Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

prosze o opinie, Kross Level A2

IP: *.lan.bermudy.net 27.09.08, 14:06
    witam, nie jestem bardzo doswiadczonym rowerzystą i mam zamiar taki rower
    nabyc. prosze serdecznie o opinie uzytkowników bądź osób zorientowanych w
    temacie. chodzi o to:

-czy warto go kupic (znalazłem w dobrej cenie)?
    -czy nadaje sie do jazdy miasto i lekki teren?
    -czy osprzęt jest dobry?
    -wreszcie czy rowery Krossa ciesza sie dobra czy złą słąwa (wiadomo przeciez
    ze kiepska sztuka trafi sie w najlepszej firmie nawet)?
    -jak jest z trwałoscia?

za pomoc z góry dziekuje

Obserwuj wątek
      • marek.dumle Re: prosze o opinie, Kross Level A2 28.09.08, 17:09
        Nie najgorsza propozycja.
        Cena katalogowa 1500, cena allegro 1000-1200.
        Wyposażenie interesujące jak na tę cenę: przerzutki alivio, 24
        biegi, kaseta od 11, mógłby trochę mniej ważyć, bo nominalna waga
        14,2 (mogłoby być lepiej - A6 waży 12,5 kg), wyposażenie o ile
        dobrze czytam w specyfikacji głównie aluminiowe.
        Co jest kiepskiego w Krossach?
        Kiepski, miękki lakier. Przy intensywniejszej eksploatacji łatwo
        ulega drobnym uszkodzeniom. Ponieważ Kross wysyła rowery jak masówkę
        więc zdarza się, że nawet do sklepu dochodzą już z uszkodzeniami
        lakieru.
        Niektóre elementy wyposażenia bywają tandetne i są tandetnie
        zamocowane (np. odblaski).
        Napewno świetny przy średniej eksploatacji. Przy intensywnej...
        cóż... pamiętajmy że to rower o rzeczywistej wartości ok. 1000 zł...
        • sniperslaststand Re: prosze o opinie, Kross Level A2 28.09.08, 21:54
          marek.dumle napisał:

> Nie najgorsza propozycja.
          > Cena katalogowa 1500, cena allegro 1000-1200.
          > Wyposażenie interesujące jak na tę cenę: przerzutki alivio

Od jakiegoś czasu na allegro dostępne są za około 1300 PLN Krossy Level A2 mające z tyłu przerzutkę XT i hydrauliczne hamulce tarczowe Auriga, no i Suntour'a XCR. Uważam, że to rewelacyjna cena, za tylko te wymienione komponenty kupione oddzielnie zapłacimy około 930 PLN po cenach allegrowskich, a tutaj jest cały rower.

Niedogodnością było to, że te Krossy miały duże ramy, 21 cali mianowicie. Ale teraz widzę są już 19-cali.

Jeśli więc kolega młody da radę na takiej ramie jeździć (a pewnie da, najwyżej będzie miał po prostu dużą ramę), to niech tylko tak zestawionego Levela A2 kupuje. Byłoby bezsensem wydać raptem o 200 PLN mniej za A2 na alivio i zwykłych V-brake, z ramą, powiedzmy, 17-calową.

allegro.pl/item439199229_hit_level_a2_19_na_xt_i_hydraulice_tektro.html
          allegro.pl/item446320269_hit_level_a2_21_na_hydraulice_tektro_i_xt.html
          allegro.pl/item441929762_rower_gorski_mtb_kross_level_a2_xt_hydraulika.html
          www.t-bike.pl/p/pl/88/level+a2+xt.html
          • marek.dumle Re: prosze o opinie, Kross Level A2 29.09.08, 00:03
            Rzeczywiście zaskakująca konfiguracja i cena tego roweru.
            • flatron2008 Re: prosze o opinie, Kross Level A2 29.09.08, 09:35
              Czasami mam wątpliwości co do oryginalności niektórych przedmiotów z
              allegro. Nie twierdzę, że konkretnie te aukcje są niewiarygodne, ale
              lepiej dokładnie przyjrzeć się zdjęciom oferowanego przedmiotu oraz
              opisom osprzętu i porównać je z danymi producenta.
              • Gość: młody Re: prosze o opinie, Kross Level A2 IP: *.lan.bermudy.net 29.09.08, 10:13
                dzieki serdeczne, co do pewnosci sprzetu to watpliwosci akurat nie mam i kupiłem
                na allegro. co prawa bed hydrauliki ale i tak mysle ze bede zadowolony, z ramą
                tez dam rade, krasnoludkiem nie jestem, hehe
              • marek.dumle Re: prosze o opinie, Kross Level A2 29.09.08, 20:34
                Kross czasem ma takie wyprzedaże krótkich eksportowych serii w
                ograniczonej numeracji. Specyfikację dają dobrą, natomiast
                oszczędzają na drobniejszych szczegółach wyposażenia.
                • Gość: ernescik:) dobor ramy IP: 77.252.182.* 16.03.09, 23:45
                  czesc chce kupic level A2 tylko nie wiem jaka rame wybrac mam 172 cm
                  dzieki za pomoc
                  • Gość: biker Re: dobor ramy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 00:50
                    sklep.rower.com/view.php?idp=1232
          • Gość: Mario Re: prosze o opinie, Kross Level A2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 23:07
            ja około rok temu kupiłem A2 wlasnie w tej konfiguracji jak to określali
            eksportowej czyli z tylu XT, do tego amorek XCR i tarcze hudraukiczne, dostalem
            jeszcze do neigo lapki licznik sigmy cena sklepowa 60zł, blotniki, pompke icos
            tam jeszcze, i zalacilem 1599zł. Jestem bardzo zadowolony z wyboru :)
            • Gość: tyler a2 Re: prosze o opinie, Kross Level A2 IP: *.prenet.pl 08.04.09, 00:16
              zrobilem krossem ponad 1000 km ,Jak na razie jestem mile zaskoczony
              • Gość: TYLER A2 Re: prosze o opinie, Kross Level A2 IP: *.prenet.pl 08.04.09, 00:20
                regulowalem tylko przedni naped po ok 150 km
                • Gość: Piotrek Re: prosze o opinie, Kross Level A2 IP: *.centertel.pl 16.04.09, 18:13
                  Chcialbym taki rowerek sobie nabyc. Co sądzicie o hamulcach
                  tarczowych hydraulicznych (nie shimano) w nim? Znalazlem za 1500 zł.
                  prosze o szybką odpowiedz.
                  • marek.dumle Re: prosze o opinie, Kross Level A2 16.04.09, 18:43
                    Tanie hamulce hydrauliczne mają złą opinię. Może jednak v-brake'i?
                    • Gość: Piotrek Re: prosze o opinie, Kross Level A2 IP: *.centertel.pl 18.04.09, 13:31
                      właśnie na początku chciałem koniecznie V ale jak usłyszałem jak
                      koleś w sklepie (na oko rozsadny i zna sie na rzeczy) zachwalał to
                      zacząłem się zastanawiać. Wiadomo, nie każdemu można tak od razu
                      wierzyć więć chciałem tu się kogoś poradzić. o Hamulce jak i caly
                      rower...
                      • Gość: Takisobieotchlopak Re: prosze o opinie, Kross Level A2 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.05.09, 23:12
                        Ja słyszałem ,że tarczówki to trochę cienkie są jak lubisz sobie z piskiem
                        hamować . Ale ja pisze co słyszałem ,więc dośc niesubiektywna
                        • Gość: adi Re: prosze o opinie, Kross Level A2 IP: 95.160.130.* 29.05.09, 20:28
                          mam hydrauliczne hamulce i se chwale. naprawde dobre
                        • Gość: marik Re: prosze o opinie, Kross Level A2 IP: *.ostrog.net.pl 01.06.09, 16:10
                          Piszczące tarcze??? Na sucho cisza i jedynie na mokro trochę piszczą aż do
                          momentu wyparowania wody z tarcz. Wszystko zależy od okładziny klocków i
                          materiału tarczy, wymieniłem i cisza nawet na mokro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka