Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    17.04.07, 10:09
    Od jakie wieku może dziecko podróżować w foteliku? Wiem, że foteliki są od 9
    kg oraz,że dziecko musi dobrze siedzieć.Może ktoś mi podpowie czy 9-10
    miesięcy to nie za wcześnie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: wwwwwwww Re: Fotelik IP: *.ydp.com.pl 17.04.07, 10:23
        Cieżko powiedzieć. IMO to troche mało. Ja swojego wsadziłem na fotel w okolicach 1,5 roku.

Poszukaj odpowiedzi na grupie usnetowej pl.rec.rowery - ewentualnie sie tam zapytaj - to forum ma jednak dośc niski poziom.
      • Gość: sp-lkh Re: Fotelik IP: 195.136.44.* 17.04.07, 12:20
        9 - 10 miesiecy to chyba za wczesnie

warunek podstawowy to absolutnie dziecko musi umiec już bardzo pewnie i sztywno
        trzymac główkę. inaczej bardzo będzie sie nadwyręzał kręgosłup.
        Taki optymalny moment na poczatek rowerowej turystki z dzickiem to skończone 12
        miesięcy ! Zreszta zawsze mozna zapytac o zdanie pediatry
      • Gość: wolfius Aby siedzieć w foteliku, dziecko musi mieć przynaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 01:42
        mniej rok! Chyba , że masz jakiś cholerne dobrze dopasowany fotelik, w którym
        dziecko jest po prostu bezpieczne. Lepiej jednak poczekaj do lipca-sierpnia.
        Sam zaliczyłem wypadek (upadek) z dzieckiem. Córka miała niespełna 2 lata. Nic
        jej się nie stało, poza drobnym stłuczeniem. Gdyby była mniejsza, nie wiem, jak
        by było ... Ten wypadek, dokładnie moment upadku to najgorsza moment w moim
        życiu. Mimo,że upłynęło trochę czasu, nadal go "na świeżo" przeżywam.
        A zdarzył się on absolutnie niespodzewany i nie wytłumaczlany sposób. Nawet nie
        będę opisywał szczegółów.
        Pamiętaj, że wieziesz dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka