Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Podobała Wam się Majowa MASA

21.03.07, 16:55
    Pamiętacie Masę z maja zeszłego roku? Z tego co pamiętam słyszałem nostalgię w
    głosie osób, które jeżdżą od samego początku. Za młody jestem, żebym
    pamiętał;o) ale rzeczywiście była zupełnie inna i nieporównywalna ze zwykłymi.

Pisałem jakis czas temu o tym, że zwrócili mi mój wniosek o pozwolenie z
    powodu błedów. Poprawiłem i zaniosłem jeszcze raz. Nie uzyskałem jak na razie
    odpowiedzi, a zgodę lub jej brak powinienem otrzymać na 7 dni przed terminem
    masy. Suma sumarum: Wszystko się może zdażyć...
    Można liczyć na dreszczyk emocji, jak ktoś lubi;O)

A swoją drogą pewnie zabrakłoby mi literek w klawiaturze gdybym zaczął
    wymieniać osoby, których od dawna u Nas nie widziałem. Po tym jak zwaliliśmy
    na Was zadymę z jajkami to chyba odwetu się boicie;o). Oczywiście ciesze się
    z kilku osób, które są często, że GRomanika wymienie;o)...
    19:00 Rynek Miejski
    Obserwuj wątek
      • user0001 Re: Podobała Wam się Majowa MASA 21.03.07, 19:32
        Majowa masa była jedyną jaka naprawdę podobała mi się :-) Jeśli Tobie uda się
        zamówić bardzo dobrą pogdę (czytaj sucho i bez opadów) a mnie uda się znaleźć
        sposób na zamocowanie światełek do górala, to bardzo chętnie przejadę się :-)
        • pimpf101 Re: Podobała Wam się Majowa MASA 21.03.07, 21:30
          jakos odnosze wrażenie że tu nie o pogode chodzi ;)
          www.fotomasa2.za.pl/20060526/imagepages/image24.htmlpozdrawiam
          • beatboxer Re: Podobała Wam się Majowa MASA 21.03.07, 23:18
            pimpf101 napisał:

> jakos odnosze wrażenie że tu nie o pogode chodzi ;)
            > www.fotomasa2.za.pl/20060526/imagepages/image24.htmlpozdrawiam

czyli kolejna LMK - po schodach!

pozdrawiam :-)
            bitek
          • user0001 Re: Podobała Wam się Majowa MASA 22.03.07, 08:26
            :-) pamiętam te schody, wnosiłem po nich rower; psiarnie na dole też pamiętam.
            Dziwię się tylko, że niebiescy nie zabezpieczyli sobie konnego patrolu.
      • kriss67 Re: Podobała Wam się Majowa MASA 22.03.07, 09:59
        A oto co wtedy naapisałem:

Witam sredecznie wszystkich:)
        Na placu Zamkowym odbył się wiec rowerowy, jako że ostatni piatek miesiąca,
        czyli tradycyjny termin Warszawskiej Masy Krytycznej. Niestety, pozwolenie
        dostalismy tylko na wiec, na przejazd już nie. Zgodnie z zaleceniami włodarzy
        stolicy po spotkaniu pod kolumną kolega Skeler zakończył impreze. I co było
        dalej....
        O dziwo okazało sie, że zupełnie nieznane sobie osoby wybrały sie na
        wycieczke po Wawie w tym samym kierunku. I tak wyruszyła całkiem przypadkowa
        grupa kilkustet osób (może 1000) do centrum i na Prage.
        Trasa kapitalna, Marszałkowska, Jana Pawła, Aleje Jerozolimskie, znowu
        Marszałkowska, znowu Jana Pawła, wreszcie Niepodległości.
        W końcu turyści zapragneli przetestować nowo oddaną jezdnie Marszałkowskiej.
        Bardzo przypadł om do gustu plac Zbawiciela, na którym rowerzyści wykonali
        kilka rundek. Ktoś niesmiało zaczął skandowac "gdzie jest ścieżka", i tłum
        jak to tłum, podchwycił ten podejrzany okrzyk. Piesi na chodnikach
        przygladali sie z usmiechem i nieskrywanym aplazuem. Jedna z pań stojących na
        chodniku spytała sie pierwszego z brzegu rowerzystę, skąd was tu tylu. A
        chłopak odrzekł : a nie wiem, sam zachodze w głowe skąd oni sie wzieli...
        Dodatkowe atrakcje zaczeły sie przed rondem Dmowskiego. Do tutrystów
        dołaczyły słuzby mundorowe, które dzielnie towarzyszyły nam prawie nad samą
        Wisłę.Policjantom widocznie znudziła sie akcja B16, i zaprgneli pojedzic wraz
        z nami po Parku Agrykola i okolicach. Co dalej sie działo to juz tajemnica
        operacyjna (Dziennik Ustaw o Kontroli Publikacji i Widowisk....itd).
        Było troche ciuciubabki z dzielnymi słuzbami mundurowymi, ale piekno okolic
        Muzeum Ziemi itp wynagrodziło wszystko.
        I tak turyści szczesliwie dotarli na Prage, gdzie skierowali sie tłumnie w
        pewne miejsce.
        Trzeba przyznać, że ten przypadkowy przejazd przeszedł do historii. Wrażenia,
        widoki, emocje niesamowite.....
        I o dziwo, ta grupa przypadkowych ludzi, doskonale radziła sobie z
        organizacją. Poza jednym drobnym incydentem na Niepodległości nie było
        rzadnych zgrzytów.
        I tempo kapitalne, jak na odbywającym sie równoległe Giro di Italia. Grupa,
        którą przyłapało czerwone światło, musiała doginać na maxa żeby czoło
        peletonu dojść. Piekne dzieki wszystkim za wspaniały wiec pod Zygmuntem i
        potem niesamowitą, spontaniczną jazde:):)
        Trzeba to powtórzyc, koooniecznie:)
        Pozdro
        Krzysztof
      • boruta_wwa Re: Podobała Wam się Majowa MASA 22.03.07, 10:32
        podobała podobała
        bardzo miło wspominam choć sypnął mi się wówczas rower...
        b.
        • kriss67 Re: Podobała Wam się Majowa MASA 22.03.07, 12:54
          Cześc Boruta:)
          Sypnał Ci sie koło słynnych schodów?
          Bo widziałem, jak ktos naprawiał maszyne u podnóża schodów?
          • velogustlik Niestety legalnie, ale i tak zapraszam 22.03.07, 19:44
            Schody to był po prostu majstersztyk, ale zastanawia mnie dlaczego beat napisał kolejna LMK na schodach. Nigdy żadnej na schodach nie mieliśmy, nie mówiąc o tym, że góra raz beat w Legionowie;O))

No i ważniejsza sprawa. Wiem, że narobiłem apetytu, ale niestety legalnie będzie;o). Legalnie, ale mam nadzieję, że nie nudno.

Pa
          • boruta_wwa Re: Podobała Wam się Majowa MASA 22.03.07, 21:02
            kriss67 napisał:
            > Cześc Boruta:)
            > Sypnał Ci sie koło słynnych schodów?

a nie, mój się sypnął dokumentnie więc nie było co naprawiać (stary strasznie
            był) ale to mnie skłoniło do wzięcia kredytu i kupienia nowego sprzętu i to też
            sprawi że ową Mase będę dłuuugo pamiętał :)
            b.
      • strus_pedziwiatr Re: Podobała Wam się Majowa MASA 23.03.07, 11:43
        to jak w końcu - masa dzisiejsza w Legionowie jest legalna czy nie ?

i czy jedzie ktoś z wawy z zamkowego ?

swoją drogą pogoda w Legionowie wręcz zachęca troche wody na ulicach i troche wody z nieba cieknie.. przyjemny chłodek przynajmniej człowiek się nie zgrzeje
        • velogustlik Re: Podobała Wam się Majowa MASA 23.03.07, 13:52
          Przecież napisałem, że legalna. Tzn. jeżeli Rozbik odebrał pozwolenie ze
          starosrwa wrzucił mi do skrzynki i ono nie rozpuściło się to tak;o).
          • gromanik Re: Podobała Wam się Majowa MASA 24.03.07, 11:35
            było nas mało, załoga w radiowozie prowadzącym zapomniała włączyć kogutów :D,
            Gustlikowi się ciągle myliły kierunki, tzn. mówił w lewo, jechał w prawo i inne
            kombinacje :D, Ja na pytanie co to jest odpowiedzialem komuś, że OTWOCKA masa
            krytyczna(akurat przejezdzalismy pod rura podobna do tej w Otwocku). Na którymś
            kolejnym rondzie obstawa zjechała na bok, bo doszła do wniosku, że w sumie to
            możemy jechać bez nich :D Były naklejki pamiątkowe(czemu na naklejkach była
            data, i to jeszcze sobotnia, a nie przedostatni pt miesiąca?!), szprychówki z
            Rospudą. LSTR(Legionowsko-Serocki Team Rowerowy) planuje objechać zalew na około
            jakoś niedługo, więcej informacji na forum lmk
            • strus_pedziwiatr Re: Podobała Wam się Majowa MASA 25.03.07, 15:47
              ktos na masie legionowskiej sie pytal o pewien kawałek

www.youtube.com/watch?v=1gPHYcbsxDM
              to tak apropos tych 3 radiowozów co sie zebrały, dwa pojechały a w końcu nie został ani jeden ;)
              • gromanik Re: Podobała Wam się Majowa MASA 26.03.07, 11:41
                Jeszcze a propo małej frekwencji na legionowskiej masie. Jak ludzie mają się
                czegoś dowiedzieć, jak macie dwie strony, co najmniej trzy fora(?), po prostu
                macie informacyjny burdel, mam kilka wlepek pamiątkowych z legionowskiej masy,
                więc jak ktoś chce, to będę miał je przy sobie na masie(proszę o wcześniejszy
                kontakt na priv) Cały czas się zastanawiam, czemu na tych naklejkach jest
                konkretna data, do tego błędna, bo sobotnia-dzień później, zamiast
                przedostatniego pt miesiąca-wtedy byłoby to uniwersalne, a nie na jedną masę, a
                właściwie na żadną, bo termin się nie zgadzał???I czemu, Gustliku drogi dałeś
                nam je do rozklejania dopiero na masie, nie wiem, czy były rozklejane wcześniej,
                ale może zanim powstaną następne naklejki, to dopracuj projekt, bo te mogą być
                co najwyżej śmieszną pamiątką z legionowskiej masy. Mimo wszystko zadowolony :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka