kalinihtaa 30.03.09, 22:18 czym sugerować się przy zakupie kasku dla osoby dorosłej jeżdżącej rekreacyjnie? na co zwrócić szczególną uwagę? może macie modele/producentów godnych polecenia? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Silver Re: jaki kask? proszę o radę IP: *.limes.com.pl 31.03.09, 00:06 Najpierw napisze Ci jak dobrać kask rowerowy: Kask nie moze lezec za płytko na głowie ani nie moze byc zbyt głęboko osadzony, powiedzmy ze powinien lezec na wysokosci ok 1-2cm powyzej linii brwi (mniej wiecej) Kask nie moze latać na głowie, jesli jezdzisz rekreacyjnie zwróć uwage na ilosc otworów. Przy wolnej jezdzie dobrze aby było ich dużo, powiedzmy ze powyzej 24 otworów komfort jest ok - ( czym wieksza ilosc otworow tym drozszy kask - tak po krótce) Po co Ci kask który będzie wisiał na kierownicy bo będzie gotował mózg ;) Pozatym nie mniej wazne jest to, jak kask wygląda na głowie - generalnie kaski znanych firm mają wszystko co potrzeba - Giro - MET - Bell - lazer. Daszek w kasku się przydaje jakby co ;) Generalnie postaw sobie jakis pulap cenowy i porównaj sobie kaski roznych firm w tym przedziale ;) Link Zgłoś
Gość: Sławek Rz. Re: jaki kask? proszę o radę IP: *.zeo.pl 31.03.09, 07:42 To powinno trochę pomóc: www.wrower.pl/sprzet/kask/kask.php Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: jaki kask? proszę o radę IP: *.icpnet.pl 31.03.09, 16:24 Policjant zatrzymał blondynkę jadącą motorem w wełnianej czapce i pyta: - Dlaczego Pani nie ma kasku? - Bo ja, proszę Pana, zrobiłam wczoraj eksperyment. Z 3 piętra zrzuciłam czapkę i kask. Kask pękł, a czapka nie. Link Zgłoś