Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomóżcie w wyborze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:44
    planuje zakup rowerka i następujące modele chodzą mi po głowie:
    merida kalahari k-8 - www.secesja.pl/do/item/K-8/K8
    merida sub 20 - v - www.secesja.pl/do/item/SUB20-V/SUB20V
    UNIBIKE EVOLUTION - www.secesja.pl/do/item/evolution/EVOLUTION
    author solution - www.secesja.pl/do/item/SOLUTION/SOLUTION

nieprzypadkowo unibike podkreślam ponieważ ten interesuje mnie najbardziej ale
    może macie inne zdanie i wg Was nie warto spośród nich właśnie tego wybierać
    ... ewentualnie proszę o wskazanie innego modelu godnego uwagi ...

jeździć będę po lesie (bez żadnych lotów ofkors) po drogach polnych ale tez w
    mieście...
    dzięki za pomoc pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: paweł Re: pomóżcie w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 22:53
        Z tych najsensowniejszy jest MSZ Evolution, ale czemu przy takich założeniach

> jeździć będę po lesie (bez żadnych lotów ofkors) po drogach polnych ale tez w
        > mieście...

wybrałeś 26"?

--
        Pozdrawiam
        Paweł
        www.olaszek.ovh.org
        • Gość: zmisek Re: pomóżcie w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 23:11
          nie przywiązywałem wagi do rozmiaru kół sugerujesz, że na moje potrzeb wygdniej
          byłoby kupić 28" ??
          • Gość: zmisek Re: pomóżcie w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 23:20
            no tak juz widze ze 26" to nie rozmiar kół tylko jakis parametr ramy ... hehe...
            niestety sie znam sie na tym i nie wiem na czym polega roznica miedzy 26 a 28 i
            czemu akurat te pierwsze maja nie pasowac do mojej jazdy ... prosze o wskazowke:D
            • Gość: Paweł Re: pomóżcie w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 23:39
              26" = 26 cali, rozmiar kół charakterystyczny dla rowerów MTB (tzw. górskich).
              28" to koła w trekingach i crossach (treking to zazwyczaj cross, tyle że z
              błotnikami i bagażnikiem ;-)). Rozmiar koła jest podstawowym parametrem
              odróżniającym te dwie grupy rowerów, ale bardzo ważne są też odróżniające je
              inne konstrukcje ram, pozycja rowerzysty itp.

Generalnie rowery na kołach 26" to rowery do jazdy w terenie- piachy, podjazdy,
              blota po pas i inne takie, natomiast rowery na kołach 28" gorzej radzą sobie w
              bardzo trudnych warunkach, ale za to dużo lepiej na mniej grząskich
              nawierzchniach- polnych drogach, leśnych duktach czy asfalcie... 28" cali to
              zazwyczaj szybsze rowery do standardowej turystyki, choć spotykane nawet w
              zawodach MTB.

--
              Pozdrawiam
              Paweł
              www.olaszek.ovh.org
      • Gość: CD-Romek Już wczęsniej zostałem posądzony o sprzyjanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 23:11
        Unibike'om, ale z powyższej oferty sobiście brałbym pod uwagę dwie propozycje:
        Unibike'a i Authora. Wyboru dokonaj, gdy siądziesz na jednym i drugim rowerze.
        w Necie poszukaj opinii internautów o obu rowerach. Meridy są niezłe, ale
        dopiero te powyżej 2 tys. To samo rowery Gary Fisher.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka