dr.rocco 03.12.06, 18:35 bedzie tak cieplo , jak narazie to nawet nie musze z szafy wyciagac odzienia zimowego. No i jeszcze tych niedzielnych mozna spotkac na trasie :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
jutan Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... 03.12.06, 19:36 Pogoda sprzyja wyśmienicie tym bliższym i dalszym wycieczkom. Już drugą niedzielę pomykam moimi ulubionymi trasami po Jurze Krakowsko- Częstochowskiej i mam wrażenie, że te widoki oglądam pierwszy raz. Zdecydowanie inaczej prezentują się o tej porze roku. Rowerzystów nawet dość dużo, ale co dziwne, raczej w przedziale wieku 40-50 lat. W miesiącach ciepłych zdecydowanie na jurajskich szlakach przeważa młodzież i trzystolatkowie. Teraz z tej kategorii wiekowej nie ma wielbicieli dwóch kółek, czyżby tacy delikatni? Link Zgłoś
jutan Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... 03.12.06, 19:48 Oj, miało być trzydziestolatkowie Link Zgłoś
drogibronislaw Wielka prośba! Powiedz mi coś na temat tych tras. 05.12.06, 01:03 W przyszłym roku chałbym tam wybrać się rowerem. Może jakieś namiary, linki etc. Wdzięczny byłbym za Twoje uwagi o trasach, hotelach etc. Z góry dziękuję! Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... 03.12.06, 20:31 Fakt, sprzyja, jednak zimowa odziez juz dawno przywdzialem bo ciezko jest jezdzic przy temperaturze 0 st C w trampkach i bluzie dresowej, nieprawdaz? Link Zgłoś
Gość: Slav4 Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... IP: 217.70.56.* 03.12.06, 21:05 Ja już w zimowym rynsztunku - na ciele cebulka, rękawice, czapka, opaska na szyję. Jazda w okolicach zera cieszy, ale to już nie to.... Jakoś szybciej sie męczę, a poza tym z natury zmarzluch jestem. Grunt że nie leje, ale zdecydowanie wolę upał :o) Link Zgłoś
dobiasz Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... 04.12.06, 00:36 Pogoda super. Ja w tej porze roku jestem już zdecydowanie niedzielny, a jako że dzisiaj niedziela to jeszcze zrobiłem sobie rundkę wkoło Tempelhof. Już miałem rower na zimę do piwnicy sprowadzić, ale jakoś mi się tak żal na sercu zrobiło ;-) Koniec końców nie sprowadziłem do piwnicy. Do pracy to już nie mam zacięcia jeździć (zwłaszcza wracanie przez te wszystkie betriebsbahnhofy po ciemku to nie jest nic przyjemnego) ale jeśli w następny weekend nie spadnie jeszcze śnieg to chyba ponownie zasilę grono niedzielnych rowerzystów :-P Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... IP: *.ptr.terago.ca 04.12.06, 16:34 Oj zazdroszcze wam! U mnie zima jak cholera. Przez caly poprzedni tydzien temp. do -30 (o wietrze nie wspomne). Sniegu nawalilo. Pzdr Link Zgłoś
dr.rocco Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... 04.12.06, 17:36 U mnie jest 8-10 stopni , poprostu super , nie pada , tylko silne wiatry jak to nad morzem , jak jest ok 10 stopni , to sie nie ubieram zimowo :) Link Zgłoś
boldhead nooooo 04.12.06, 22:44 ja sobie w weekend tak dalem (tez bez ubranka zimowego), ze dzis mam cos na ksztalt zdajesie zapalenie sciegien Achillesa... ledwo chodze, a po schodach to jak dziadek...eeeh do nastepnego weekendu pas z jezdzeniem, o ile nie dluzej Link Zgłoś
Gość: Pierro Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... IP: *.zeork.com.pl 05.12.06, 07:41 no rzeczywiście , fajnie że nie ma śniegu,ale kilka uwag odnośnie jazdy w grudniu.Jazda po ciemku(mowię o miejscach zupełnie nie oświetlonych) przez las trochę dziwne uczucie mnie ogarnia.nie żebym się bał,ale jakoś jest jednak nieswojo w nocy w puszczy świetokrzyskiej. Po drugie marzną mi jednak palce u nóg.Nie posiadam butów zimowych spd a jedynie ochraniacze i jazda powyżej 2 godzin już jest odczuwalna. Po trzecie zwe względu na sporą warstwe ciuchów ruchy mam skrępowane z deczka a tego nie lubię. Po czwarte ,cieknący nos.Macie jakieś sposoby na cieknący nos? Zresztą z tym nosem to cała historia .Cieknie i w zimie i w lecie : )))Co robić ???? Poza tym dajemy radę. Link Zgłoś
jutan Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... 05.12.06, 08:36 Do Drogiegobronisława. Tereny Jury swietnie nadają się do zwiedzania na rowerku, chętnie napiszę duzo więcej na ten temat w ciągu najbliższych dni, dzisiaj tylko na chwilę wpadłem na forum. Link Zgłoś
Gość: drogibronislaw Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 20:31 Włąsnie odbyłem rundkę rowerem. Pogoda super. Temperatura eksta! Pełnia księzyca jest taka, że nie potrzeba włączać swiatła. Bardzo dziękuję za odzew. Chętnie skorzystam z Twoich informacji. wybieram się w przyszłym roku na wyżynę. Mam pretekst: gdzieś tam mieszka moja rodzina. Przejeżdzałem aprę razy samochodem tamtędy: pięknie to wygląda: zielona trawa, białe skały i błękitne niebo... Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: kondor Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 08:41 Gdy się kręci w grudniu setkę to zimno daje się we znaki więcej niż przez dwie godzinki.Ja mam na to sposób aby rozgrzać skostniałe kości.Zatrzymuję się przy jakiejś chatce gdzie widzę ulatujący się dym z komina.Proszę gospodarzy o możliwość przygrzania się przy piecu.Parę razy już prosiłem i jeszcze mi nie odmówiono.Nawet herbatą poczęstują. Co do "cieknącego" nosa,to muszę przyznać że jest to problem.Gdy jeszcze jedziemy sami to mniejszy.Gdy znajdziemy się w grupie to musimy sobie jakoś tym radzić.Ja zakładam na nadgarstki opaski tak latem jak i zimą.Zawsze można z nich skorzystać. P.S.Dzisiaj właśnie na taką setkę wyruszam i myślę że nie będę potrzebował na trasie pomocy Link Zgłoś
Gość: Slav4 Re: Pogoda nas rozpieszcza,ciekawe jak dlugo... IP: 217.70.56.* 05.12.06, 10:30 Mam to samo - to się nazywa katar naczyniowy czy jakoś tak. Chyba nie ma na to rady - wciągając zimne powietrze przez nos powodujesz podrażnienie śluzówki i wydzielanie tegoż paskudztwa. "Sposób Kondora" jest OK, pod warunkiem że nikt nie widzi. Alternatywą jest smarkanie w chusteczkę co kilka kilometrów :o))) Pozdrawiam - byle nam świeciło jak najdłużej... Link Zgłoś