Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rower miejski - potrzebne rady

IP: *.chello.pl 29.08.06, 11:51
    witajcie!
    licze na wasza pomoc i uprzejmosc. potrzebny mi jest rower miejski, to znaczy
    taki, ktorego zastosowaniem bylby glownie dojazd na uczelnie, na zakupy i do
    knajpy. w zwiazku z tym chcialabym zeby byl w miare lekki, co ulatwiloby jego
    transport po schodach itd, zeby byla to damka (nie chce sie zaplatac w plaszcz
    w jesieni). w gre jak najbardziej wchodzi rower uzywany, bo nie mam zbytnio
    zaufania do zabezpieczen rowerowych. cena najchetniej do 700zl, zeby w razie
    kradziezy nie bylo mi za bardzo szkoda.
    bede wdzieczna za wszelkie rady, przestrogi i namiary :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Sławek Rz. Re: rower miejski - potrzebne rady IP: *.zeo.pl 29.08.06, 13:53
        Czyli potrzebujesz czegoś takiego (przykład):
        www.allegro.pl/show_item.php?item=123242891
        • krzyk007 Re: rower miejski - potrzebne rady 29.08.06, 14:19
          Wszstko super tylko lekki to nie jest.
          • Gość: Steve Re: rower miejski - potrzebne rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:52
            Za 700 zł lekki nie będzie max 14-15 kg miejski/cross/trekking wychódzony na
            dobrych częściach może mieć min 12 kg, a extremalnie 10, więc te w granicach 14
            kg znowu tak kiepsko nie wypadają. Polecam miejskie z naxusami, albo ich
            odpowiednikami uzywane, powinny działac długie lata bezawaryjnie.
            www.allegro.pl/item123729088_mega_promocja_retro_eurobike.html
            www.allegro.pl/item123621121_kettler_piekna_solidna_damka_alu_rad_paramount.html
            www.allegro.pl/item123153282_super_batavus_nie_przegap_okazjitanio.html
            • Gość: mulaaan Re: rower miejski - potrzebne rady IP: *.chello.pl 30.08.06, 12:16
              pierwszy ma fajna rame (ksztalt), ale nie wiem jak jest z jakoscia polskich
              rowerow - opinie sa bardzo rozne i nie wiadomo w co wierzyc. poza tym nie wiem
              czy do jazdy miejskiej (szczegolnie w jesieni i zima) nie przydalaby sie inna
              obudowa lancucha, tzn. taka ktora chroni calosc.. czesto tez sie zdarza ze mozna
              sobie wkrecic nogawke od spodni. a przynajmniej ja mam takie szczescie ;) za to
              w tym modelu sa przynajmniej szczatkowo takie oslonki na kolo, zeby nie
              chlapalo. czy da sie dokupic podobne bajery, tylko wieksze ?

kettler wyglada super, ale to jest chyba co najmniej 2 raz kiedy jest licytowany
              ponownie bo nie osiagnal ceny minimalnej.

batavus wyglada bardzo przyzwoicie, pytanie ile wazy i o co nalezaloby zapytac
              przed zakupem, co sprawdzic i wymienic.
        • Gość: mulaaan Re: rower miejski - potrzebne rady IP: *.chello.pl 30.08.06, 12:10
          czy sadzisz ze to dobra cena jak za taki rower?
          na zdjeciach wyglada tak, jakby wymagal jeszcze troche pracy i konserwacji.
          • Gość: Sławek Rz. Re: rower miejski - potrzebne rady IP: *.zeo.pl 30.08.06, 13:38
            Link który podałem miał TYLKO pokazać jakiego typu roweru powinnaś szukać.
            Natomiast co do ceny, to szczerze powiedziawszy nie wiem, czy rower z tej aukcji
            wart jest tych pieniedzy - akurat "holendrami" nigdy się nie interesowałem :-)

Zerknij jeszcze tu:
            www.rowery-holenderskie.pl/sub.php?id=rowery
            www.rowery-uzywane.pl/produkty.php?str=1&grupa=110
            Może lektura tych stron pomoże Ci zorientować się w cenach.
            Spróbuj też popytać(poszukać w archiwum) na pl.rec.rowery Z tego co pamietam,
            udzielało się tam paru pasjonatów "holendrów" (np. Marcin Hyła).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka