Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gwarancja- reklamacje- czas czekania

IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.07, 16:04
    Miesiąc temu oddałem rower ze złamaną ramą do reklamacji. Do dziś nie
    otrzymałem go spowrotem. Pytanie mam takie:
    Ile czasu mają na oddanie mi roweru po złożeniu reklamacji?(chyba to pisze w
    karcie gwarancyjnej- jak by ktoś mógł zobaczyć w jakim okresie czasu Kelly's
    zobowiązuje się wymienić produkt, ponieważ moją kartę musiałem oddać wraz z
    rowerem)
    Co robić jak ten czas minął?

Wakacje mijają a ja bez roweru:(
    Obserwuj wątek
      • Gość: ssj44 Re: gwarancja- reklamacje- czas czekania IP: 80.51.198.* 11.07.07, 16:15
        14 dni jest termin realizacji naprawy co do zasady najlepiej zadzwoń i zapytaj
      • Gość: maxlikaz Re: gwarancja- reklamacje- czas czekania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:41
        a tak z ciekawości ten Kellys to jaki model i z którego roku?
        Sam użytkuję Kellys-a i mocno się niepokoję gdy czasami zdarza mi się słyszeć o
        pękających ramach rowerów serii MTB XC (podwójnie cieniowanych) z lat 2004 i
        2005. Wtedy to podobno był błąd konstrukcyjny i te ramy tak miały.

Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu na dwa kółka
        Maxlikaz
        • Gość: mtbmaniak imagine IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.07, 16:11
          jest to kellys imagine z 2005r.
          jak narazie nic się nie zmieniło, roweru nadal nie mam, a w sklepie nadal nie
          wiedzą kiedy ramę dostaną...
          • Gość: pegaz Re: imagine IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:25
            Niestety u nas to jest tak, że cały czas to kupujący jest w gorszej pozycji. Zadaj im pytanie na piśmie - muszą na nie odpowiedzieć, a przede wszystkim jest to dokumentacja na wszelki wypadek. Poza tym to jest niezła presja i często 'nagle' okazuje się, że daną sprawę można załatwić prawie od ręki.
            14 dni kalendarzowych sprzedawca ma na odpowiedź, czy reklamacja zostanie uznana. Z terminem usunięcia usterki niestety nie jest już tak różowo - przepisy tego nie precyzują.

Więcej info: www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=390
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka