Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowy Komisarz

08.07.06, 21:01
    No to po przecudownych zmianach jakie sie nam wydarzyly, a raczej wydarza w
    poniedzialek formialnie, najprawdopodobbniej premier z Gorzowa zostanie
    naszym komisarem;) wiec moze korzystajac z tego ze taki z niego PRowiec
    zaprosic go na Mase, albo lepiej zaproponowac jakies spotkanie - najlepiej
    jeszcze przed wyborami, bo po nich to dupa blada bedzie;) - zeby wyjasnic
    dlaczego chcemy nowych sciezek, jak maja one wygladac i dlaczego zarzad zdm
    jest do wymiany...
    bo ja rozumiem ze premier z Gorzowa to poki co jeszcze zwierzchnik pana
    Kochasia... ale jakby tak sie zlozylo ze on by jednak zostal komisarzem to
    trzeba by to wszystko do lba wbic od nowa... bo watpie zeby nasz ulubiony
    komisarz zwierzal mu sie z hucznego otwierania marszalkowskiej na przyklad;)
    Obserwuj wątek
      • sebeqx Nowy Prezydent Wawy 08.07.06, 21:05
        Witam!

Podobno prezydentem Warszawy ma zostać poniedziałkowy ex premier Marcinkiewicz?
        • rano1 Re: Nowy Prezydent Wawy 08.07.06, 21:40
          Co do zaproszenia Marcinkiewicza na Masę, zawsze można spróbować.
          Jak się nie uda to może ja namówię sobowtóra Marcinkiewicza - mojego kolegę.
          Jeździ na rowerze (nawet w MTB maratonach), ale na Masach nie bywa.
      • roweroraffi Re: Nowy Komisarz 08.07.06, 21:14
        Szkoda, miałem nadzieję, że Pan Kochalski zdoła jeszcze przeczytać i
        odpowiedzieć na nasze kulturalnie artykułowane potrzeby ;-)

BTW Skoro z rządu odrzutki trafiają do Wawy, to ciekawe, gdzie wyląduje Kochalski?
        • mwachowiec Re: Nowy Komisarz 08.07.06, 21:37
          > BTW Skoro z rządu odrzutki trafiają do Wawy, to ciekawe, gdzie wyląduje Kochals
          > ki?

Hmm... Urbański wylądował na stołku szefa Biblioteki Narodowej, to Kochalski...
          może w ZDMie?! :D
          • leiorgan Re: Nowy Komisarz 08.07.06, 21:58
            ja bym jemu to nawet funkcji nadzoru ruchu w ZTMie nie powierzyl... bo napewno
            by cos pochrzanil w spisywaniu na kartki godzin i numerow autobusow;) a co
            dopiero w ZDMie...;) chyba starczy juz z kolesiostwem i bumelanctwem w tej
            instytucji
          • roweroraffi Re: Nowy Komisarz 09.07.06, 07:03
            mwachowiec napisał:

> Hmm... Urbański wylądował na stołku szefa Biblioteki Narodowej

Ale On spadał już z biura Prezydenta, nie z Warszawy. Swoją drogą co za kaprys
            losu... wczoraj idiota-vice-prezydent, a dziś szef biblioteki. No ale może tam
            chociaż nic nie spieprzy. A może i się czegoś nauczy??? ;-)

> to Kochalski...
            > może w ZDMie?! :D

O no to tam będzie się regularnie zapoznawał z kulturalnie artykułowanymi
            potrzebami. Ale nie sądzę by miał być w ZDM... bo o ile w Urzędzie Miasta głowy
            spadają często, o tyle w ZDM rotację widziałem TYLKO na stołkach Rzecznika
            Prasowego.
      • kazza Re: Nowy Komisarz 08.07.06, 21:21
        wiesz pojdejrzewam, że zwierzać się nie musi z tej Marszałkowskiej - media
        zrobiły to za niego:) A jakby był na wiankach to sam by się mógł przekonać, co
        to znaczy zostać wygwizdanym nie tylko przez ok 20-30 rowerzystów a przez
        wszytskie kilka tysiecy ludzi którzy tam byli na Podwalu...
        • leiorgan Re: Nowy Komisarz 08.07.06, 21:28
          pytanie czy premier z gorzowa czyta warszawskie dodatki czy lubuskie...;)

a co do wczesniejszego postu przy okazji sie wypowiem;) prezydentem to ma
          zostac ten ktorego wybiora warszawiacy, eks premier to na razie moze zostac
          komisarem co najwyzej... a co dalej to sie zobaczy po wyborach;)
          • sebeqx Re: Nowy Komisarz 08.07.06, 22:48
            Witam!

Kolejne kilkanaście milionów pójdzie na zorganizowanie wyborów na Prezydenta
            Wawy zamiast na coś pożytecznego.
            • leiorgan Re: Nowy Komisarz 08.07.06, 22:51
              ale te kilkanascie milionow idzie zawsze co cztery lata... wiesz... wole tak
              niz tak jak w Chinach czy Korei Polnocnej gdzie demokracja to sie tylko w
              nazwie panstwa pojawia;)
              • sebeqx Re: Nowy Komisarz 09.07.06, 00:09
                Witam!

To zaraz będzie 4 lata - nie wiedziałem, że to już czas.

Swoją drogą w XXI wieku mogli już wymyslić jakiś inny system generujący
                mniejsze koszty.
                • leiorgan Re: Nowy Komisarz 09.07.06, 01:13
                  ano ano... 4 lata temu Wielce Szanowny Najlepszy ze Wszystkich i
                  Najseksowniejszy Prezydent Tego Kraju [co by mi na dupe za obrazanie jego czci
                  nie siedli;)] Lech Kaczynski wygral jakims fartem wybory w stolicy z haslem
                  kampanii SPIEPRZAJ DZIADU!!! no i pomimo tego ze obiecywal w kampanii ze w
                  przeciwienstwie do kontrkandydata Olechowskiego nie bedzie walczyl o urzad
                  prezydenta RP...jak sie te obietnice skonczyly wszyscy wiemy...

No i dlatego mamy w Warszawie Kochalskiego, bo PiS stwierdzil [w sumie to
                  dobrze, bo wtedy dopiero bysmy stracili pare milionow kasy, ale za co nas takim
                  jelopem obdarzyli to ja nie wiem] ze nie warto na 9 miesiecy przed terminowymi
                  wyborami robic uzupelniajacych
          • roweroraffi Re: Nowy Komisarz 09.07.06, 07:05
            leiorgan napisał:

> pytanie czy premier z gorzowa czyta warszawskie dodatki czy lubuskie...;)
            >
            > a co do wczesniejszego postu przy okazji sie wypowiem;) prezydentem to ma
            > zostac ten ktorego wybiora warszawiacy, eks premier to na razie moze zostac
            > komisarem co najwyzej... a co dalej to sie zobaczy po wyborach;)

Choć ja raczej na Niego głosował nie będę, to uwarzam, że na ten stołek ma dużo
            większe szanse niż Urbański, któego chcieli wcześniej wystawić :-P
            • leiorgan Re: Nowy Komisarz 09.07.06, 11:11
              No mi sie tez nie widzi... darze Gorzow sympatia, premiera tez polubic
              zdarzylem, ale poglady jego i jego kolesi jakos mi nie leza;)
              • sebeqx Re: Nowy Komisarz 09.07.06, 18:20
                Witam!

Są inni kandydaci niż Marcinkiewicz i Urbański? Czy znowu będziemy wybierać
                między mniejszym złem?
                • leiorgan Re: Nowy Komisarz 09.07.06, 23:07
                  nie no kandydatami przede wszystkim beda: Kazik z Gorzowa i "Gronkowiec";)a kto
                  wiecej sie zobaczy:) jakis koles sie reklamuje na miescie na billboardach ze on
                  to spolecznik jakis jest czy cos takiego ale w tego to bym w ogole nie wierzyl;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka