko 95).
                Pzdr
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka