dorota.skupa 17.04.07, 10:09 Od jakie wieku może dziecko podróżować w foteliku? Wiem, że foteliki są od 9 kg oraz,że dziecko musi dobrze siedzieć.Może ktoś mi podpowie czy 9-10 miesięcy to nie za wcześnie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: wwwwwwww Re: Fotelik IP: *.ydp.com.pl 17.04.07, 10:23 Cieżko powiedzieć. IMO to troche mało. Ja swojego wsadziłem na fotel w okolicach 1,5 roku. Poszukaj odpowiedzi na grupie usnetowej pl.rec.rowery - ewentualnie sie tam zapytaj - to forum ma jednak dośc niski poziom. Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Fotelik IP: 195.136.44.* 17.04.07, 12:20 9 - 10 miesiecy to chyba za wczesnie warunek podstawowy to absolutnie dziecko musi umiec już bardzo pewnie i sztywno trzymac główkę. inaczej bardzo będzie sie nadwyręzał kręgosłup. Taki optymalny moment na poczatek rowerowej turystki z dzickiem to skończone 12 miesięcy ! Zreszta zawsze mozna zapytac o zdanie pediatry Link Zgłoś
Gość: wolfius Aby siedzieć w foteliku, dziecko musi mieć przynaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 01:42 mniej rok! Chyba , że masz jakiś cholerne dobrze dopasowany fotelik, w którym dziecko jest po prostu bezpieczne. Lepiej jednak poczekaj do lipca-sierpnia. Sam zaliczyłem wypadek (upadek) z dzieckiem. Córka miała niespełna 2 lata. Nic jej się nie stało, poza drobnym stłuczeniem. Gdyby była mniejsza, nie wiem, jak by było ... Ten wypadek, dokładnie moment upadku to najgorsza moment w moim życiu. Mimo,że upłynęło trochę czasu, nadal go "na świeżo" przeżywam. A zdarzył się on absolutnie niespodzewany i nie wytłumaczlany sposób. Nawet nie będę opisywał szczegółów. Pamiętaj, że wieziesz dziecko. Link Zgłoś