velogustlik
21.08.07, 21:07
Wiem, że jestem monotematyczny;o)
Uwaga długie, ale ciekawe;o)
Na początek zapraszam do zapoznania się z wynikami ankiety przeprowadzonej wśród studentów SGGW w maju-czerwcu. Olku! Dziękuję raz jeszcze za pomoc. Wyniki:
www.zm.org.pl/?a=ankieta-sggw
Nie spodziewałem się takiego zainteresowania i takich wyników. Krótko. Wszystkie odpowiedzi są zadowalające. Niektóre miażdząca przewagą stwierdzają, że 1. jest niebezpiecznie 2. rozwazano dojazd rowerem 3. zaniechano ze względu na kradzieże 4. czekano do usranej śmierci zmian na lepsze/bezpieczniejsze warunki 5.większość osób chce przystosowania parkingu i będzie z niego korzystać nawet w momencie gdy to wydłuży dojście do budynku...
Ankieta została zauważona w mediach:
www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&&news_cat_id=245&news_id=166769&layout=1&forum_id=42728&page=text
A propos. Zaprosiłem fotograwa z ŻW do miejsca gdzie stoją wyrwikółki, żeby pokazać różnice i o co tym rowerzystom chodzi;o).
Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się, że w tym miejscu powstały dwa parkingi. Dwie grupy. Pięć i ponad dziesięć. Suma sumarum nie doinformowałem o różnicach...ale cóż ważne są dobre, a nie złe przykłady;o). Na dodatek moje uwagi o tym, że lepsze jest glębsze kotwienie niż łączenie poszczególnych stojaków ze sobą;o)
Żeby było śmieszniej stojaki te postawiono w miejscu gdzie działa się inna historia;o):
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13129&w=64457194
"Ci to psipadek?"
Ankieta ponadto wzbudziła zainteresowanie Pełnomocnika Prezydenta Warszawy ds Rozwoju Transportu rowerowego Pana Stanisława Plewako.
W składzie z wyżej wymienionymi zamierzamy wprosić się na rozmowę do dyrektora technicznego SGGW w celu zapoznania się z dalszymi planami (plan zagospodarowania kampusu SGGW) i zapewnieniu o chęci pomocy. Pan Plewako ponadto chce przedstawić koncepcje scieżki rowerowej na Bartoka i wprowadzenia wypożyczalni rowerów przy stacji metra Ursynów.
No to może razem ukręcimy coś dla dobra ludzkości;o).
Pozdrawiam
VeloGustlik