Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rowerem wzdłuż morza

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 19:09
    Bardzo chętnie wybrałbym się na rowerową wyprawę w Polskę, tak na 200-300km.
    Ponieważ jednak boję się jeździć trasami szybkiego ruchu, postanowiłem
    zorganizować taką wyprawę wzdłuż morza- po plaży lub lasami rosnącymi na
    wydmach. Potrzebna by mi była dobra mapa, żeby wyznaczyć taką trasę= miejsca
    na odpoczynek/ nocleg, i żeby móc wybrać taki odcinek wybrzeża, gdzie
    najłatwiej będzie jechać rowerem.

Może ktos wie gdzie szukać takich informacji/ map?

Może w ogóle ktos byłby chętny?
    bo na razie z chętnych jestem sam jeden, a na taka wyprawę lepiej pojechać
    wieksza grupą ludzi.
    Obserwuj wątek
      • maksior5 Re: Rowerem wzdłuż morza 21.06.07, 20:29
        http://sitwp.umwp.pl/bdo/viewer.htm Zobacz tutaj.
        Pojechałbym, ale do morza mam z 600km ;)
      • dominikjandomin Re: Rowerem wzdłuż morza 21.06.07, 20:57
        Gość portalu: cyklista napisał(a):

> Bardzo chętnie wybrałbym się na rowerową wyprawę w Polskę, tak na 200-300km.
        > Ponieważ jednak boję się jeździć trasami szybkiego ruchu, postanowiłem
        > zorganizować taką wyprawę wzdłuż morza- po plaży lub lasami rosnącymi na
        > wydmach. Potrzebna by mi była dobra mapa, żeby wyznaczyć taką trasę= miejsca
        > na odpoczynek/ nocleg, i żeby móc wybrać taki odcinek wybrzeża, gdzie
        > najłatwiej będzie jechać rowerem.
        >
        > Może ktos wie gdzie szukać takich informacji/ map?

Po wydmach nie radzę. Zakaz i po co niszczyć przyrodę.

Na plażę to dobry góral jest potrzebny.

Ale jest opcja typu: nadmorska droga, w pewnej częsci wręcz promenada.

Planuje sam taki wyjazd, ale nie wiem, czy mi w tym roku na wakacjach starczy
        czasu.
        • Gość: cyklista Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:06
          Po wydmach oczywiście nie wolno, po plaży ciężko, ale miałem na myśli właśnie
          taka promenadę wzdłuż morza, albo ew. leśne ścieżki w nadmorskim pasie lasu.
          • Gość: kosmos Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.aster.pl 07.08.07, 16:42
            Pomysł bardzo fajny, powodzenia zycze!!!
            Jak wrocisz z wyprawy opisz to!!!

Pozdrawiam
            www.wypady.pl
      • Gość: takijeden Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:05
        Gość portalu: cyklista napisał(a):

> Bardzo chętnie wybrałbym się na rowerową wyprawę w Polskę, tak na 200-300km.
        > Ponieważ jednak boję się jeździć trasami szybkiego ruchu, postanowiłem
        > wydmach.

Zapomnij. Po plaży praktycznie rowerem nie da się jechać. A ja się da, to po
        pierwsze będziesz BARDZO zmęczony po pierwszych pięciuset metrach (co ja mówię,
        po pięćdziesięciu, zwłaszcza że bierzesz pewnie bagaż, a po drugie - będziesz
        miał napęd do wymiany bo nie lubi się z piaskiem.

Podobnie z wydmami, przy czym tam jest zazwyczaj zakaz wstępu. Pozostają drogi
        wzdłuż wybrzeża. Jednak bardzo często tak zas****ne ludźmi i samochodami
        jeżdżącymi i parkującymi (w miejscowościach "plażowych") że nie bardzo widzę sensu.

Wybierz sobie raczej drogi dalej od wybrzeża, pomorze drawskie, kaszuby i nad
        morze zaglądaj co pięćdziesiąt kilometrów ;-)

Albo po prostu www.exoticpoland.info ;-)
        • Gość: Agata Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:47
          Bez przesady, aż tak tragicznie nie jest. W weekend majowy jechaliśmy z
          sakwami, namiotem (!), śpiworami itd. i jeszcze dzieckiem siedmioletnim
          ciągniętym na drągu dwadzieścia parę kilometrów, od Łeby poczynając, wzdłuż
          brzegu i było OK. Nie byliśmy jakoś strasznie zmęczeni, bywały lepsze i gorsze
          odcinki, ale na twardym, wilgotnym piachu na tuż przy granicy z wodą dało się
          jechać jak po normalnej ścieżce. Potem jeszcze mieliśmy ostry podjazd do
          latarni morskiej. Da się zrobić, a poza tym bardzo pięknie jest tak jechać.
          Tupot białych mew... :)
          • Gość: takijeden Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:24
            Gość portalu: Agata napisał(a):

> Bez przesady, aż tak tragicznie nie jest. W weekend majowy jechaliśmy z
            > sakwami, namiotem (!), śpiworami itd. i jeszcze dzieckiem siedmioletnim
            > ciągniętym na drągu dwadzieścia parę kilometrów, od Łeby poczynając, wzdłuż
            > brzegu i było OK.

Jak jest duża fala a potem flauta i zostaje szeroki pas twardego piasku między
            morzem a plażą - to owszem, daje się jechać.

A jak tego pasa piasku nie ma (zazwyczaj nie ma) to się nie da. A w każdym
            przypadku po takiej wycieczce jest duża szansa na konieczność wymiany łańcucha,
            zębatek a nawet piast - chyba, że komuś jest całkiem obojętne na czym jeździ ;-)
        • Gość: robertson75@interi Re: Rowerem wzdłuż morza IP: 217.199.135.* 26.06.07, 13:30
          przejechalem cale wybrzeze kilka razy, zacznij od swinoujscia, masz tam
          poczatek czerwonego szlaku wzdluz wybrzeza, jest to trasa rowerowa nazywa sie
          chyba "Szlakiem Latarni Morskich Wojewodztwa Zachodniopomorskiego", trasa jest
          bezpieczna, sporo odcinkow polozonych jest z dala od ruchu samochopdowego. Po
          drodze niezliczona ilosc campngow, nalepsze odcinki to Niechorze, Pogorzelica
          oraz Kołobrzeg Mielno
          super tereny. Trasa konczy sie niedaleko poligonu wojskowego, przez ktory
          spokojnie przejedziesz rowerem - zadnego ruchu a droga asfaltowa
          potem ustka i dalej do Jastrzebiej Gory. Jesli idzie o Plw. Helski to jest tam
          bardzo dlugi odcinek drogi rowerowej i to nad samym brzegiem morza.
          • lookw Re: Rowerem wzdłuż morza 29.06.07, 08:38
            tak jak napisal robertson75: polecam czerwony szlak. sa tez "nowe" szlaki rowerowe; wspaniale jechalo sie gdzies pomiedzy Ustka a Leba rowerowym szlakiem prowadzonym nasypem kolejowym (zerwane tory juz byly:)
      • huann Krótki przewodnik rowerowy po plażach Wybrz.Środk. 21.06.07, 23:48
        piękna sprawa!
        robiłem samymi plażami odcinek (po kawałku) Darłówko-Władysławowo.
        parę uwag co do nawierzchni:
        między Darłówkiem (a właściwie Dąbkami, gdzie dotarłem w zeszłym roku pieszo), a
        Wiciem b.grząski piasek, częściowo z kamieniami, raczej prowadzenie roweru niż
        jechanie.
        ale: między Darłówkiem a Wiciem (jakieś 8km) leci tuż nad plażą w odległości ok.
        50 m płytówka betonowa stanowiąca groblę między morzem, a jeziorem Kopań, dość
        wygodna do jazdy (ostatnio jakieś przebudowy tam były). na końcu płytówki wylot
        odpływu z jeziora, latem zazwyczaj zasypany piaskiem; obok malownicza ruina
        willi nad samym morzem (możliwość przespania pod dachem!).
        dalej do Jarosławca (kolejne ok. 8 km) już dość fajny twardy piach (oczywiście
        przy samej wodzie).
        w Jarosławcu obetonowany na dole klif, możliwość przemieszczenia sie dołem
        istnieje (przy murku).
        z Jarosławca do Lędowa koło Ustki plaża stanowi część poligonu Wicko Morskie -
        kwestia uzgodnienia przejazdu z wojskiem lub uprawiania partyzantki (ok. 20 km).
        piach zazwyczaj twardy i dobry do jazdy. w razie ostrego strzelania (co parę
        dni) kwestia urwania głowy; ponadto można zostać złapanym przez żandarmerię
        wojskową (kara pieniężna dotkliwa). z drugiej strony - jeśli objeżdżać - to
        kawałek do Ustki szosami, czasem ruchliwymi (przez Zaleskie lub Postomino).
        w Lędowie niedaleko plaży rozwalona piętrowa ruina powojskowej willi - można
        przenocować (jeśli nie pogonią wojskowi) - trzeba tylko nie przegapić, bo w
        przeciwieństwie do tej koło Wicia ledwo ją widać z plaży!
        z Lędowa do Ustki (4 km) plaża już ogólnodostępna, ale nieco grząska. kamyczki
        czasem. stare zruinowane molo powojskowe.
        w Ustce w sezonie przeprawa przez port małym promem - ok. 3 zł bodajże, nie
        wiem, jak z rowerem, objazd miasta mostem przy stacji kolejowej - ok. 1/2 h.
        z Ustki do Rowów wspaniały odcinek - zazwyczaj dzikie klify gliniaste, pod
        samymi Rowami plaża szersza. nawierzchnia piaszczysta b. dobra, lokalnie trochę
        kamieni. w Orzechowie przeprawa przeprawa niewielką rzeczkę na plaży, mostek
        jakieś 0,5 km powyżej ujścia w lesie przy zabudowaniach wczasowych.
        z Rowów aż do Łeby (33km) rewelacyjny twardy piasek, zero ludzi (poza
        najbliższymi okolicami obu miejscowości i wyjścia przy ruchomych wydmach) -
        Słowiński Park Narodowy.
        z Łeby doskonały piasek do jazdy i szerokie plaże aż do Karwi- łącznie ok. 50-60
        km!!!
        za Łebą po lewej zanurzony w morzu wrak, w Lubiatowie charakterystyczny wylot
        światłowodu ze Szwecji (filary jakby połowy mostu), Białogóra bez tłumów i
        ujście Piaśnicy (do przebrodzenia z rowerem) w Dębkach. cały ten odcinek bardzo
        mało zatłoczony!
        Dębki, Karwia, Jastrzębia Góra - plaża wąska, najpierw piaszczysta, potem
        kamienista, tłumnie odwiedzana - reasumując - ciężko sie przedrzeć.
        Rozewie kamieniste, dalej (podobnie jak w Jarosławcu) betonowa opaska
        wzmacniająca klif, dalej plaża z grubego, grząskiego piachu aż do Władysławowa.
        dalej jechałem do Pucka i Rewy i Gdyni, ale nie wiem, czy interesuje Cię również
        brzeg Zatoki Puckiej?

pozdrower! Huann:)
        • Gość: drobo Re: Krótki przewodnik rowerowy po plażach Wybrz.Ś IP: 80.51.212.* 05.07.07, 14:43
          czy między Dąbkami a Darłówkiem jest jakaś droga gruntowa
          blisko brzegu, którą da się pokonać bicyklem? Chciałbym
          ominąć krajówkę 203 z Dąbek do Darłowa.
          • huann Re: Krótki przewodnik rowerowy po plażach Wybrz.Ś 06.07.07, 01:34
            tego niestety nie wiem. ten odcinek przemieszczałem się plażą tylko pieszo.
            wzdłuż tego odcinka wybrzeża są ponadto ogrodzone od strony plaży tereny
            wojskowe. podejrzewam, że sięgają nieco w głąb lądu i szosa oprócz plaży
            pozostaje jedyną alternatywą.
            • Gość: drobo Re: Krótki przewodnik rowerowy po plażach Wybrz.Ś IP: 80.51.212.* 06.07.07, 15:36
              Plaża raczej odpada. Chyba masz rację, że może być problem
              ze względu choćby na wojsko, bo wszystkie opisy szlaku, jakie
              znalazłem, mówią tylko o szosie 203.
              • huann Re: Krótki przewodnik rowerowy po plażach Wybrz.Ś 06.07.07, 23:17
                ta szosa chyba nie jest skrajnie ruchliwa?
                plażę zdecydowanie odradzam na tym odcinku do jazdy - wyjątkowo grząski piach,
                kamyki.
      • francuz2 Re: Rowerem wzdłuż morza 22.06.07, 13:56
        www.esterbauer.com
        Po lewej wybrać bikeline Radtourenbücher, potem z menu weitere i znaleźć Polen -
        tam jest w przygotowaniu przewodnik (wydanie czerwiec 2007) "Ostseeküsten
        Radweg Polen". Jeśli zna się niemiecki to taki przewodnik jest super. Jechałem
        korzystając z niego wzdłuż Szprewy w Niemczech i muszę powiedzieć, że naprawdę
        się sprawdza... Z polskich nic nie znam.
        Marcin
      • boruta_wwa Re: Rowerem wzdłuż morza 22.06.07, 18:38
        >Gość portalu: cyklista napisał(a):
        >postanowiłem zorganizować taką wyprawę wzdłuż morza- po plaży lub lasami
        >rosnącymi na wydmach.

po wydmach NIE WOLNO jeździć
        pomysłu jechania po plażach gratuluję i życzę powodzenia ;)
        b.
      • bajkers Re: Rowerem wzdłuż morza 22.06.07, 20:29
        Cyklisto kiedy planujesz ten wypad???

Sam planuje cos takiego od dłuższego czasu , niestety brak czasu krzyżuje mi
        plany.Tu jest coś w tym temacie co i mnie zainspirowało do podobnej wyprawy...

kobieta.gazeta.pl/slub/1,67011,2766273.html
        A tu porady w temacie(byc może oba linki widziałeś, ale przesyłam)

serwisy.gazeta.pl/turystyka/1,50348,2766287.html
        Gdybym dysponował czasem ... mogę "dokręcać" ;-D
      • Gość: panther Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.tsi.tychy.pl 23.06.07, 10:18
        Chętnie wybrałbym się na rowerze wzdłuż wybrzeża; podaj szczegóły
        wimate@wp.pl
        • marryana Re: Rowerem wzdłuż morza 26.06.07, 18:36
          ..mi tez sie ten pomysl podoba
      • jusytka ścieżki rowerowe po niemieckiej stronie 07.07.07, 10:38
        Po niemieckiej stronie Bałtyku począwszy od Ahlbecku (przy granicy ze
        Świnoujściem) przez setki kilometrów biegnie doskonała ścieżka rowerowa wzdłuż
        plaży z całą infrastrukturą po drodze - parkingami dla rowerów, warsztatami,
        kempingami itp. Widoki przecudne, niestety opcja nieco droższa niż u nas, ale o
        niebo wygodniejsza.
        • jusytka link 07.07.07, 10:46
          Wklejam link o nadmorskiej ścieżce:
          www.vorpommern.de/jazda_na_rowerze0.html
      • cyklista83 noclegi? 10.07.07, 22:28
      • cyklista83 noclegi. co wybrać? 10.07.07, 22:35
        No właśnie. Pierwsza myśl: namiot, bo taniej i niezależnie ( nie trzeba szukać
        wolnych kwater ), ale z drugiej strony: pieniądze, które trzeba by przeznaczyć
        na zakup namiotu, przydadzą się na wykupienie noclegów ( przynajmniej kilka
        dni), poza tym ma się wtedy większą przyjemność z jazdy :) .
        Więc chyba zdecyduję się na kwatery, ale wtedy musiałbym przełożyć wyjazd na
        po 15.08, bo wcześniej raczej będzie trudno z wolnymi miejscami.
        Czy ktoś z was był już na takiej wyprawie, z nocowaniem w kwaterach/domkach
        itp ?

• wcyrku1 samochod,rowery, konie 11.07.07, 23:28
          cyklista83 napisał:

> No właśnie. Pierwsza myśl: namiot, bo taniej i niezależnie ( nie trzeba szukać
          > wolnych kwater ), ale z drugiej strony: pieniądze, które trzeba by przeznaczyć
          > na zakup namiotu, przydadzą się na wykupienie noclegów ( przynajmniej kilka
          > dni), poza tym ma się wtedy większą przyjemność z jazdy :) .
          > Więc chyba zdecyduję się na kwatery, ale wtedy musiałbym przełożyć wyjazd na
          > po 15.08, bo wcześniej raczej będzie trudno z wolnymi miejscami.
          > Czy ktoś z was był już na takiej wyprawie, z nocowaniem w kwaterach/domkach
          > itp ?
          >
          >

500km dojazd samochodem z rowerami. Rowery na bag montowanym na haku,
          rozwiązanie wygodne do długiej jazdy samochodem
          Trasa rowerowa - trzy pętle od Wisły na wschód- w jedną stronę plażą z powrotem
          pięknymi duktami leśnymi 0,5-1km od plaży
          1baza kwatery -Jantar, trasa pętla od Mikoszewa do Stegny
          2baza kwatery - Kąty Rybackie, trasa rowerowa w jednym dniu + w drugim dniu
          konie prawie całodzienna trasa lasami i plażą
          3baza Ośr wypocz -Krynica Morska + jw

• janek9617 Re: samochod,rowery, konie 12.07.07, 18:43
            Z doświadczenia wiem ,że na jedną noc to ciężko- nawet z własnym śpiworem
            dlatego wole namiot, pod sklepem "tubylcy" zawsze wskażą dogodne miejsce do
            noclegu.pozdrawiam
      • janek9617 Re: Rowerem wzdłuż morza 12.07.07, 18:37
        WCZORAJ znalazłem W SIECI NA PEWNO WARTO poczytać
        www.klc.vectranet.pl/~klient6202/index.htm POZDRAWIAM
      • bob7111 Re: Rowerem wzdłuż morza 15.07.07, 17:00
        Wzdłuż wybrzeża Bałtyku prowadzi szlak rowerowy R-10.
        Mapy znajdziesz na www.bosfor.pl wyd.Eko-Graf (4 mapy od Świnoujścia do Helu)
        Kupuj mapy w skali 1:50000.
        Noclegi www.meteor.turystyka.pl
        Więcej info pisz: bob7111@wp.pl
      • m.jaranowski Re: Rowerem wzdłuż morza 07.08.07, 09:43
        W piątek rano 10 sierpnia ruszam roawerem wzdłuż morza. Swoja
        wyprawe zaczynam w Świnoujsciu koncze na Helu. Temat: wypprawy
        wszystkie latarnie morskie po trasie. Po drodze oczywiście Woliński
        i Słowińki Park Krajobrazowy, skanen w Klukach i ruchome piaski w
        okolicach Łeby. Może ma ktoś ochotę dołączyć?
        • Gość: drobo Re: Rowerem wzdłuż morza IP: 80.51.211.* 07.08.07, 14:00
          w sobotę strzeliłem sobie 200km, w tym nieco pow. 50km wzdłuż
          wybrzeża - od Mielna do Wicia.
          Być może przyda się kika uwag dotyczących tego odcinka.
          Od Mielna do Łazów asfaltówka, paskudnie zatłoczona blaszankami. W
          Mielnie - i kawałek za - ścieżka rowerowa, ale we wsi zapakowana
          pieszymi. Za Łazami warto odbić na plażę ( mierzeja wzdłuż jez.
          Bukowo jest praktycznie nieprzejezdna, brak nawet gruntówki ) i
          przepchać rower brzegiem do Dąbkowic. Jest to góra cztery kilometry,
          więc pieszy spacer brzegiem to dodatkowa atrakcja. Pogłowie
          plażowiczów na tym odcinku jest szczątkowe, więc pełny luzzz... W
          Dąbkowicach na wysokości ośrodka wyp. jest zejście z plaży na
          betonówkę i sympatyczna jazda do Dąbek. Do Darłowa paskudztwo -
          asfaltówka zatłoczona autami. Ja jechałem nieco inaczej - w Żukowie
          Morskim odbiłem w lewo brukowaną drogą w kierunku lądowiska
          helikopterów, a przed lotniskiem w prawo gruntówką w kierunku
          Darłówka. Od razu zastrzegam, że to wybór bardziej "terenowy". Z
          Darłówka wzdłuż północnego brzegu Wieprzy do Darłowa ( ścieżka
          rowerowa ), a następnie na Cisowo obejrzeć wiatraki. Dalej Kopań i
          prawie na końcu wsi w lewo, gruntówką do wybrzeża. Zaczyna się tam
          droga z płyt betonowych - mierzeją jez. Kopań aż do Wicia -
          niedostępna dla samochodów. Paża wzdłuż mało zatłoczona - spotkać
          można wielu cyklistów :-)
      • minigry Re: Rowerem wzdłuż morza 07.08.07, 22:00
        Mapa Polski na komórkę:
        www.elofon.pl/jabler/?Najlepsze_gry_i_aplikacje_JAVA_na_komorki=26405
        Mapa Gdańska:
        www.elofon.pl/jabler/?Najlepsze_gry_i_aplikacje_JAVA_na_komorki=26407
        Mapa Krakowa:
        www.elofon.pl/jabler/?Najlepsze_gry_i_aplikacje_JAVA_na_komorki=26406
        Mapa Szczecina:
        www.elofon.pl/jabler/?Najlepsze_gry_i_aplikacje_JAVA_na_komorki=26403
        Mapa Warszawy:
        www.elofon.pl/jabler/?Najlepsze_gry_i_aplikacje_JAVA_na_komorki=38423
      • Gość: kate Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.dsl.bell.ca 08.08.07, 04:02
        Wydzial kartografii na kazdym uniwerku.
        Tylko koles badz tak laskaw i zostaw wydmy w spokoju - jakbys nie
        wiedzial sa pod ochrona
      • Gość: krzys Od Dębek (mostek na Piaśnicy)do Karwi jest super IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.08.07, 07:50
        droga leśna wzdłuż wydm. Nie po wydmach ale w lasku przed wydmami.
        Potem już niestety trzeba wjechać na drogę lokalną.
      • Gość: joannaceglarek Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.07, 08:16
        my wróciliśmy właśnie z Darłówka - zaczyna się tam piękna trada, o
        której już wiele osób tutaj wspomniało- połozony na wzniesieniu
        trakt z betonowych płyt, biegnący wzdłuż plazy: zaczyna się koło
        Aquaparku w Darłówku Wschodnim i biegnie... nie wiem dokąd, bo po 4
        godzinach jazdy zawróciliśmy. Dotarlismy za jezioro( długi czas to
        efekt jazdy z dwójką maluchów na własnych rowerach...). Droga jest
        przecudna, non - stop widok na piękną plazę i morze, potem z drugiej
        strony - jezioro. Ja się zakochałam w tej okolicy - wracam za rok,
        oczywiście z rowerami. Mogę p[rzesłać na maila zdjęcia , ukazujące
        drogę i widoki z niej.
      • Gość: PIT Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 08:36
        Przejechałem trase Swinoujście-Piaski( mierzeja Wiślana)kilka lat
        temu. Polecam ale w czerwcu bo w wakacje tłumy ludzi wszędzie i ceny
        wysokie. Wyszło w sumie około 590km. Jechałem drogami asfaltowymi
        położonymi jak najbliżej morza. Noclegi głownie namiot i 2 razy
        domki które w czerwcu są puste i można za grosze sie przespać pod
        dachem. Najgorszy moment to pokonanie trójmiasta - jazda po mieście
        nieciekawa ale rekompensuje to klimat i walory estetyczne trójmiasta.
        Z Helu można się cofać rowerem lub wybrać opcję PKP lub stateczek np
        do Gdyni ale to tylko w sezonie koszt 10 zł+2 za rower. Po
        zakończeniu trasy w Piaskach ( dawniej Nowa Karczma) konieczność
        powrotu to 3-miasta lub Tczewa gdzie kursuje PKP.
        • Gość: buntek Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.ip.amg.net.pl 08.08.07, 12:47
          Proponuje wybrać się rowerem nad morze ale zimą (najlepiej ferie zimowe). Plaże
          są wtedy puste a piasek tak zmarznięty że jedzie się jak po asfalcie. Polecam
          każdemu.
      • Gość: Olo Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 08.08.07, 09:33
        dobra impreza nad morzem przy okazji : www.100denciak.pl
      • artsg Re: Rowerem wzdłuż morza 08.08.07, 18:32
        > wydmach.

Jazdę po plaży odradzam. Właśnie przez kilka dni zajeździłem swój rower i muszę
        wymienić łańcuch, tryby, hamulce i obręcze.
      • moccia1 Re: Rowerem wzdłuż morza 08.08.07, 23:08
        Zrobiłam taką trasę rowerkiem pare lat temu: Trojmiasto - Hel -
        Swinoujście. Bardzo sobie chwale, ale jechalam asfaltem jak
        najblizej morza i zajezdzałam do każdej wiekszej nadmorskiej
        miejscowosci. Noclegi pod namiotem, u gospodarzy, na sianie, bo
        szkoda czasu na szukanie kwater (w sezonie roznie bywa z miejscami).

Piekna sprawa. Powodzenia :)
        • carnivore69 Re: Rowerem wzdłuż morza 09.08.07, 14:07
          W 1996 j/w ;-) - tyle, ze w druga strone (Miedzyzdroje - Hel). Podroz drogami
          asfaltowymi - najwiecej trzeba bylo odbic od morza miedzy Niechorzem a Mrzezynem
          (wojsko) i na zachod od Leby (Slowinski PN). Noclegi j/w + kwatery.

Rowniez polecam!

Pzdr.
      • stormy1 Re: Rowerem wzdłuż morza 09.08.07, 16:22
        to doskonaly pomysl, podeslij jakies szczegoly na maila:)
      • Gość: aga Re: Rowerem wzdłuż morza IP: *.chello.pl 26.08.07, 08:54
        Ojej !? Szkoda, że dopiero dzisiaj znalazłam tą stronkę:( Ja w taką właśnie
        podróż wybieram się właśnie jutro i mam problem podobny do Twojego...ale i tak
        pojadę - jak to się mówi : na żywioł.. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka