Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Relacje z TdP w TV

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 10:00
    Motyla noga, zawiodłem się straszliwie na relacjach naszej telewizji. Całość sprowadza się do pogadanki z jakimiś mądralami, którzy gadają zupełnie oczywiste farmazony i pokazywania jak wygląda autobus, samochód kempingowy, śniadanie, masaż, itp. Samego ścigania jest właściwie tylko wjazd na rundy i finisz. A moim zdaniem równie ciekawe są premie - usytuowane w całkiem malowniczych miejscach jak np. małe miasteczka z krętymi uliczkami.
    Rozumiem ograniczenia czasu antenowego, ale żeby to chociaż była późniejsza skompresowana relacja z najciekawszych fragmentów - premii, momentów formowania się ucieczek, itp. A nawet w itvp.pl, które ograniczeń czasu antenowego nie ma, relacja zaczyna się o 14.30, kiedy premie najczęściej już są grubo za peletonem!

Tak czy inaczej TVP powinna solidniej poprowadzić relacje z większym naciskiem na sam wyścig a nie na coś, co powinno być conajwyżej interesującym dodatkiem.

Nie wiem, czy dobrze kojarzę, że relacje są także w Eurosport2? Są lepsze? Niestety, nie odbieram tej stacji :(
    Obserwuj wątek
      • randolff Re: Relacje z TdP w TV 08.09.06, 10:51
        Ja sie temu nie dziwię. TVP to stacja publiczna to i programy mają tak
        skonstruowane żeby jak najwięcej ludzi chciało to obejrzeć. Liczy się
        ogladalność i wymagania sponsorów. Stąd ciekawostki, wywiady i tym podobna
        papka dla mas.
        • Gość: pegaz Re: Relacje z TdP w TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:03
          Ja to rozumiem, i wcale nie wymagam, żeby TVP pokazywała cały wyścig przez kilka godzin w ciągu dnia. Chociaż kiedyś tak robili, a podobno odkąd TdP jest w pro-tour to jest o wiele bardziej fascynujący...
          Niech sobie będą i wywiady, i ciekawostki, ale i trochę z samego wyścigu.

Jakoś nikt nie wpadł na to, żeby w trakcie meczu piłki nożnej pokazywać zawodników jak sobie zawiązują trampki w szatni (chociaż przy niektórych meczach widowisko dużo by na tym zyskało).
      • Gość: Maniek Re: Relacje z TdP w TV IP: *.elpos.net 08.09.06, 11:22
        Przełącz nie Vueltę na eurosporcie:)
      • Gość: pegaz Re: Relacje z TdP w TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 18:25
        Normalnie myślałem, że mnie dzisiaj szlag trafi. W trakcie relacji komentator mówi: 'właśnie państwo widzicie lotną premię w Świdnicy'. I pokazali - przez dwie sekundy może... I jeszcze drań bezczelnie opowiada, jaki to ładny rynek jest w Świdnicy! Wiem, że ładny bo znam to miasto dość dobrze, ale bardzo chętnie obejrzałbym przejeżdżających przez nie kolarzy dokładniej.

No ale pętle w Karpaczu i finisz w Jeleniej były naprawdę fajne i warte obejrzenia :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka