stefan4 07.05.03, 22:08 Spectorze, pisałeś kiedyś o tym, że zdarza się ból nie kolana, tylko czegoś tam obok. Mnie to właśnie spotkało Link Zgłoś Obserwuj wątek
spector1 Re: Kłopot obok kolana 08.05.03, 15:51 stefan4 napisał: > Spectorze, pisałeś kiedyś o tym, że zdarza się ból nie kolana, tylko czegoś > tam obok. Mnie to właśnie spotkało Link Zgłoś
stefan4 Re: Kłopot obok kolana 08.05.03, 22:24 spector1: > Najpierw musimy sprawdzic czy mamy z ta kontuzja do czynienia. > > Test Test wypada negatywnie, to nie to. Ból pojawia się przy długotrwałym przeciążaniu kolana a potem znika bez śladu. Teraz jest zniknięty. Ale nawet w najgorszym momencie nic nie da się wyczuć palcem (żadnego obrzęku) i nie da się spowodować bólu przez nacisk. Tylko przez przeciążanie. > Bol jest na zewnatrz kolana. Tak Link Zgłoś
skuter70 jeszcze ja z pytankiem 09.05.03, 11:51 bo jak widze mamy fachowca boli mnie gorna krawedz rzepki - jakby poprowadzic po gornej krawedzi linie rownolegla do podlogi to by pokazywala gdzie boli obecnie boli gdy dotykam tego miejsca ale wtedy gdy sie tego nabawilem mialem klopoty z chodzeniem nabawilem sie tego przy ciezkiej jezdzie po blocie gdy bylo bardzo zimno bede bardzo dzwieczny za wszelkie rady i informacje Link Zgłoś
spector1 Re: jeszcze ja z pytankiem 09.05.03, 22:34 skuter70 napisał: > boli mnie gorna krawedz rzepki - jakby poprowadzic po gornej krawedzi linie > rownolegla do podlogi to by pokazywala gdzie boli > obecnie boli gdy dotykam tego miejsca > ale wtedy gdy sie tego nabawilem mialem klopoty z chodzeniem > nabawilem sie tego przy ciezkiej jezdzie po blocie gdy bylo bardzo zimno > bede bardzo dzwieczny za wszelkie rady i informacje Bol w rejonie gornej krawedzi rzepki wsazuje na stan zapalny sciegna miesnia czworoglowego uda, ktory polaczony jest z rzepka.Jest on w tym miescu szerokosci ok 4cm.Mamy wowczas do czynienia z urazem tzw patella tendonitis. Postepowanie jak w powyzszym przypadku. Bardziej pomocna moze byc opaska. Link Zgłoś
skuter70 Re: jeszcze ja z pytankiem 12.05.03, 08:11 dzieki zaczalem sie okladac lodem i jest baaardzo wyrazna poprawa Link Zgłoś
spector1 Re: Kłopot obok kolana 09.05.03, 22:25 stefan4 napisał: > spector1: > > Najpierw musimy sprawdzic czy mamy z ta kontuzja do czynienia. > Test wypada negatywnie, to nie to. Ból pojawia się przy długotrwałym > przeciążaniu kolana a potem znika bez śladu. Teraz jest zniknięty. Ale > nawet w najgorszym momencie nic nie da się wyczuć palcem (żadnego obrzęku) i > nie da się spowodować bólu przez nacisk. Tylko przez przeciążanie. > > Bol jest na zewnatrz kolana. > Tak Link Zgłoś
istahoo Re: Kłopot obok kolana 15.05.03, 20:30 stefan4 napisał: > Spectorze, pisałeś kiedyś o tym, że zdarza się ból nie kolana, tylko czegoś tam > obok. Mnie to właśnie spotkało Link Zgłoś