Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia

IP: *.crowley.pl 10.06.08, 20:03
    Jak w tytule, pytanie do niedzielnych rowerzystow nie do zapalencow.
    Ja robie do 40km pozniej juz brak mi mocy srednia do 17km/h jazda mieszana
    troche lasu troche sciezek (50% na 50%). Tak ze mna zle czy raczej to norma
    dla kogos kto w tyg w ogole sie nie rusza chyba ze po piwo do sklepu?????????
    Obserwuj wątek
      • seba-sch Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 11.06.08, 07:56
        prawie codziennie do pracy, 21km w jedną stronę średnia 23-27km/h
        zależy od pogody, chęci, lenistwa. Na wycieczki 40-50km po
        utwardzonym terenie uważam tempo 20km/h za relaks.
      • Gość: ja Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.kruk-inkaso.com.pl 11.06.08, 08:32
        Ja w tygodniu zazwyczaj nie jeżdżę. Czasami 20 km po mieście po pracy.
        W weekend 60 - 70 km na dzień.

Średnich prędkości nie znam. Może być coś koło 17km/h.
      • Gość: Hast Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.sggw.waw.pl 11.06.08, 10:58
        Codziennie 20 km na uczelnię, średnią 21-24, zależy od wiatru nad
        Wisłą :) Po asfalcie na gładkich oponach.
      • Gość: mzewa Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.zchbl.com.pl 11.06.08, 12:06
        W tygodniu siedze za biurkiem, ale jak w weekend dorwe rowerek to robie srednio
        60 km sob i 40km w niedz, prędkości nie mierzę. Teren , górki, pagórki, nie
        cierpię szosy :-P
      • Gość: cahir Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: 91.184.161.* 11.06.08, 12:24
        No to wychodzi ze cieniutki jestem :)
        • wcyrku1 Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 11.06.08, 13:13
          Gość portalu: cahir napisał(a):

> No to wychodzi ze cieniutki jestem :)

Nie jest tak żle.
          Zawsze możesz częściej wyskoczyć po piwo :)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=372&w=79385169
        • albaniusz Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 12.06.08, 14:52
          A po co się w ogóle porównujesz? Czy przy zakupie kółek ktoś podetkał Ci pod nos
          do podpisania oświadczenie, w którym zobowiązałeś się do wyjeżdżenia
          odpowiedniej ilości kilometrów przy odpowiedniej średniej? Masz się cieszyć
          jazdą a nie zarzynać.
          • Gość: szmatan Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: 91.198.246.* 13.06.08, 08:45
            dokładnie.
            a średnia 17, dla osoby która nie jeździ co dzień nie jest powodem do wstydu
        • Gość: odys Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 16:23
          20 km dziennie do pracy, jak jest czas to zawsze coś dorzucę, ze średnią ok
          30-33 km ;-) a w weekend 80km - 120 km średnia 29- 31 km.
          jeżdżę tylko po szosach na cienkich oponach
      • mr.wit Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 11.06.08, 14:51
        Srednią masznormalną taka wychodzi w terenie baz cudowania.Ale 40
        km. to żadna rewelacja,chyba że to są Beskidy albo chociaż Jura.
        • tiresias Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 11.06.08, 15:08
          jeszcze też wiek, wiek to dośc ważna informacja. twoje wyniki są świetne jeżeli
          masz < 13 i > 65 lat.
          jeżeli jednak jesteś w tym przedziale, to rzeczywiście kicha, miażdżyca i karafiol.
          pozdrowiam
          • Gość: cahir Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.crowley.pl 11.06.08, 17:07
            no to kicha miazdzyca i kalafior bo mam 32 lata :)
            • Gość: bartman Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.devs.futuro.pl 11.06.08, 23:38
              kilka razy w tygodniu, najmniej 25km czasami 50km, średnia koło 25 ale
              urozmaicam mocno trasę, jestem masochistą jeżeli chodzi o podjazdy:D
              • Gość: Super Zgred Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 07:37
                Mam lat 70. Dystanse to przeciętnie długość biegu maratońskiego.
                Gdy mi się nic nie chce,to trasa widokowa około 15 -17 km. Średnia
                szybkość uzależniona od pogody, wiatru, dyspozycji organizmu. Bywa,
                że wychodzi ok. 17 -20 km/h. Nie staram się osiągać najwyższych
                szybkości. Kiedy mnie "najdzie" na szybkość siadam na ściganta
                (szosówka Giant 07 OCR) i wtedy staram się o najwyższa szybkość.
                Bywa z tym różnie,zależy też od długości trasy. Na trasach 70-80 km
                średnia wychodzi 27-30 km/h. Takie wyczyny moge robić nie częściej
                niż raz na jakiś czas.
                • tiresias Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 12.06.08, 08:17
                  serdecznie gratuluję i nadmieniam, że w takim wieku też zamierzam mieć podobne
                  wyniki.
                  • super.zgred To było do cahir'a :)) 12.06.08, 08:37
            • super.zgred Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 12.06.08, 08:36
              Nie panikuj!! Wyrośniesz z tego! Teraz masz inny zakres
              zainteresowań, np. alkohol, kobiety ... Wszystko przed tobą:))
              Jako młodszy zgred [dopiero skończone 69 lat] uzyskuję przeloty 30-
              60 km, w terenie mieszanym [nadmorskie wzgórza morenowe, kaszubia,
              trójmiejska ścieżka rowerowa]. Za szosą nie przepadam - tylko na
              kaszubii pedałuję po drogach publicznych, bo tam mniej spalin.
              Przeciętna prędkość 10-15 km/h; wliczając przerwy relaksacyjne [np.
              LB - leżenie bykiem]
              • mr.wit Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 12.06.08, 10:00
                super.zgred napisał:

> Nie panikuj!! Wyrośniesz z tego! Teraz masz inny zakres
                > zainteresowań, np. alkohol, kobiety ... Wszystko przed tobą:))
                > Jako młodszy zgred [dopiero skończone 69 lat] uzyskuję przeloty 30-
                > 60 km, w terenie mieszanym [nadmorskie wzgórza morenowe, kaszubia,
                > trójmiejska ścieżka rowerowa]. Za szosą nie przepadam - tylko na
                > kaszubii pedałuję po drogach publicznych, bo tam mniej spalin.
                > Przeciętna prędkość 10-15 km/h; wliczając przerwy relaksacyjne
                [np.
                > LB - leżenie bykiem]
                • mr.wit Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 12.06.08, 10:04
                  Waśnie wróciem z Kaszub przepięknie tam.Od Piasków do Wadyslawowa i
                  od Kościwżyny do Trójmiasta plus Hel, 1,5 tyg 720 km.
              • Gość: Metiowiec Moj rekord IP: *.lama.net.pl 12.06.08, 18:47
                Moj rekord to 200 km w jeden dzien :D ale to mordercza trasa była

Kraków - Zakopane - Kraków (szosą zakopianką)
      • ponadczas Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 12.06.08, 14:57
        50-120 w weekendy - głównie w soboty. Średnia 21-25km/h. Ostatnio
        jednak stwierdziłem, że należy ograniczyć trasy powyżej 100km ze
        względu na zbyt duży wysiłek a nie mam roweru szosowego. Pozdrawiam
        wszystkich którzy codziennie zasuwają do pracy na rowerze. Wiem co
        to znaczy, szczególnie w niepogodę. Szerokiej drogi!!
        • Gość: wojtek Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: 131.180.84.* 12.06.08, 15:16
          a ja w kraju rowerow - Holandii zamist zasuwac kilometry do pracy w deszczu i
          pod wiatr... mam ledwo 1000 metrow do pracy i 800 z pracy (drogi sa
          jednokierunkowe). Strasznie zaluje, ze tak malo ale mam zbyt dobre mieszkanie
          zeby z niego zrezygnowac dla jazdy na rowerze.

Swoja droga mam rower starszy od siebie. I porzez 2 lata ostatnie tylko opony mu
          zmienilem za to ostatnio wszyztko siada... biegi, hamulec, klodka, swiatla,
          sprezyna w siodelku sie zlamala i takie tam ;)
          • drzejms-buond Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 12.06.08, 15:38
            do pracy 7 z pracy...10km
            urlopowo o.k.60 dziennie
            a mój rekord całkiem niechciany!!!
            z Sassnitz do Świnoujcia, przez całą noc..będzie ze 120km
            -spieszyliśmy się na pociąg
            • dobiasz Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 12.06.08, 16:10
              drzejms-buond napisał:

> a mój rekord całkiem niechciany!!!
              > z Sassnitz do Świnoujcia, przez całą noc..będzie ze 120km
              > -spieszyliśmy się na pociąg

Pociągi z Sassnitz do Stralsund już nie jeździły? ;-)
              • Gość: Krol KiK Ma ktos lepszy wynik? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.06.08, 16:33
                Mnie w ciagu roku ukradziono trzy rowery - tez rekord
                • przewoz_pw Re: Ma ktos lepszy wynik? 13.06.08, 21:33
                  Mi kiedyś w ciągu jednego dnia, znaczy za jednym zamachem, ale fakt, to zwykłe rowery były... Nic specjalnego nie reprezentowały.
              • drzejms-buond Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 13.06.08, 09:47
                dobiasz napisał:

> drzejms-buond napisał:

>
                > Pociągi z Sassnitz do Stralsund już nie jeździły? ;-)
                >
                a jeździły, jeździły. tylko JA, ofiara losu, pomyliłem mamonę - zostawiłem sobie
                duńską a nie niemiecką i nie mielismy marek na bilet- zostaliśmy UPRZEJMIE
                wyproszeni z pociągu
                ;]
                • dobiasz Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 13.06.08, 10:23
                  drzejms-buond napisał:

> > Pociągi z Sassnitz do Stralsund już nie jeździły? ;-)
                  > >
                  > a jeździły, jeździły. tylko JA, ofiara losu, pomyliłem mamonę - zostawiłem sobi
                  > e
                  > duńską a nie niemiecką i nie mielismy marek na bilet- zostaliśmy UPRZEJMIE
                  > wyproszeni z pociągu
                  > ;]

No to wesoło ;-) Ale okolice na rower są piękne :-)
            • Gość: golicyn Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: 77.242.236.* 12.06.08, 20:16
              W wekendy, jazda we dwójkę z zoną na wycieczki 50-80 km, zasadniczo na
              ścieżkach rowerowych w okolicach Frankfurtu nad Odrą. Mój rekord to wycieczka na
              cały dzień na trasie Słubice- Łagów Lub. ok. 160 km
        • shp80 Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 14.06.08, 02:17
          onadczas napisał:

> 50-120 w weekendy - głównie w soboty. Średnia 21-25km/h. Ostatnio
          > jednak stwierdziłem, że należy ograniczyć trasy powyżej 100km ze
          > względu na zbyt duży wysiłek a nie mam roweru szosowego.

Jeśli przede wszystkim liczy się komfort, to na długie trasy bezkonkurencyjne są uszosowione rowery poziome. Szosówki na takich dystansach są też dobre, ale raczej do ścigania.

Szosówki (takie umieszczuchowionej) używam wyłącznie do miasta. ;)
      • Gość: brickstone Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 18:52
        250-350 kilometrów tygodniowo. mam nadwagę i palę:D Jednak jak kiedyś się
        dowiedziałem, ja nie liczę się w statystykach bo jestem kurierem i to jest moja
        praca:D

pozdrowienia dla wszystkich kurierów. miasto jest nasze.
      • Gość: biker Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.08, 18:59
        U mnie to zależy. Staram się nie wyruszać na trasy krótsze niż 50-60km.
        Zazwyczaj kończy się na 100. Średnia to 25-27km/h. Nic nie poradzę, że lubię
        przycisnąc...
      • zabers Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 12.06.08, 19:02
        W weekendy 80-90km. Zimą do 40km (po śniegu - tak, po lodzie -nie). Maksymalnie ostatnio 113. Średnia ok.17-18 km/h. Teren mieszany (tzw. asfaltem - tylko odcinki "konieczne", tam, gdzie już nie da się bokami). Głównie drogi polne, lasy.
      • Gość: Otwocczak Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.08, 21:40
        zajrzyj na www.otwock-ligamtb.com
        • Gość: drobo Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.petrus.pl 12.06.08, 22:02
          a także na:

www.bikebrother.com

można sobie prześledzić - zwłaszcza trasy dokumentowane GPS-ami - jak rowerkują
          inni Koledzy.
      • degust A ile cztacie książek średnio w roku? 12.06.08, 21:56
        A ile cztacie książek średnio w roku?
        • Gość: brickstone Re: A ile cztacie książek średnio w roku? IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 23:37
          "cztam":D kilkanaście rocznie. począwszy od Pratchetta, poprzez Dukaja na np
          Dawkinsie kończąc. Na więcej niestety nie mam czasu.
          • Gość: Mateo Re: A ile cztacie książek średnio w roku? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.06.08, 23:41
            Obecnie pewnie poniżej 10 bo również się uczę (a tych książek nie liczę). Słabo trochę ale jak skończę kursy to nadrobię.. ;) BTW - używanie roweru na codzienne dojazdy do pracy zdecydowanie nie sprzyja czytelnictwu ;(
            • Gość: cahir Re: A ile cztacie książek średnio w roku? IP: *.crowley.pl 12.06.08, 23:55
              tu jestem dobry, bo sredni0 2 w miesiacu co daje 24 w roku, ale czasami jest
              wiecej wiec mysle ze tak 30 tytulow w roku zalicze.
      • Gość: tetetka5 Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.06.08, 23:06
        mój rekord to 293 km w ciągu dnia po zamkniętej pętli (to ważne, bo zupełnie
        inaczej jedzie się, jeśli wiatr dmucha cały czas w plecy). Miałem wtedy 39 lat.
        I następny, kiedy miałem 29 lat, trasa Łódź-Świnoujście-Łódź pokonana w 6,5
        dnia, a było tego 1200 km. Nie było to jednak takie wielkie osiągnięcie, jeśli
        dodam jechałem wtedy z 43-letnim kolegą. A teraz 45 lat i co dwa lata robię w
        jeden dzień trasę Łódź-Kraków co przez Jurę daje około 220 km.
      • Gość: Mateo Zrobiłem raz 96 km ale.. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.06.08, 23:34
        przez ostatnie 10-15 już się tylko marzyłem żeby jakoś dociągnąć do domu ;) Sredniej nie mierzyłem - odpoczynki były ale taki dystans bez codziennej praktyki (byłem wtedy niedzielnym cyklistą) jest zabójczy.. Obecnie robię codziennie 17km ale nie wiem czy było by mi łatwiej..
      • losos_norweski 147 km jednego dnia w Grecji Leptokaria-Kalambaka 13.06.08, 00:33
        Trasa pagorkowata, chwilowo nawet po autostradzie jechalem :). Przed koncem trasy bylem tak zmeczony ze ciezko bylo mi jechac w linii prostej. Poprzedniego dnia bylo kilkadziesiat kilometrow w tym przejazd w najwiekszy upal (jedna osoba z wycienczenia wjechala do rowu) + zmienilem jakies 8 dentek po niefortunnym przejezdzie przez jakis gaj kolczastych roslin. Przy okazji innego dnia ustanowilem swoj rekord predkosci na 74km/h. Moim sprzetem byl wtedy nowy rower crossowy za 1000zl.
      • Gość: bty Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.net.autocom.pl 13.06.08, 01:04
        mój rekord jednego dnia 200 km ze średnią prędkością 28 km/h. Zdarzyło mi się
        kilkanaście razy zrobić ponad 100 ze średnią 22-26 km/h. Większa wycieczka u
        mnie to ok 50. Zazwyczaj jeżdżę dla relaksu 15-25 km raz dwa razy w tygodniu ze
        średnią v= 20 km. Do pracy mam 5 km w jedną stronę jadę 12-15 minut. A tak jak
        coś trzeba załatwić w mieście to też rowerem więc dochodzi jeszcze 10 -15 km co
        dwa trzy dni.

Prędkość na codzień 18-20 km. Raczej nie więcej, zwłaszcza ostatnio, bo rower mi
        się sypie i mi przeskakuje łańcuch na przerzutakach ;-)
      • clanton Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 13.06.08, 03:02
        dwa tygonie temu z moim 11 letnim synem przejechalismy 50km ze
        srednia 20km/h.
        • Gość: Ktoś... Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.131.1.139.Dial1.Chicago1.Level3.net 13.06.08, 06:51
          Zaskoczę Was wszystkich, ja jeżdżę praktycznie non stop, z
          roweru schodzę tylko za potrzebą fizjologoczną,natomiast jem na
          rowerze, zwłaszcza zupy, bo dają dużo mocy.Poza tym mam specjalny
          kostium na te okazje i wspaniałe nakrycia głowy.One w tym
          pomagają.Moja średnia to 8 km na godzinę, bo czasem tren mi się
          wplata w koło tylne.Szpilki odradzam, ale śmiegowce są pierwsza
          klasa, tylko trzeba zrobić dziurę na palce bo jak rosną paznokcie to
          deczko uciska.A poza tym najważniejsza sprawa, pedały nie mogą być
          ustawione naprzemiennie.To jest pozycja na kangura.Pozdrawiam Was
          serdecznie,na Berdyczów piszcie do mnie.Eulalija Kozłowska. :-)))
        • Gość: bartman Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.devs.futuro.pl 13.06.08, 09:25
          ...a najwięcej 180km, ostatni etap mojej wyprawy w Karkonosze,
          Dzierżoniów-Bytom.. szacunek dla mojego ojca który mając 50lat przejechałto ze mną:)
          • Gość: matka.zona.kolarka oj samce chwalipięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 11:47
            Ej chlopaki tez sie macie czym chwalic. Ja w ostatnia sobote zrobilam zakupy,
            potem umylam okna, ugotowalam obiad na 4 osoby, odkurzylam, a potem jak samce
            ogladaly mecz to pojechalam sobie na spacer rowerem,
            92 km w 3 h i 5 minut. Acha, a wieczorem jeszcze obowiazki zony,ale to
            nie jest fajne po dluszej trasie na rowerze, chyba ze moze jakies lepsze
            siodelko gdzies kupie.
            • Gość: Fan Rowerzyka Re: oj samce chwalipięty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 12:22
              Kol. Rowerzyk z Białegostoku: trasa Białystok-Koszalin - 637 km
              przejechał bez przerwy (zatrzymując się tylko na siku i jedzenie pod
              sklepami). Mój osobisty rekord: Białystok-Warszawa-Białystok - 403
              km w 19 godzin.
              • Gość: Seco Re: oj samce chwalipięty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 15:33
                Witaj. Z tego co pamiętam Rowerzyk sobie nózki nieżle skatował wtedy?
                Ja mam rekord 301 km ze srednią 28 km/h. Wawa-Kazimierz nad Wisłą -
                Wawa. I kilka krótszych tras m in. Wawa-Hajnówka 235 km ze średnią
                29. Zauwazyłem, że po 200 km jazda zaczyna męczyć bardziej
                psychiczie niż fizycznie.
                A wracając do tematu wątku, jestem pod wielkim wrażaniem normalnych
                ludzi którzy walcząc ze sobą robiąc 50 i 100 km :-)

Seco
                • Gość: mikroos Re: oj samce chwalipięty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 17:42
                  Na rowerze w ogóle psycha przeważnie siada pierwsza :) Przynajmniej u siebie to zazwyczaj widzę. Albo siada psychika, albo tyłek nie wytrzymuje (na szczęście nowy rowerek z siodełkiem Fizika daje radę :D ).

Mój obecny rekord: marne 163, ale za to na ciężkim, prawie downhillowym góralu. Za dwa tygodnie planuję wypad z Poznania do Oławy (równe 200), a tydzień później - Poznań-Szczecin, czyli 239 km. Trza się rozkręcać, jak się kupiło szosę :D
      • Gość: gosc Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.crowley.pl 13.06.08, 12:46
        moja średnia dziennego przebiegu to 30 km z haczykiem (oczywiście
        piątek-świątek, zima-lato, bez znaczenia). Tak było w ub. roku. W
        tym będzie chyba podobnie. Średnia prędkość ??? bladego pojęcia nie
        mam.
      • energy52 Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 13.06.08, 16:02
        100-120 km.
        Aparat wydalniczy do wymiany, totalnie sponiewierane przyrodzenie oraz uczucie
        ogólnego przygnębienia z faktu pojawiających się odruchów wymiotnych, będących
        następstwem totalnego wyczerpania.

Nie ma nic przyjemniejszego. To fetysz.

• Gość: mikroos Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 17:45
          Płynów się nie odnawia, oj nieładnie ;) Tak przynajmniej podejrzewam, bo zwykle odruchy wymiotne biorą się właśnie z tego. Polecam wodę z około łyżeczką soli na litr i odrobiną cukru i kwasku cytrynowego. Daje radę :)
      • edgar22 Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 14.06.08, 12:17
        Kilka razy w tygodniu do 20 km, średnia niska, bo po polnych drogach na ogół.

Gdy byłem nieco szczuplejszy, to zdarzało mi się więcej wycieczek w okolicach 80-100 km dziennie (po asfaltach).

Rekord dzienny, to 190 km w 10 godzin. Byłem ledwo żywy :)
        • Gość: kondor Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.interq.pl 14.06.08, 15:11
          Można wnioskować że trzeba 80-100 kręcić to będziemy szczupli.Gdy się 20 jeździ
          chociażby i kilka razy w tygodniu to otyłość na stare lata nas nie minie.
          ..."Ja robie do 40km pozniej juz brak mi mocy srednia do 17km/h "...
          Trening czyni mistrza.Gdy będziesz jeździł częściej i dystanse co nieco
          zwiększał to po pewnym czasie dojdziesz do wniosku że pokonanie 20km/h nie
          będzie sprawiało większego problemu.
          • kajteczkowizna Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 14.06.08, 15:19
            Witam,moje postanowienie to 50km.przez 50 dni na 50urodz.i zostało
            mi do końca 6 dni(300km)i mam nadzieję że pogoda mi nie popsuje
            tego.Szybkosc jest dla mnie mniej ważna ,ale koło17-20 na godz.moje
            trasy w okolicach Borów Tucholskich.
      • Gość: BEBE Najważniejsze żeby jazda była przyjemnością!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.08, 18:42
        NAJWAżNIEJSZE żEBY JAZDA BYłA PRZYJEMNOśCIą
        • Gość: Aga Białystok Re: Najważniejsze żeby jazda była przyjemnością!! IP: *.cnb.com.pl 14.06.08, 20:04
          Od ponad tygodnia jeżdżę codziennie po ok. 1-2 h po pracy i coraz
          lepiej się czuję (a ostatnio nawet waga drgnęła...;) ). Miałam ponad
          roczną przerwę, ale teraz jest super. Coś pięknego - wiatr, prędkość
          i własny rytm jazdy. Co za przyjemność!!! :)
          • Gość: jaija Re: Najważniejsze żeby jazda była przyjemnością!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.08, 23:39
            Dobry wątek - nie dla wyczynowców, ale amatorów :) Ja ostatnio kupiłam w markecie dobry, polski rower za śmieszne pieniądze i co tydzień jeżdżę ok. 50-90 km (dłuższe wycieczki), zaś w tygodniu ze 2-3 razy po 10-20 km. Żałuję, że wcześniej tego nie robiłam - frajda, pamiątki z wycieczek utrwalone na zdjęciach, no i większa sprawność.
            Negatywne strony, jak: siniaki, otarcia, ból tyłka i kolan po dłuższej jeździe, bledną wobec zalet.
            • aga-kosa Re: Najważniejsze żeby jazda była przyjemnością!! 15.06.08, 16:54
              jak wszyscy o swojej jeździe to ja też:
              Baba , lat 63 . wypady codzienne na polskim romecie - na spacer z psem ,raz do
              roku długi wyjazd na tzw ładowanie akumulatorów .
              W tym roku Poznań , Częstochowa , Jura , Park Ojcowski, Kraków , Łagiewniki ,
              Gliwice , Wieluń , Kalisz ,Puszczykowo .
              Średnia 12 km /godz . Rower normalny z tyłu sakwy i śpiwór . D..a wytrzymuje
              jeżdżę w typowych spodenkach kolarskich / z tzw pampersem / .To był mój 7 wyjazd
              od czasu przejścia na emeryturę . Pozdrowienia dla miłośników rowerowych
              ścieżek aga
      • Gość: cahir Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.crowley.pl 15.06.08, 22:57
        Polepszylem swoje wyniki wczoraj 54km srednia 14,3km/h stan fizyczny po trasie
        calkiem OK jeszcze wytrabilem 3 browary i siedzialem przed tv do 01.00 :)) (po
        30 km pekla szprycha i kolko sie zrobilo krzywe z latajacym tylem)

Dzis 51km srednia 14km/h stan fizyczny lekkie zmeczenie pieczaca twarz :))
        Jednym slowem trening czyni mistrza, (a moze to zasluga wymiany opon, wydaje mi
        sie ze jakos sie duzo lzej sie kreci, przedtem mialem jakies no name teraz mam
        author wing)
      • albaniusz Bikestats.pl 16.06.08, 09:06
        Wczoraj kumpel polecił mi serwis ze statystykami dla rowerzystów
        www.bikestats.pl/ - działa to to na zasadzie bloga: po każdej wycieczce
        dodajesz wpis z informacją ile km przejechałeś i ile czasu ci to zajęło - potem
        skrypt generuje statystykę.

albaniusz.bikestats.pl/
        • erid Re: Ile km... 16.06.08, 11:14
          W ostatnią niedzielę udało mi się popełnić jedną z najdłuższych tras w ostatnich
          2-3 latach. 97 km, 80% asfalt, średnia 17 km/h. Pod koniec ledwo jechałem,
          aczkolwiek blisko domu odzyskałem nieco werwę... ;). Mam 38 lat, jazdy raczej
          sobotnio-niedzielne, szosowe, plus minus 50 km. Rekord to 130 km szosą Warszawa
          - Pułtusk - Warszawa.
      • inguszetia_2006 Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia 17.06.08, 11:44
        Witam,
        Mój rekord to przejażdżka rowerem Wigry z Placu Wilsona do Kampinosu
        w latach 80-tych. Miałam naście lat i duże ambicje;-)Po dojechaniu
        do Kampinosu, stwierdziłam, że już nie wracam z powrotem;-)Zapukałam
        do czyjegoś domu, poprosiłam o skorzystanie z telefonu i do domu
        zawiózł mnie już tata samochodem;-)Inni wycieczkowicze też tak
        chcieli, ale tylko dwa składaki się zmieściły;-)
        Pzdr.
        Inguszetia
        • Gość: Steppenwolf Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: 62.29.248.* 17.06.08, 12:17
          Tamten kierunek jest moim ulubionym. Lubię sobie objechać puszczę
          (ok. 140 km) tylko, że mam trochę lepszy rower niż Wigry :-)
          Jeżdżę codziennie do pracy, ledwie 6 km w jedną stronę, czasem po
          pracy doświadczalnie poznaję pojęcie czasoprzestrzeni, czyli siadam
          na rower i mówię sobie "Jadę stąd do 20-ej". Ostatnio zajechałem tak
          kawałek za Nadarzyn: 32 km w godzinę, powrót 1h 10 min. W weekendy
          raczej staram sie przekroczyć 100 km. Ktoś wspominał trasę Wawa-
          Pułtusk-Wawa. Tę trasę też lubię, ale droga krajowa nr 61 jest nieco
          wąska. Mój rekord: 198 km ze średnią 27,6 km/h.
        • Gość: cyclosarin Re: po ile jezdzicie KM i jaka macie srednia IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.08, 00:56
          A ja w wikendy w ogole nie jezdze na rowerze, za to w tygodniu do pracy wychodzi
          troche mniej niz 150, bo mam ok 14-15 w jedna strone do pracy (jelonki - galeria
          mokotow). Rekord to 34 minuty (dobry wiater), co daje srednia 24.5kmh.
          Autobusem, czy samochodem nie da rady tak szybko dojechac! Kiedys jak bylem maly
          objechalismy z siostra sniardwy dookola w jeden dzien. Pozdr.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka