kara13 04.04.07, 13:09 Chce kupic sobie miejski rower w cenie do 1tys max - ale chetnie rowniez dobry a tanszy. Co polecacie? Gdzie w W-wie najchetniej okolice Bemowa mam duży wybór? Może coż z Decatlona? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: CD-Romek Kup sobie Unibike'a- Vison'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:33 Zajrzyj na stronę Unibike'a. To dobre rowery a Vision (trekking) kosztuje niecałe 9 stów! Link Zgłoś
Gość: P.S. zajrzyj na:<a href="http://www.unibike.pl/" target="_blank">ww IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:34 jw. Link Zgłoś
kara13 Re: Szukam miejskiego roweru - poradzcie 05.04.07, 07:20 Dzięki A do decathlonu warto jechac czy darować sobie? Link Zgłoś
Gość: CD-Romek Krossy są niezłe, ale te w wyższej półce cenowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 18:26 Te zaś do 1 tys. sa niestety dość tandentne (+ kiepska estetyka). Dlatego polecałbym Unibike'i. W ubiegłym roku kupiłem komuś Unibike'a Visiona. Rower sprawuje się doskonale! Osprzęt, rama, wygoda bez zastrzeżeń. Rowerer jest trwały i dośc uniwersalny. Może służyć jako rower na zakupy, ale i jako trekking, którym dojedziesz do Grecji (duże i dość mocne jak tą cenę koła plus dobre przerzutki). Niecałe 9 stów za to wszystko to naprawdę b. dobra cena... Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: lutek Re: Krossy są niezłe, ale te w wyższej półce ceno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:53 Coś mi się widzi Romek, że Ty jednak handlujesz tymi uni-bajkami... --------------------------------------------------- Respect przed profesjonalizmem Link Zgłoś
Gość: CD-Romek! Nieźle mnie rozbawiłeś! Z drugiej pomyślałem (żart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 23:00 ), że firma Unibike powinna mi kasiorę jakąś odpalić, bo z pięciu, sześciu moich znajmomych namówiłem do ich rowerów (oczywiście nie jestem żadnym sprzedawcą, hurtownikiem, etc. - w ogóle nie mam nic wspólnego z tą branżą. Ja jedynie na rowerze jeżdzę - rocznie ok. 5 tys. km). Jeden z nich to facet, który od dwudziestu lat nie siedział na żadnym rowerze (mój b. dobry kolega)!! Paradoksem jest, że chwalę rowery Unibike'a, ale nie ichniejszą obsługę klienta. To ostatnie to jest całkowita porażka! Arogancja granicząca z bezczelnością! Odbyłem pare rozmów telefonicznych z ich biurem w Bydgoszczy. W necie przeczytałem takie same opinie o tej kadrze. Momentami przysłowiowa słoma z butów i te klimaty... smutne, ale prawdziwe. Do sprawy podchodzę w ten sposób, że obiektywnie robią dobre rowery. Robią to nasi ludzie, służąc nam wszystkim: miejsca pracy, tworzenie kapitału, etc. Jest szansa, ze w przyszłości rynek rowerowy i infrastruktura rowerowa przez to się znacząco powiększy. Byłbym cholernie sie cieszył, gdybyśmy kiedyś mogli osiągnąć poziom takiego np. Tajwanu w tej branży. Cieszy mnie, że tak dobrze sobie radzi Kross. Jednak ich rowery z tej dolnej półki ustępują produktom Unibike'a. Jeśli widziałeś ich produkty, to musisz powiedzieć, zę wyroby w granicach tysiąca zł. sa po prostu tandetne. W przyszłości jednak myślę o zakupie ichniejszego górala - Level 6. Mają od Ubibike'a ciekawszą ofertę (osprzęt!), nade wszystko: ich górale bardziej mi się podobają (estetyka!). Myślę, że warto dbać o nasze krajowe produkty, jeśli są dobre. W ekonomii nazywa się ekonomicznym patriotyzmem, czy nawet nacjonalizmem. W Japonii, Szwecji czy USA jest to zjawisko powszechne, choć nikt tego nie chce tak nazwać. My też nie nazywajmy, ale dbajmy o to, co rodzime. Pozdr.! Link Zgłoś
kara13 Re: Szukam miejskiego roweru - poradzcie 06.04.07, 20:36 niestety unibike odpada bo najmniejsza rama to 17 i ja jestem za niska do tego roweru :( Link Zgłoś
drogibronislaw Za niska na 17'' ??? A czy próbowałaś na czymś 07.04.07, 09:12 takim usiąść? :o)) Link Zgłoś
user0001 Re: Szukam miejskiego roweru - poradzcie 07.04.07, 09:59 Radzę, sprawdź. Trekking to zupełnie inna geometria niż MTB. Ja mam 180cm i jeżdżę na 19 calowym góralu, i 22 calowym trekkingu, jeśli będę go zmieniał to na 23 calowy. 17 calowy trekking jest bardzo mały. Podejrzewam, że na jeźdźca poniżej 160cm. Link Zgłoś
mag-ia Re: Szukam miejskiego roweru - poradzcie 12.04.07, 09:09 Hej! Ja mam taki rower Niedrogi, wygodny, elegancki. Używam intensywnie od roku, w każdych warunkach. Kupując go brałam pod uwagę parametry (przerzutki, hamulce, manetki itd.) jak i cenę. I jestem z niego bardzo zadowolona :) Link Zgłoś