dro77nar 29.05.07, 19:26 Hej, polećcie jakiś sklep w Wawie, w którym można kupić tanie, ale dobrej jakości akcesoria rowerowe. Link Zgłoś Obserwuj wątek
ms-kola Re: Akcesoria rowerowe 29.05.07, 19:39 może www.marceli.waw.pl - całkiem rozsądnie i dobrze doradzą. Ceny adekwatne do jakości Link Zgłoś
xun_vixx Re: Akcesoria rowerowe 29.05.07, 20:17 dro77nar napisał: > Hej, > > polećcie jakiś sklep w Wawie, w którym można kupić tanie, ale dobrej jakości ak > cesoria rowerowe. Obawiam sie ze tanio nie idzie w parze z dobrej jakosci. Ale wpadnij do: 1. pasazu wilenskiego do sklepu rowerowego 2. na rodno wiatraczna do sklepu na polnocnej stronie ronda w obu sklepach maja dosc duzy wybor czesci i akcesoriow do rowerow z najnizszej polki... Link Zgłoś
sebeqx Re: Akcesoria rowerowe 29.05.07, 21:03 Witam! Napisz najlepiej czego konkretnie poszukujesz. Link Zgłoś
roweroraffi Re: Akcesoria rowerowe 29.05.07, 21:17 sebeqx napisał: > Napisz najlepiej czego konkretnie poszukujesz. A najlepiej napisz w allegro.pl w wyszukiwarce... powinno wyskoczyć i tanio i dobrze ;-) Link Zgłoś
dro77nar Re: Akcesoria rowerowe 29.05.07, 21:48 Na allegro to ja jestem dupa w trokach ;) Ile razy coś tam kupię, to tydzień później znajdę to samo w sklepie taniej, albo w tej samej cenie (czyli mniej o koszty przesyłki) ;) A na chwilę obecną potrzebuję: torbę na bagażnik, torebkę pod ramę, koszyk do bidonu i bidon. Przydałby się jeszcze zestaw kluczy (tutaj też nie bardzo wiem, na co mam zwracać uwagę przy zakupie takowego)... nie wiem, co jeszcze może być potrzebne rowerzyście ;) Jestem nim od ok 3 tygodni. Aha, pompkę już mam :) Link Zgłoś
lakiana Re: Akcesoria rowerowe 29.05.07, 21:53 w skiteamie jeszcze mają przeceny z poprzedniego sezonu - ceny średnie, ale akcesoria wysokiej jakości - przejedź się na Karolkową albo 17 stycznia i zobacz, czy stać cię na to, czego potrzebujesz. Pod żadnym pozorem nie próbuj tam rozmawiać ze sprzedawcami - nigdy nie doradzą, często namącą. Link Zgłoś
roweroraffi Re: Akcesoria rowerowe 30.05.07, 07:13 dro77nar napisał: > Na allegro to ja jestem dupa w trokach ;) Ile razy coś tam kupię, to tydzień pó > źniej znajdę to samo w sklepie taniej, albo w tej samej cenie (czyli mniej o ko > szty przesyłki) ;) > > A na chwilę obecną potrzebuję: > torbę na bagażnik Nie wiem jak ma być duża. Z wyprawowych sakw ja widzę 4 możliwości: -około 50-80zł - najtańsze, bez różnicy w markach, mnie starczały na 1-2 lata intensywnego używania. -około 180zł - Crosso Dry. Idealna nie jest, ale wodoszczelna i trwała (jeździ od 2005r) -około 300zł - Crosso expert. Dobra i mocna sakwa, topowy model firmy. Czasem też się coś z Ortileb-a trafi z niższych modeli. -około 500zł - Ortileb - Mercedes wśród toreb. Drogi, ale bardzo dobry i trwały. Znajomi po 10 lat już mają i jeżdżą dalej. > torebkę pod ramę Na tym się nie znam. > koszyk do bidonu Bierz jakikolwiek ALU. Są w cenie około 14-17zł, choć można i drożej. > bidon. Są dwa rozmiary: 0,5 i 0,7 litra. Osobiście polecam większy, ale nie w każdą ramę włazi (w niektóre damki, małe rozmiary ram i ramy do FR nie). Najlepiej aluminiowy (ale plastyk też będzie ok), najlepiej z zasłanianym zakrywką ustnikiem i bez "zawiasików" w postaci pasków z plastyku, bo wcześniej czy później się zawsze łamią. Marka IMO nie gra roli. > Przydałby się jeszcze zestaw kluczy (tutaj też nie bardzo wiem, > na co mam zwracać uwagę przy zakupie takowego)... nie wiem, co jeszcze może być > potrzebne rowerzyście ;) Wszystko zalezy od roweru. Warto kupić (porządne, nawet jeśli drogie) klucze imbusowe 4, 5 i 6. Na pewno z czasem przyda się imadełko do łańcucha znane też jako wyciskacz. Do tego jakiś wkrętak krzyżakowy i zwykły i na początek pewnie Ci wystarczy. Możesz to wszystko kupić "w scyzoryku", których są rózne modele... osobiście używałem tylko Topeak (są ok), więc nie mam za dużo doświadczeń. Jeżeli koła nie są na szybkozamykacze, przyda się też klucz płaski 15. Osprzet (zwłaszcza w tańszych rowerach) często przykręcany jest, kluczami płaskimi 8 i 10mm. Jak się zamierzasz poważnie bawić w mechanikę, to ta lista i tak jest tylko zaczątkiem. Ale na początek naprawdę więcej nie trzeba. Link Zgłoś
storm00 Re: Akcesoria rowerowe 30.05.07, 12:15 - Zestaw kluczy imbusowych TOPEX kupisz w byle markecie za kilka-naście zeta, starcza na lata i jest w postaci przybornika, więc kluczy nie trzeba szukać w torbie - są cały czas w jednym miejscu wszystkie. - oprócz wspomnianych kluczy pojedyńczych doradziłbym jeszcze klucz uniwersalny o zmiennym rozstawie szczęk - kiedyś znalazłem w Tesco śrubokręt - dlugość może z 10cm max, ale wyjmowana końcówka wchodząca w rączkę - z jednej strony krzyżak, z drugiej płaski Co do sakw - Crosso Dry, używam od 2 miesięcy - są super. Link Zgłoś
dro77nar Re: Akcesoria rowerowe 30.05.07, 12:29 Myślę, że ja się jednak zdecyduję na te najtańsze sakwy, bo nie stać mnie na szaleństwa ;) Powiedzcie mi jeszcze - mam rower Kross Trekking, więc jest w nim już bagażnik. Czy do sakw trzeba dokupować jakiś specjalny stelarz, czy montuje się je bezpośrednio do bagażnika? Dzięki za wszystkie dotychczasowe rady :) Link Zgłoś
roweroraffi Re: Akcesoria rowerowe 30.05.07, 16:48 dro77nar napisał: > Myślę, że ja się jednak zdecyduję na te najtańsze sakwy, bo nie stać mnie na sz > aleństwa ;) Spoko, z czasem i tak zmienisz ;-) > Powiedzcie mi jeszcze - mam rower Kross Trekking, więc jest w nim już bagażnik. > Czy do sakw trzeba dokupować jakiś specjalny stelarz, czy montuje się je bezpo > średnio do bagażnika? Najczęściej nic nie trzeba. Link Zgłoś
rmikke Re: Akcesoria rowerowe 08.06.07, 02:03 W OBI kupiłem jeszcze lepszy śrubokręt - malutka rączka z wejściem na standardowe wymienne końcówki i grzechotką. Używam prawie do wszystkiego (końcówek najróżniejszych mam całą kolekcję :-D). A z rowerem wożę taki scyzoryk za trzy dychy, też z jakiegoś OBI czy czegoś takiego. Tylko rozkuwacza nie ma. Link Zgłoś
roweroraffi Re: Akcesoria rowerowe 08.06.07, 19:57 rmikke napisała: > Tylko rozkuwacza nie ma. Jak się zmienia łańcuch w miarę regularnie i nie krzyzuje to mozna spokojnie całymi latami rozkuwacza w trasie nie potrzebować. Link Zgłoś
sebeqx Re: Akcesoria rowerowe 31.05.07, 01:59 Witam! > A na chwilę obecną potrzebuję: torbę na bagażnik, torebkę pod ramę, > koszyk do bidonu i bidon. Przydałby się jeszcze zestaw kluczy (tutaj też > nie bardzo wiem, na co mam zwracać uwagę przy zakupie takowego)... nie wiem, > co jeszcze może być potrzebne rowerzyście ;) Jestem nim od ok 3 tygodni. > Aha, pompkę już mam :) Kiedyś szukając czegoś na allegro trafiłem na firmę Elmix. Zatem jeśli chcesz kupić w miarę tanie i dobre torby to rzuć okiem na: www.elmix.net.pl/ Sprzedają oczywiście też na allegro: allegro.pl/my_page.php?uid=1627264 Dają na swoje produkty 2 lata gwarancji. Najlepsze, że mają sklep w Wawie można sobie obejrzeć i pomacać. Asortyment szeroki: od toreb na bagażnik aż po podsiodłowe (w najróżniejszych kolorach) - również stojaki na rowerki. Koszyczek na bidon polecam Authora. Mam taki i na razie się trzyma, a kosztował coś około 12zł w sklepie na Racławickiej 99. Co do samego bidona polecam Isostara z zamykanym ustnikiem. Ważne żeby nie żadne badziewie, które nawet nie wiadomo czy jest dopuszczone do kontaktu z płynami spożywczymi. Generalnie jak będziesz miał już koszyczek to i litrową butelkę po Coli można swobodnie wozić, tylko pamiętaj o wymianie nim zzielenieje. Zestaw kluczy to masz dwie opcje. Albo klucze w scyzoryku, albo każdy z potrzebnych kluczy osobno. Zaleta pierwszego rozwiązania to łatwiejsza możliwość wożenia ze sobą. Taki mobilny niezbędnik. Natomiast pojedyńcze klucze to raczej do domowego warsztatu, choć te też można zabrać do plecaka. Co do pompki to bardzo dobrze, że masz. Teraz woź ją ze sobą i pamiętaj o łatkach lub zapasowej dętce i czymś do ściągania opon [w tym miejscu wielkie dzięki dla Goldiego =)] Link Zgłoś
dro77nar Re: Akcesoria rowerowe 31.05.07, 17:33 sebeqx napisał: > Kiedyś szukając czegoś na allegro trafiłem na firmę Elmix. No proszę. Ktoś poleca sklep/stoisko w KDT ;) Warto będzie sprawdzić :) Strona trochę im się sypie, więc pozostaje tylko wizyta i obejrzenie na żywo :) > Koszyczek na bidon polecam Authora. Właśnie widziałem, że produkty Authora są generalnie dość tanie. > Zestaw kluczy to masz dwie opcje. Albo klucze w scyzoryku, albo każdy z > potrzebnych kluczy osobno. Właśnie chyba się zdecyduję na ten zestaw w scyzoryku. Tylko to w następnym miesiącu, bo mi fundusze wyschły ;) Dzisiaj licznik kupiłem ;) > Co do pompki to bardzo dobrze, że masz. Teraz woź ją ze sobą i pamiętaj o > łatkach lub zapasowej dętce i czymś do ściągania opon [w tym miejscu wielkie > dzięki dla Goldiego =)] O właśnie :) Trzeba się w łatki zaopatrzyć :) Link Zgłoś
roweroraffi Re: Akcesoria rowerowe 31.05.07, 23:30 dro77nar napisał: > sebeqx napisał: > > Co do pompki to bardzo dobrze, że masz. Teraz woź ją ze sobą i pamiętaj o > > łatkach lub zapasowej dętce i czymś do ściągania opon [w tym miejscu wiel > kie > > dzięki dla Goldiego =)] > O właśnie :) Trzeba się w łatki zaopatrzyć :) Albo dętkę. I pamiętaj, ze jak się zmienia dętkę, to warto sprawdzić, czy gwóźdź/szkło/igła/cośtam w oponie nie zostało i czy opaska osłaniająca szprychy się nie skończyła... bo inaczej można się bardzo zdziwić po naprawie... Link Zgłoś
storm00 Re: Akcesoria rowerowe 01.06.07, 10:34 Dodam jeszcze od siebie, że jeśli nic się nei znajdzie, ale dziura jakoś powstała to warto niemalże wywinąć oponę i przejechać palcami po jej wewnętrznej części... Czasem wypada jakiś drobiazg w postacji małego kawałeczka drutu, jakby odłamanego od zbrojenia opony, a my się dziwimy, czemu łapiemy dętki co i rusz... :/ (właśnie tak miałem na jesieni w starym trekkingu) Link Zgłoś
sebeqx Re: Akcesoria rowerowe 01.06.07, 02:32 Witam! > Trzeba się w łatki zaopatrzyć I klej do nich :) Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Akcesoria rowerowe 31.05.07, 18:27 sebeqx napisał: > Kiedyś szukając czegoś na allegro trafiłem na firmę Elmix. Zatem jeśli chcesz > kupić w miarę tanie i dobre torby to rzuć okiem na: > www.elmix.net.pl/ spoko, mam sakwy tej firmy od 1,5 roku i nie narzekam b. Link Zgłoś
rmikke Re: Akcesoria rowerowe 08.06.07, 01:58 Idziesz na Nowowiejską między metrem a placem Politechniki - tam są trzy sklepy i jeszcze paru facetów sprzedaje różności prosto z bagażnika samochodu. Dobierzesz sprzęt każdej kategorii jakościowo-cenowej. Link Zgłoś
roweroraffi Re: Akcesoria rowerowe 08.06.07, 19:58 rmikke napisała: > Idziesz na Nowowiejską między metrem a placem Politechniki - tam są trzy sklepy > i jeszcze paru facetów sprzedaje różności prosto z bagażnika samochodu. Ostatnio facetów nie widziałem, ale może to kwestia dnia. Tym niemniej i tak spokojnie wszystko się tam dostanie. Link Zgłoś
czerwono_czarny Re: Akcesoria rowerowe 04.07.14, 13:16 jesli ktoś szuka to teraz w PoloMarkecie są na promocji akcesoria rowerowe:) Link Zgłoś