Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mam nowy rower

25.02.07, 11:13
    Czy może ktoś ma rower czeskiej firmy Rock Machine? Właśnie kupiłam model z
    2005 roku, crossride 350. W internecie jest niewiele na temat tych rowerów,
    więc jeśli ktoś coś więcej wie, lub posiada taki rower to proszę o opinie.
    Najbardzie nurtujące jest dla mnie, że sprzedawca powiedział mi, że rama jest
    stalowa, a w opisie internetowym jest aluminiowa, więc nie wiem. Waży 13kg,
    koła ma 28, więc jak myślicie? Za wszelkie informacje dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • koala801 Re: Mam nowy rower 25.02.07, 11:20
        Aha, kupiłam jeszcze używany rower Specialized, ma 10 lat, ale świetny osprzęt i
        jest aluminiowy. Jest to rower górski, w nazwie jest coś w rodzaju sportrock
        fork system (mniej więcej, bo napis jest zdarty). Czy o tym rowerze coś wiecie
        lub o tej firmie? Dziękuję za informacje.
      • Gość: Super Zgred Re: Mam nowy rower IP: *.dream.net.pl 25.02.07, 13:58
        Mówione...pisane...Najprościej sprawdzić z jakiego materiału jest rama
        przydładając do ramy magnes.Gratuluję zakupów i pozdraiam !
        • Gość: Slav4 Re: Mam nowy rower IP: 217.70.56.* 25.02.07, 14:59
          Albo magnesem, albo - jeszcze prościej - popatrzeć na spawy. Jeśli są grube i
          takie "mięsiste" , to na 99% jest to aluminium.
          Nie znam firmy Rock Machine, ale patrząc na specyfikację - rowerek całkiem
          całkiem. Ile cię kosztował ?
          • Gość: koala801 Re: Mam nowy rower IP: *.domar.pl 26.02.07, 10:50
            W takim razie chyba aluminium, bo mięsiste. Rowerek mnie kosztował 900zł,
            likwidacja sklepu więc spuścili z 1500zł, tak że zakup wyjątkowo okazyjny.
            Natomiast za drugi rower zapłaciłam 100zł, to dopiero okazja, ale to strasznie
            długa historia. Pozdrawiam.
        • Gość: metalurg Re: Mam nowy rower IP: 195.116.7.* 26.02.07, 13:01
          Z tym magnesem to może być różnie,
          niektóre stale stopowe są niemagnetyczne!
      • Gość: kolo Re: Mam nowy rower IP: 195.170.181.* 25.02.07, 16:44
        Proszę się nie obrazić ale śmieszą mnie tego typu zapytania, ponieważ jeżeli
        już Pani kupiła takowy sprzęt, to po prostu trzeba dosiąść go i jeździć i to
        Pani wkrótce bedzie wiedziała wszystko na temat tych rowerów z własnego
        doświadczenia. Opinie innych są już w tym momencie nieistotne. Życzę wielkiego
        zadowolenia z zakupionych rowerów.
        • lemuriza Re: Mam nowy rower 25.02.07, 18:52
          Gratuluje i życzę ciekawych rowerowych wypraw.
          I niech sie rowery sprawują:).
        • Gość: koala801 Re: Mam nowy rower IP: *.domar.pl 26.02.07, 10:46
          Zastanawiam się tylko, czy dobrze zrobiłam, bo mogłam kupić rower znanej marki.
          Może masz rację to śmieszne pytanie, ale ciągle brak mi okazji, żeby wypróbować
          te rowery. Albo praca, albo pogoda fatalna, a mam zamiar wyruszyć w daleką
          podróż:)Dlatego przydałyby się opinie użytkowników. Pozdrawiam.
          • Gość: Slav4 Re: Mam nowy rower IP: 217.70.56.* 26.02.07, 10:56
            Patrząc na specyfikację - rowerek wygląda całkiem porządnie o trochę powinien
            pojeździć. Taka, powiedzmy, "średnia półka w dolnej strefie stanów średnich".
            Napisz jeszcze jak z serwisem/gwarancją i ile zapłaciłaś, to będzie komplet
            informacji do oceny.
            Tak na chłopski rozum - lepiej kupić rower firmy która dopiero wchodzi na
            rynek. Płacisz wtedy za sam rower, a nie rower + napis na ramie :o))
            • Gość: koala801 Re: Mam nowy rower IP: *.domar.pl 26.02.07, 11:53
              Z serwisem nie ma problemu, obowiązkowy przegląd 5-10zł. Gwarancja 1 rok, na
              ramę 5 lat, cena jak pisałam wcześniej 900zł, obniżka z 1500zł.
              • Gość: Slav4 Re: Mam nowy rower IP: 217.70.56.* 26.02.07, 12:44
                No to za taką cenę to uważam że wygrałaś w totka. Nie ma pełnego opisu, ale np.
                widzę z przodu i z tyłu Alivio a tego się nie spotyka w rowerach za 9 stówek.
                Co do amora - nie mam pojęcia co to za wynalazek ten Odessa Spinner, ale też
                może być całkiem fajny. Waga rowerka też sympatyczna. Jeździj i ciesz się
                dobtym rowerkiem za małe pieniądze :o)))
                PS. to ten ?
                rm05.cyklokatalog.cz/kola.php?id=cr350
                • Gość: koala801 Re: Mam nowy rower IP: *.domar.pl 26.02.07, 13:19
                  Tak to ten, tylko mój jest w przepięknym kolorze dojrzałej pomarańczy. Drugi z
                  kupionych rowerów też ma alivio i calusieńki z aluminium no i kosztował stówkę,
                  to dopiero. Jezu, jak się cieszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka