Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile mam zapłacić za ten rower?

IP: *.chello.pl 28.10.06, 14:59
    Mam okazję kupić rower. Co prawda niedługo listopad, ale zdecydowałem się.
    Mój znajomy wyjeżdża do Anglii i sprzedaje dosyć pilnie swój rower. Jeszcze
    nie dogadaliśmy się co do ceny, proszę więc Was o radę: ile maksymalnie mogę
    mu zapłacić, żeby nie być stratnym?
    Rower: Merida Kalahari 530, kupiona w sierpniu 2005 roku. Znajomy o nię dbał,
    muszę mu to oddać. Nie jezdził nią dużo, a teraz dodatkowo oddał ją jeszcze
    do przeglądu. Wszystko z nią gra, sprawdzałem. Dorzuca jeszcze kask i szyfr
    do roweru. Kupił ją za 1040 zł, widziałem rachunek.
    Ile to to jest warte wg Was?
    Obserwuj wątek
      • Gość: tomek Re: Ile mam zapłacić za ten rower? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:18
        mnie się wydaje, że przede wszystkim powinieneś sie dowiedzieć czy ten rower
        jest dla Ciebie dobry - przejechać się, sprawdzić rozmiar itp. bo nawet jeśli
        nie zapłacisz dużo, to po co mieć rower, na którym jazda nie sprawia przyjemności?
        a poza tym to nie wiem ile może być warty.
      • Gość: ann Re: Ile mam zapłacić za ten rower? IP: *.chello.pl 28.10.06, 17:44
        każda rzecz jest warta tyle, ile kupujący jest gotów za nią zapłacić...

to jest tzw. okazja
        Twojemu koledze zależy, by właśnie teraz sprzedać rower, więc myślę, że sam z
        siebie trochę pownien opuścić niżej wartości
        • Gość: Gonzo Re: Ile mam zapłacić za ten rower? IP: *.ztpnet.pl 28.10.06, 19:10
          Moim zdaniem najwyżej 50-60% wartości. Rowery tanieją, kaski i inne akcesoria
          też a za 100% wartości możesz kupić bez łaski w sklepie. Rok tych czasach to
          epoka i za tą samą cenę możesz dostać coś dużo lepszego i na raty. Myśl więc
          intensywnie.
          • Gość: Misiek Re: Ile mam zapłacić za ten rower? IP: *.chello.pl 30.10.06, 09:14
            Czyli 500-600 zł to jest max z mojej strony? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka