Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

opony 1,75"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:31
    mam takie pytanie czy jeździcie na opanach takich jak w temacie?? można na
    nich czuć się bezpiecznie? komfort mnie juz nie obchodzi.mysle o zalozeniu
    takich do mojego mtb. to dobry wybór?? dodam że ni emają aghresywnego
    bieżnika:P
    Obserwuj wątek
      • mtbmaniak Re: opony 1,75" 09.06.06, 14:47
        ja mam 1,90 i tez nie maja agresywnego bieznika i dla mnie strach wchodzic w
        nich w zakrety... tz. kiepska przyczepnosc na luznych podlozach, na asfalcie
        ejszcze jako tako
        jedyna zaleta ze mozna szybko smigac ale nic poza tym
        • Gość: Jacu Re: opony 1,75" IP: *.et.put.poznan.pl / *.et.put.poznan.pl 09.06.06, 15:54
          No to nie taka znowu mała zaleta ;)

jak przód nie się nie uślizgnie to uślizg z tyłu można niemal zawsze kontrolować - więc z tyłu bieznik może być "szybki", z przodu trzeba uważać
          (będzie jeździł wężykiem po błotku, na innych nawierzchniach spoko).

wszystko zależy od konkretnego modelu opon i wagi jeźdźca, ale na teren 1,9 to minimum.
          • Gość: gdy Re: opony 1,75" IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 09.06.06, 22:05
            ja na 1.5 śmigam ale to sliki na asfalt, tak żeby sie po mieście nie męczyć.
            dla mnie rewelacja. ale w teren to jak przedmówca min. 1.90 z bieżnikiem
      • Gość: strooz Re: opony 1,75" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 11:31
        Dziękuję Wam. Założyłem te oponki(pożyczone)i powiem że było ciężko, oj bardzo
        ciężko! Po asfalcie i utwardzonej drodze bardzo fajne ale w terenie to poprostu
        dno,na zjeździe musiałem utrzymać koncentrację na najwyższym poziomie, przy
        blokowaniu koła(czasem się zdarzyło)chamowanie niema sensu jedziesz dalej:P a
        na zakrętach to musialem zwalniać do 10km/h. Tylko jest jedna rzecz że te
        oponki to jakieś noname i bieżnik jak w Wigry hahaha, więc zastanawiam się nad
        zakupem dobrej oponki 1,9. Różnice w prędkości poruszania się widać i to
        znacznie a ostatnio pogoda u mnie w górach niestety nie pozwala na jazdę w
        lesie bo szlakami potoki płyną i jakoś tak się składa że częściej asfaltem się
        kalam:( a ciężko co parę dni zmieniać opony. Pozdrawiam!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka