Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ubiory na rower dla dam

IP: *.interq.pl 31.08.07, 21:34
    Zwracam się szczególnie do pań.
    Proszę mi podrzucić stronki do sklepów gdzie można kupić ubiory na
    rower dla kobiet.Gdzieś już to widziałem tutaj na forum,ale w chwili
    obecnej jest nie możliwe abym to odnalazł.
    z góry dziękuję
    Obserwuj wątek
      • Gość: Slav4 Re: ubiory na rower dla dam IP: *.zicom.pl 31.08.07, 23:30
        www.velo.pl
        Mają całkiem fajną kolekcję damskich ciuchów.
        Co, prezent ?
        • Gość: Jacu Re: ubiory na rower dla dam IP: *.icpnet.pl 01.09.07, 00:24
          Moze facet po prostu interesuje sie damskimi ciuszkami rowerowymi - czy musi
          miec pretekst aby zapytac ;)

jesli masz w poblizu sklep skiteam to warto sie tam udac - maja sporo sportowych
          ciuchow, mozna pomacac, przymierzyc itp (kupic zawsze mozna gdzie indziej).
          • Gość: kondor Re: ubiory na rower dla dam IP: *.interq.pl 01.09.07, 06:33
            O kurcze widzę że facetów tu więcej niż dam,nie da się ukryć że
            temat i dla nas bardzo interesujący.
            dzięki
            P.S.Może jeszcze ktoś coś dorzuci
            • jusytka Re: ubiory na rower dla dam 01.09.07, 09:16
              Ja mam sporo rowerowych ciuszków i na lato i na zimę, ale wszystko kupiłam w
              Niemczech gdzie są tańsze niż u nas, więc trudno mi na twoje pytanie
              odpowiedzieć. Szukam jedynie długich spodni i kurtki rowerowej dla dziecka
              (krótkie spodenki i koszulkę udało mi się cudem kupić)i niestety z tym to
              dopiero jest problem :(
              • lemuriza Re: ubiory na rower dla dam 01.09.07, 10:09
                a ja się przymierzam do zakupu spodni zimowych. Czy ktoraś z Pań
                mogłaby mi coś doardzić?
                • jusytka Re: ubiory na rower dla dam 01.09.07, 11:37
                  Ja mam fajne, zwróć uwagę by wewnątrz były ocieplone (miały meszek), by były
                  miłe w dotyku, miały "pieluchę" z coolmaxu i to co bardzo ważne wzmocnione
                  okolice kolon - bo one najbardziej narażone sa na opór zimnego powietrza.
                  Membranka będzie dodatkowym atutem, ale niekoniecznie. Takie spodenki służą mi
                  doskonale aż do mrozów - wtedy nie jeżdżę, ale ci co jeżdżą w mroźne dni powinni
                  włożyć pod nie jakieś legginsy z oddychającego materiału (mój mąż zakładał takie
                  do biegania)
                  Ostatnio bardzo fajne spodenki tego typu, choć bez membrany (w dobrej cenie)
                  widziałam w Lidlu i nawet kupiłam, mimo że mam podobne bo były w "babskiej"
                  wersji i bardzo ładnie leżą :)
                  • lemuriza Re: ubiory na rower dla dam 01.09.07, 13:01
                    no właśnie wrócilismy z zakupów i zupełnie bez planowania
                    wstąpiliśmy do Lidla. Spodnie kupiłam.Nie sa najgorsze:) to fakt, i
                    na razie wystarczą, ale jak będe miała więcej pieniążków to myslę,
                    ze rozglądnę się za czymś porzadniejszym i lepszej jakości.
                    Czy ładnie leżą? mam trochę odmienne zdanie, ale to już pewnie od
                    figury zalezy:). Generalnie spodnie o kroju "rajstop" to
                    rewelacyjnie nie wyglądają.
                    reasumując: cieszę się , ze je kupiłam. Na pewno będzie w nich
                    cieplej niż w tych, które miałam dotychczas, bo te były tylko i
                    wyłącznie z lacry, bez żdanego oceiplenia.
                    W Lidlu sa też fajne kurtki przecideszczowe i bluzy z długim rękawem
                    ( bardzo fajne kolorki), mają kieszkonki. W sam raz na takie dni jak
                    dziś. jedyne 29 zł.
                    • jusytka Re: ubiory na rower dla dam 01.09.07, 17:31
                      Lemurizo - pisząc że ładnie leżą porównałam je z tymi co miałam wcześniej, a nie
                      były to damskie spodnie - mam je już kilka lat i wtedy kiedy je kupowałam
                      damskich w ogóle nie było. Te z Lidla są świetne, bo są damskie i w porównaniu
                      do tamtych są ładniej skrojone, milutkie w dotyku i maja wszystko co powinny
                      mieć. A co ci się w nich nie podoba - brak firmowej metki? Jak mozesz pisać że
                      są tak złej jakości skoro ich jeszcze nie przetestowałaś?
                      Te w których jeżdżą od kilku już lat też nie kosztowały majątku, a okazały się
                      rewelacyjne w każdych warunkach pogodowych (deszcz, wiatr, zimno itp.)i bardzo
                      trwałe - wciąż wyglądają jak nowe :)
                      Powiem ci szczerzę, że patrząc na ceny firmówek oraz ich opisy - jak dla mnie są
                      zupełnie nieadekwatne i uważam że jest to głównie płacenie za markę.
                      • Gość: Agata Re: ubiory na rower dla dam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 17:50
                        O, kurczę, a ja w dżinsach jeżdżę.
                      • lemuriza Re: ubiory na rower dla dam 01.09.07, 18:16
                        Jusytko, nie jestem miłosnikiem firmowych ciuchów głownie ze
                        względów finansowych. Naprawde źle mnie zrozumiałaś.Mam jednak np.
                        jedne spodenki krótkie Biemme i mam spodenki krótkie z Lidla ( stąd
                        osmieliłam się wypowiedzieć o ich jakości). Różnica w jakosci i
                        komforcie jazdy jest kolosalna, chodzi głównie o jakoś
                        pampersa.Własnie wóciłam z 60 km. niezbyt wymagającej wycieczki (
                        spodenki z Lidla) i powiem Ci, ze niestety pupa to odczuła:).
                        Podobnie jest z koszulkami , ostatnio udało mi się dostać w
                        prezencie koszulkę firmy Quest i naprawdę uwierz jest zasadniczna
                        różnica w pórwnaniu z koszulkami, które wczesniej użytkowałam (
                        jesli chodzi o jakoś materiału).
                        Po prostu rewelacja!
                        Nie mam uprzedzeń do Lidla, do rzeczy no-name, oceniam na podstawie
                        własnych doświadczeń.

• jusytka lemuriza 06.09.07, 10:04
                          Teraz sobie przypomniałam, że moja koleżanka rzeczywiście kupiła kiedyś krótkie
                          spodenki - niewypał w Lidlu, ale te które ja mam są fajne, zupełnie inne niż jej
                          - jedne mam za kolano (moje ulubione) a drugie te które ostatnio kopiłyśmy też
                          wydają sie fajne. Ja jednak nie jeżdżę po 60 km jak ty, tylko o połowę mniej i
                          jak na moje potrzeby takie spodenki są super i w moim przypadku kupowanie
                          drogich, firmowych rowerowych ciuszków nie miałoby większego sensu. Skoro
                          widzisz różnicę to pewnie jest widoczna na długich trasach.
                          • lemuriza Re: lemuriza 07.09.07, 19:31
                            tak się składa, że jesli chodzi o spodnie z pampersem ( krótkie)
                            mogę sobie porównać bo mam ich trochę: już wspomniane Biemme ( były
                            drogie, ponad 100 zł), Rogelli ( cos około 70 zł), polskiej firmy
                            aqua ( 40 zł) i wspomnanie juz z Lidla ( tez 40 zł).
                            Nieprzypadkowo podaje cenę, ponieważ im droższe tym rzeczywiście
                            jakośc lepsza. Tak jak piszesz, jesli sie robi trasy oko. 30 km. to
                            raczej jakość papmersa nie jest taka ważna. Ja jednak robię sporo
                            trasek dłuższych i wtedy kiepski papmers naprawdę daje się we
                            znaki.
                            Bezapelacyjnie konkurencję wygrywają Biemme a Lidl i aqua mają
                            kiepskie pampersy.
                            Jeżeli kiedyś będziesz miała pieniążki, albo ktoś będzie Ci chciał
                            sprawić fajny prezent polecam Biemme. Od razu poczujesz różnicę:).
                            Miejmy nadzieję, że te ostatnio zakupione w Lidlu będą rzeczywiście
                            duże lepsze niż te krótkie.
                            Pozdrawiam
      • Gość: ka2 Re: ubiory na rower dla dam IP: 83.238.151.* 01.09.07, 21:03
        może trochę nie na temat, ale zobacz jak się ubierają na rower dziewczyny w
        Kopenhadze:
        copenhagengirlsonbikes.blogspot.com/
        polecam ten blog, bardzo ładne zdjęcia :)
        • Gość: kondor Re: ubiory na rower dla dam IP: *.interq.pl 01.09.07, 21:37
          Faktycznie.Jest gdzie oko zawiesić.Cały przekrój mody.Zastanawiam
          się tylko czy te obcasiki nadają się na na dłuższe wypady gdzieś
          poza miasto.
        • Gość: hiolka Re: ubiory na rower dla dam IP: 194.156.135.* 05.09.07, 15:14
          Na dole strony znalazlam ciekawe zdania. W szczegolnosci pierwsze
          mozna wkleic pod toczaca sie m.in. na krakowskim forum pyskowke (bo
          miejscami to nie jest juz dyskusja) rowerzystow i samochodziarzy,
          ktorzy rowery widzieliby najchetniej w lesie...

"35% of Copenhageners ride their bike to work or school each day,
          out of a population of 1.7 million people. Many of them are more
          aesthetically pleasing to the eye than others. Here are some of
          them."
      • Gość: staryalejary Re: ubiory na rower dla dam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 21:19
        Zobacz w sklepie na Daszyńskiego
        • Gość: kondor Re: ubiory na rower dla dam IP: *.interq.pl 01.09.07, 21:42
          Szperam tam co jakiś czas,ale nigdy nie zwracałem uwagi na ciuszki
          dla kobiet.W poniedziałek tam polecę i zerknę czy coś jest.Nie
          przypominam sobie jednak żebym tak kiedykolwiek coś widział co
          dotyczy płci pięknej.
          P.S.Zaglądałeś kiedyś do tego sklepu?
          • Gość: staryalejary Re: ubiory na rower dla dam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.07, 22:20
            Czasem tam xaglądam. Wydaje mi się że tamtejsza ekipa lubi to co
            robi i może pomóc w niejednej sprawie.
            • Gość: kondor Re: ubiory na rower dla dam IP: *.interq.pl 03.09.07, 22:19
              ..." Wydaje mi się że tamtejsza ekipa lubi to co robi i może pomóc w
              niejednej sprawie "...

Dwa rowery tam kupiłem i troszkę sprzętu dodatkowo.Zostawiłem sporo
              kasy no i na zniżkę mogę liczyć gdy tam po coś się zapędzę.Co do
              ekipy to zmontowana dość solidnie.Szef o sporej wiedzy rowerowej i
              może co nieco doradzić.
              Przy dużym obrocie i wielu klientach zawsze może się zdarzyć jakaś
              wpadka czego byłem świadkiem.Najważniejsze opanowanie i chęć
              załatwienia sprawy.
              Sklep prowadzi serwis i dzięki temu jest możliwość usunięcia awarii
              od ręki.

P.S.Jak będziesz następnym razem daj znać.Pogadamy a może gdzieś
              pokręcimy.
              • Gość: staryalejary Re: ubiory na rower dla dam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 21:41
                W lecie próbowaliśmy przejechać z Olchowiec na Przysłup czerwonym
                szlakiem (na mojej starej mapie ) ale niestety zabłądziliśmy i
                nocleg biwak wypadł w Wujskiem. Chętnie spróbowałbym jeszcze raz
                tylko nie wiem kiedy. Jeżeli znajdę ze 2 dni na wyjazd rowerkiem to
                dam Ci znać na forum.
              • Gość: staryalejary Re: ubiory na rower dla dam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 22:58
                ?
                • Gość: kondor Re: ubiory na rower dla dam IP: *.interq.pl 08.09.07, 17:13
                  Prawie tydzień jak na rowerze nie siedziałem,a dla mnie to cała
                  wieczność.Niestety ale ostatnie ranne wypady dały o sobie znać teraz trzeba
                  leżeć w łóżku.
                • Gość: kondor Re: ubiory na rower dla dam IP: *.interq.pl 10.09.07, 10:07
                  ..."na mojej starej mapie "...
                  Mapa to nie wszystko,trzeba mieć mimo wszystko dobrą orientację w
                  terenie i umiejętność nawigacji bez elektroniki.Gdy się robi jakąś
                  trasę po raz pierwszy to zawsze jest możliwość pobłądzenia.Mnie się
                  to już parę razy zdarzyło.Jednakże dzięki temu poznałem coś nowego
                  czego nie planowałem.Za drugim razem na tej trasie już się błędu nie
                  robi.

..." ale niestety zabłądziliśmy "...
                  No to musiał być gdzieś w lesie solidny skręt w prawo skoro o
                  Wujskie zahaczyłeś.
                  Z Olchowiec do Lisznej prosta droga z ostrym podjazdem na końcu i
                  tutaj wpada się na ten czerwony szlak.Cały czas na kierunku zachód-
                  wschód na poziom 839m po osiągnięciu
                  tego punktu kierunek na południe do przełęczy Przysłup.
                  Zerkniesz na mapkę i wszystko będzie jasne
                  www.twojebieszczady.pl/mapa-on/biesz1.php
                  Jak się pewnie zdążyłeś zorientować większość czasu na kolarce
                  spędzam,ale sporo także na góralu.Omijam jednak tereny gdzie błocko
                  na szlakach wolę bite drogi szutrowe.Podchodzenie mnie zbytnio nie
                  interesuje bo to już za jazdę nie uważam.Te wszystkie trasy gdzie
                  trzeba będzie podchodzić zostawiam sobie na późniejsze lata.
                  Na propozycję jestem gotowy ale musimy trafić na parę suchych dni
                  aby trasa nadawała się do jazdy
                  • Gość: staryalejary Re: ubiory na rower dla dam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 20:49
                    Jeszcze pzred zakrętem w lewo przed podjazdem do Lisznej skręciliśmy
                    w prawo przez szlaban do lasu. żeby dalej gdzieś znaleźć znaki
                    szlaku na Przysłup. Ponieważ było pochmurne popołudnie skończyło się
                    kompletnym pogubieniem. Wyleżliśmy z lasu na łąkach ponad ostatnimi
                    zabudowaniami Wujskiego.
                    Rozpisałem się ponieważ miło jest powspominać, a do następnej
                    dłuższej wyprawy trzeba czekać do następnego roku. Ja lubię wertepy
                    po których czasami trzeba dawać z buta. Każdy coś znajduje dla
                    siebie na tym świecie. Pozdrowienia
      • Gość: piter Re: ubiory na rower dla dam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 19:51
        Dla żony i dla siebie kupuję odzież marki Berkner, sprawdzona od lat
        jakość i gwarancja komfortu, od roku kupuję w sklepie www.hike.pl,
        niekiedy trzeba poczekać chwilę, bo akurat nie ma spodni w kolorze
        popielato/niebieskim, tylko w popielato/zielonym a żona takiego
        koloru nie lubi, ale to chyba drobiazg bo zawsze kupuję z
        wyprzedzeniem. Jest w tym sklepie osobny dział w odzieży rowerowej
        dla pań tak więc nie będziesz miał kłopotu z poszukiwaniem.
        • jusytka Re: ubiory na rower dla dam 06.09.07, 10:12
          Bardzo ładne te damskie ciuszki w tym sklepie :)
      • sun_of_the_beach a może takie? 05.09.07, 22:34
        wiadomosci.wp.pl/gid,8918808,statp,Zm90b3RlbWF0TGlzdGFHYWxlcmlp,galeriazdjecie.html?
        pasuje taż do wątku o obcisłych ciuszkach...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka